تومان 157,000
قرارداد مشارکت در راه‌اندازی و اداره کافی‌شاپ

قرارداد مشارکت در راه‌اندازی و اداره کافی‌شاپ

امروزه استقبال مردم به ویژه نسل جوان از کافی شاپ‌ها (Coffee shop=Cafe) و حاشیه سود بالای این کسب و کار سبب شده است تا افراد زیادی تصمیم به تأسیس و راه‌اندازی کافی شاپ بگیرند. از آنجا که راه‌اندازی کافی شاپ از طرفی نیازمند سرمایه مالی زیاد و از طرف دیگر نیازمند یک سری مهارت، تجربه و تخصص است، معمولاً افراد بطور مستقل و تنها اقدام به راه‌اندازی آن نمی‌کنند بلکه از طریق مشارکت و تشریک مساعی اقدام به تأسیس یک باب کافی شاپ می‌نمایند. به واسطه مشارکت در راه‌اندازی کافی‌شاپ، سرمایه یک شریک با مهارت‌ها، کار، تجارب و تخصص‌های شریک دیگر تجمیع شده و درصد موفقیت کسب و کار افزایش می‌یابد. چنانچه شما نیز در در فکر راه‌اندازی کافی ‌شاپ هستید توصیه می‌کنیم به نکات حقوقی و قراردادی ذیل توجه فرمایید.

آخرین بروزرسانی: 1402/05/15
تعداد صفحات: 11

قراردادهای مشارکت مدنی، در کنار قراردادهای پیمان‌کاری از رایج‌ترین و مهمترین قراردادهای حقوقی به شمار می‌آیند. با وجود آنکه در قراردادهای مشارکت مدنی برخی مفاهیم و بندها یکسان و مشابه می‌باشند، اما بر مبنای اینکه موضوع مشارکت مدنی چیست، اغلب بندها و شروط قراردادهای مشارکت شکلی متفاوت به خود می‌گیرند. برای مثال شروط و بندهای استانداردی که در «قراردادهای مشارکت در ساخت» پیش‌بینی می‌شود، به هیچ‌عنوان قابل درج در «قرارداد مشارکت در کافی‌ شاپ» نیست. بنابراین ضروری است که مخاطب محترم با توجه به موضوع مشارکت، قرارداد خاص مشارکت مدنی خود را از بین قراردادهای مشارکت مدنی متعددی که در لامینگو موجود است انتخاب و خریداری نماید.
قرارداد مشارکت مدنی به طور کلی، قراردادی است که فی‌مابین دو شخص حقیقی و یا حقوقی منعقد می‌گردد و به تعیین مسئولیت‌ها، تعهدات، چگونگی تقسیم سود و زیان، اداره کسب و کار، سهم هر شریک در مشارکت و سایر امور مربوط به مشارکت می‌پردازد. طولانی بودن مدت قرارداد، جزئیات و نکات حقوقی پیچیده و مسائل متعدد مالی موجود در قراردادهای مشارکت مدنی، این قراردادها را تبدیل به یکی از مفصل‌ترین و چالشی‌ترین قراردادهای حقوقی نموده است. تنظیم قرارداد مشارکت به شکلی استاندارد جهت تضمین منافع شرکا، پیش‌برد اهداف کسب و کار و اجتناب حداکثری از حدوث اختلافات احتمالی، لازم و ضروری قلمداد می‌گردد. برای آشنایی بیشتر مخاطبین با یکی از مصادیق پرطرفدار قراردادهای مشارکت مدنی یعنی «قرارداد مشارکت در کافی شاپ»، به بیان برخی از نکات مهم قراردادی و قانونی مرتبط با این قرارداد می‌پردازیم.

موضوع قرارداد:

موضوع این قرارداد همانطور که از اسم آن مشخص است، مشارکت در راه‌اندازی، تأسیس، تأمین سرمایه، مدیرتی و اداره یک باب کافی شاپ مطابق با مفاد قرارداد می‌باشد. در این بند از قرارداد لازم است مشخصات محل کافی شاپ موضوع قرارداد نیز با دقت درج گردد.

آورده شرکا:

ماده مربوط به آورده شرکا، ماده‌ای بسیار مهم در قراردادهای مشارکت تلقی می‌شود. در این ماده از قرارداد، لازم است آورده هر شریک با جزئیات کامل تعیین گردد. در قراردادهای مشارکت‌، گاهی آورده شریک به صورت نقدی و گاه به صورت غیرنقدی است. ترکیب این دو آورده به صورت توأمان نیز در قراردادهای مشارکت رایج است. بدین صورت که آورده برخی شرکا سرمایه نقدی است و آورده برخی دیگر تجربه، محل کافی‌شاپ، مهارت و غیره است. معمولاً در قراردادهای مشارکت، شرکا متعهد به افتتاح حسابی مشترک می‌شوند تا آورده‌های نقدی و همچنین درآمدها و عواید مشارکت به آن حساب واریز شود. برداشت وجه از حساب مذکور تنها با امضای تمام شرکا امکان‌پذیر خواهد بود.

تقسیم سود و زیان:

سود و زیان جزء لاینفک هر مشارکتی به شمار می‌رود. انگیزه اصلی شرکا از مشارکت در یک کسب و کار، تحصیل سود و منفعت است. فرآیند، چگونگی و نسبت تقسیم سود حاصله و زیان‌های ناشی شده از مشارکت باید در قراردادهای مشارکت پیش‌بینی شود. در قراردادهای مشارکت همچون قرارداد مشارکت در کافی شاپ، تعیین زمان تقسیم سود، سازوکار تقسیم، تشریفات شکلی آن و سهم هر یک از شرکا در سود و منفعت حاصل شده امری ضروری قبمداد می‌گردد. معمول است که در قراردادهای مشارکت، سهم هر شریک از سود و زیان‌ به نسبت سهم وی در مشارکت (با توجه به آورده) تعیین می‌شود. ماده 575 قانون مدنی نیز در همین راستا مقرر می‌نماید: «هر یک از شرکاء به نسبت سهم خود، در نفع و ضرر سهیم می‌باشد ..... »

اداره کافی شاپ و تصمیم‌گیری‌ها:

یکی از مسائلی که اگر در قرارداد به دقت به آن پرداخته نشود می‌تواند مشکل‌ زیادی را به دنبال داشته باشد، مسئله اداره کافی شاپ و چگونگی تصمیم‌گیری‌ها است. بسیاری از اختلافات شرکا در طول مدت مشارکت، در هنگام تصمیم‌گیری‌های مهم و اداره کسب و کار رخ می‌دهد، علت اصلی این امر عدم پیش‌بینی سازوکاری دقیق برای انجام تصمیم‌گیری‌ها و چگونگی اداره کسب و کار است. در برخی قراردادهای مشارکت که حجم کاری زیاد است، مدیری جهت اداره کسب و کار با اتفاق نظر شرکا تعیین می‌شود. در فرض نصب مدیر، لازم است حدود اختیارات و صلاحیت‌های وی با دقت مشخص گردد. برای نمونه در قرارداد مشارکت در کافی شاپ لامینگو با جزئیات کامل تعیین تکلیف شده است که مدیر در چه اموری حق دارد رأساً تصمیم‌گیری و اقدام نماید و در چه اموری حق تصمیم‌گیری مستقل نداشته و اقدام وی در آن امور صرفاً منوط به تأیید شرکا می‌باشد.
در برخی قراردادهای مشارکت تصمیم‌گیری‌ها با اتفاق آرای شرکا صورت می‌گیرد و در برخی دیگر نیز نظر اکثریت ملاک عمل قرار می‌گیرد.

شرایط خروج شرکا و فروش سهم:

از آنجا که در قراردادهای مشارکت، شخصیت هر یک از شرکا برای شریک دیگر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، تعیین شرایط خروج شرکا از شرکت (مدنی) به موجب قرارداد مشارکت امری خطیر و مهم قلمداد می‌گردد. محدود و مقید نمودن حق خروج شریک از شرکت و پیش‌بینی حق اولویت برای سایر شرکا در خرید سهم امری بسیار رایج است. خروج شرکا گاه به صورت قهری و با مرگ، ورشکستگی، حجر و ناتواتی شریک اتفاق می‌افتد. فلذا لازم است در قرارداد مشارکت، در رابطه با این موارد نیز ضوابط و قواعدی پیش‌بینی گردد. 

سایر بندها و شروط مهم قرارداد مشارکت در کافی‌ شاپ:

در قرارداد مشارکت در کافی شاپ درج شروط و بندهای دیگری نظیر شرط منع افشاء اطلاعات محرمانه، وضعیت اشاعه در مالکیت فکری و مادی، شرط عدم رقابت و تعیین ضمانت اجرای نقض تعهدات نیز برای داشتن قراردادی کامل و استاندارد که قادر به تضمین منافع تمام شرکا باشد ضروری به نظر می‌رسد. تمام این شروط به طور مفصل و دقیق در قرارداد مشارکت در کافی شاپ لامینگو پیش‌بینی شده است. 

بیمه، مجوزها و الزامات قانونی:

راه‌اندازی کافی‌ شاپ مانند هر کسب و کار دیگری نیازمند اخذ پروانه‌ها و مجوزهای قانونی مربوطه است. همچنین برای کافی شاپ‌ها دریافت کارت بهداشت نیز الزامی می‌باشد. بنابراین لازم است در قرارداد مواعدی برای اخذ مجوزهای مذکور در نظر گرفته شود. علاوه بر این لازم است شرکا نسبت به اخذ بیمه‌نامه‌های مختلفی نظیر بیمه‌نامه مسئولیت کارفرما نسبت به کارکنان، بیمه‌نامه محل کافی شاپ در برابر آتش‌سوزی و سوانح طبیعی و سایر بیمه‌نامه‌ها اقدام نمایند.

چرا بهتر است از قرارداد مشارکت در کافی شاپ لامینگو استفاده کنیم؟

همانطور که پیش‌تر گفته شد، تنظیم قرارداد مشارکت مدنی به واسطه جزئیات و نکات حقوقی مفصلی که دارد امری تخصصی است و سهل‌انگاری در تنظیم و پیش‌بینی شروط و بندهای آن می‌تواند تهدیدی بزرگ برای منافع شرکا قلمداد گردد و سبب ایجاد مشکلات و اختلافات متعدد در طول دوران مشارکت گردد. از آنجا که قرارداد مشارکت در کافی شاپ لامینگو، توسط تیمی باتجربه و متخصص در امور مشارکت مدنی تنظیم شده است، واجد تمامی بندها و شروط لازم و استاندارد قرارداد مشارکت در کافی شاپ می‌باشد و می‌تواند خیال شما را از بابت داشتن قرارداد ایمن و مطمئن راحت سازد.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91557030
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.