برای تعیین مجازات خیانت در امانت چه باید دانست؟

4 سال پیش
مشاوره حقوقی خیانت در امانت

برای تعیین مجازات هر جرم یک سری از مولفه‌ها لازم است که مورد توجه قرار بگیرد. هر جرمی با توجه به آنچه در قوانین برای جرم به حساب آوردن لازم دارد؛ می‌بایست مجازات‌ها و جریمه‌هایی را در پی داشته باشد. بنابراین بخاطر شباهت‌ها و یا هم پوشانی‌هایی که برخی از جرائم با یکدیگر دارند لازم است تفاوت‌های میان آن‌ها را روشن کنیم تا برای شکایت و پیگیری پرونده بتوان شواهد و مدارک لازم را ارائه نمود. به همین جهت در ادامه خواهیم گفت برای تعیین مجازات خیانت در امانت لازم است چه تفاوت‌هایی بین این جرم با جرائم دیگر وجود داشته باشد.

 

این مطلب را حتما بخوانید: آنچه درباره خیانت در امانت لازم است بدانید

 

حکم خیانت در امانت مطابق با قانون چیست؟

جرائمی که تحت عنوان خیانت در امانت در دادگاه و مراجع قانونی اثبات شوند مطابق با قوانین مربوط به مجازات خیانت در امانت بررسی خواهند شد . مطابق با قانون و با استناد به ماده 674 قانون مجازات اسلامی برای جرم خیانت در امانت مشمول مجازات حبس از شش ماه تا سه سال خواهد شد.

 

آیا جرم خیانت در امانت قابل گذشت یا تعلیق است؟

جرائمی که در حیطه خیانت در امانت اثبات می‌شوند به دلیل به نوعی حیثیت عمومی را دربرمی‌گیرند قابل گذشت نبوده و در صورتی که شاکی پرونده اقدام به گذشت بکند تنها بخشی از پرونده که مربوط به شاکی خصوصی است برطرف شده و تا حدودی باعث ایجاد تخفیف در حکم متهم خواهد شد این در حالی است که جنبه تعزیری این جرم به دلیل مسائل مربوط به سطح عمومی جرم پا برجا خواهد ماند. جرم خیانت در امانت به موجب ماده 30 از قانون مجازات اسلامی که در سال ۱۳۷۵تصویب شد غیر قابل تعلیق است و مجرمان محکوم به جرم خیانت در امانت به علاوه مجازات‌هایی که در ماده 674 قانون مجازات اسلامی به مجازات‌های تکمیلی در ماده 19 قانون مجازات اسلامی نیز محکوم خواهند شد.

 

جهت دریافت مشاوره حقوقی خیانت در امانت می‌توانید با مراجعه به لینک زیر از خدمات وکلا پایه یک و کارشناسان خبره در حوزه مشاوره حقوقی خیانت در امانت که در این مرکز حضور دارند استفاده نمایید و مشاوره حقوقی خودتان را دریافت کنید:

دریافت مشاوره حقوقی خیانت در امانت

 

حکم خیانت در امانت چک چیست؟

فردی که اقدام به صادر نمودن چک امانی می‌نماید این عمل را به قصد امانت‌گذاری انجام نمی‌دهد و چه بسا تنها به دلیل جلب اعتماد طرف مقابل خود در نوعی از روابط به کار می‌برد. چرا که چک سندی نیست که بتوان آن را وسیله ای برای گرو یا ضمانت به کار برود و برای شکل گیری روابط تجاری و اقتصادی بین افراد است.

اما اگر چک به عنوان امانت نزد فرد امین واگذار شده باشد وی این حق را ندارد که از ان چک در ارتباطات خود استفاده نماید و یا آن را به دیگری واگذار نمیاد. بنابراین در صورتی که این چک در مراوداتی قرار بگیرد و شامل جرائمی شود صادر کننده آن مسئول جرم و احکامی که در پی دارد خواهد بود. بنابراین لازم است که فرد صادر کننده چک بتواند امانی بودن چک را اثابت کند و در این صورت مشمول مجازات نخواهد بود.

 

مشاوره حقوقی خیانت در امانت

 

جرائم در حکم خیانت در امانت به چه معناست؟

هرگاه دربار برخی از جرائم عبارت در حکم به کار برود به این معنا است که ماهیت و چیستی این دو نوع از جرائم متفاوت است اما قانون‌گذار با توجه به ملاحظاتی این جرائم را به نوعی تابع یکدیگر نموده است. درباره جرم خیانت در امانت برخی از موارد در قانون مجازات اسلامی به عنوان خیانت در امانت شناخته شده اند اما برخی دیگر اعمالی هستند که در حکم خیانت در امانت در قانون وجود دارند.

جرائمی که در حکم خیانت در امانت به حساب می‌آیند عبارتند از برخی از اعمال مجرمانه ای که ارتکاب ان‌ها با توجه به قوانین دیگر که قانون مجازات اسلامی نیست از لحاظ این که چه نوعی از مجازات را در بر بگیرند در بحث خیانت در امانت طرح می‌شوند. این جرائم از لحاظ عناصر و ارکان با مواردی که در قانون مجازات اسلامی به عنوان خیانت در امانت امده است متفاوت است اما بر اساس قانون حکم و مجازات خیانت در امانت بر آن‌ها اعمال خواهد شد.

 

این مطلب ممکن است برای شما مفید باشد: مصادیق قانونی خیانت در امانت چیست؟

 

تفاوت کلاهبرداری و سرقت با خیانت در امانت

در جرم خیانت در امانت لازم است که رفتار فردی که مرتکب این جرم شده است منجر به نتیجه خاصی شود. و در نتیجه این اعمال ضرر خاصی به صاحب مال برسد؛ در این صورت خواهیم گفت خیانت در امانت رخ داده است.

درباره جرم کلاهبرداری می‌توان گفت که در این جرم اموال فردی به تصرف در می آید که خود فرد نخواسته است که اموال در دسترس فرد کلاهبردار قرار بگیرد. این مورد در صورتی جرم به حساب می‌آید که فردی که اقدام به کلاهبرداری نموده است بتواند به کسب مال و منفعتی از این راه پرداخته باشد ولی در جرم خیانت در امانت حتی اگر فرد خائن به اموال خاصی هم نرسیده باشد مشمول این جرم خواهد شد. جرم کلاهبرداری با اعمال متقلبانه بر افراد اعمال می‌شود ولی جرم خیانت در امانت درباره اموالی رخ می‌دهد که فرد مالک به تصمیم خود آن‌ها را در اختیار فرد خائن قرار داده است.

جرم سرقت درباره اموال به این صورت رخ می‌دهد که فرد به صورت پنهانی و در شرایطی به کسب مال غیر می‌کند که صاحب مال متوجه این موضوع نباشد که در خیانت در امانت فرد مالک خود از اموال در دسترس با خبر بوده است.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن پایانی

لازمه برخورد و پیگیری صحیح یک ضرر اطلاعات کافی درباره چگونگی آن جرم با مواردی است که می‌تواند هم پوشانی و شباهت‌های زیادی با یکدیگر دارند. بنابراین با در نظر گرفتن تمامی این جوانب و مدارک لازم می‌توان برای پیگیری این موارد به مراجع قانونی مراجعه نمود و یا با مشورت با یک وکیل حاذق موارد قانونی را به وی سپرد.

 

فراموش نکنید که می‌توانید برای دریافت مشاوره حقوقی خیانت در امانت از وکلا این مرکز استفاده نمایید. همچنین دیدگاه خودتان را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید و با مراجعه به بلاگ لامینگو نیز ازسایر مطالبی که وجود دارد نیز استفاده نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه