نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ و نکات حقوقی این قرارداد را بیشتر بشناسیم!

2 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ

کافی شاپ ها امروزه به مکان‌هایی تبدیل شده‌اند که افراد با هر رنج سنی و با هر نوع سلیقه‌ای، مایل به گذراندن بخشی از زمان خود در این مکان‌ها می‌باشند. هرکدام از این کافی شاپ ها امکانات و خدمات گوناگونی را به مردم ارائه می‌نمایند و به‌خصوص پس از همه‌گیری ویروس کووید ۱۹ و با کاهش میزان سفر و دیگر تفریحات برای مردم، افراد به کافه ها تمایل بیشتری پیدا کردند. این موضوع سبب گردیده است که اشخاص زیادی تصمیم به راه‌اندازی مکانی به‌عنوان کافی شاپ نموده و با ارائه خدمات گوناگون، در این زمینه فعالیت نموده و کسب سود و درآمد نمایند. یکی از راه‌هایی که افراد می‌توانند ازطریق آن به این هدف خود برسند، عقد نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ می‌باشد که راه را برای راه‌اندازی کسب‌وکار کافه، هموار می‌نماید.

نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ یکی از انواع قرارداد مشارکت است و قانون مدنی عقد این قرارداد را درصورتی‌که مخالف با موازین و مقررات شرعی و قانونی کشور نباشد، مجاز دانسته است. در این قرارداد که در ادامه به‌تفصیل در مورد آن سخن می‌گوییم، اشخاص حقیقی و حقوقی سرمایه‌های مختلف خود را با یکدیگر شریک می‌شوند تا فعالیت تجاری راه‌اندازی کافی شاپ را انجام دهند.

شما نیز اگر از افرادی هستید که تمایل دارید در این زمینه فعالیت نموده و مایلید در حوزه فعالیت کافی شاپ سرمایه‌گذاری نمایید، می‌توانید نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ را از طریق لینک زیر دریافت نمایید و مورد استفاده قرار دهید. توجه داشته باشید که اگر این قرارداد در بستر قانونی و به‌طور صحیح منعقد نگردد، نه‌تنها شما را به هدفتان از انعقاد این قرارداد نخواهد رساند، بلکه سبب ورود خسارت نیز می‌گردد.

دانلود قرارداد مشارکت در راه‌اندازی و اداره کافی‌شاپ

 

راه اندازی کافی شاپ چه مراحل و الزاماتی دارد؟

برای تأسیس مکانی به‌عنوان کافی شاپ و شروع فعالیت در این فضا، شرکای نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ باید مراحلی را طی نموده و الزاماتی را انجام دهند تا بتوانند کافی شاپ خود را افتتاح نمایند. در ادامه، به بیان این الزامات و مراحل می‌پردازیم.

 

1) صلاحیت دریافت مجوز

اولین موردی که طرفین قرارداد باید در نظر بگیرند، این موضوع است که آیا این اشخاص که تصمیم به عقد قرارداد مشارکت در کافی شاپ دارند، از نظر قانونی صلاحیت اخذ مجوزهای قانونی راه اندازی کافه را دارند یا خیر‌. یکی از این الزامات حقوقی، داشتن تابعیت کشور ایران می‌باشد و شخصی که تصمیم به اخذ مجوز کافه دارد، باید تبعه جمهوری اسلامی ایران باشد و اگر تابعیت ایران را ندارد، باید با یک نفر از تبعه ایران در راه اندازی کافی شاپ شریک شود.

 

جهت آگاهی از شرایط مجوز راه اندازی کافی شاپ، این مطلب را بخوانید: مجوز راه اندازی کافی شاپ چگونه اخذ می‌گردد و چه مراحلی دارد؟

 

2) عقد نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ

گام بعدی در راه اندازی کافی شاپ، عقد نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ می‌باشد. همان‌طور که پیش‌تر نیز بیان شد، ممکن است بسیاری از افرادی که تصمیم به تأسیس کافه دارند، به‌صورت شراکتی این کار را انجام دهند. عقد قرارداد شراکت در تأسیس کافه، مزایای بسیاری دارد؛ برای مثال، ممکن است شخصی تمایل به راه اندازی کافی شاپ داشته و تصمیم به سرمایه‌گذاری در این حوزه داشته باشد؛ اما از تخصص و مهارت لازم در این زمینه برخوردار نباشد. در این هنگام، این شخص می‌تواند با عقد نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ با شخصی که تخصص لازم را در زمینه اداره و مدیریت کافه دارد، به هدف خود دست یابد.

 

3) اخذ مجوز کافی شاپ

قدم بعدی در تأسیس مکانی به‌عنوان کافه، اخذ مجوزهای لازم است. متقاضیان راه اندازی کافی شاپ باید پیش از هر اقدامی به دریافت مجوز کافه اقدام نمایند؛ چراکه اگر فعالیت خود را بدون مجوز آغاز نمایند، از سوی مراجع ذی‌صلاح با این افراد برخورد خواهد شد و ممکن است کافی شاپ مربوطه برای همیشه پلمپ گردد.
طرفین قرارداد شراکت در راه اندازی کافی شاپ، باید مجوز راه اندازی کافه را با ارائه مدارک از صنف بستنی، آبمیوه و کافی شاپ ها دریافت نمایند.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت تالار چیست و چه نکاتی دارد؟

 

4) مهیا نمودن مکان کافی شاپ

چهارمین مرحله از مراحل راه اندازی کافی شاپ، تهیه مکان می‌باشد. این مرحله یکی از مهم‌ترین مراحل تأسیس کافی شاپ می‌باشد و طرفین نمونه قرارداد مشارکت در کافه اگر می‌خواهند کافی شاپ آن‌ها با استقبال مردم روبه‌رو گردد، باید در ارتباط با موضوع مکان کافه بسیار دقت نموده و موارد لازم را رعایت نمایند؛ زیرا اولین موردی که از هر کافه به نظر می‌آید، مکان و فضای کافه است و برای جذب مشتری، این مکان باید در نقاطی باشد که افراد در آنجا زیاد رفت‌وآمد داشته و به‌اصطلاح در دید باشد.
متقاضیان تأسیس کافه می‌توانند این مکان را خریداری و یا اجاره نمایند و در هر صورت، باید توجه داشته باشند که مکانی را می‌توانند به کافی شاپ تبدیل نمایند که مکانی تجاری باشد.

 

5) طراحی فضای کافی شاپ

طراحی فضای کافی شاپ قدم بعدی در افتتاح آن می‌باشد. این مورد نیز مانند مورد قبلی اهمیت به‌سزایی در جذب مشتری برای کافه دارد. اگر اشخاص مؤسس کافه بتوانند فضایی منحصربه‌فرد ایجاد نمایند و طوری فضا را طراحی نمایند که افراد با هر سلیقه‌ای بتوانند از حضور و گذران وقت در کافه احساس رضایت نمایند، در این صورت طرفین قرارداد مشارکت نیز به هدف خود از تأسیس کافه می‌رسند.

 

7) طراحی منوی کافی شاپ

پس از طراحی فضای داخلی و خارجی کافی شاپ، صاحبین این مکان باید منوی مورد نظر را طراحی نمایند. این اشخاص باید در تهیه سفارشات ضوابط اعلامی از سوی اتحادیه صنف مربوطه را رعایت نمایند و سعی کنند استانداردهای حداکثری را رعایت نموده و خدمات باکیفیتی ارائه نمایند. همچنین، شرکای نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ نباید با هدف رسیدن به سود زیاد قیمت‌های بالا برای سفارشات در نظر بگیرند.

 

8) استخدام پرسنل و کارکنان

آخرین گام از مراحل افتتاح کافه، استخدام پرسنل و کارکنان کافی شاپ می‌باشد. یک کافی شاپ برای رسیدن به موفقیت در کسب‌وکار و جذب مشتری، نیاز به پرسنل متخصص در زمینه‌های مختلف دارد. صاحبین کافی شاپ باید افرادی را برای آماده‌سازی انواع سفارش‌ها، پخت انواع غذاهای منو، پذیرایی از مشتریان، سازماندهی امور داخلی کافه و غیره استخدام نمایند.

 

9) بیمه کردن مکان و پرسنل کافی شاپ

یکی از مواردی که در راه‌اندازی هر مکانی بسیار حائز اهمیت است و بسیاری به آن توجه کافی نمی‌نمایند، بحث بیمه کردن مکان و پرسنل کسب‌وکار می‌باشد. مؤسسین کافه می‌توانند با بیمه کردن کافی شاپ، از کسب‌وکار خود در برابر حوادثی مانند دزدی و آتش‌سوزی محافظت نمایند. همچنین، بیمه کارکنان استخدامی نیز الزامی است.

 

نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ

 

نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ و نکات حقوقی این قرارداد

قرارداد شراکت کافه یکی از قراردادهای مشارکت کار و سرمایه در قانون مدنی می‌باشد که اشخاص حقیقی و حقوقی با عقد این قرارداد و خلط سرمایه‌های مادی و غیرمادی خود، اقدام به انجام فعالیت‌های تولیدی، تجاری، خدماتی و غیره نموده و از این طریق کسب سود می‌نمایند. عقد چنین قراردادی به اشخاص کمک می‌نماید تا کاستی‌های سرمایه خود را برطرف نموده و همچنین در صورت تمایل به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف، با انعقاد قرارداد مشارکت از تخصص و مهارت دیگران استفاده نمایند. اراده طرفین قرارداد مشارکت بر این قرارداد حاکم است و این اشخاص خود مفاد قرارداد را تنظیم می‌نمایند؛ اما باید توجه داشته باشند که این قرارداد باید براساس موازن و مقررات شرعی و قانونی باشد و در غیر این صورت، از نظر قانون این قرارداد کان‌لم‌یکن و بی‌اثر و نامعتبر می‌باشد. در ادامه، به بیان مفادی که عموماً در این قرارداد قید می‌گردد، می‌پردازیم.

 

1) عنوان قرارداد

عنوان قرارداد نامی است که طرفین آن قرارداد بر توافقی که با یکدیگر نموده‌اند، می‌گذارند. عنوان قراردادی که در آن اشخاص حقیقی و حقوقی در سرمایه نقدی و غیرنقدی خود در راستای تأسیس مکانی تحت عنوان کافی شاپ با یکدیگر شریک می‌گردند، قرارداد مشارکت در کافی شاپ می‌باشد.

 

2) موضوع قرارداد مشارکت

موضوع هر قراردادی همان فعالیتی است که اشخاص با هدف انجام دادن آن، قرارداد را منعقد می‌نمایند. موضوع قرارداد شراکت در کافی شاپ، مشارکت در تأمین هزینه‌های مورد نیاز برای راه اندازی کافی شاپ و اداره این مکان می‌باشد. طرفین قرارداد باید در قید موضوع قرارداد بسیار دقت نمایند؛ زیرا موضوع قرارداد تأثیر مستقیم در آثار ناشی از آن دارد.

 

3) طرفین نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ

طرفین قرارداد ممکن است اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند و مشخصات این طرفین باید در متن قرارداد مشارکت با جزئیات دقیقی ذکر گردد. اگر یکی از طرفین قرارداد مشارکت در کافی شاپ شخص حقیقی باشد، باید اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، کد ملی، تاریخ تولد، آدرس محل سکونت، شماره تلفن همراه و ثابت و غیره در قرارداد قید گردد. همچنین، اگر یکی از طرفین قرارداد مشارکت، شخص حقوقی باشد، باید اطلاعات این شخص حقوقی نیز به‌طور دقیق قید گردد؛ اطلاعاتی مانند شماره ثبت، نام شخص حقوقی، مشخصات نماینده حقیقی شخص حقوقی، کد پستی، کد اقتصادی، نشانی شخص حقوقی، شماره تلفن و غیره.

شراکت شخص حقیقی و شخص حقوقی اصولاً به این صورت است که شخصی که قصد سرمایه‌گذاری در یک زمینه تجاری را دارد، با یک شخص حقیقی که تخصص و مهارت لازم برای راه‌اندازی کسب‌وکار در آن زمینه را دارد، نمونه قرارداد مشارکت در کافی‌ شاپ منعقد می‌نمایند.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت در تولید به‌همراه مفاد قرارداد

 

4) آورده شرکای نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ

در نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ، هریک از شرکا ممکن است نوعی از سرمایه با خود به‌همراه آورد. آورده ترکیبی از سرمایه نقدی و غیرنقدی است. ممکن است یکی از شرکای قرارداد مشارکت، سرمایه نقدی راه اندازی کافه را تأمین نماید و شریک دیگر با تخصص و مهارت خود، کافی شاپ تأسیس‌شده را اداره و مدیریت نماید و ممکن است شرکا به یک اندازه سرمایه نقدی و غیرنقدی به‌همراه آورده باشند. در هر صورت، باید نوع و میزان دقیق آورده و سهم‌الشرکه شرکا به‌طور دقیق در متن قرارداد قید گردد.

 

5) تعهدات طرفین نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ

هریک از طرفین قرارداد مشارکت، در مسیر راه اندازی و تأسیس کافه وظایفی بر عهده دارند که این وظایف در هنگام عقد قرارداد معین گردیده و در متن قرارداد ذیل بند تعهدات طرفین قید می‌گردد. این وظایف مواردی مانند انجام امور اداری دریافت و اخذ مجوز کافی شاپ، پرداخت هزینه‌های کافه، یافتن مکان مناسب کافی شاپ، پرداخت حقوق پرسنل، اداره کافی شاپ و غیره می‌گردد.

 

6) میزان سود و زیان شرکای قرارداد

در این بند از قرارداد، میزان سودی که اشخاص از کسب‌وکار کافه می‌برند و همچنین میزان زیان وارده در صورت بروز خسارت، قید می‌گردد. براساس قانون مدنی، سود و زیان هر شریک در قرارداد مشارکت براساس میزان سهم‌الشرکه‌ای که آن شریک آورده است محاسبه می‌گردد؛ اما طرفین قرارداد می‌توانند بر اساس اصل آزادی اراده‌ها، بر خلاف این موضوع تراضی نمایند.

 

7) ضمانت اجرای عدم انجام تعهدات قراردادی

هما‌طور که پیش‌تر گفته شد، هریک از شرکای نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ تعهدات و وظایفی را بر عهده دارد که باید آن وظایف را انجام دهد. در همین راستا، طرفین قرارداد بندی را در قرارداد پیش‌بنی می‌نمایند و در این بند قید می‌نمایند که ضمانت اجرای عدم انجام این تعهدات از سوی هریک از شرکا چیست و در واقع، شرکا باید چه تضمینی برای اجرای صحیح تعهدات خود بدهند.

 

8) مرجع حل اختلاف قراردادی در نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ

ممکن است در طول شراکت، طرفین قرارداد مشارکت در کافه با یکدیگر در مسائل گوناگون با اختلاف مواجه گردند که خود نتوانند این مشکلات و اختلافات را حل نموده و نیاز به مراجعه به مرجع حل اختلافی داشته باشند. مراجع حل اختلاف قراردادی، دادگاه و داوری می‌باشند و اگر طرفین این مرجع را در هنگام عقد قرارداد معین ننمایند، به اختلاف آن‌ها در دادگاه رسیدگی می‌گردد.

 

9) خاتمه قرارداد

نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ در چند صورت به اتمام می‌رسد. مورد اول، در صورتی است که مدت قرارداد به اتمام برسد و طرفین دیگر با یکدیگر قراردادی نداشته باشند. مورد بعدی زمانی است که شرایطی رخ دهد که انجام دادن موضوع قرارداد مشارکت غیرممکن گردد و حالت سوم زمانی است که طرفین با اراده خود و با استفاده از حق فسخ که در زمان انعقاد قرارداد وجود آن پیش‌بینی و ذکر می‌گردد، به قرارداد شراکت در کافه خاتمه دهند.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

نتیجه‌گیری

قهوه‌خانه‌ها، چایخانه‌ها و کافی شاپ ها اماکن بسیاری محبوبی در میان مردم می‌باشند و مردم زمان زیادی را ممکن است در این مکان‌ها سپری نمایند. درنتیجه، راه‌اندازی کسب‌وکار در این حوزه از طریق عقد نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ تجارت بسیاری پرسودودرآمدی است؛ اما صاحبین این کسب‌وکار باید دقت نمایند تا مراحل راه اندازی کافه را بادقت طی نموده، مجوز تأسیس کافه را در زمان مناسب اخذ کرده، قرارداد مشارکت را با مشورت متخصصان امر قراردادنویسی تنظیم نموده و در نهایت، استانداردهای لازم را در کیفیت و خدمات ارائه‌شده به مشتری رعایت نمایند.

در بلاگ حقوقی لامینگو می‌توانید در ارتباط با دیگر قراردادهای مشارکت مطالب و محتواهای تخصصی را بررسی و مطالعه نمایید و همچنین با مطالعه انواع مطالب حقوقی، دانش حقوقی خود را گسترش دهید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

2 دیدگاه