کارشناس پژوهش کیست و چه می‌کند؟

2 سال پیش
نمونه قرارداد خدمات کارشناسی

کارشناس امور پژوهشی، شخصی است که با سازمان‌های گوناگون مانند بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و سایر نهادهای موجود و خواستار خدمات پژوهشی همکاری کرده و امور مرتبط با پژوهش و تحقیق و همچنین امور مرتبط با بررسی و کنترل و نظارت بر عملکرد نهاد و نحوه تنظیم آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها را تحت نظر می‌گیرد. این کارشناسان امور پژوهشی با عقد قراردادی، همکاری خود را با سازمان‌های مختلف آغاز نموده و پروژه‌های پژوهشی آن‌ها را زیر نظر ناظر قرارداد به انجام می‌رسانند. اگر نهاد مربوطه درصدد استخدام و همکاری مستمر با کارشناس امور پژوهشی باشد، این شخص را با عقد قرارداد استخدامی جذب مجموعه می‌نماید و اگر همکاری طرفین به‌صورت موردی و غیرمستمر باشد، کارشناس با عقد نمونه قرارداد خدمات کارشناسی جذب سازمان می‌گردد.

ما در این مطلب قصد داریم وظایف و تعهدات کارشناس امور پژوهشی را که با عقد نمونه قرارداد خدمات کارشناسی به ارائه خدمات می‌پردازد، بررسی نماییم. شما نیز اگر فعالیت پژوهشی نموده و قصد انجام پروژه‌های پژوهشی و تحقیقاتی نهادهای گوناگون را دارید و یا صاحب سازمانی می‌باشید که می‌خواهید طرح‌های تحقیقاتی خود را از طریق کارشناسان امور پژوهشی پیش ببرید، می‌توانید این قرارداد را از طریق لینک زیر از بانک قرارداد لامینگو دریافت نموده و مورد استفاده قرار دهید.

دریافت نمونه قرارداد خدمات کارشناسی

 

نمونه قرارداد خدمات کارشناسی چیست و چه مفادی دارد؟

نمونه قرارداد خدمات کارشناسی یکی از انواع قراردادهای پیمانکاری می‌باشد. قرارداد پیمانکاری یا پروژه‌ای، قالبی از قرارداد می‌باشد که برای انجام پروژه‌های کاری استفاده می‌گردد و به این ترتیب است که پیمانکار در ازای دریافت دستمزد، پروژه مدنظر کارفرما را انجام داده و پیش می‌برد.

قرارداد خدمات کارشناسی برای ارائه انواع گوناگون خدمات کارشناسی به کار می‌رود که کارشناسان تخصص خود را در قالب این قرارداد به اشخاص حقیقی و حقوقی ارائه می‌دهند. کارشناس پژوهشی که در قالب نمونه قرارداد پیمانکاری اقدام به همکاری با اشخاص می‌نماید، در انجام وظایف خود آزادی بیشتری نسبت به کارشناسانی دارد که با عقد قرارداد استخدامی در سازمان مشغول به کار می‌باشند؛ زیرا ارائه خدمات در قالب نمونه قراردادهای پیمانکاری و پروژه‌ای، آزادی عمل بیشتری برای مجری قرارداد فراهم آورده و بسیاری از محدودیت‌های قراردادهای استخدامی را به‌همراه ندارد.

در نمونه قرارداد خدمات کارشناسی باید عنوان قرارداد، موضوع قرارداد، مبلغ قرارداد و نحوه پرداخت آن، محل انجام موضوع قرارداد، مشخصات و تعهدات طرفین، مرجع حل اختلافات قراردادی، ناظر قرارداد، شروط ضمن عقد مانند شرط محرمانگی، شرایط خاتمه قرارداد، حق فسخ برای طرفین و دیگر مواردی که طرفین بر آن توافق می‌نمایند، قید گردد.

قید دقیق مفاد قرارداد خدمات کارشناسی بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که اگر طرفین قرارداد این مفاد را به‌طور اشتباه قید نمایند، آثار حاکم بر قرارداد نیز به اشتباه وضع خواهد گشت و درنتیجه، طرفین به اهداف خود از انعقاد قرارداد نخواهند رسید و ممکن است متحمل ضرر و زیان بسیاری نیز گردند.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد خدمات کارشناسی و نکات مرتبط با آن را بشناسیم!

 

وظایف کارشناسان پژوهش

پیش از شروع این بخش از مطلب، باید ذکر گردد گه وظایف کارشناسان پژوهش با توجه به اینکه در چه فضا و مکانی مشغول به فعالیت می‌باشند و همچنین کارفرمای نمونه قرارداد خدمات کارشناسی چه شخصی می‌باشد، با یکدیگر متفاوت بوده و هر کارشناس پژوهشی وظایف مختص به خود را دارا می‌باشد.

 

وظایف کارشناس پژوهش دانشگاه

شخصی که به‌عنوان کارشناس پژوهش با دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها همکاری می‌نماید، وظایفی بر عهده دارد که در ادامه بخشی از آن‌ها بیان می‌گردد. گاهی ممکن است هر دانشکده‌ای از دانشگاه به‌طور مستقل با کارشناسان پژوهشی همکاری نماید و گاهی نیز ممکن است دانشگاه به‌طور کلی چند کارشناس پژوهشی در اختیار داشته باشد و این کارشناسان با همکاری یکدیگر امور تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه را انجام دهند.

 

امور مرتبط با مقالات علمی

  • کارشناس امور پژوهش در دانشگاه، وظیفه دارد مقالات دانشجویان را درجهت انتشار در مجلات و ژورنال‌های علمی بررسی نموده و نقاط ضعف و قوت آن را به دانشجو اعلام نماید تا دانشجو مقاله خود را تصحیح نموده و برای چاپ آماده گرداند. علاوه بر مقالات دانشجویان، کارشناس امور پژوهش، مقالات اساتید و مؤلفه‌های مختلف آن را بررسی می‌نماید؛ زیرا اساتید هرساله مقاله‌هایی را درجهت افزایش تراز علمی خود به چاپ می‌رسانند که این مقالات باید از نظر علمی و استانداردهای پژوهشی کنترل گردد.
  • یکی دیگر از وظایف کارشناس امور پژوهشی در نمونه قرارداد خدمات کارشناسی که با دانشگاه منعقد می‌نماید، این است که این اشخاص باید بر روند برگزاری همایش‌های علمی-پژوهشی دانشگاه از منظر محتوای این همایش‌ها نظارت داشته و همچنین، صلاحیت علمی سخنرانان این مراسم‌ها را که ممکن است اساتید و دانشجوهای مقاطع تحصیلات تکمیلی خود دانشگاه بوده و یا افرادی از خارج از دانشگاه باشند، بررسی و تأیید نمایند.

 

نمونه قرارداد خدمات کارشناسی

 

امور پژوهشی مرتبط با کارگاه‌های آموزشی و طرح‌های تحقیقاتی

  • دانشگاه برخی اوقات برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای دانشجویان خارج از دانشگاه را ترتیب می‌دهد و این کارگاه‌ها را از طریق کارشناسان امور اجرایی، برگزار می‌نماید. وظیفه کارشناس امور پژوهشی در این باره، این است که این افراد باید مطالب و محتواهای ارائه‌شده در این کارگاه‌ها را تصویب نموده و درباره این کارگاه‌ها تصمیم‌گیری نمایند.
  • کارشناس پژوهش علاوه بر موارد بالا، باید بر پروسه انجام پایان‌نامه توسط دانشجویان تحصیلات تکمیلی، از زمان انتخاب استاد راهنما تا زمان انجام دفاع، نظارت داشته باشد و همچنین روند انتخاب داور را نیز مورد نظارت قرار دهد.
  • همکاری درجهت انجام طرح‌های تحقیقاتی و انجام اقدامات در این زمینه مانند رایزنی درجهت تصویب بودجه، أخذ موافقت‌نامه‌های مورد نیاز، درخواست مجری اجرای طرح و غیره نیز از مهم‌ترین وظایف کارشناس امور پژوهش در نمونه قرارداد خدمات کارشناسی می‌باشد.
  • علاوه بر موارد بالا، کارشناس پژوهش در دانشگاه وظیفه دارد در جلسات شورای پژوهشی دانشگاه یا دانشکده شرکت نموده و درباره موضوعاتی مانند انتخاب پژوهشگران نمونه و یا چاپ کتب اساتید با سایر اعضا به اتفاق نظر برسد.

 

وظایف کارشناس پژوهش بیمارستان

یکی دیگر از نهادها و سازمان‌هایی که به‌دنبال همکاری با کارشناسان امور پژوهش می‌باشند، بیمارستان‌ها هستند. از وظایف کارشناسان امور پژوهش در حیطه بیمارستان‌ها می‌توان موارد زیر را ذکر نمود:

1) اکثر بیمارستان‌ها دارای مراکز تحقیقاتی هستند که این مراکز با دریافت بودجه دولتی یا خصوصی، پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی را برای رسیدن به راهکارهای درمان و پیشگیری از بیماری‌ها اجرا می‌نمایند. کارشناس امور پژوهشی وظیفه دارد اسناد و مدارک مورد نیاز را درجهت راه‌اندازی این مراکز تهیه و ارائه نموده و همچنین، اهداف و برنامه‌های جاری را در این زمینه به مسئولان و مدیران بیمارستان شرح و گزارش دهد.

2) بسیاری از رشته‌های دانشگاهی مانند رشته پرستاری، دارای دوره‌های کارآموزی می‌باشند که دانشجویان این دوره‌ها را در بیمارستان‌ها می‌گذرانند و کارشناسان امور پژوهش طبق مفاد نمونه قرارداد خدمات کارشناسی وظیفه دارند بر دوره کارآموزی دانشجویان نظارت داشته باشند.

3) همچنین کارشناس امور پژوهش با همکاری کارشناسان امور اجرایی و اداری، دوره‌های آموزشی را از سوی بیمارستان برای افراد متقاضی برگزار نموده و در پایان، گواهی شرکت در این دوره‌ها به افراد اعطا می‌گردد.

4) از دیگر وظایفی که مدیران بیمارستان و یا مدیر پژوهشی بیمارستان به کارشناس امور پژوهش محول می‌نمایند، بررسی سطح علمی اعضای هیئت علمی دانشگاه و انجام اقدامات مربوطه درجهت ارتقای پایه علمی این اعضای هیئت علمی می‌باشد.

 

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: قرارداد خرید خدمات چیست؟

 

وظایف کارشناس امور پژوهش نهاد آموزش و پرورش

آموزش و پرورش یکی از اصلی‌ترین نهادهای آموزشی کشور می‌باشد که تأثیر چشمگیری نیز بر تربیت و پرورش کودکان و نوجوانان دارد. به همین دلیل، حضور کارشناس پژوهش در این نهاد و در راستای اتخاذ تصمیم درجهت انجام امر آموزش و پرورش بسیار حیاتی و ضروری می‌باشد. کارشناس امور پژوهشی در نهاد آموزش و پرورش وظایف زیر را بر عهده دارد:

1) کارشناسان امور پژوهشی بر مطالب و محتواهای کتب درسی دانش‌آموزان نظارت داشته و در تصویب درون‌مایه این کتب، نقش مهمی دارند.

2) کارشناسان پژوهش در سازمان آموزش و پرورش، سطح علمی معلمان و دبیران را ارزیابی نموده و درجهت افزایش و ارتقای سطح علمی این افراد، کارگاه‌‌های آموزشی برگزار می‌نمایند.

3) کارشناس پژوهش همچنین بر روند برگزاری المپیادهای دانش‌آموزی از منظر علمی نظارت داشته و سطح پذیرفته‌شدگان در این المپیادها را ارزیابی می‌نماید.

4) کارشناس پژوهش درمورد بودجه برگزاری فستیوال‌های علمی با مسئولین مربوطه رایزنی می‌نماید.

5) براساس تعهدات قراردادی کارشناس امور پژوهش در نمونه قرارداد خدمات کارشناسی، این افراد سطح علمی مدارس سمپاد را ارزیابی کرده و بر حفظ سطح علمی و افزایش این سطح، نظارت می‌نمایند.

6) کارشناس امور پژوهش با اخذ موافقت‌نامه‌های مورد نیاز، شرایط لازم را جهت حضور دانش‌آموزان و معلمین در دیگر کشورها به‌منظور انجام طر‌ح‌های تحقیقاتی و پژوهشی فراهم نموده و در این مسیر، دانش‌آموزان و دبیران را همراهی می‌نماید.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در پایان باید بدانیم

کارشناس امور پژوهش باید شخصی دقیق، اهل مطالعه و دارای نظم و مهارت‌های پژوهشی باشد؛ چرا که حوزه کاری این اشخاص بیشتر حوزه‌های آموزشی و در ارتباط با دانشجویان و دانش‌آموزان بوده و به همین دلیل، بسیار حساس و دارای اهمیت می‌باشد. درنتیجه، اشخاصی که قصد همکاری با این کارشناسان را دارند، باید در انتخاب کارشناس مربوطه دقت زیادی نموده و از وجود این مهارت‌ها در کارشناس امور پژوهشی اطمینان یافته و سپس پروژه‌های تحقیقی و پژوهشی خود را به وی بسپارند.

ما در بلاگ حقوقی لامینگو هرروزه محتواهای حقوقی و محتواهایی با موضوعات مرتبط با مطالب حقوقی منتشر می‌نماییم که شما می‌توانید با ورود به این بلاگ، به دنیای وسیعی از مطالب و محتواهای کاربردی دست یابید و آن‌ها را مطالعه نمایید. درنتیجه، اگر مطالعه این مطلب برای شما مفید و رضایت‌بخش بوده است، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و دیگر محتواهای گردآوری‌شده در این بستر را نیز مطالعه نموده و اطلاعات خود را از این طریق افزایش دهید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه