درباره کاربرد شبکه های اجتماعی در مدیریت دانش چه می‌دانید؟

2 سال پیش
کاربرد شبکه های اجتماعی

در سال‌های اخير، شبكه‌های اجتماعی توجه بسياری از مديران ارشد سازمان‌ها را به خود جلب كرده‌اند. سازمان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند كه بسياری از فعاليت‌های مجازی به‌صورت همكارانه و از طريق اين شبكه‌های اجتماعی انجام می‌شود. با وجود این، بسياری از این سازمان‌ها از نحوه مديريت شبكه‌هاي اجتماعی اطلاع ندارند. به‌صورت کلی، شبكه‌های اجتماعی يک عامل كليدی در درک فرآیند خلق دانش است. ما در این مقاله قصد داریم تا کاربرد شبکه های اجتماعی در مدیریت دانش را بررسی کنیم. برای دانلود نمونه قرارداد مدیریت شبکه های اجتماعی و ساخت قرارداد مخصوص به خود، می‌توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید:

دانلود نمونه قرارداد مدیریت شبکه‌های اجتماعی

 

تأثیر ارتباط میان افراد در مدیریت دانش

ارتباطات ميان افراد در شبكه‌های اجتماعی، ساختن دانش را آسان‌تر می‌كند. دانش در ارتباطات موجود در شبكه‌های اجتماعی قرار دارد؛ هرچه ارتباطات قوی‌تر باشد، مقدار دانشی كه در شبكه جا گرفته شده نیز بيشتر خواهد بود. همچنين، شبكه‌های اجتماعی شانس نوعی همكاری را فراهم می‌كنند‌ كه باعث اشتراک و ادغام تجارب مختلف می‌شود.

دانش به دو دسته ضمنی و صریح تقسیم می‌شود. دانش ضمنی، دانشی است که در کنار یک مسأله دیگر منتقل می‌شود و دانش صریح دانشی است که مستقیماً به افراد انتقال پیدا می‌کند (مثل کتاب درسی).

دانشی که ماهیت ضمنی دارد، به اشتراک گذاشتنش با بقیه بیشتر وقت‌ها نياز به فرآيندهای اجتماعی و ارتباطات اجتماعی مؤثر دارد. دانش صريح هنگام اشتراک به‌طور غيرمستقيم از طريق تكنولوژی‌های مختلف (مثلاً ایمیل) انتقال پیدا می‌کند؛ ولی به اشتراک گذاشتن دانش ضمنی پيچيده است و از طريق شبكه‌های غيررسمی و تعامل ميان دو نفر يا بيشتر انتقال مي‌يابد. شبكه‌های اجتماعی نه‌تنها ارتباط ميان اعضا را نشان می‌دهد؛ بلكه موجب این می‌شود که منابع دانش دسترس‌پذیری بیشتر داشته باشند و افراد بیشتری نیز در تعامل قرار بگیرند. بنابراين مطالعه شبكه‌های اجتماعی و حضور در آن‌ها، یک موضوع مهم سازمانی محسوب می‌شود.

 

حتماً بخوانید: چه نکاتی برای تنظیم نمونه قرارداد مدیریت شبکه های اجتماعی مهم است؟

 

کاربرد شبکه های اجتماعی میان عموم مردم چیست؟

محققان علم ارتباطات دلایل متفاوتی را برای علت استفاده از شبکه‌های اجتماعی بیان کرده‌اند. علت‌هایی مثل پیدا کردن همدم، گذراندن وقت، تغییر روحیه، رفع تنهایی، در جریان اخبار قرار گرفتن، مشارکت در رویدادها و کمک به تعاملات اجتماعی، از مهمترین این عومل هستند. برخی هم شبکه‌های اجتماعی را وسیله‌ای برای کسب آرامش و اعتبار اجتماعی و برقراری ارتباط اجتماعی قلمداد می‌کنند.

به‌طور خلاصه، آن‌ها معتقدند افراد از ارتباطات جمعی برای برقراری رابطه (در پاره‌ای موارد قطع ارتباط) استفاده می‌کنند و به این وسیله، می‌خواهند ارتباطات خود را با دیگران (مثلاً خود، خانواده، دوستان) حفظ کنند. در واقع، از نظر آن‌ها ریشه این خواسته فرد از نیاز به «در ارتباط بودن» می‌آيد.

 

کاربرد شبکه های اجتماعی

 

ارتباطات و اعتماد به شبکه‌های اجتماعی

بدون وجود حداقلی از اعتماد، ایجاد و ماندگاری ارتباطات بین افراد امکان ندارد. از مسائل مهم در مخاطب‌شناسی شبکه‌های اجتماعی، سنجش میزان اعتماد مخاطب به شبکه‌های اجتماعی است. اعتماد داشتن به شبکه‌ اجتماعی شماست که باعث می‌شود شما مخاطبین بیشتری داشته باشید. به‌صورت کلی، هرقدر اعتماد مردم به شبکه‌ اجتماعی که عضو آن هستند بیشتر باشد، تأثیرگذاری آن شبکه نیز در مواجهه با مخاطب و ادامه ارتباط، بیشتر است. به همین دلیل، باید در بستن نمونه قرارداد مدیریت شبکه های اجتماعی خود دقت کافی را به عمل بیاورید.

به هر ترتیب، شبکه‌های اجتماعی نیز از نهادهای نظام اجتماعی محسوب می‌شوند و به‌طور خاص، بخشی از نظام سیاسی هر کشوری (هرچقدر هم که این بخش کوچک باشد) را تشکیل می‌دهند. حال اگر اعتماد مردم نسبت به رسانه‌های ارتباط جمعی (مانند رادیو و تلوزیون) کم باشد، به احتمال زیاد روی به جایگزین این‌ها که ممکن است شبکه‌های اجتماعی باشد، می‌آورند تا بدانند که واقعاً چه خبر است؟

 

حتماً بخوانید: ۷ استراتژی کاربردی مدیریت شبکه های اجتماعی که باید بدانید!

 

رويكرد تحليل شبكه اجتماعی

تحليل شبكه‌های اجتماعي روش تشخيص خوبی براي تحليل الگوی ارتباطات ميان یک سری مخاطبین خاص است. این تحلیل شامل مجموعه‌ای از روش‌هاست كه برای تحليل شبكه‌های اجتماعی به کار می‌رود. به همین دلیل، داشتن تحلیل از کارکرد شبکه‌های اجتماعی برای دستیابی به اهداف سازمان بسیار مهم است. در واقع در یک سازمان، این رویکرد آ‌ن سازمان به تحلیل است که مشخص می‌کند نسبت آن سازمان با شبکه‌های اجتماعی چیست.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

نتیجه‌گیری

شبکه های اجتماعی به انتقال دانش کمک ویژه‌ای می‌کنند. به این دلیل است که داشتن شبکه‌های اجتماعی و داشتن یک نمونه قرارداد مدیریت شبکه های اجتماعی مناسب برای همکاری مهم است؛ زیرا شبکه اجتماعی شما دانش و اطلاعات لازم را درباره فعالیت شما منتقل می‌کند و می‌تواند برای توسعه کسب‌وکار شما مفید باشد. فراموش نکنید که شناسایی کاربرد شبکه های اجتماعی و کسب آگاهی نسبت به نحوه استفاده عموم مردم از آن، کمک زیادی در این مسیر به شما خواهد کرد.

برای مطالعه سایر مقالات در حوزه مدیریت شبکه های اجتماعی، به وبلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب نرگس نقشی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه