مجوز راه اندازی کافی شاپ چگونه اخذ می‌گردد و چه مراحلی دارد؟

2 سال پیش
مجوز راه اندازی کافی شاپ

همان‌طور که می‌دانید، چند سالی هست که کافی شاپ ها از رونق بسیار خوبی برخوردار هستند و افراد با هر سن و سلیقه‌ای مشتریان ثابت کافه‌ها شده‌اند و امروزه در هر محله‌ای از شهر، کافه های زیادی راه اندازی و مشغول به فعالیت می‌باشند. این موضوع اشخاص زیادی را ترغیب به افتتاح و تاسیس کافه نموده است؛ به‌طوری‌که بسیاری از اشخاصی که سرمایه‌ای در اختیار دارند، تمایل پیدا نموده‌اند که در حوزه تدسیس کافی شاپ سرمایه‌گذاری نمایند. البته باید توجه داشت راه اندازی کافی شاپ مراحل گوناگونی دارد که یکی از مهم‌ترین این مراحل، اخذ مجوز راه اندازی کافی شاپ می‌باشد و درنتیجه، متقاضیان تاسیس کافه باید در جریان باشند که در این مرحله، یعنی اخذ مجوز تاسیس کافه، راه نسبتاً سختی در پیش دارند.

بسیاری از متقاضیان دریافت مجوز تاسیس کافه تمایل دارند امر راه اندازی کافه را با عقد نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ طی نمایند و در این راه، با اشخاص دیگر در سرمایه نقدی و غیرنقدی خود شراکت نمایند. این قرارداد مزایای بسیاری برای طرفین دارد و در بسیاری از موارد باعث تسهیل امر راه اندازی کافی شاپ می‌گردد. شما می‌توانید با ورود به بانک قرارداد لامینگو از طریق لینک زیر، قرارداد شراکت در کافه را، که یکی از انواع قراردادهای مشارکت در قانون مدنی می‌باشد، دریافت نمایید.

دانلود قرارداد مشارکت در راه‌اندازی و اداره کافی‌شاپ

 

اخذ مجوز راه اندازی کافی شاپ چه الزاماتی دارد؟

راه اندازی کافی شاپ شرایط و ضروریاتی دارد که متقاضیان اخذ مجوز راه اندازی کافی شاپ باید این موارد را رعایت نمایند. برخی از این موارد عبارتند از:

1) اشخاصی که تصمیم به تاسیس کافه دارند، باید مکانی را که حداقل 20 متر می‌باشد، برای افتتاح کافی شاپ مهیا نمایند. این مکان باید متناسب با استانداردهای اعلامی بوده و در نزدیکی مدرسه دخترانه و آرایشگاه زنانه نیز نباشد.

2) محلی که متقاضیان دریافت مجوز تاسیس کافه تهیه نموده‌اند، باید دارای سند مالکیت و یا اجاره‌نامه عادی یا محضری باشد و اشخاص مؤسس کافه باید این سند را در هنگام اخذ مجوز راه اندازی کافی شاپ نزد صنف مربوطه برده تا بتوانند پروانه کسب را اخذ نمایند.

3) استانداردهای بهداشتی لازم باید در فضای تهیه‌شده برای کافی‌شاپ رعایت گردد؛ برای مثال، سرویس بهداشتی بانوان و آقایان باید در این مکان‌ها مجزا بوده و همچنین کاشی‌های آشپزخانه کافی‌شاپ باید رنگ روشن و ترجیحاً سفید داشته باشد.

4) متقاضیان کسب مجوز راه اندازی کافه باید در نظر داشته باشند کافی‌شاپ تأسیس‌شده تنها می‌تواند تا ساعت 24 باز باشد و در غیر این صورت، از سوی اداره اماکن با صاحبین برخورد خواهد شد. همچنین، نظافت در کافی‌شاپ پس از ساعت 12 نیمه‌شب، باید طوری انجام گردد که چراغ‌های کافه روشن نباشد.

5) صاحبین کافی‌شاپ باید فضای کافه را طوری طراحی نمایند که در مکان کافه فضای مناسبی برای استراحت کارکنان ایجاد گردد و این فضا نباید در معرض دید مشتریان کافه باشد. همچنین، متقاضیان کسب مجوز تاسیس کافه باید در محیط کافی‌شاپ دوربین مداربسته نصب نمایند.

6) مؤسسین کافی‌شاپ توجه نمایند که باید برای کافه ای که راه اندازی نموده‌اند، نامی فارسی و مناسب با موازین شرعی و قانونی انتخاب نمایند و اگر تصمیم به انتخاب نامی دارند که در معنای آن ابهامی وجود دارد، باید از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تأییدیه لازم را اخذ نمایند.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ و نکات حقوقی این قرارداد را بیشتر بشناسیم!

 

برای اخذ مجوز راه اندازی کافی شاپ چه مدارکی مورد نیاز می‌باشد؟

اشخاصی که متقاضی کسب مجوز تاسیس کافه می‌باشند، باید برای دریافت پروانه کسب به اتحادیه بستنی، آبمیوه و کافی‌شاپ شهر مورد نظر خود مراجعه نمایند و توجه نمایند که مقررات و ضوابط اعلامی در شهرهای مختلف با یکدیگر متفاوت می‌باشد. صدور مجوز نزدیک به سه ماه به طول می‌انجامد و اشخاص باید توجه نمایند مدارک مورد نیاز را در زمان مقررشده ارسال نمایند.

از جمله مدارکی که شخص متقاضی تاسیس کافه باید برای دریافت مجوز راه اندازی کافه به‌همراه داشته باشد، اصل و کپی شناسنامه‌ای با تابعیت جمهوری اسلامی ایران، سند مالکیت ملک که ممکن است سند مالکیت رسمی، مبایعه‌نامه و یا اجاره‌نامه باشد، اصل و کپی کارت ملی، سوابق کاربری تجاری مکان کافه، گواهی پایان خدمت سربازی، آخرین مدرک تحصیلی، 12 قطعه عکس، کد پستی واحد تجاری که قرار است مکان کافی‌شاپ باشد و رسید پرداخت اجاره‌بهای ملک تجاری می‌باشد.

پس از آنکه افراد درخواست اخذ مجوز تاسیس کافه را ثبت نمودند، اتحادیه و صنف مربوطه استعلام‌هایی را جهت صدور مجوز راه اندازی کافی شاپ انجام می‌دهد؛ استعلام‌هایی مانند گواهی مرکز بهداشت، مجوز اداره اماکن، گواهی گذراندن دوره‌های آموزشی مرتبط، استعلام از اداره مالیات در جهت پرداخت اوراق مالیاتی و استعلام حساب مالی شخص متقاضی.

 

اخذ مجوز کافی شاپ برای بانوان به چه صورت است؟

اگر متقاضی تاسیس کافه خانم می‌باشد، این فرد باید در هنگام مراجعه برای دریافت مجوز راه اندازی کافی شاپ یک نفر آقا به‌عنوان مباشر با خود همراه کرده و سپس به اتحادیه مربوطه برای اخذ جواز کسب مراجعه نماید.

 

مجوز راه اندازی کافی شاپ

 

دیگر مجوزهای لازم برای راه اندازی کسب‌وکار کافی شاپ

اشخاص متقاضی دریافت مجوز تاسیس کافه، باید چندین مجوز دیگر را نیز أخذ نمایند تا پروانه کسب برای آنها صادر گردد. برخی از این مجوزها عبارت‌اند از: مجوز ایمنی از آتش‌نشانی، مجوز وزارت راه، مجوز اداره بهداشت، مجوز وزارت نیرو، مجوز سلامت ساختمان کافه و غیره. همچنین، ضرورت دریافت برخی از مجوزها بستگی به فعالیتی دارد که قرار است در کافه انجام گردد؛ برای مثال، اگر قرار است در کافه موسیقی زنده اجرا گردد، باید مجوز این امر به‌صورت جداگانه از نهاد مربوطه کسب گردد.

 

حتماً بخوانید: اخذ مجوز تالار چگونه است و راه اندازی تالار چه مراحلی دارد؟

 

ثبت نشان تجاری کافی‌شاپ

پس از اخذ مجوز راه اندازی کافی شاپ و افتتاح کافه، صاحبین کافه می‌توانند نشان تجاری خود را که هویت و شناسنامه هر کسب‌وکاری می‌باشد و شامل مواردی را مانند نام کافه، نشان کافه، علائم و الگوریتم‌های به‌کاررفته در کافه و مواردی این‌چنینی می‌گردد، ثبت نمایند و این کار سبب می‌گردد دیگر افراد نتوانند از نشان تجاری صاحبین کافه استفاده نمایند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در پایان باید بدانیم

مؤسسین کافی‌شاپ پس از دریافت مجوز راه اندازی کافی شاپ باید تلاش نمایند که بهترین خدمات را به مشتری ارائه داده و سفارشات منو را با بهترین خدمات و قیمت معقول به مشتری ارائه دهند. اتحادیه صنفی کافی‌شاپ‌ها قیمتی را که باید در منوی کافه درج گردد تعیین می‌نماید و اگر صاحبین کافه اقدام به گران‌فروشی نمایند، از سوی سازمان تعزیرات با این اشخاص برخورد خواهد شد و این افراد مشمول جریمه می‌گردند. همچنین، اگر پس از چهار بار جریمه شدن، صاحبین کافه قیمت‌ سفارشات را تغییر ندهند، کافی‌شاپ مزبور برای مدتی تعطیل می‌گردد. علاوه بر این، باید ذکر گردد که کافی‌شاپ‌ها حق دریافت مالیات بر ارزش افزوده را از مشتری نداشته و این مورد تنها مختص رستوران‌ها و تالارهای پذیرایی می‌باشد.

پیشنهاد می‌گردد اگر تا اینجای مطلب را مطالعه کردید و این مطلب برای شما مفید بوده است، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و سایر محتواهای مشابه و همچنین محتوای مربوط به نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ را نیز مطالعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

یک دیدگاه