کلیه نکات حقوقی که باید درباره‌ی قرارداد کارگری بدانید

نمونه قرارداد کارگری

آنچه در مبحث کسب‌وکار برای یک کارفرما از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بخش عظیمی از درآمدزایی در یک شغل و حرفه را به خود اختصاص می‌دهد، به استخدام درآوردن نیروی کار یا جذب کارگر واجد الشرایط و متخصص در حرفه می‌باشد. همانگونه که یک کارگر باید در انجام وظیفه خود فعال بوده و در اجرای وظایف قصور نکند، کارفرما متقابلا موظف به ایجاد فضایی نشاط آور و در عین حال آرامش بخش برای کارگر خویش می‌باشد. به همین سبب قانون‌گذاران قانونی مبنی بر ایجاد قراردادی میان کارگر و کارفرما وضع کردند. در این قرارداد کلیه مواردی که مدنظر طرفین بوده، آورده شده است. نام این قرارداد، قرارداد کارگری بوده و اغلب کارفرمایان برای تنظیم آن نیازمند دریافت نمونه قرارداد کارگری هستند.

 

منظور از کارگر کیست؟

مطابق قانون کار بر اساس ماده 2 به شخصی که در ازای دریافت دستمزد اعم از بخشی از سود حاصل، حقوق و دیگر مزایا همچون بیمه، طبق درخواست کارفرما فعالیتی را به سرانجام برساند، کارگر می‌گویند.

شخص کارگر دارای ویژگی‌‌های خاصی است. این ویژگی‌ها شامل حقیقی بودن شخص کارگر و پذیرفته نبودن حقوقی بودن وی، دریافت کننده دستمزد در ازای کار، تابع کارفرما بودن و تبع اقتصادی وی از کارفرما می‌باشد.

 

مهم‌ترین نکات لازم درباره‌ی حقوق و مزایای کارگران

مطابق قانون، در قرارداد کارگری باید حقوق و دستمزد دریافتی کارگران از کارفرمایان حتما درج گردد. برخی نکات مندرج در قرارداد کارگری مطابق قانون کار عبارتند از:

  • مطابق قانون کار بر اساس ماده 62 روز جمعه در هفته روز تعطیلی کارگران با استفاده و بهره‌برداری از مزد دریافتی محسوب می‌شود.
  • مطابق قانون کار، کلیه کارفرمایان موظف به پرداخت مبلغی معادل دستمزد 60 روز کارگران، به عنوان عیدی در انتهای هر سال به کارگران می‌باشند.

در رابطه با دستمزد کارگران مطابق قانون کار بر اساس ماده 35، دستمزد کارگران باید در فاصله‌های زمانی به شکل مرتب و منظم در روزهای غیر تعطیلی با وجه نقد رایج کشور پرداخت گردیده و در صورتی‌که مطابق با قرارداد تنظیم شده کارگری دریافت دستمزد به صورت ساعتی یا روزانه تعیین شود، پرداخت دستمزد باید در انتهای روز یا به شکل هفتگی یا 15 روز یک بار صورت گیرد.

 

این مطلب را بخوانید: همه نکات لازم حقوق و مزایای کارگر در یک قرارداد کارگری که باید بدانید

 

لازم به ذکر است که مطابق قانون کار بر اساس ماده 148 با توجه به قوانین تامین اجتماعی، کارفرمایان موظف به بیمه کردن یکایک کارگران خود می‌باشند.

 

نمونه قرارداد کارگری

 

مهم‌ترین نکات حقوقی بازنشستگی کارگران

منظور از کلمه بازنشستگی، به انتها رسیدن کار و کلیه فعالیت‌های وی در راستای شغل  به سبب کهولت سن است. طبق قانون بعد از بازنشستگی، برای کارگران بازنشسته حقوقی در نظر گرفته و در انتهای هر ماه به آنها پرداخت خواهد شد.

مطابق قانون تأمین اجتماعی مردان در 60 سالگی و بانوان در 50 سالگی به سن بازنشستگی رسیده و مشمول حقوق مخصوص بازنشستگان می‌شوند.

به این نکته توجه داشته باشید که اگر کارگر تا 30 سال به کار خود ادمه داده و در این مدت زمان حق بیمه خود را پرداخت کرده باشد امکان درخواست بازنشستگی در سن 50 سالگی را دارد. این نکته برای بانوان نیز مقید بوده و اگر بانوان تا 30 سال به کاری مشغول بوده و همچنین حق بیمه را پرداخت کرده باشد، در سن 45 سالگی امکان درخواست بازنشستگی دارند.

 

برای دریافت نمونه قرارداد کارگری که توسط وکلای پایه یک و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو تنظیم گردیده، به لینک زیر مراجعه فرمایید:

دانلود نمونه قرارداد کارگری

 

چگونگی تنظیم قرارداد کارگری میان کارفرما و کارگر

مطابق قانون کار قانون گذاران در راستای حفظ اطمینان و آرامش برای طرفین در یک حرفه، یعنی شخص کارفرما و کارگر، قراردادی به نام قرارداد کارگری ایجاد نموده و پیش از آغاز کارگر به فعالیت‌های مربوطه به حرفه مورد نظر این قرارداد باید تنظیم گردد.

قرارداد کارگری انواع گوناگونی دارد:

  • قرارداد کارگری به شکل دائم
  • قرارداد کارگری به شکل موقت
  • قرارداد کارگری مدت معین
  • قرارداد کارگری معین

 

نکاتی که در یک قرارداد کارگری قید شده و رعایت گردند عبارتند از: مشخص کردن طرفین قرارداد، تاریخ دقیق استخدام کارگر و زمان دقیق منعقد کردن قرارداد کارگری، تعیین نمودن نوع قرارداد کارگری و مدت زمان آن، تعیین مکان انجام فعالیت‌های مربوطه به حرفه، حقوق و مزایای تعیین شده و مورد توافق میان کارگر و کارفرما و تعهدات داده شده طرفین.

 

این مطلب را بخوانید: بهترین روش تنظیم قرارداد میان کارگر و کارفرما چیست؟

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

این مطلب حاوی کلیه نکات حقوقی که باید درباره‌ی قرارداد کارگری بدانید بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از نمونه قرارداد کارگری لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه