۷ استراتژی کاربردی مدیریت شبکه های اجتماعی که باید بدانید!

2 سال پیش
استراتژی مدیریت شبکه های اجتماعی

چند نفر را در اطرافتان می‌شناسید که عضو یکی از شبکه‌های اجتماعی نباشند؟ این به آن معناست که این روزها شبکه‌های اجتماعی مهم‌ترین فرم‌های بازاریابی محسوب می‌شوند. به همین دلیل است که اگر در پی توسعه کسب‌وکار خودتان هستید، باید بودجه مناسب و قابل توجهی برای این بخش در نظر بگیرید و یک استراتژی مدیریت شبکه های اجتماعی مناسب طراحی کنید.

نحوه حضور شما در شبکه های اجتماعی اهمیت زیادی برای موفقیت شما دارد. به همین دلیل، داشتن استراتژی مناسب با کسب‌وکار شما بسیار مهم است. علاوه بر اینکه مشتریان شما در فضای مجازی وجود دارند، رقبای شما نیز در این شبکه‌ها حضور دارند و حضور شما در واقع به‌نوعی حضور در بازار رقابتی نیز هست. در این مقاله به ۷ استراتژی برتر مدیریت شبکه‌های اجتماعی اشاره می‌کنیم. می‌توانید نمونه قرارداد مدیریت شبکه های اجتماعی را ازطریق لینک زیر دریافت کرده و این استراتژی‌ها را در آن داشته باشید:

دانلود نمونه قرارداد مدیریت شبکه‌های اجتماعی

 

۱- هدفتان را مشخص کنید!

مهمترین قدم برای داشتن یک استراتژی کسب‌وکار مناسب در شبکه‌های اجتماعی، مشخص کردن اهداف شما در آن است. طبق قرارداد سوشال مدیا، مدیر شبکه‌های اجتماعی شما باید تعیین کند که با چه هدفی در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌‌کند و برنامه دارد چه محتوایی را با مشتریان احتمالی شما در میان بگذارد. برای این کار، لازم است پنج فاکتور مهم را در تعیین استراتژی مدیریت شبکه های مجازی مشخص کنید:

  • اهدافتان را مخصوص به خودتان طراحی کنید نه کپی از باقی کسب‌وکارها؛
  • معیاری را برای دستیابی به موفقیت حضورتان در شبکه‌های مجازی تعیین کنید که با استفاده از آن، موفقیت شما قابل اندازه‌گیری باشد؛
  • اهداف شما نباید غیر قابل دسترس باشد؛ اما می‌تواند چالش‌برانگیز باشد؛
  • از خودتان بپرسید آیا این هداف برای شما و بیزینس شما ارزش دارد که بخواهید برای آن هزینه بدهید؟ پاسخ به این سؤال باید مثبت باشد؛
  • برای اهدافتان پلن زمانی مشخص تهیه کنید.

 

۲- با معیارهای شبکه‌های اجتماعی آشنا باشید!

شبکه‌های اجتماعی محدودیتی برای هیچ شغلی ایجاد نمی‌کنند و هرکس با هر شغلی که دارد، می‌تواند در آن‌ها به فعالیت بپردازد؛ اما به هرحال، حضور در شبکه‌های مجازی معیارها و قواعد خاص خودش را دارد. مهمترین این معیارها این‌ها هستند:

  • بازدید بیشتر برای کسب‌وکار شما سود‌آورتر است. بنابراین هرچه بازدید از محتواهای شما بیشتر باشد، جایگاه شما بیشتر در آن شبکه اجتماعی تثبیت می‌شود.
  • یکی از مهمترین معیارهای حضور شما در شبکه‌های اجتماعی، میزان کلیکی است که روی صفحات شما صورت می‌گیرد. بنابراین هنگام بستن نمونه قرارداد مارکتینگ خودتان با مدیر، حواستان باشد که به سیستم‌های آنالیز این‌ها تسلط کافی داشته باشد.
  • حواستان به هشتگ‌هایی که مدیر شبکه‌های اجتماعی شما استفاده می‌‌کند باشد! این هشتگ‌ها باید مرتبط با کار شما باشد و شما را به بازار مورد نظر خودتان هدایت کند.

 

حتماً بخوانید: چه نکاتی برای تنظیم نمونه قرارداد مدیریت شبکه های اجتماعی مهم است؟

 

۳- سلیقه مخاطبانتان را بشناسید!

یکی از اصلی‌ترین استراتژی‌ها در مدیریت شبکه‌های اجتماعی، شناختن مخاطب است. اگر شناخت درستی از مخاطبانتان نداشته باشید، نمی‌توانید در رسیدن به اهدافتان موفق باشید. اینکه بدانید در شهر شما چه محتوایی برای مردم مناسب است یا اینکه مشتریان شما اکثراً چه خصوصیات روانشناسی دارند، شما را در رسیدن به اهداف خودتان و بازار موفق می‌کند. همچنین، باید نیازهای مهم و نقاط ضعف مخاطبان‌تان را شناسایی کنید. در کنار همه این‌ها، مشخص کنید که مخاطبان برند شما بیشتر در کدام شبکه اجتماعی فعالیت می‌کنند. اگر پست‌های خود را در شبکه اجتماعی بدون مخاطبی منتشر کنید یا محتوای شما مفید و جذاب نباشد، به این معناست که استراتژی مناسبی را انتخاب نکرده‌اید و باید در نوشتن نمونه قرارداد مدیریت شبکه های اجتماعی خودتان دقت بیشتری انجام دهید.

پی بردن به سلیقه مخاطبان کار سختی است. برای این کار، باید تجربه زیادی کسب کنید. اما با توجه به ابزارها شما ‌می‌توانید به آمارهایی دست پیدا کنید که با استفاده از آنالیز شبکه‌های اجتماعی مختلف به دست می‌آیند و می‌توانند به شما در انتخاب شبکه‌ اجتماعی مناسب خودتان کمک کنند. همچنین، شرکت‌هایی وجود دارند که می‌توانند برای شما آمار مورد نظرتان را به دست بیاورند. مثلاً اینکه اکثر کاربران اینستاگرام کمتر از ۳۰ سال سن دارند، از همین طریق به دست آمده است. پس اگر برند شما در این شبکه اجتماعی فعالیت دارد، شما باید محتوایی را منتشر کنید که برای این قشر جذاب باشد؛ یا مثلاً توییتر به محتوای متنی کوتاه و تأثیرگذار نیاز دارد. پس گذاشتن تصویر در آن ریسک بالایی دارد.

 

استراتژی مدیریت شبکه های اجتماعی

 

۴- کمپین اجرا کنید!

کمپین‌ها برای مشارکت بیشتر مخاطبین طراحی می‌شود. شما هم می‌توانید برای مخاطبان خود، کمپین اجرا کنید. حواستان باشد که این کار را بسیاری از کسب‌وکارها انجام می‌دهند. پس باید نسبت به بقیه فرق داشته باشید. یک کمپین خوب این چهار ویژگی را دارد:

  1. یک داستان جذاب همراه خودش دارد؛
  2. به صفحه اصلی شما لینک داده که کلیک شما را بالا ببرد؛
  3. یک نام خوب دارد که در خاطر مخاطبان می‌ماند؛
  4. از هشتگ‌های درست استفاده کرده است.

 

۵- رقیبانتان را بشناسید!

قبل از شروع برای تولید محتوا، رقبایتان را بشناسید و تحلیل کنید آن‌ها از چه استراتژی‌هایی استفاده کرده‌اند. اینگونه می‌توانید پیش‌بینی کنید که مخاطبان شما در آینده چه واکنشی به محتواهای شما نشان می‌دهند. همچنین، می‌توانید شکست‌های آن‌ها را پیش‌بینی کنید و تلاش کنید که همان راه را دوباره نروید.

برای پیدا کردن رقبایتان، می‌توانید از سرچ ساده گوگل استفاده کنید. اصلی‌ترین کلمات کلیدی و اصطلاحات مربوط به کسب‌وکارتان را که جستجو کنید، گوگل مجموعه‌ای از برندهای مرتبط با این کسب‌وکار را پیدا می‌کند. بنابراین هنگام نوشتن نمونه قرارداد ادمین سایت و یا نمونه قرارداد ادمین اینستاگرام، به یاد داشته باشید با فردی همکاری کنید که بتواند این کار را خوب انجام دهد.

 

حتماً بخوانید: ۱۰ نمونه از ابزارهای کاربردی مدیریت محتوای شبکه های اجتماعی

 

۶- به تصویرها اهمیت بیشتری بدهید!

اصل بر این است که محتوای تصویری برای مخاطب جذابتر است. مخاطبان شبکه‌های اجتماعی بیشتر عکس‌ها، کلیپ‌ها و اینفوگرافیک‌ها را جستجو می‌کنند. به همین دلیل، بهتر است از انواع فرمت‌های تصویری در شبکه‌های اجتماعی برند خود استفاده کنید. حواستان باشد که این کار با یک تیم متخصص آسان‌تر است و کسی که صرفاً طی یک نمونه قرارداد مدیریت شبکه های اجتماعی با شما همکاری می‌کند، همه این کارها را نمی‌تواند انجام دهد.

 

کیفیت کارتان را فراموش نکنید!

حواستان باشد که کیفیت همیشه از کمیت مهم‌تر است. بنابراین تصاویر باکیفیت تولید کنید، سئوی محتواها را تقویت کنید و نوشته‌های مناسب تولید کنید. این‌ها باعث بالاتر رفتن کیفیت کار شما می‌شود و مخاطب بیشتر دوست دارد دنبال‌کننده شما در شبکه‌های اجتماعی باشد.

 

۷- داستان بگویید!

قصه همیشه برگ برنده است. در فرآيند تولید محتوایتان، همیشه یک قصه مخصوص به برندتان داشته باشید و آن را به‌صورت جذابی (مثلاً ویدئوی جالب یا گرافیک خوب) روایت کنید. در این مرحله، ایده‌پرداز و نویسنده شما بسیار اهمیت دارد. پس فراموش نکنید که قبل از هرچیز، شما به یک ایده‌پرداز خوب نیاز دارید. قصه بگویید و تعامل با مخاطبینتان را هم در روند این داستان فراموش نکنید.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

خلاصه بحث

به‌صورت کلی، شما برای اداره شبکه‌های مجازی به فردی نیاز دارید که استراتژی خوبی برای اداره و تولید محتوای مربوط به کسب‌وکار شما داشته باشد. برای همین، نیاز به نمونه قرارداد مدیریت شبکه های اجتماعی دارید که در آن همه نکاتی که برای همکاری با یک مدیر شبکه‌های اجتماعی است، به‌خوبی ذکر شده باشد. فراموش نکنید که شبکه‌های اجتماعی، بازار مهم شما در اقتصاد امروز هستند.

اگر به اطلاعات بیشتری درباره مدیریت شبکه‌های مجازی نیاز دارید، می‌توانید برای مطالعه بیشتر به وبلاگ لامینگو مراجعه کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب نرگس نقشی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه