چرا شرکت سهامی خاص ثبت کنیم؟

2 سال پیش
مزایای شرکت سهامی خاص

شرکت‌ها انوع متفاوتی دارند که در عالم حقوق برای هرکدام مسئولیت و وظایف متفاوتی درنظر گرفته شده است. غالباً شرکت‌ها در قالب سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود ثبت می‌شوند. شرکت‌های سهامی خاص در بین انواع شرکت‌ها خواستار بیشتری دارند. در این مقاله، به این می‌پردازیم که مزایای شرکت سهامی خاص چیست و آیا ثبت شرکت سهامی‌ خاص را می‌توان به همه کسب‌وکارها پیشنهاد کرد یا خیر. اگر برای ثبت شرکت و اطلاعات بیشتر در مورد مزایای شرکت سهامی خاص نیاز به مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری دارید، می‌توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید:

دریافت مشاوره حقوقی

 

شرکت‌های سهامی خاص چیست؟

شرکت سهامی خاص به شرکتی گفته می‌شود که تمام سرمایه آن توسط افرادی تأمین می‌شود که آن را تأسیس کرده‌اند. تعداد شرکای شرکت سهامی‌ خاص به‌طور مشخصی کمتر از شرکت سهامی عام است.

در یک شرکت سهامی خاص، صدور اعلامیه پذیره‌نویسی ممکن نیست و شما باید همان ابتدای تأسیس چنین شرکتی 35% از سرمایه شرکت را در حساب مشخص‌شده‌ای بلوکه کنید. البته حسن شرکت‌های سهامی خاص این است که کلاً محدودیتی برای فعالیت ندارند و در متن قانون تجارت ایران شرکت سهامی (حتی اگر فعالیت آن تجاری نباشد) شرکت بازرگانی و تجاری محسوب خواهد شد.

 

یک شرکت سهامی خاص در ایران این ویژگی‌ها را دارد:

  • تعداد افراد هیأت مدیره شرکت سهامی خاص کمتر از سه نفر نیست.
  • سهامداران و سرمایه‌گذاران شرکت بیشتر از 2 نفر (3 نفر و بیشتر) هستند.
  • سهام شرکت سهامی خاص در بورس نباید باشد.
  • برای تأسیس شرکت باید خود شرکت بیشتر از صد هزار تومان سرمایه داشته باشد.
  • در شرکت‌های سهامی خاص هرکدام از سهامداران به‌اندازه مبلغ سهامی که دارند، حق رأی خواهند داشت.
  • اوراق قرضه شرکت‌های سهامی خاص غیر قابل انتشارند.

 

حتماً بخوانید: ارکان شرکتهای تجاری چند دسته هستند و چه وظایفی بر عهده دارند؟

 

چگونه باید برای شرکت‌های سهامی خاص اساسنامه نوشت؟

در اساسنامه شرکت‌های سهامی خاص، باید مدت‌زمان فعالیت شرکت مشخص شود. در واقع شما باید مشخص کنید که تاریخ تمدید مجدد فعالیت شرکت دقیقاً چه تاریخی است. شما باید به‌صورت دقیق و معین در اساسنامه نام شرکت را مشخص کنید. نحوه افزایش و یا کاهش سرمایه نکته‌ای است که نباید در نوشتن اساسنامه فراموش شود. موضوع و حوزه فعالیت شرکت را طوری مشخص کنید که بعدها برای انجام فعالیت‌های خود به مشکل برنخورید.

مشخص کنید شرکت سهامی خاص شما چگونه انحلال می‌یابد و نحوه تصفیه آن به چه صورت است. شرایط و ترتیب صدور اوراق قرضه در آینده را دقیقاً معین کنید و مبلغ نقدی و غیرنقدی سرمایه شرکت را نیز مشخص کنید. در اساسنامه شرکت سهامی خاص باید مشخص کنید نحوه مشورت و رأی دادن چگونه و به چه نسبتی است. همچنین، سهام آورده هر کس را نیز معین کنید؛ به‌علاوه مشخص کردن نحوه تشکیلات (انتخاب مدیرعامل، بازرسی، ترازنامه و …) و نحوه اداره شرکت.

 

مزایای شرکت سهامی خاص

 

مزایای ثبت شرکت سهامی خاص

تأسیس شرکت سهامی خاص مزایایی دارد که شما می‌توانید با توجه به آن، درباره تأسیس شرکت خود تصمیم بگیرید. مزایای شرکت سهامی خاص از این قرارند:

  • در شرکت‌های سهامی خاص می‌توان با جمع‌ کردن سرمایه‌های کوچک و به‌همراه دوستان و با محیطی صمیمی فعالیت‌های تجاری انجام داد و اقدام به راه انداختن کسب‌وکار کرد.
  • سرمایه سهام‌داران در شرکت‌های سهامی خاص به سهم‌های کوچکتری تقسیم می شود. این سهام در برخی موارد بی‌نام هستند. به همین دلیل، می‌توان به‌راحتی این سهام را به افراد منتقل کرد.
  • در شرکت‌های سهامی خاص سهامداران تنها در قبال سهامی که دارند مسئول هستند.
  • مهمترین مزیت شرکت سهامی خاص، این است که چنانچه در آینده کسب‌وکار شما پیشرفت خوبی داشته باشد، می‌توانید با تبدیل شرکت خود به سهامی عام، وارد بازار بورس شوید.

 

حتماً بخوانید: از تفاوت شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود چه می‌دانیم؟

 

معایب شرکت سهامی خاص

  • شرکت‌های سهامی خاص در مقایسه با باقی انواع شرکت‌ها، مقررات سخت‌گیرتری دارند. به همین دلیل، بهتر است که قبل از تأسیس شرکت سهامی خاص، از یک مشاور مجرب حقوقی مشورت بگیرید که بتوانید انتخاب درستی برای رویه اداری شرکت خودتان داشته باشید.
  • در شرکت‌های سهامی خاص باید ابتدا 10% از درآمد خود را به‌عنوان مالیات پرداخت کنید. بنابراین باید از ابتدا توجه خود را به پرداخت مالیات این شرکت‌ها مبذول دارید.

 

حتماً بخوانید: تبدیل شرکت سهامی خاص به مسئولیت محدود چگونه ممکن است؟

 

برای تأسیس شرکت سهامی خاص چه مدارکی مورد نیاز است؟

تأسیس شرکت سهامی خاص روند دشواری ندارد و مطابق ماده 20 لایحه اصلاح قانون تجارت، مدارک زیر برای تأسیس یک شرکت سهامی کافیست:

  1. برای تأسیس شرکت سهامی خاص، اساسنامه‌ای تهیه کنید که به امضای کلیه سهامداران شرکت رسیده باشد.
  2. پس از آن، اظهارنامه‌ای که در آن تعهد کلیه سهام و گواهینامه بانکی حاکی از تأدیه قسمت نقدی آن (کمتر از سی‌وپنج درصد کل سهام) مشخص شده باشد، تهیه کنید و بعد اظهارنامه را به امضای کلیه سهامداران برسانید.
  3.  مدیر و بازرس یا بازرسان شرکت را انتخاب کنید و در صورت‌جلسه انتخاب آن‌ها را به امضای کلیه سهامداران برسانید.
  4.  مدیر و بازرس باید سمت مدیریت و بازرسی را مطابق قانون قبول کنند.
  5. نام روزنامه‌ای را که در آن قرار است آگهی تأسیس شرکت خود را منتشر کنید، ذکر نموده و فیش آن را به سازمان ثبت ارائه دهید.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

خلاصه بحث درباره مزایای شرکت سهامی خاص

  • شرکت سهامی خاص به شرکتی گفته می‌شود که تمام سرمایه آن توسط افرادی تأمین می‌شود که آن را تأسیس کرده‌اند.
  • در یک شرکت سهامی خاص، صدور اعلامیه پذیره‌نویسی ممکن نیست.
  • سهام شرکت سهامی خاص در بورس نباید باشد.
  • برای تأسیس شرکت، باید خود شرکت بیشتر از صد هزار تومان سرمایه داشته باشد.
  • شرکت‌های سهامی خاص در مقایسه با باقی انواع شرکت‌ها، مقررات سخت‌گیرتری دارند.
  • در شرکت‌های سهامی خاص باید ابتدا 10% از درآمد خود را به‌عنوان مالیات پرداخت کنید.
  • در شرکت‌های سهامی خاص، سهامداران تنها در قبال سهامی که دارند مسئول هستند.
  • در شرکت‌های سهامی خاص هر کدام از سهامداران به‌اندازه مبلغ سهامی که دارند، حق رأی خواهند داشت.
  • اوراق قرضه شرکت‌های سهامی خاص غیر قابل انتشارند.
  • برای تأسیس یک شرکت سهامی خاص، باید اظهارنامه‌ای که در آن تعهد کلیه سهام و گواهینامه بانکی حاکی از تأدیه قسمت تقدی آن (کمتر از سی‌وپنج درصد کل سهام) مشخص شده باشد، تهیه کنید و بعد اظهارنامه را به امضای کلیه سهامداران برسانید.

برای مطالعه سایر مقالات تخصصی درباره شرکت‌های تجاری، می‌توانید به وبلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

3
برچسب ها :
نویسنده مطلب نرگس نقشی

دیدگاه شما

3 دیدگاه