همه چیز درباره شرکت با مسئولیت محدود

4 سال پیش
شرکت با مسئولیت محدود

یکی از انواع شرکت‌های تجاری است که در قانون تجارت ما به رسمیت شناخته‌شده است. به‌موجب ماده 94 این قانون شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل‌شده است و هریک از شرکا به میزان آورده‌شان مسئول شناخته می‍‌‌شوند.

در این شرکت شرکا تاجر نیستند و  مانند شرکای شرکت سهامی به میزان آورده و سهم‌شان مسئول شناخته می‌شوند اما آورده آن‌ها برخلاف شرکت سهامی به قطعات سهام تقسیم نمی‌شود و به آن سهم الشرکه میگویند. سهم الشرکه برخلاف سهام آزادانه مورد معامله قرار نمی‌گیرد. نقل‌وانتقال سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود منوط به تصویب اکثریت شرکا است و تنها به‌موجب سند رسمی انجام خواهد شد و انتقال با سند عادی هیچ‌گونه اعتبار قانونی ندارد.

دریافت مشاوره حقوقی

 

شرکت با مسئولیت محدود از انواع شرکت‌های سرمایه‌ای است اما معمولاً بین افرادی تشکیل می‌شود که شناخت کافی از یکدیگر دارند ازاین‌رو شخصیت افراد هم، در شکل‌گیری این شرکت‌ها تأثیرگذار است. درواقع زمانی که افراد مایل به تاجر شناخته شدن نباشند ترجیح می‌دهند برای کارهای کوچک با سرمایه اندک، این شرکت را ثبت کنند. از طرفی زمانی که این شرکت ورشکسته می‌شود تأثیری در وضعیت شرکا نداشته و آن‌ها مسئول پرداخت بدهی‌های شرکت نیستند و همچنین فوت و حجر هریک از شرکا در وضعیت شرکت تأثیرگذار نیست و باعث انحلال آن نمی‌شود.

 

شرکت با مسئولیت محدود

 

تشکیل شرکت با مسئولیت محدود

این شرکت بر اساس قراردادی که فی‌مابین شرکا به امضا می‌رسد و به آن شرکت‌نامه گفته می‌شود تشکیل می‌شود. برای تأسیس این شرکت حداقلی برای میزان سرمایه توسط قانون‌گذار ذکر نشده است اما لازم است تمام سرمایه مورد توافق در همان ابتدا پرداخت شود. همچنین عبارت با مسئولیت محدود باید در اسم شرکت درج گردد.

مشاوره حقوقی ثبت شرکت

نحوه تصمیم‌گیری 

تصمیمات در شرکت با مسئولیت محدود با اکثریت آراء شرکا اتخاذ می‌گردد به‌جز دو مورد که رضایت کلیه شرکا الزامی است: 1- تغییر تابعیت  2- هیچ اکثریتی نمی‌تواند شریکی را مجبور به ازدیاد سهم الشرکه خود کند.

اگر تعداد شرکا  از 12 نفر تجاوز نکند الزامی برای تشکیل مجمع عمومی وجود ندارد. همچنین قانون حدنصابی برای حضور شرکا در مجمع عمومی ذکر نکرده است اما برای اتخاذ تصمیمات شرکت به سه اکثریت اشاره‌کرده است:

  • اکثریت عددی شرکا با سه‌چهارم سرمایه برای انتقال سهم الشرکه و تغییرات اساسنامه
  • اکثریت لااقل نصف سرمایه برای تصمیمات راجع به شرکت
  • اکثریت عده‌ای از شرکا که سهم الشرکه آن‌ها بیش از نصف باشد برای انحلال شرکت

 

کانال تلگرام لامینگو

 

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

2 دیدگاه

  • https://vanak.org
    3 سال پیش

    از سایت خوب شما و اطلاعات کاملتان متشکریم.

    • نیکتا روزبهانی
      3 سال پیش

      با عرض سلام و ادب
      از حسن‌نظر شما بسیار متشکریم.