اخذ مجوز تالار چگونه است و راه اندازی تالار چه مراحلی دارد؟

2 سال پیش
اخذ مجوز تالار

تالارهای پذیرایی امروزه مکان‌هایی هستند که افراد مراسم‌های گوناگون خود را در آنجا برگزار می‌کنند؛ مراسم‎‌هایی مانند عروسی، تولد و سایر مراسم‌هایی که تعداد مهمان‌ها در آن زیاد بوده و میزبان به فضایی بزرگتر از منزل خود برای پذیرایی از مهمانان احتیاج دارد. تأسیس این تالارها نیاز به طی کردن مراحلی دارد و شخصی که تصمیم دارد تالاری تأسیس نماید، باید به اخذ مجوز تالار مبادرت نموده و به سازمان‌هایی مانند دفتر خدمات الکترونیک، وزارت بهداشت و آتش‌نشانی جهت دریافت مجوزهای لازم مراجعه نماید.

فعالیت در حوزه تالارداری امروزه با گسترش ویروس کووید 19 رونق سابق خود را از دست داده است؛ با وجود این، باز هم داشتن تالار یکی از مشاغل پردرآمد می‌باشد و همچنین، نیاز به داشتن سرمایه کافی دارد و شخصی که می‌خواهد وارد این حوزه گردد، باید به سازمان‌هایی مانند شهرداری، آتش‌نشانی، دفتر خدمات الکترونیک قضایی و غیره مراجعه نماید. زیرا تالارها مکانی هستند که افراد زیادی به آنجا ورود و خروج دارند و سازمان‌های ذی‌‌ربط نظارت زیادی به امر اخذ مجوز تالار دارند.

اگر شما هم جزء افرادی هستید که می‌خواهید با سرمایه خود تالار پذیرایی تأسیس نمایید، می‌توانید با دیگران در این امر مشارکت نمایید و سرمایه خود را با شخص دیگری درآمیزید. برای رسیدن به این هدف می‌توانید از طریق لینک زیر درخواست تنظیم قرارداد مشارکت تالار را ثبت نمایید.

ثبت درخواست تنظیم قرارداد مشارکت در تالار

 

مکان مناسب برای تالار پذیرایی چه ویژگی‌هایی دارد؟

اشخاصی که به‌دنبال اخذ مجوز تالار می‌باشند، باید در ابتدا مکان مناسبی را در نظر داشته باشند و سپس اقدام به طی کردن مراحل مختلف اخذ مجوز از سازمان‌های مربوطه نمایند. مکان تالار پذیرایی ممکن است داخل شهر و یا خارج از شهر باشد و در هر صورت، فضا باید مناسب با برگزاری تجمعات و مراسم‌های مختلف باشد. اشخاص ممکن است این مکان را اجاره نموده و یا خریداری نمایند و به هر حال، این فضا باید قابل طراحی برای برگزاری مراسم‌های مختلف بوده و در مکان‌هایی که رفت‌وآمد به آنجا دشوار است نیز نباشد.

 

اخذ مجوز تالار چه مراحلی دارد؟

در ابتدای مطلب هم ذکر شد که هر فرد برای اخذ مجوز تالار نیاز به مراجعه به سازمان‌هایی را دارد که مراجعه به این سازمان‌ها، جزء مراحل اخذ مجوز تالار محسوب می‌گردد. در ادامه، مراحل اخذ مجوز تالار را به‌ترتیب عنوان نموده و شرح می‌دهیم.

 

1) مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک شهر

در اولین قدم، شخص باید به دفاتر خدمات الکترونیک مراجعه نموده، در آنجا درخواست تشکیل پرونده خود را ثبت نموده و پس از تشکیل پرونده، درخواست بازدید از مکان تالار را بنماید. اگر درخواست فرد با موفقیت ثبت گردد، کارشناسان برای بررسی مکان تالار اعزام گشته و مکان تالار پذیرایی را مورد بازرسی قرار می‌دهند.

 

2) مراجعه به شهرداری

شخصی که می‌خواهد اقدام به اخذ مجوز تالار پذیرایی نماید، باید طرح‌های عمرانی مربوطه را نیز ارائه نماید که این طرح‌ها شامل مختصات زمین تالار می‌گردد که مطابق با نظر کارشناس رسمی است. پس از اینکه شخص متقاضی اخذ مجوز تالار پذیرایی درخواست خود را ثبت نموده و طرح‌های عمرانی را ارائه نمود، این طرح‌ها و موقعیت زمین تالار پذیرایی بررسی می‌گردد و در صورت نداشتن خلافی، شخص وارد مرحله بعد می‌گردد.

در این مرحله، شخص متقاضی اخذ مجوز تالار باید نقشه‌های معماری تالار را به کارشناسان شهرداری ارائه نماید. این نقشه‌ها شامل مواردی مانند زیربناهای سازه‌ای، تجهیزات الکترونیک، مکانیک و غیره می‌گردد که کارشناسان شهرداری این موارد را به‌تفصیل بررسی می‌نمایند.

همین‌طور شخص متقاضی دریافت مجوز تالار پذیرایی باید هزینه صدور نقشه توسط شهرداری را نیز بپردازد که می‌تواند این هزینه را به‌صورت یک‌جا و یا اقساطی بپردازد. اگر مؤسس تالار هزینه شهرداری را نقدی بپردازد، مشمول 23درصد تخفیف از کل مبلغ می‌گردد و اگر تصمیم به پرداخت اقساطی داشته باشد، باید نزد بانک رفته و سند را گروی بانک بگذارد و سپس بانک ترتیب قسط‌بندی هزینه شهرداری را می‌دهد و دفترچه اقساط با شخصی که متقاضی تأسیس تالار می‌باشد، ارائه می‌گردد.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت تالار چیست و چه نکاتی دارد؟

 

3) مراجعه به آتش‌نشانی جهت اخذ مجوز تالار

از آنجایی که تالارهای پذیرایی مکان‌های بزرگ با تجهیزات زیادی هستند، باید ایمنی این مکان‌ها به‌طور دقیق و کامل مورد بررسی و نظارت قرار بگیرد و در همین راستا، شخص متقاضی اخذ مجوز تالار باید نقشه ساخت تالار را نزد سازمان آتش‌نشانی نیز برده و تأییدیه سازمان آتش‌نشانی را دریافت نماید.

 

4) مراجعه به وزارت بهداشت

تالارهای پذیرایی اماکنی هستند که افراد در این اماکن ساعات زیادی را در مراسم‌های گوناگون سپری نموده و انواع خوراکی‌ها ‌مانند غذا، شیرینی‌جات و غیره نیز سرو می‌گردد. به همین دلیل، نیاز است شخصی که می‌خواهد تالار پذیرایی راه‌اندازی نماید، به سازمان وزارت بهداشت مراجعه نموده و تأییدیه لازم را کسب نماید. وزارت بهداشت نیز مواردی را که در تأسیس تالارها باید رعایت گردد در آیین‌نامه‌ای اعلام کرده است؛ مواردی مانند اینکه در تالارهای پذیرایی باید به‌ازای هر 25 نفر یک سرویس بهداشتی در نظر گرفته شود و یا اینکه سیستم آب آشامیدنی تالار باید به تأیید وزارت بهداشت برسد و دیگر مواردی از این قبیل.

 

5) مراجعه به سازمان تأمین اجتماعی و اداره اماکن

پس از طی کردن تمام موارد بالا، شخص متقاضی دریافت مجوز راه اندازی تالار باید به سازمان تأمین اجتماعی مراجعه نموده و استعلام‌های مورد نیاز را اخذ نماید و پس از آن نیز برای دریافت تأییدیه‌های مرتبط به اداره اماکن مراجعه نماید و در نهایت، تمام تأییدیه‌ها و مجوزها را به اتحادیه تالاردارها تحویل دهد تا بتواند مجوز مربوطه را دریافت کند.

 

6) مراجعه به نهاد دارایی

فردی که تصمیم به راه اندازی تالار دارد، باید به نهاد دارایی مراجعه نموده تا این نهاد وجود پرونده در دارایی برای مالک مکان تالار پذیرایی را احراز نماید و تأیید لازم را صادر نماید.

 

اخذ مجوز تالار

 

برای اخذ مجوز تالار چه ضوابطی باید رعایت گردد؟

پس از آنکه مجوزهای لازم از سازمان‌های مربوطه اخذ گردید، شخص متقاضی راه اندازی و اخذ مجوز تالار باید شرایطی را رعایت نماید و تدابیری در تالار بیندیشد تا آن مکان قابل بهره‌برداری گشته و بتواند پذیرای مراسم‌های گوناگون افراد باشد. این موضوع بسیاری حائز اهمیت می‌باشد؛ زیرا اشخاصی که اقدام به اجاره تالار پذیرایی می‌نمایند، اغلب افرادی هستند که مراسم مهمی دارند و اصلاً به همین دلیل تصمیم به برگزاری آن مراسم در تالار گرفته‌اند، درنتیجه، تالار پذیرایی باید از استانداردهای لازم جهت برگزاری مراسم برخوردار باشد. برخی از این شرایط و استانداردها به‌ترتیب زیر می‌باشد:

 

1) استانداردهای مرتبط با فضای تالار

الف) در هر تالاری باید فضای مجزا برای بانوان و آقایان در نظر گرفته شود و سالن‌های لازم برای آن‌ها مهیا گردد.

ب) سقف سالن‌های تالار باید به‌اندازه کافی بلند باشد و حداقل فضای سالن باید 250 متر باشد.

ج) شخص متقاضی اخذ مجوز تالار باید تهویه مناسب برای تمامی بخش‌های تالار در نظر بگیرد.

د) تالار پذیرایی باید فضاهایی مانند پارکینگ، نمازخانه و رختکن داشته باشد.

ه) سالن بانوان باید در فضایی باشد که از خارج از سالن دید نداشته باشد و دیگران از خارج به این فضا اشراف نداشته باشند.

 

2) استانداردهای مرتبط با بهداشت تالار

الف) در تالارهای پذیرایی باید به‌ازای هر 25 نفر یک سرویس بهداشتی در نظر گرفته شود.

ب) سیستم دفع زباله در تالارهای پذیرایی باید به تأیید وزارت بهداشت برسد.

ج) سیستم آب آشامیدنی تالار پذیرایی باید به تأیید وزارت بهداشت برسد.

د) کاشی‌های به‌کاررفته در بخش‌های گوناگون تالار مانند آشپزخانه باید کاشی‌هایی با رنگ‌های روشن و ترجیحاً سفید باشند.

ه) مواد به‌کاررفته در ساخت تالار باید به تأیید وزارت بهداشت برسد.

و) ظروف مورد استفاده در مراسم‌ها پس از هر مراسم باید با دقت کافی نظافت شوند.

 

3) استانداردهای مرتبط با ایمنی تالار

الف) شخص متقاضی اخذ مجوز تالار باید سالن‌های تالار پذیرایی را به دوربین مداربسته مجهز نماید.

ب) سالن‌های تالار پذیریی باید سیستم اطفای حریق داشته باشند.

ج) راهروها و سایر بخش‌های تالار باید طراحی مناسب داشته باشند تا در هنگام آتش‌سوزی افراد بتوانند خود را از ساختمان تالار خارج نمایند.

د) متریال به‌کاررفته در تالار پذیرایی باید مقاوم در برابر خطرات احتمالی باشد.

ه) فردی که قصد اخذ مجوز تالار دارد، باید در طراحی فضای تالار مسیرهای امن برای فرار و مسیرهای خروج اضطراری را در نظر بگیرد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن پایانی در ارتباط با اخذ مجوز تالار

تالارهای پذیرایی مکان‌هایی هستند که افراد زیادی به آنجا رفت‌‌وآمد دارند و به همین دلیل، باید استانداردهای گوناگونی در طرای و ساخت این تالارها رعایت گردد و همچنین مراحل لازم جهت اخذ مجوز تالار طی گردد. همچنین، افرادی که قصد راه اندازی تالار عروسی را دارند، باید در نظر داشته باشند که اخذ مجوز تالار پذیرایی به این معنا نیست که پس از این به روند کاری این افراد در تالارهای عروسی نظارتی از سوی مراجع ذی‌ربط نمی‌گردد؛ بلکه، اداره اماکن و اتحادیه تالاردارها بر روند فعالیت تالارها نظارت داشته و به همین دلیل، شخص صاحب تالار باید مقررات و شئون الزامی را در این مکان رعایت نماید.

مطلبی که مطالعه نمودید، یکی از محتواهای منتشرشده در بلاگ حقوقی لامینگو می‌باشد که توسط همکاران ما در تیم تولید محتوا تهیه گشته است. اگر از مطالعه مطلب بالا رضایت داشته و تمایل دارید دیگر مطالب منتشرشده با موضوعات حقوقی و کسب‌وکار را مشاهده و مطالعه نمایید، وارد بلاگ لامینگو شده و از این طریق می‌توانید به بسیاری از محتواهای این بلاگ دسترسی داشته باشید. همچنین، شما می‌توانید با معرفی بلاگ حقوقی لامینگو به دوستان و اطرافیان خود، باعث شوید تا آن‌ها نیز از مطالب این بلاگ استفاده نمایند.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

یک دیدگاه