مهم‌ترین نکات حقوقی و قوانین بازنشستگی کارگران که باید بدانید

نمونه قرارداد کارگری

از گذشته تاکنون کار کردن برای بشر امری حیاتی به جهت حفظ بقا و درآمدزایی به سوی زندگی بهتر و امکانات بیشتر و در نهایت رفاه وی محسوب می‌شود. اما بعد از گذشت چندین سال کار کردن به صورت پی‌در‌پی برای انسان‌ها، ادامه فعالیت‌ها دشوارتر گردیده و توانایی وی کاسته می‌شود. به همین علت قانون‌گذاران قانونی مبنی بر بازنشسته شدن افراد مسن با در نظر گرفتن دستمزدی مخصوص به عنوان حقوق  بازنشستگی تصویب کردند. بسیاری از افراد در رابطه با بازنشستگی سوالات متعددی داشته و نیازمند مطالعه نمونه قرارداد کارگری می‌شوند. در ادامه این مطلب به مهم‌ترین نکات حقوقی و قوانین بازنشستگی کارگران پرداخته می‌شود.

 

بازنشستگی به چه معناست؟

هنگامی‌که فردی به علل گوناگون همچون کهولت سن و ناتوانی در انجام کارها به شکل سابق خود مطابق قوانین کشور، فعالیت‌های کاری خود را متوقف می‌کند بازنشستگی گویند.

 قانون بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی بر اساس ماده 2 بند 15 افراد مسن یا کسانی‌که بعد از 20 یا 30 سال فعالیت در شغل را بازنشسته محسوب کرده و این افراد مشمول بیمه و دریافت مستمری بازنشستگی می‌گردند.  

 

این مطلب را بخوانید: کلیه نکات حقوقی که باید درباره‌ی قرارداد کارگری بدانید

 

مزایای بیمه تأمین اجتماعی برای بازنشستگان

بر اساس قانون کار سازمان تأمین اجتماعی کارگران را بیمه کرده که این بیمه تأمین اجتماعی مشمول کمک‌هایی همچون درمان کارگران و خانواده‌های آنان و حقوق بازنشستگان می‌شود.

 لازم به ذکر است افراد مشمول در بیمه تأمین اجتماعی با پرداخت کردن حق بیمه  (آقایان در سن 60 سالگی و بانوان در 55 سالگی) امکان بازنشستگی دارند. به این نکته توجه داشته باشید که شرط بازنشستگی در سنین مذکور، پرداختن حق بیمه به مدت حداقل بیست سال توسط کارگران می‌باشد.  

 

این مطلب را بخوانید:کارگر کیست و منظور از کارگر در قراردادهای کارگری چیست؟

 

قوانین بازنشستگی

دریافت حقوق بازنشستگی کارگران شامل شروطی بوده که این شروط عبارتند از:

الف) کارگر باید پیش از تاریخ درخواست بازنشستگی خود، از حداقل سابقه پرداخت حق بیمه در زمان تعیین شده برخوردار باشد.

 ب) کارگر مذکر حداقل 60 ساله و کارگر مونث حداقل 55 ساله باشد.

 

به این نکته توجه داشته باشید که بانوان شاغل در صورت داشتن سابقه کاری به مدت بیست سال و همچنین  42 سال سن امکان تقاضا برای بازنشستگی دارند.

نمونه قرارداد کارگری

 

بازنشستگی برای کارگران مشاغل سخت

قانون بیمه تامین اجتماعی برای کارگران دارای مشاغل سخت بر اساس قانون بازنشستگی کارگران با پرداخت حق بیمه به مدت بیست سال بدون وقفه امکان بازنشسته شدن در سن دلخواه می‌باشند.  

 

نکته: مطابق قانون تأمین اجتماعی بر اساس ماده 78 کارفرما امکان تقاضای بازنشستگی برای کارگرانی که حداقل 5 سال بیشتر از سن بازنشستگی مشغول به کار بوده را دارد.

 

بازنشستگی جانبازان

سن بازنشستگی مد نظر برای جانبازان با سایر کارگران کمی متفاوت بوده و ده سال کمتر از دیگر سنین بازنشستگی کارگران می‌باشد. توجه داشته باشید که در صورت پرداخت شدن حق بیمه به مدت بیست سال، آقایان در 50 سالگی و بانوان در 45 سالگی بازنشست می‌گردند.

بازنشستگی کارگر ساختمان

سن بازنشستگی مورد نظر برای کارگرانی که در ساختمان مشغول فعالیت هستند 60 سال می‌باشد. لازم به ذکر است که کارگر باید دارای 20 سال سابقه کاری باشد.

 

نکته: در صورتی‌که کارگران ساختمانی دارای سابقه پرداخت نمودن حق بیمه به تعداد 35 بار بوده، بدون در نظر گرفتن شروط سنی امکان بازنشستگی دارند.

 

برای دریافت نمونه قرارداد کارگری که توسط وکلای پایه یک و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو تنظیم گردیده، به لینک زیر مراجعه فرمایید:

 دانلود نمونه قرارداد کارگری

 

چگونگی محاسبه حقوق بازنشستگان

پیش از اقدام به حقوق بازنشستگان مطابق قوانین تأمین اجتماعی، توجه به حقوق و مزایایی که به کارگر تعلق گرفته به سبب کسر آن از حق بیمه و سوابق پرداخت کردن حق بیمه در اولویت قرار دارد.

 

مطابق قانون تأمین اجتماعی بر اساس ماده 111 حقوق بازنشستگی در صورتی‌که کارگر دارای 20 سال سابقه پرداخت حق بیمه بوده، باید از حداقل میزان کارگران بیشتر باشد.

نحوه‌ محاسبه حقوق بازنشستگی به شکل زیر می‌باشد:

متوسط دستمزد دریافتی کارگر را در سابقه حق بیمه پرداخت شده ضرب کرده و تقسیم بر عدد 30 می‌کنند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید  

 

این مطلب حاوی مهم‌ترین نکات حقوقی و قوانین بازنشستگی کارگران بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از نمونه قرارداد کارگری لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه