قرارداد کار در کافی شاپ برای سالن کار یا ویتر کافه

11 ماه پیش
قرارداد کار در کافی شاپ

هر کافی‌شاپی برای ارائه خدمات به مشتریان خود، نیاز به استخدام کارکنانی دارد که سالن‌کار کافه یکی از این نیروها است. مدیر یا مالک کافی‌شاپ برای استخدام و در خدمت گرفتن این نیروی کار باید قراردادی تحت عنوان قرارداد کار در کافی شاپ تنظیم و منعقد نماید. این قرارداد میان صاحب کافه و سالن‌کار یا ویتر منعقد می‌شود و پس از عقد این قرارداد، همکاری میان طرفین قرارداد آغاز خواهد شد. برای تنظیم این قرارداد، ممکن است صاحب کافی‌شاپ فراخوان استخدام سال‌کار را منتشر کند و یا ممکن است خود سالن‌کار کافه برای استخدام به کافی‌شاپ مراجعه نماید.

با توجه به گسترش صنعت کافه و کافی‌شاپ در سالیان اخیر و تبدیل شدن کافه‌نشینی به یکی از تفریحات غالب مردم، هر کافی‌شاپ احتیاج دارد تا نیروهایی که مهارت لازم برای کار در کافه را دارند، استخدام نموده و از این طریق، جذب مشتری نماید. به همین دلیل، قرارداد استخدامی ویتر کافی‌شاپ قراردادی رایج، کاربردی و مهم در این زمینه است. در این مقاله قصد داریم تا قرارداد استخدام کارگر کافه را به‌صورت کامل بررسی کرده و به توضیح نکات و الزامات تنظیم و عقد این قرارداد بپردازیم. در نتیجه، پیشنهاد می‌شود اگر صاحب یک کافی‌شاپ هستید و یا قصد دارید به‌عنوان نیروی کار در کافه مشغول شوید، این مقاله را تا پایان مطالعه کنید و با ما همراه باشید!

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سالن‌کار کافی‌شاپ کیست؟

سالن کار یا ویتر شخصی است که در کافه یا کافه رستوران، مسئولیت ارتباط با مشتری جهت ثبت سفارش، انتخاب بهتر سفارش، توضیح درباره منو یا امکانات کافه، تحویل سفارش مشتری و دیگر خدمات مورد نیاز را انجام می‌دهد. به‌عبارت دیگر، سالن‌کار یا ویتر کافه، مسئول برقراری ارتباط با مشتری می‌باشد. با توجه به اهمیت حضور سالن‌کار در کافی‌شاپ و با توجه به اینکه اولین مواجهه مشتری در کافی‌شاپ با ویتر است، این شغل در کافه اهمیت زیادی دارد. اشخاصی که قصد دارند در این سمت شغلی مشغول به فعالیت شوند، باید از ارتباط عمومی قوی و مثبتی برخوردار بوده و توانایی ایجاد نظم در کافه را داشته باشند. علاوه بر این، این افراد باید مهات و توانایی انجام کار گروهی با دیگر پرسنل کافه را داشته باشند. ویتر یا سالن‌کار باید ظاهری آراسته داشته باشد و باید رضایت مشتری را از حضور در کافه جلب کند.

 

قالب نمونه قرارداد کار در کافی شاپ برای سالن‌کار یا ویتر کافه

پیش از اینکه هرگونه همکاری میان اشخاص مختلف و در حوزه‌های متفاوت آغاز شود، لازم است ابتدا قراردادی مناسب و قانونی جهت آغاز همکاری تنظیم شود. تنظیم و عقد این قراردادها سبب می‌شود تا روابط کاری افراد با یکدیگر در یک بستر قانونی شکل بگیرد و حقوق و منافع اشخاص در این قرارداد تأمین شود. این قراردادها قالب و موضوعات متفاوتی داشته و در هر مورد، متناسب با نیاز طرفین و نوع همکاری، تنظیم می‌شود. قرارداد استخدام کارگر کافه یک قرارداد استخدامی است که میان صاحبان و مدیران کافی‌شاپ‌ها و افرادی که قصد دارند در کافه کار کنند، تنظیم و منعقد می‌شود. این قرارداد، مطابق با قوانین استخدامی قانون کار تنظیم می‌شود و طرفین این قرارداد باید در تنظیم، انعقاد و اجرای قرارداد از مقررات قانون کار تبعیت نمایند و هرگونه تراضی و توافقی که مغایر با قوانین کار باشد، غیرمعتبر خواهد بود.

یک قرارداد زمانی در قالب قراردادهای استخدامی تنظیم می‌شود که کارفرما قصد داشته باشد تا به‌صورت پیوسته و مداوم از خدمات طرف مقابل قرارداد استفاده نماید و قراردادهای استخدامی، این امکان را فراهم خواهند کرد. علاوه بر این، تنظیم قرارداد در چهارچوب قرارداد استخدامی قانون کار، بسیار به‌نفع سالن‌کار یا ویتر است، زیرا زمانی که قرارداد در این چهارچوب منعقد می‌شود، کارفرما ملزم می‌شود تا از مقررات قانون کار در ارتباط با حقوق و مزایای کارگر پیروی نماید و این موضوع منافع شخصی را که قصد دارد با عقد قرارداد در کافه مشغول به کار شود، تأمین خواهد نمود. قرارداد استخدام سالن‌کار یا ویتر در کافه، سند اعتبار همکاری میان صاحب کافی‌شاپ و سالن‌کار است و این قرارداد جزئیات این همکاری را معرفی خواهد کرد. در این قرارداد باید  به مواردی مانند مشخصات طرفین، تعهدات طرفین، نوع قراداد کار، حقوق و مزایای کارگر و روش‌های حل اختلاف اشاره شود.

 

قرارداد کار در کافی شاپ

 

نمونه قرارداد استخدام کارگر کافه چه انواعی دارد؟

قراردادهای استخدامی قانون کار انواع مختلفی دارد و نوع این قرارداد با توجه به موضوع قرارداد و شرایط همکاری تعیین می‌شود. انواع قراردادهای استخدامی را می‌توان در چند دسته قرارداد استخدام دائم، قرارداد استخدام موقت، قرارداد کار معین، قرارداد کار آموزشی و آزمایشی دسته‌بندی کرد. هر یک از این انواع قرارداد استخدام، ویژگی‌های مخصوصی را دارند و طرفین این قراردادها یعنی کارفرما و کارگر، باید آن نوع از قرارداد استخدامی را که مناسب‌تر برای آغاز همکاری است انتخاب کرده و قرارداد را تنظیم نمایند. زمانی که مالک کافی‌شاپ قصد استخدام پرسنل کافه را دارد، باید در ارتباط با تنظیم قرارداد با هر نیرو، قرارداد مناسب را انتخاب کند و برای مثال نوع قرارداد استخدام باریستا ممکن است متفاوت با نوع قرارداد استخدام ویتر کافه باشد.

در ارتباط با قرارداد کار در کافی شاپ برای سالن‌کار یا ویتر، اصولاً از قالب قرارداد استخدام موقت استفاده می‌شود. قرارداد استخدام موقت آن نوعی از قراردادهای کار استخدامی است که مدت همکاری در قرارداد مشخص می‌شود و کارفرما قصد دارد برای مدت محدودی از خدمات ویتر استفاده کند. قرارداد استخدام موقت مزایایی دارد؛ برای مثال زمانی‌که این قرارداد به‌صورت موقت و محدود منعقد می‌شود، کارفرما می‌تواند اگر از کار کارگر راضی نبود، پس از اتمام مدت قرارداد، قرارداد مزبور را تمدید نکند. در صورتی‌که در قراردادهای استخدام دائم، کارگر به‌صورت نامحدود با کارفرما قرارداد منعقد می‌کند.

البته توجه داشته باشید ممکن است قرارداد استخدام کارگر کافه، در قالب قراردادهای کار دائم تنظیم شود، اما اگر کارفرما قصد داشته باشد تا این قرارداد را در قالب قرارداد موقت تنظیم کند، باید تاریخ ابتدا و انتهای همکاری در قرارداد ذکر شود و در طی این مدت، کارفرما حق ندارد جز در موارد خاص، قرارداد را فسخ کند.

 

تنظیم و نوشتن قرارداد استخدام کارگر کافه به چه صورت است؟

همانطور که بیان شد، برای آغاز هرگونه همکاری و رابطه کاری میان افراد مختلف، باید قراردادی مناسب تنظیم شود و مفاد این همکاری در آن قرارداد ذکر شود و قراردادهای استخدامی قانون کار نیز قالبی از قرارداد است که قرارداد کار در کافی شاپ در این چهارچوب منعقد می‌شود. در تنظیم هر نوع قراردادی اشخاص باید ابتدا به مفاد آن قرارداد به‌خوبی آگاه شوند و سپس اقدام به درج جزئیات قرارداد در متن آن نمایند. موضوعی که درباره قراردادهای استخدامی باید به آن توجه داشت این است که این قرارداد باید در فرم قرارداد استخدامی تنظیم شود که مفاد آن را قانون کار مشخص کرده است و اشخاص نمی‌توانند برخی از این مفاد را در قرارداد وارد نکنند.

قراردادهای استخدامی قانون کار حاوی مفادی مانند مشخصات طرفین، موضوع قرارداد، تعهدات کارگر و کارفرما، ساعات کاری کارگر، حقوق و مزایای دریافتی کارگر، بیمه کارگر و مرجع حل اختلاف میان کارفرما و کارگر می‌باشد. هر چه سالن‌کار و ویتر کافه که به‌عنوان کارگر عقد قرارداد می‌کند و مالک کافه که کارفرما است آگاهی بیشتری از مفاد و مندرجات قرارداد مزبور داشته باشند، قراردادی جامع‌تر تنظیم می‌شود که منافع هر دو طرف را تأمین خواهد کرد. در همین راستا، در ادامه مطلب قصد داریم تا با یکدیگر به بررسی مفاد و مندرجات قرارداد استخدام کارگر کافه بپردازیم.

 

تنظیم قرارداد کار در کافی شاپ

 

1. عنوان قرارداد استخدام ویتر کافی‌شاپ

پیش از آن که هر بندی در قرارداد نوشته شود، عنوان قرارداد باید انتخاب گردد. عنوان قرارداد با توجه به ماهیت قرارداد و هدفی که طرفین قرارداد از تنظیم و عقد آن دارند، انتخاب می‌شود. طرفین قرارداد باید در انتخاب عنوان قرارداد بسیار دقیق باشند، زیرا عنوان قرارداد آثاری را بر قرارداد وضع خواهد کرد و در نتیجه اگر عنوان به‌اشتباه انتخاب شود، آثار اشتباهی بر قرارداد وضع خواهد شد. در همین راستا، طرفین قرارداد کار در کافی شاپ باید عنوانی برای این قرارداد انتخاب کنند که بیانگر محتوای قرارداد و قالب این قرارداد باشد و از آنجایی که این قرارداد یک قرارداد استخدامی است، باید عبارت استخدام یا قرارداد کار حتماً در عنوان این قرارداد باشد. اگر طرفین، این قرارداد را در چهارچوب فرم قرارداد کار قانون کار تنظیم نکنند، ممکن است آثار قراردادهای پیمانکاری و پروژه‌ای بر این قرارداد حاکم گردد.

 

2. معرفی طرفین قرارداد کار در کافی شاپ برای سالن‌کار

پس از انتخاب عنوان قرارداد، طرفین قرارداد باید معرفی شوند و مشخصات آن‌ها در قرارداد نوشته شود. طرفین قرارداد استخدام کارگر در کافی‌شاپ، کارگر و کارفرما هستند. مطابق با ماده 2 قانون کار، کارگر از لحاظ این قانون کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق‌السعی اعم از مزد، حقوق، سهم، سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می‌کند و کارفرما شخصی است حقیقی یا حقوقی که کارگر به درخواست و به حساب او در مقابل دریافت حق‌السعی کار می‌کند. مدیران و مسئولان‌ و به‌طور عموم کلیه کسانی که عهده‌دار اداره کارگاه هستند، نماینده کارفرما محسوب می‌شوند و کارفرما مسئول کلیه تعهداتی است که نمایندگان مذکور‌ در قبال کارگر به عهده می‌گیرند. در صورتی‌که نماینده کارفرما خارج از اختیارات خود تعهدی بنماید و کارفرما آن را نپذیرد در مقابل کارفرما ضامن است.

بر اساس تعاریف قانون کار از کارگر و کارفرما، متوجه می‌شویم که سالن‌کار یا ویتر و یا هر نیروی کاری که قصد اشتغال به کار در کافی‌شاپ را دارد، کارگر و مالک یا مدیر کافی‌شاپ کارفرمای این قرارداد است. مشخصات این اشخاص که طرفین قرارداد هستند، باید به‌صورت کامل در متن قرارداد ذکر گردد؛ مشخصاتی از جمله نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کد ملی، شماره تماس، محل سکونت و غیره.

 

قرارداد کار در کافی شاپ

 

3. تعهدات و وظایف کارگر یا نیروی کار کافی‌شاپ

در ذیل این بند از قرارداد باید وظایف فردی که با تنظیم قرارداد کار در کافی شاپ مشغول به کار شده است، درج گردد. این وظایف با توجه به سمت شغلی کارگر تعیین می‌شود و برای مثال وظایف سالن‌کار یا ویتر و یا باریستا با یکدیگر متفاوت خواهد بود. علاوه بر وظایفی که با توجه به سمت شغلی مشخص می‌شود، وظایفی نیز وجود دارد که هر شخصی که با عقد قرارداد استخدامی مشغول به کار شده است، باید بر عهده بگیرد. در ادامه به شرح برخی از وظایف ویتر یا سالن‌کار کافه خواهیم پرداخت.

1. نیروی کاری که با عقد قرارداد در کافه استخدام شده است، باید از اوامر کارفرما اطاعت نموده و تعهدات خود را انجام دهد.

2. سالن‌کار باید در ساعت مقرر در کافی‌شاپ حاضر شود و به انجام وظایف خود بپردازد.

3. ویتر یا سالن‌کار باید دارای آداب حسن معاشرت بوده و با مشتریان کافه برخورد مناسبی داشته باشد.

4. سالن‌کار باید سفارش مشتری را در زمان مناسب بگیرد و سفارش را در زمان مشخص به مشتری تحویل دهد.

5. ویتر کافی‌شاپ باید توانایی لازم برای حمل غذا و نوشیدنی و همچنین توانایی لازم برای انجام کار گروهی را داشته باشد.

6. سالن‌کار باید مهارت ساماندهی میزها و مشتریان را همزمان در کافی‌شاپ داشته باشد.

7. کارگر کافی‌شاپ باید میزها را پس از رفتن مشتری تمیز و برای مشتری جدید آماده کند.

8. سالن‌کار یا ویتر حق ندارد برای حضور در کافه تأخیر داشته باشد و حق ندارد محل کار خود را زودتر از موعد مقرر و بدون اطلاع کارفرما ترک کند.

 

4. ساعات کاری در نمونه قرارداد استخدامی کار در کافی‌شاپ

یکی دیگر از الزامات تنظیم قرارداد استخدام کارگر کافه، ذکر ساعات کاری در متن قرارداد است. مطابق با قانون کار، ساعاتی که یک کارگر باید در خدمت کارفرما مشغول به کار باشد، هفت ساعت و بیست دقیقه است و اگر کارفرما قصد داشته باشد تا زمان بیشتری از خدمات کارگر استفاده کند، هر ساعتی مازاد بر ساعات مشخص‌شده در قانون کار، اضافه‌کاری محسوب می‌شود و کارفرما باید دستمزد کارگر را بپردازد.

موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید این است که کارفرما می‌تواند این ساعات را در شیفت‌های مختلف تنظیم کند و لازم است که ویتر یا سالن‌کار مجموعاً هفت ساعت و بیست دقیقه در روز کار کند و لازم نیست این میزان ساعات پیوسته باشد. ممکن است نیروی کار مشغول در کافه، قصد داشته باشد تا ساعات کمتری در کافه کار کند که در این صورت این قرارداد، یک قرارداد کار در کافی شاپ پاره‌وقت محسوب می‌شود و حقوق کارگر به‌نسبت کاهش می‌یابد.

 

این مطلب را نیز بخوانید: آشنایی با قرارداد کار باریستا و نکات حقوقی این قرارداد استخدام

 

5. حقوق و مزایای سالن‌کار و ویتر در نمونه قرارداد کار در کافی شاپ

اصلی‌ترین تعهد کارفرما در قرارداد استخدام کارگر کافه این است که حقوق و مزایای کارگر را در موعد مقرر بپردازد. بر خلاف قراردادهای پیمانکاری که دستمزد مجری قرارداد با توافق طرفین تعیین می‌شود، در قرارداد استخدامی کارفرما باید از مقررات قانون کار در این زمینه پیروی کند. قانون کار هر ساله مبلغ پایه حقوقی که کارفرما باید به کارگر بپردازد را اعلام می‌کند و این پایه حقوق، مبنای پرداخت حقوق به کارگر است. مبلغ پایه حقوق، مبلغ حداقل حقوقی است که کارفرما باید به کارگر پرداخت نماید و پرداخت دستمزدی بیش از آن، بستگی به توافق طرفین قرارداد دارد. علاوه بر حقوق، کارفرما باید مزایای دیگری نیز به کارگر بپردازد؛ برخی از این مزایای عبارت است از حق مرخصی سالانه، حق مسکن، حق اولاد، حق خوار و بار و عیدی و پاداش سالانه.

مطابق با قانون کار، کارفرما موظف است تمام این حقوق و مزایا را به کارگر بپردازد و اگر کارفرما از پرداخت این حقوق و مزایا امتناع نماید، کارگر می‌تواند از کارفرما نزد مراجع قانونی شکایت کند.

 

6. بیمه کارگر در قرارداد استخدام نیروی کار کافی‌شاپ

یکی دیگر از تعهدات کارفرما در قرارداد استدام کارگر کافه، بیمه کردن نیروی کار است. قانون کار در ماده 148 خود مستقیماً به این موضوع اشاره داشته و کارفرما را ملزم به پرداحت حق بیمه کارگر دانسته است. در قرارداد کار در کافی شاپ نیز کارفرما که مالک کافه است باید ماهانه حق بیمه کارگر را بپردازد و در صورتی‌که کارفرما از انجام این تعهد خودداری نماید، این شخص از سوی نهادهای قانونی ذی‌صلاح جریمه خواهد شد.

 

قرارداد کار در کافی شاپ

 

7. مرجع حل اختلاف

در طی مدت قرارداد کار در کافی شاپ ممکن است مسائلی سبب بروز اختلاف میان طرفین این قرارداد شود. در این شرایط، کارگر و کارفرما باید تلاش کنند تا ابتدا اختلاف را از طریق گفت‌وگو و سازش برطرف کنند و اگر این اختلاف از طرق مسالمت‌آمیز حل نشد، می‌توانند به مراجع حل اختلاف مراجعه کنند. مرجع حل اختلاف در قراردادهای استخدامی قانون کار، اداره کار است و طرفین این قرارداد باید اختلاف خود را به این اداره ارجاع دهند. توجه داشته باشید در قراردادهای استخدامی، برخلاف قراردادهای پیمانکاری، طرفین قرارداد نمی‌توانند از روش داوری برای حل‌وفصل اختلاف استفاده کنند و باید حتماً به اداره کار مراجعه نمایند.

 

نمونه قرارداد کار در کافی شاپ را از لامینگو بخواهید!

تنظیم قرارداد، موضوعی بسیار مهم جهت آغاز همکاری است و نیاز به داشتن اطلاعات جامع حقوقی و آگاهی از مقررات قانون دارد. تنظیم قرارداد برای اشخاصی که اطلاعات حقوقی لازم را ندارند، دشوار و پیچیده است و علاوه بر این، اقدام به تنظیم قرارداد بدون آگاهی از قوانین ممکن است سبب شود تا قراردادی اشتباه تنظیم شود و آثار اشتباهی داشته باشد. در این میان، تنظیم و عقد قراردادهای استخدامی مشکل‌تر است؛ به دلیل آن‌که در تنظیم این قراردادها باید از مقررات قانون کار پیروی شود و توافق طرفین برخلاف این مقررات ممکن نیست. به همین دلیل، لازم است تا اگر قصد تنظیم و عقد قراردادی را دارید، ابتدا از مشاوره حقوقی تنظیم قرارداد که مشاوران حقوقی در اختیار شما می‌گذارند استفاده کرده و سپس در این مسیر قدم بردارید.

در همین راستا شما می‌توانید تنظیم قرارداد استخدام کارگر را به لامینگو بسپارید و یا از طریق سامانه تنظیم قرارداد لامینگو اقدام به تنظیم قرارداد مورد نظر نمایید. لامینگو یک استارتاپ حقوقی است که خدمات حقوقی مختلفی ارائه می‌دهد و تنظیم قراردادهای سفارشی نیز یکی از همین خدمات است. شما می‌توانید برای تنظیم و دریافت قرارداد استخدام نیروی کار در کافی‌شاپ، وارد سامانه تنظیم قرارداد لامینگو شوید و جزئیات قرارداد خود را در این سامانه ثبت کنید. همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو هزینه و زمان دریافت این قرارداد را به شما اعلام می‌کنند و شما می‌توانید قرارداد خود را دریافت کرده و تا یک هفته از پشتیبانی حقوقی لامینگو استفاده کنید. شما همچنین می‌توانید قرارداد خود را در این سامانه آپلود کنید تا توسط همکاران ما مورد بازبینی و بررسی قرار بگیرد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی پایانی

در این نوشتار به توضیح نکات و الزامات حقوقی و قانونی تنظیم قرارداد کار در کافی شاپ پرداختیم. افراد زیادی امروزه به‌صورت پاره‌وقت و یا تمام‌وقت در کافی‌شاپ‌ها مشغول به کار هستند و لازمه آغاز کار در کافه، عقد قرارداد با مالک کافه است. قرارداد استخدام کارگر در کافه یک قرارداد استخدامی است که باید مطابق با مقررات قانون کار تنظیم شود و طرفین این قرارداد حق تراضی برخلاف مقررات این قانون را ندارند. در تنظیم این قرارداد باید توجه شود تا تمام مندرجات فرم قراردادهای استخدامی درج شود. طرفین این قرارداد باید قرارداد را در چهارچوب فرم قراردادهای استخدامی قانون کار تنظیم کنند و کارفرما موظف است حقوق و مزایای نیروی کار کافه را در موعد مقرر بپردازد و نیروی کار را بیمه نماید. علاوه بر این، نیروی کار کافی‌شاپ نیز وظیفه دارد ساعات کاری لازم را در کافه حضور داشته باشد و از اوامر کارفرما اطاعت کند.

در این نوشتار سعی شد تا مطالب لازم و جامع درباره قرارداد مزبور بیان شود. با این وجود اگر همچنان نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه دارید، می‌توانید با همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو در ارتباط بوده و اطلاعات لازم را دریافت کنید. برای برقراری ارتباط با همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو می‌توانید با شماره تماس‌هایی که در سایت لامینگو موجود است، در تماس باشید.

 

بلاگ حقوقی لامینگو را دنبال کنید!

همانطور که بیان شد، تنظیم قرارداد و انجام سایر اعمال حقوقی، نیاز به کسب اطلاعات لازم و آگاهی از قوانین دارد. شما می‌توانید بخش عظیمی از این اطلاعات را از طریق مطالعه مطالب و محتواهای حقوقی مرتبط دریافت کنید. به همین منظور، شما می‌توانید وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و با جست‌وجوی موضوع حقوقی مورد نظر، مطلب مربوطه را مطالعه کنید. اگر در ارتباط با این محتوا پرسشی در ذهن دارید و یا ابهامی برای شما ایجاد شده است، پیشنهاد می‌شود سؤال خود را در انتهای این مطلب بنویسید تا همکاران ما به آن پاسخ دهند. ضمن تشکر از توجه شما پیشنهاد می‌شود چنانچه نظر یا انتقادی درباره این نوشتار دارید، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید و به ما در بهبود محتواهای این بلاگ کمک کنید. لامینگو را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید و ما را به دوستان و آشنایان خود معرفی نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه