مهم‌ترین مزایا و معایب ورشکستگی چیست؟

2 سال پیش
مزایا و معایب ورشکستگی

از گذشته تا به امروز، اتفاقی به‌نام ورشکستگی وجود داشته که به علل مختلف رخ می‌دهد. ضعف و ناتوانی که تاجر پیدا می‌کند، باعث مشکلات زیادی می‌شود که گاهی دچار ایجاد اختلالات زیادی خواهد شد. همان‌طور که روشن است، این اتفاق دارای معایب زیادی است؛ اما در عین حال اعلام ورشکستگی برخی مزایا برای تاجر به‌همراه دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم. فراموش نکنید که اگر در این شرایط قرار گرفته‌اید، خود را از دریافت مشاوره حقوقی ورشکستگی محروم نکنید؛ چراکه دریافت مشاوره می‌تواند در بسیاری از مواقع مفید واقع شود و کمک کند که به مسیر درست هدایت شوید.

مؤسسه حقوقی لامینگو که چند سال است فعالیت خود را به‌صورت رسمی آغاز کرده است، دارای متخصصان حقوقی زیادی است. هدف این مجموعه، کمک کردن به افراد مختلف و ارائه خدمات در زمینه حقوقی است؛ چراکه وکلای پایه یک دادگستری و متخصصان حقوقی بهترین گزینه برای هموار کردن مسیر هستند. در نظر داشته باشید که به‌منظور دریافت مشاوره و دیگر امور حقوقی، با تیم لامینگو در تماس باشید.

دریافت مشاوره حقوقی ورشکستگی

 

تعریف ورشکستگی

اصطلاح ورشکستگی برای بسیاری از تجار و بازرگانان آشنا است. ورشکستگی در قانون تجارت به‌معنای آن است که فرد توانایی پرداخت تعهدات خود را ندارد. در این مواقع، فرد ورشکسته نامیده می‌شود. این اتفاق برای برخی از تجار و بازرگانان پایان راه تلقی می‌شود و برای برخی دیگر شروعی دوباره است.

ناگفته نماند که ورشکستگی انواع مختلف دارد و هرکدام تعاریف متفاوتی از یکدیگر دارند. افرادی که در این مسیر قرار می‌گیرند، بهتر است نسبت به تمام امور ورشکستگی آگاهی داشته باشند.

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر، این مطلب را بخوانید: انواع ورشکستگی در قانون تجارت چیست؟

 

مزایا اعلام ورشکستگی چیست؟

با ورشکستگی تاجر، آثاری برای وی به جا خواهد ماند که برخی جزء مزایا و برخی معایب محسوب می‌شوند. همان‌طور که در مطالب فوق به آن اشاره کردیم، اعلام ورشکستگی برخی مزایا برای تاجر به‌همراه می‌آورد. در ادامه، به بررسی این مزایا می‌پردازیم.

 

عدم جوابگویی مستقیم به طلبکاران

در شرایط عادی، تاجر می‌بایست به تک‌تک طلبکاران خود جوابگو باشد؛ اما در زمان ورشکستگی به هیچ عنوان چنین وظیفه‌ای را ندارد. تمامی این افراد می‌بایست با پیگیری از طریق مدیر تصفیه حق خودشان را دریافت کنند.

 

معاف شدن از پرداخت خسارت تأخیر دیه

در زمانی که فرد یا یک شرکت دچار ورشکستگی می‌شود، از پرداخت خسارت تأخیر تأدیه معاف می‌شود. این مزیت از جمله مهم‌ترین مزایا موجود در زمان ورشکستگی است که می‌توانند به تاجران کمک زیادی کند. البته زمانی این مزایا شامل حال شرکت و یا فرد ورشکسته می‌شود که دادگاه ورشکستگی را اعلام کند.

 

مزایا و معایب ورشکستگی

 

معایب اعلام ورشکستگی چیست؟

درست است که ورشکستگی دارای مزایا زیادی است، اما اگر بخواهیم واقع‌بینانه به آن نگاه کنیم، معایبی را هم در بر دارد. در ادامه، به مهم‌ترین معایب موجود در ورشکستگی می‌پردازیم. فراموش نکنید که وجود این معایب به‌معنای پایان راه تاجر نیست و با اعمال استراتژی‌های درست می‌توان روال کار را بهبود بخشید.

 

عدم تصرف در اموال خود

در زمانی که تاجر یا شرکت ورشکسته می‌شود، دیگر اجازه دخل و تصرف در اموال خود را نخواهد داشت؛ چرا که کنترل اموال تنها به دست مدیر تصفیه سپرده می‌شود. در این شرایط، حتی ممکن است که وسایل شخصی تاجر هم مصادره شود تا قانون بتواند دیون و تعهدات وی را به طلبکاران پرداخت کند. زمانی که تاجر بخواهد دخل و تصرفی در اموال خود داشته باشد، باید از طریق نماینده قانونی خود اقدام کند تا نماینده قانونی، امور مرتبط را پیگیری کند.

 

حتماً بخوانید: آیا ورشکستگی پایان راه است؟ | 0 تا 100 مشاوره حقوقی ورشکستگی و آثار آن

 

باطل شدن معاملات قبلی

از تاریخی دکه دادگاه ورشکسته شدن تاجر را تأیید و اعلام می‌کند، وی به هیچ عنوان اجازه بستن قرارداد جدید را نخواهد داشت. از طرفی، معاملات قبلی صورت‌گرفته هم که پس از تاریخ توقف انجام شده، باطل می‌شوند. درصورتی‌که فرد طرف قرارداد دچار ضرر و زیانی شده باشد، می‌بایست از طریق مراجع قانونی پیگیری‌های لازم را انجام دهد. فرد طرف قرارداد می‌بایست تمامی مدارک و اسناد رسمی را به دادگاه تحویل دهد تا درخصوص طلب او تعیین تکلیف شوذ.

 

سلب اعتماد از تاجر

زمانی که تاجر ورشکسته می‌شود، در میان تجار دیگر اعتماد و اعتبار خودش را از دست می‌دهد. این امر باعث می‌شود اگر تصمیم به ایجاد کسب‌وکار جدید داشته باشد، افراد زیادی به وی اعتماد نکنند. البته این مورد به این معنا نیست که تاجر نتواند به هیچ طریق فعالیت خود را دوباره آغاز کند؛ بلکه با ارائه مدارک و مستندات می‌تواند اعتبار خود را دوباره به دست آورد.

 

عدم تعقیب بستانکار توسط تاجر

در زمانی که تاجر با ورشکستگی روبرو می‌شود، اجازه تعقیب بدهکاران خود را از دست می‌دهد؛ چراکه این کار تنها توسط نماینده قانونی او (مدیر تصفیه) قابل انجام خواهد بود. درصورتی‌که تاجر خود اقدام به انجام این کار کند، امری غیرقانونی انجام داده است.

 

حال شدن کلیه دیون مهلت‌دار

یکی دیگر از معایب ورشکستگی، این است که با ورشکسته شدن تاجر، کلیه دیون مهلت‌دار او حال خواهد شد. برای مثال، اگر تاجر مکلف باشد مبلغی را ظرف مدت یک سال به طلبکار خود بپردازد، مدت یک‌ساله برای او از بین خواهد رفت.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن نهایی

در این مقاله، سعی کردیم به‌طور کامل به مزایا و معایب موجود در زمان ورشکستگی بپردازیم. همان‌طور که گفته شد، معایب این اتفاق شاید بیشتر از مزایا آن باشد، اما قطعاً با اجرای استراتژی‌های قانونی و اصولی می‌توان شرایط را رو به بهبودی برد. امیدواریم از مطالب گفته‌شده اطلاعات مفیدی را دریافت کرده باشید. در ضمن، به یاد داشته باشید که برای افزایش آگاهی خود می‌توانید به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه کنید. در نهایت فراموش نکنید که اعضای لامینگو در هر شرایطی در کنار شما هستند تا در امور حقوقی به شما کمک کنند.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مطهره راضی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه