قرارداد خرید خدمات چیست؟

2 سال پیش
نمونه قرارداد خدمات کارشناسی

امروزه با رشد استارتاپ‌ها و گسترش کسب‌وکارهای نوپا، شاهد رقابت ینگاه‌های تجاری در ارائه محصول و خدمات هستیم و در این میان، بنگاهی می‌تواند سهم خوبی از بازار به دست آورد که استانداردهای تولید محصول و ارائه خدمات را رعایت نموده و نیاز مشتری را بشناسد. با این وجود اما شاهد این موضوع هستیم که کسب‌وکارها بیشتر به تولید محصول اهمیت داده و بازار تجاری و تبلیغات، بیشتر در زمینه تولیدات محصول فعال است. درصورتی‌که اگر بنگاه‌های تجاری به ارائه خدمات در استاندارد بالا توجه نمایند، می‌توانند این خدمات را در قالب قرارداد خرید خدمات ارائه نموده و سود زیادی کسب نموده و جایگاه خوبی در بازار به دست آورند.

در این مطلب، قصد داریم قرارداد خرید خدمات را با ذکر توضیحات آن شرح داده و به بیان شباهت‌ها و تفاوت‌های این قرارداد با نمونه قرارداد خدمات کارشناسی بپردازیم.

شما می‌توانید درصورتی‌که قصد استفاده از خدمات مختلف را دارید و یا می‌خواهید خدمات خود را به فروش برسانید، قرارداد مربوطه را از طریق لینک زیر دریافت نموده و مورد استفاده قرار دهید.

دریافت نمونه قرارداد خدمات کارشناسی

قرارداد خرید خدمات چه نوع قراردادی است؟

قرارداد خرید خدمات قراردادی است که در آن یک طرف قرارداد با انعقاد قرارداد و پرداخت مبلغی، از خدمات کارشناس مربوطه استفاده می‌نماید. با وجود اینکه نام قرارداد «خرید» خدمات است، نمی‌توان احکام قراردادی بیع را بر آن بار کرد. می‌توان گفت این قرارداد، در قالب قراردادهای پیمانکاری و پروژه‌ای است. این این‌گونه قراردادها، کارفرما انجام عمل و یا اجرای پروژه‌ای را با شرایط معین و مشخص و در ازای پرداخت مبلغی، به شخصی به نام پیمانکار که ممکن است شخص حقیقی یا حقوقی باشد، واگذار می‌نماید تا پیمانکار آن را انجام دهد. این قرارداد ممکن است موضوعات گوناگونی مانند خدمات کارشناسی، انجام طرح‌های عمرانی، حمل‌ونقل، تولید و غیره داشته باشد.

قراردادهای پیمانکاری که قرارداد خرید خدمات نیز یکی از انواع آن است، تفاوت‌های زیادی با قراردادهای استخدامی دارند. یکی از این تفاوت‌ها بحث استقلال در انجام موضوع قرارداد است. در قراردادهای استخدامی شخصی که به استخدام کارفرما درمی‌آید باید تحت نظر و امر کارفرما اقدام به فعالیت نموده و مشغول به کارشود؛ درصورتی‌که در قراردادهای پیمانکاری، پیمانکار مدیریت امور قرارداد را خود به عهده می‌گیرد.

از دیگر تفاوت‌های قراردادهای استخدامی و پیمانکاری، می‌توان به این موضوع اشاره نمود که در قراردادهای استخدامی، نوع همکاری به‌صورت مستمر است؛ درصورتی‌که در قراردادهای پیمانکاری همکاری به‌نحو غیرمستمر و موردی می‌باشد.

در قرارداد خرید خدمات چه موضوعاتی قید می‌گردد؟

در هر قراردادی، باید روابط طرفین با یکدیگر و همچنین اهداف طرفین قرارداد از انعقاد قرارداد به‌طور دقیق تبیین گردد. در قرارداد خرید خدمات نیز باید مواردی که ذکر آن در هر قراردادی ضروری است، به‌همراه مواردی که طرفین با یکدیگر بر آن‌ها توافق نموده‌اند و موارد اختصاصی آن قرارداد است، قید گردد. برخی از مواردی که در قرارداد خرید خدمات ذکر می‌گردد، به‌ترتیب زیر است:

1) موضوع قرارداد

موضوع قرارداد خرید خدمات شرح فعالیت و خدماتی است که در قالب این قرارداد ارائه می‌گردد؛ یعنی همان خدماتی که گیرنده‌ خدمات درخواست نموده و پیمانکار به وی ارائه می‌دهد. باید دقت کرد که این موضوع قرارداد برحسب اینکه این خدمات، چه نوع خدماتی است متفاوت می‌شود و طرفین باید توجه نمایند که موضوع قرارداد را روشن و واضح قید نمایند تا روابط قراردادی گیرنده خدمات و ارائه‌دهنده خدمات مشخص گردد.

2) طرفین قرارداد و تعهدات آن‌‌ها

در قرارداد خرید خدمات، مشخصات طرفین باید به‌طور دقیق ذکر گردد. طرفین در قرارداد خرید خدمات ممکن است شخص حقیقی یا حقوقی باشند. برای مثال، گیرنده خدمات در این قرارداد ممکن است بنگاهی تجاری مانند مؤسسه یا شرکت باشد و یا شخص حقیقی باشد که به‌طور مستقیم، از خدمات شخص پیمانکار استفاده نموده و یا پروژه‌ای را به وی می‌سپارد.

در ارتباط با شخصی که خدمات گوناگون را ارائه می‌دهد نیز باید ذکر شود که این شخص نیز ممکن است شخص حقیقی بوده و یا شخص حقوقی که اشخاص از خدمات وی استفاده می‌کنند. برای مثال، ارائه‌دهنده خدمات می‌تواند مؤسسه آموزشی باشد که خدمات آموزشی ارائه می‌دهد.

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد خدمات کارشناسی و نکات مرتبط با آن را بشناسیم!

تعهدات طرفین

موارد زیر بخشی از تعهدات مجری قرارداد، یعنی شخصی که تعهدات را ارائه می‌نماید، می‌باشد:

  1. مجری قرارداد باید برنامه انجام پروژه و یا ارئه خدمات را تنظیم نموده و براساس آن پیش برود.
  2. مجری قرارداد باید در انجام موضوع قرارداد از کارکنان متخصص و ماهر در این زمینه استفاده نماید.
  3. مجری قرارداد موظف است مطابق قانون کارکنان خود را بیمه نماید و همچنین اگر در طول انجام موضوع قرارداد حادثه‌ای برای یکی از این کارکنان پیش آید، مسئولیت آن برعهده مجری می‌باشد و نه برعهده گیرنده خدمات.
  4. مجری قرارداد موظف است قوانین و مقررات انجام موضوع قرارداد مانند مقررات ایمنی را رعایت نموده و براساس اصول و استانداردهای لازم، موضوع قرارداد را پیش ببرد.
  5. مجری همچنین باید در هنگام عقد قرارداد تعهد نماید که بدون رضایت کارفرما، موضوع قرارداد را به دیگری واگذار ننماید.
  6. مجری اگر نتواند موضوع قرارداد را در زمان مشخص‌شده انجام دهد، باید به گیرنده خدمات خسارت بپردازد. بهتر است مبلغ این خسارت در قرارداد خرید خدمات مشخص گردد.

علاوه بر مجری قرارداد، گیرنده خدمات یا کارفرما نیز در قرارداد خرید خدمات وظایفی ازجمله موارد زیر برعهده دارد:

  1. گیرنده خدمات باید مبلغ قرارداد را، که همان حق‌الزحمه ارائه‌دهنده خدمات می‌باشد، در مواعد تعیین‌شده در قرارداد بپردازد.
  2. گیرنده خدمات همچنین باید اطلاعاتی را که مجری برای انجام خدمات به آن احتیاج دارد، در اختیار وی گذاشته و شرایط را برای انجام موضوع قرارداد فراهم سازد. این مورد یکی از مهم‌ترین تعهدات کارفرما در قراردادهای خرید خدمات می‌باشد.

نمونه قرارداد خدمات کارشناسی

3) شرایط عمومی قرارداد

شرایط عمومی قرارداد شامل موضوعاتی ازجمله مبلغ قرارداد، مدت قرارداد و محل انجام قرارداد می‌باشد.

مبلغ قرارداد

مبلغ قرارداد خرید خدمات، حق‌الزحمه شخص مجری و یا مبلغی است که گیرنده خدمات در قبال دریافت خدمات می‌پردازد. موضوعی که در ارتباط با پرداخت مبلغ قرارداد باید ذکر نمود، این است که اشخاص می‌توانند توافق نمایند که موضوع قرارداد، یک‌باره پرداخت گردد و یا کارفرما این مبلغ را در پرداخت‌های چندنوبتی بپردازد. همچنین، ممکن است طرفین قراداد توافق نمایند که مبلغ پیش از انجام موضوع قرارداد و یا پس از اتمام انجام موضوع قرارداد پرداخت گردد و این‌ها همه به خود طرفین و شرایط قرارداد بستگی دارد.

مدت قرارداد

مدت هر قرارداد، زمانی است که در طی آن شخص پیمانکار و یا مجری قرارداد موضوع قرارداد را انجام داده، خدمات را ارائه نموده و یا پروژه به اتمام می‌رسد. درواقع مدت قرارداد، همان مدت‌زمانی است که در طول آن قرارداد دارای اعتبار قانونی بوده و برای طرفین الزام‌آور می‌باشد. طرفین قرارداد در هنگام عقد قرارداد، مدت قرارداد را معین نموده و متعهد می‌گردند در طی این زمان تعهدات قراردادی خود را انجام دهند. همچنین، این مدت قابل تمدید از سوی طرفین قرارداد است.

محل انجام قرارداد

محل انجام موضوع قراداد، جایی است که مجری قرارداد باید در آنجا موضوع قرارداد را انجام داده و خدمات را ارائه دهد. محل انجام موضوع قرارداد در متن قرارداد ذکر می‌گردد.

این مطلب می‌تواند برای شما مفید باشد: همه چیز درباره کارشناسی خدمات بهداشتی درمانی + نمونه قرارداد خدمات کارشناسی

4) ناظر قرارداد

ناظر قرارداد شخصی است که از سوی طرفین برگزیده شده و در طی مدت قرارداد بر انجام صحیح موضوع قرارداد نظارت می‌نماید. در قرارداد خرید خدمات نیز کارفرما می‌تواند ناظری را با موافقت مجری قرارداد، مشخص کند تا بر روند ارائه خدمات و انجام پروژه توسط مجری قرارداد نظارت نماید.

5) حل اختلافات

طرفین قرارداد می‌توانند در هنگام عقد قرارداد بندی را ایجاد کرده و در آن قید نمایند که درصورتی‌که در انجام مفاد قرارداد اختلافی بین طرفین بروز نماید، تکلیف چیست و طرفین باید به چه مرجعی برای حل این اختلاف رجوع نمایند. در این بند از قرارداد، ذکر می‌گردد که اگر در اجرای قرارداد اختلافی بین طرفین رخ دهد، طرفین باید ابتدا با گفت‌وگو سعی بر رفع آن داشته باشند و اگر با مذاکره مشکل حل نشد، می‌توانند به فردی به‌عنوان داور قرارداد برای حل‌وفصل اختلافات مراجعه نمایند.

6) خاتمه قرارداد

در هر قرارداد، عللی برای اتمام و خاتمه‌ دادن به قرارداد وجود دارد؛ عللی مانند وجود شرایط فسخ و یا بروز حوادث قهریه. در قرارداد خرید خدمات نیز حقی برای طرفین درجهت فسخ قرارداد وجود دارد و طرفین قرارداد می‌توانند در شرایطی، برای خود حق فسخ قرارداد را قائل شوند.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

سخن آخر

قرارداد خرید خدمات یکی از رایج‌ترین قراردادها در میان مردم است و به‌دلیل دامنه وسیعی که دارد، مورد استفاده عموم مردم است. اشخاص باید توجه داشته باشند که می‌توانند براساس اصل آزادی اراده‌ها در جریان انعقاد قرارداد، مواردی که احساس می‌کنند قید آن در متن قرارداد به اجرای بهتر و دقیق‌تر موضوع قرارداد و همچنین به تبیین واضح‌تر روابط طرفین قرارداد کمک می‌نماید، در قالب بندی به قرارداد بیفزایند.

اگر تا به اینجای مطلب را مطالعه نمودید و مطالعه این مطلب برای شما رضایت‌بخش بوده است، می‌توانید وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و دیگر محتواهای منتشرشده در این بلاگ را نیز مطالعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

یک دیدگاه