کارگر کیست و منظور از کارگر در قراردادهای کارگری چیست؟

نمونه قرارداد کارگری

آنچه در مبحث کسب‌وکار مد نظر شخص کارفرما بوده و برای آن حساسیت زیادی به خرج می‌دهد، جذب و استخدام نیروی کار یا کارگر است. بر اساس قانون کار پیش از به استخدام درآوردن یک کارگر قراردادی مربوط به شغل و حرفه باید تنظیم شده و مورد بررسی قرار گیرد. این قرارداد باید خالی از هرگونه ابهام بوده تا حق هیچ یک از طرفین ضایع نشود. بدین سبب بسیاری از افراد که به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره قرارداد کارگری بوده خود را نیازمند مطالعه نمونه قرارداد کارگری می‌باشند. در ادامه این مطلب به موضوع منظور از کارگر در قراردادهای کارگری چیست پرداخته می‌شود.

 

قرارداد کارگری

حضور یک کارگر متخصص به سبب آن‌که موجب رونق کسب و سودزایی بیشتر در حرفه می‌گردد، برای شخص کارفرما حائز اهمیت است. در طرف مقابل شخص کارگر در ازای هر فعالیت، خواستار حس اطمینان نسبت به شغل خود، داشتن حقوقی مناسب و دریافت دیگر مزایای شغل می‌باشد. به همین سبب قانون گذاران تنظیم نمودن قرارداد کارگری پیش از استخدام هر کارگر الزامی می‌دانند.

قرارداد کارگری میان دو شخص یا بیشتر منعقد می‌شود. طرفین قرارداد کارگر یا کارمند و کارفرما یا رئیس می‌باشند.

مطابق قانون کار بر اساس ماده 7 به قراردادی که به صورت کتبی و یا به شکل شفاهی تنظیم شده که این قرارداد منجر به انجام فعالیتی توسط کارگر در ازای دریافت حق الزحمه در حالت مدت موقتی یا مدت غیر موقتی برای شخص کارفرما شده، قرارداد کارگری گفته می‌شود.

 

این مطلب را بخوانید: کلیه نکات حقوقی که باید درباره‌ی قرارداد کارگری بدانید

 

 انواع قرارداد کارگری

  • قرارداد به شکل موقت
  • قرارداد در مدت زمان معین
  • قرارداد معین
  • قرارداد به شکل دائم

کارفرما کیست؟

به شخصی که برای اجرای خواسته خود توسط دیگری حاضر به پرداخت هزینه‌ای به عنوان دستمزد می‌باشد، شخص کارفرما می‌گویند. کارفرما برای انجام فعالیت‌های مربوط به شغل و حرفه خود اقدام به جذب و استخدام فرد دیگری متخصص در زمینه کاری کرده و طبق قانون موظف به ایجاد محیطی با انگیزه و آرامش و اطمینان خاطر برای دیگری می‌باشد.

 

کارگر یا کارمند کیست؟

مطابق قانون کار بر اساس ماده 2 به شخصی حقیقی که به ازای به سرانجام رساندن  هرگونه فعالیتی به درخواست شخص کارفرما یا رئیس خود، از شخص کارفرما دستمزد یا حقوق، حق الزحمه، سهمی از سود حاصل شده از کار و به طور کلی دیگر مزایا دریافت می‌کند، کارگر یا کارمند می‌گویند.

 

لازم به ذکر است که هر شخصی که با توجه به درخواست شخص کارفرما و به ازای دریافت دستمزدی اقدام به فعالیت در راستای شغل کند، بدون توجه به سطح تحصیلات یک کارگر محسوب می‌شود. بنابراین عنوان کارگر تنها به افرادی که اقدام فعالیت‌های یدی و دستی کرده اختصاص ندارد.

 

نمونه قرارداد کارگری

 

ویژگی‌ و خصوصیات مختص به یک کارگر

الف) حقیقی بودن شخص کارگر

مطابق قانون کار بر اساس ماده 2 کارگر شخصی حقیقی بوده و افراد حقوقی مشمول این ماده از قانون کار نیستند.

 

 ب) دریافت دستمزد توسط کارفرما

یکی از ویژگی‌های قابل توجه کارگران، وابستگی مالی آنان به کارفرما از لحاظ دریافت حقوق و دستمزد به صور مختلف (ساعتی، ماهانه و …) می‌باشد.

 

ج) تابع کارفرما بودن کارگر

یک شخص، کارگر محسوب شده تنها زمانی‌که از فرد کارفرما دستورات را گرفته و اطاعت کند. درواقع به طورکلی کارگر تابع کارفرما می‌باشد.

 

نکته: عدم تبعیت از شخص کارفرما و به صورت مستقل اجرا کردن فعالیت‌ها به معنای عدم کارگر بودن شخص است.

 

برای دریافت نمونه قرارداد کارگری که توسط وکلای پایه یک و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو تنظیم گردیده، به لینک زیر مراجعه فرمایید:

 

دانلود نمونه قرارداد کارگری

 

لازم به ذکر است که منظور از تابع بودن کارگر به کارفرما، تابع بودن از لحاظ مالی و دریافت دستمزد بوده و به منظور اجازه‌ی دخالت کارفرما در زمینه تخصصی حرفه کارگر نیست.

 

بیمه تامین اجتماعی

به این نکته توجه داشته باشید: مطابق قانون کار بر اساس ماده 148،کارگر باید توسط کارفرما بیمه شود.  همچنین قانون تامین اجتماعی بر اساس ماده 4 با توجه به بند الف بیان می‌کند که اگر شخصی برای دریافت مزد مشغول به کار و فعالیت باشد باید بیمه تأمین اجتماعی شده و به ازای پرداخت  حق بیمه امکان بهره‌برداری از مزایای بیمه تامین اجتماعی را دارد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

این مطلب حاوی منظور از کارگر در قراردادهای کارگری چیست بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از نمونه قرارداد کارگری لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه