کلیه نکات حقوقی که باید درباره قرارداد مشارکت در ساخت بدانید
با افزایش قیمت و هزینههای خرید املاک، گرایش اغلب صاحبان خانههای کلنگی به سمت بازسازی ملک خود سوق یافته است. به همین سبب صاحبان املاک برای آغاز همکاری با سازندگان ساختمان جهت بازسازی خانه کلنگی خود به یک آپارتمان چند واحد نوساز و یا تبدیل ساختمان به یک مجتمع تجاری، هتل، کارخانه و یا احداث باغ نیازمند مطالعه نمونه قرارداد مشارکت در ساخت میگردند. در ادامه این مطلب به کلیه نکات حقوقی که باید دربارهی قرارداد مشارکت در ساخت بدانید پرداخته میشود.
از قراردادهای مشارکت در ساخت چه میدانید؟
قرارداد مشارکت در ساخت در واقع همان قرارداد مشارکت مدنی بوده و جهت مبدل کردن یک ساختمان کلنگی به یک ساختمان نوساز و استفاده کاربردی از آن به عنوان هتل، مجتمع تجاری، احداث باغ، کارخانه، پمپ بنزین و… میان صاحبان ملک کلنگی و سازندگان ساختمان تنظیم میشود.
به این نکته توجه داشته باشید که قرارداد مشارکت در ساخت به علت برخورداری از ماهیتی پروژهای، یک قرارداد پیمانکاری محسوب میگردد.
لازم به ذکر است تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت به علت ماهیت پیچیده موجود، افراد را نیازمند بهرهگیری از تجربیات و مشاورههای افراد متخصص نظیر وکلا میگرداند.
این مطلب را بخوانید:قرارداد مشارکت در ساخت از مهمترین انواع قراردادهای پیمانکاری!
درصد سهمالشرکه چگونه محاسبه میشود؟
با توجه به عدم ثبات قیمتها و وضعیت بازار، اغلب افراد هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت از میزان قیمت به عنوان مبنا اطلاعات لازم و کافی ندارند. به این قیمت مبنا، سهمالشرکه میگویند که برای تعیین قیمت آن در قرارداد، در ابتدا قیمت هر متر مکعب زمین محاسبه کرده و سپس میزان قیمت کنونی زمین صاحب ملک قید خواهد شد.
لازم به ذکر است که جهت اطلاع از میزان هزینههای ساخت ساختمان از نظرات یک کارشناس و متخصص بهره ببرید.
به این نکته توجه داشته باشید که مقدار هزینههای ساخت ساختمان تحت عنوان آورده سازنده محسوب و در قرارداد قید خواهد شد.
انواع ریسک در مشارکت در ساخت
تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت همانند بسیاری از قراردادهای پیمانکاری دیگر، از ریسکهایی برخوردار بوده که برخی از آنها عبارتند از:
– صاحبان املاک با قرار دادن ملک خود در دسترس سازندگان ساختمان تحت عنوان آورده، به میزان ریسک معامله برای خود نسبت به ریسک سازندگان افزوده و بدین سبب برای شروع همکاری باید از مطمئن و خوش قول بودن سازندگان اطمینان حاصل کنند.
– برخورداری سازندگان از پشتوانههای مالی به جهت عدم برخورد به مشکل در طول فعالیت و به اتمام رسیدن پروژه در زمان مقرر از ملزومات است.
– ذکر کلیه جزئیات لازم حین تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت به سبب جلوگیری از استفاده کردن سازندگان از مواد و مصالح نامرغوب از اهمیت بالایی برخوردار میباشد.
– هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت قید کردن میزان سهم طرفین قرارداد یعنی شخص مالک ساختمان و شخص سازنده به صورت دقیق از ملزومات بوده و از بروز اختلافات پس از عقد قرارداد جلوگیری میکند.
ساخت مجتمع تجاری
قرارداد مشارکت در ساخت مجتمع تجاری یک قرارداد سرمایهای محسوب شده و شخص مالک ساختمان و زمین با در اختیار قرار دادن بخشی از زمین خود به سازندگان ساختمان و همکاری با آنان جهت تأسیس مجتمع تجاری اقدام خواهد کرد. نتیجه قرارداد مشارکت در ساخت برخورداری هر یک از طرفین از سهمی در واحدهای اداری با توجه به توافقات درج شده در قرارداد و سند خوردن به نام هر کدام از طرفین میباشد.
برای دریافت نمونه قرارداد مشارکت در ساخت که توسط وکلای پایه یک و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو تنظیم گردیده، به لینک زیر مراجعه فرمایید:
دانلود نمونه قرارداد مشارکت در ساخت
مهمترین نکات تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت
قرارداد مشارکت در ساخت از نوع قراردادهای سرمایهگذاری بوده و بدین سبب نحوه تنظیم آن از اهمیت بالایی برخوردار است. مهمترین نکاتی که هنگام تنظیم قرارداد باید به آن توجه داشته باشید عبارتند از:
- درج مشخصات طرفین قرارداد به صورت دقیق و ذکر نقش هر یک از طرفین در کنار مشخصات آنها الزامی است.
- مندرج کردن تعهدات هر یک از طرفین نسبت به هم و به توافق رسیدن بر سر فسخ قرارداد در صورت عدم رعایت هر از این تعهدات توسط طرفین
- ذکر میزان سهمالشرکه هر دو طرف سازنده و مالک
این مطلب را بخوانید:برای نوشتن یک قرارداد مشارکت در ساخت استاندارد چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
این مطلب حاوی کلیه نکات حقوقی که باید دربارهی قرارداد مشارکت در ساخت بدانید بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید از نمونه قرارداد مشارکت در ساخت لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.
دیدگاه شما