رشوه يا پورسانت،تفاوت‌ها و شباهت‌ها

3 سال پیش
همکاری

با توجه به افزایش روزافزون مشاغل درصدی یا پورسانتی، همچنان اشخاص جامعه دیدگاه  کاملاً مثبتی در مورد این نوع مشاغل ندارند. یکی از این دلایل مشکلات حقوقی و قانونی آن است. در دنیای امروز اشخاص تنها در قبال فروش و انجام خدمات و مشاوره درصدی سود حاصل را دریافت نمی‌کنند بلکه به دلایلی مانند بروکراسی‌های اداری و حل مشکلاتی مانند  کاهش زمان به پرداخت رشوه روی می‌آورند. قانون‌گذار در مورد این نوع  پرداخت‌ها احکام و قوانین خاصی دارد و برای آن مجازات مشخصی تعیین کرده. حال برای کارپذیران این سؤال پیش می‌آید چه تفاوتی بین این دو پرداخت است؟ آیا درصدی که در هنگام تنظیم نمونه قرارداد كار درصدی ثبت می‌گردد، در قانون جرم محسوب می‌شود؟ آیا رشوه همان پورسانت است؟ در ادامه ابتدا به تعریف کلی از رشوه و پورسانت می‌پردازیم و سپس تفاوت‌های این دو را بیان می‌کنیم.

 

 

اين مطلب را مطالعه فرماييد:قرارداد کار درصدی ، گامی در جهت سودآوری بیشتر کسب‌وکار شما!

 

هر آنچه نياز است در مورد پورسانت بدانيم

پورسانت به معنی درصدی از مال به‌دست‌آمده از فعالیتی مانند فروش یا مشاوره توسط شخصی که کارفرما آن را  استخدام کرده پرداخت می‌شود. انجام کار پورسانتی باعث افزایش اعتمادبه‌نفس کارپذیر، استقلال زمانی، افزایش درآمد، افزایش سرمایه کارفرما، رقابت مابین کارپذیران می‌گردد. همچنین تمامی قراردادهایی که با این مضموم در زمان تنظیم نمونه قرارداد كار درصدی ثبت می‌شوند، جزء موارد قانون کار هستند و از تمامی مفاد قوانین کار تبعیت می‌کنند. کار درصدی را می‌توان در اکثر مشاغل مانند فعالیت‌های خدماتی، عمرانی، همکاری فروش چه به‌صورت حضوری و چه به‌صورت مجازی دخیل کرد.

کار درصدی و پورسانت دارای شرایط و نکات ظریفی مانند شرایط فروش محصول، موارد دریافت پول به ازای مشاوره، طریقه محاسبه پورسانت و…. است. كارپذير در زمان تنظیم نمونه قرارداد كار درصدی باید تمامی این نکات را رعایت کنند. متخصصین لامینگو با توجه به مفاد حقوقی این قرارداد تمامی شرایط و مفاد حقوقی آن را در اختیار متقاضیان خود قرار می‌دهند.

دانلود قرارداد کار درصدی

 

نمونه قرارداد کار درصدی

 

هر آنچه كه لازم است در مورد رشوه بدانيم

رشوه در لغت به معنی پول یا وجهی است که در ازای انجام فعالیتی که مأمور حق انجام آن را ندارد، پرداخت می‌شود. اثر تخریبی به‌جای مانده از این عمل بسیار عمیق است و نه تنها به ضرر طرفین این کار است بلکه باعث ضربه به نظام اقتصادی، سیاسی و اجتماعی جامعه می‌شود. همچنین در دیدگاه عموم جامعه پرداخت رشوه و دریافت آن بسیار زشت و سخیف جلوه می‌کند. این عمل عدم اعتماد  عمومی جامعه نسبت به مراکز اجرائی و مسئولین کشور را فراهم می‌کند. به همین علت رشوه جزء جرائم عمومی است و نیاز به شاکی خصوصی ندارد. امروزه عمل رشوه‌گیری بیشتر در مراکز دولتی، قضایی، شهرداری‌ها، شوراها، نظامی، شرکت‌های دولتی، سازمان‌های وابسته به دولت و انقلابی مشاهده شده‌ است.

مجازات‌هایی که برای رشوه می‌توان در نظر گرفت عبارت است از:

1- حبس از شش ماه تا 15 سال و در مواردی حبس ابد.

2- شلاق.

3- انفصال دائم از مشاغل دولتی.

4-  ضبط مال موضوع ارتشاء، به نفع دولت به‌عنوان تعزیر یا مجازات.

مجازات‌های تعیین‌شده برای رشوه تنها به موارد بالا ختم نمی‌شود. این مجازات می‌تواند از 15 سال  تا حبس ابد تغییر کند. شدت این محکومیت به علت تشکیل شبکه‌ای چندنفره در این خصوص است و باعث ایجاد خسارت‌های غیرقابل‌جبران به اقتصاد جامعه می‌گردد.

 

این مطلب را بخوانید: 0 تا 100 آنچه نیاز است درباره کار درصدی بدانیم

 

نمونه قرارداد کار درصدی

 

تفاوت رشوه با پورسانت

همان‌گونه که قبلاً بیان‌شده پورسانت درصدی از سود به‌دست‌آمده از فروش کالا توسط کارفرما برای کارمند خود است. این عمل نه تنها جرم تلقی نمی‌شود بلکه منجر به رونق اقتصاد و افزایش درآمد و کارایی کارپذیران در جامعه می‌گردد. دریافت پورسانت تنها زمانی جرم تلقی می‌شود که مأمور خرید در زمان تهیه محصول، درصدی از مبلغ محصول را به‌عنوان پورسانت بدون اطلاع شرکت به خود اختصاص دهد. این در حالی است که مبلغ موردنظر در زمان تنظیم نمونه قرارداد كار درصدی برای مأمور خرید مشخص نشده است. این جرم جنبه عمومی ندارد و اکثراً کارمندان مراکز دولتی را در برمی‌گیرد. این افراد در زمانی که باید به منافع بیت‌المال توجه کنند، تنها به دنبال منافع خود هستند. این جرم مانند تمامی جرائم مشخص‌شده در قانون قضایی دارای مفاد و قوانینی است که در صورت وقوع، قانون‌گذار مناسب با شرایط وقوع جرم باری آن مجازات تعیین می‌کند.

 

نمونه قرارداد کار درصدی

 

اما رشوه فی‌نفسه  یک جرم عمومی است و تفاوتی نمی‌کند این جرم در مراکز دولتی یا در مراکز خصوصی روی‌داده است. درصورتی‌که این معضل در هر سطحی از جامعه روی دهد، حافظان قانون موظف به اجرای حکم چه درباره رشوه‌دهنده و چه رشوه‌گیرنده هستند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

درپايان به ياد داشته باشيد

به ياد داشته باشيد مطالب اين مقاله تنها تفاوت كلي بين رشوه و پورسانت را بيان كرده و اين موضوع داراي گستردگي و موارد قانوني بسياري است. به عنوان نمونه رشوه خود داراي انواع مختلفي است. اين سوال مطرح مي‌شود كه رشوه‌دهنده درهرصورتي مجرم محسوب مي شود؟ يا زيرميزي با رشوه تفاوت دارد؟ مواردي از اين قبيل نكاتي هستند كه يك كارپذير بايد در زمان عقد نمونه قرارداد كار درصدی از آن مطلع باشد. اين امر محقق نمي‌شود مگر آنكه از متخصصين در اين حوزه استفاده كرد. استفاده ازمتخصصين اين بخش نه تنها باعث افزايش اعتماد مابين طرفين قرارداد شده بلكه مانع ايجاد مشكلات قضايي در زمينه  رشوه و جرائم پورسانتي مي‌شود.  تيم حقوقي لامينگو هر آنچه كه نياز است تا كارپذير و كارفرما از لحاظ حقوقي از آن مطلع شود را دراختيار متقاضيان قرار مي‌دهد. شما مي‌توانيد براي مطالعه موارد بيشتري در اين خصوص از وبلاگ لامينگو ديدن فرماييد.

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره مدرسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه