برای تنظیم قرارداد اجاره زمین کشاورزی چه باید کرد؟

3 سال پیش
تنظیم قرارداد اجاره

هرگاه کسی مالک منافع یک ملک و یا اموال و دارایی‌هایی باشد، می‌تواند در بستر قانون و اصول یک قرارداد اجاره، مال خود را به اجاره فرد دیگری دربیاورد. این اموال می‌تواند یک خانه، ماشین و یا حتی یک زمین کشاورزی باشد. نکته‌ای که درباره تمامی قراردادهای اجاره وجود دارد، این است که مالکیت منافع اموال فردی به دیگری واگذار می‌شود.

اما آنچه که لازم است مورد توجه قرار بگیرد، این است که هر یک از قراردادهای اجاره به چه منظور و تحت چه شرایطی و با رعایت چه نکاتی تنظیم می‌گردد. به همین ترتیب، اگر کسی قصد داشته باشد زمین کشاورزی خود را به اجاره فرد دیگری دربیاورد، لازم است که درباره نکاتی که برای تنظیم قرارداد اجاره اهمیت دارد، اطلاعات کافی را کسب نماید. به همین منظور، ما در ادامه درباره نکات تنظیم قرارداد اجاره یک زمین کشاورزی صحبت خواهیم کرد. اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات در این زمینه هستید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

 

درصورتی‌که شما به دنبال تنظیم یک قرارداد اجاره هستید، می‌توانید از طریق لینک زیر با وکلای پایه یک و کارشناسان حقوقی که در این مرکز حضور دارند در تماس باشید و از خدمات آن‌ها در راستای تنظیم قرارداد اجاره استفاده نمایید:

تنظیم سفارشی قرارداد اجاره

 

 

قرارداد اجاره زمین کشاورزی چه قراردادی است؟

قرارداد اجاره زمین کشاورزی میان مالک یک ملک کشاورزی و کسی که قصد دارد با کشت و کشاورزی در زمین اقدام به کسب سود نماید، تنظیم می‌گردد. در این قرارداد، مالک ملک کشاورزی به‌عنوان موجر در مدت‌زمانی معین و در ازای دریافت اجاره‌بهایی مشخص، ملک خود را در اختیار مستأجر قرار می‌دهد.

اکثر قراردادهای اجاره برای مدت یک سال تنظیم می‌گردند؛ اما با این وجود، می‌توان در زمان سررسید قرارداد درخواست تمدید این قرارداد را داشت. نکته‌ای که درباره اجاره زمین‌های کشاورزی وجود دارد، این است که زمینی که مورد اجاره قرار می‌گیرد، باید تحت مالکیت موجر باشد. در اصل، هر نوعی از تنظیم قرارداد برای اجاره نیازمند رعایت برخی از اصول می‌باشد و با رعایت اولیه آن‌ها می‌توان شروط خاصی را مربوط به همان قرارداد در اجاره‌نامه قید نمود.

 

شاید دوست داشته باشید این مطلب را مطالعه کنید: همه آنچه لازم است درباره تنظیم قرارداد اجاره بدانید!

 

تنظیم قرارداد اجاره

 

انواع زمین‌های کشاورزی چه ویژگی‌هایی دارند؟

زمین‌های کشاورزی باتوجه به نوع کاربرد خود، انواع مختلفی دارند. زمین بایر، به‌ نوعی از زمین کشاورزی گفته می‌شود که قابلیت استفاده بالفعل دارد و مالک مشخصی برای آن ملک وجود دارد؛ اما این زمین از جانب مالک خود برای مدتی از آبادی و کشت‌وکار دور مانده است. از دیگر انواع زمین، زمین دایر است که دارای مالک بوده و مورد استفاده او قرار می‌گیرد. اراضی موات، برای مدت طولانی بدون مالک و بدون آبادی رها شده‌اند.

 

برای تنظیم قرارداد اجاره زمین‌های کشاورزی رعایت چه شرایطی لازم است؟

آنچه که درباره همه قراردادهای اجاره اهمیت دارد و قرارداد اجاره زمین کشاورزی نیز از این مسئله مستثنی نیست، این مسئله است که بهتر است تمامی مواردی که مورد توافق طرفین قرار می‌گیرد، در یک قرارداد کتبی قید شود. همه آنچه که در قرارداد قید می‌شود می‌بایست به امضاء هر دو طرف قرارداد رسیده باشد و قرارداد در دو نسخه نزد هر دو طرف موجر و مستأجر قرار گرفته باشد.

قرارداد اجاره می‌بایست مشخص‌کننده مدت‌زمان اجاره ملک باشد و همچنین، دربردارنده نحوه پرداخت اجاره‌بها باشد. بر اساس مدت‌زمان و نحوه پرداخت است که مستأجر و موجر با یکدیگر در ارتباط هستند و پس از زمان سررسید قرارداد، مستأجر موظف است زمین را به موجر تحویل دهد؛ اما این امکان هم وجود که طرفین جهت تمدید این قرارداد اقدام کنند. اگر زمین کشاورزی موجر دارای درختان و یا ساختمان‌های خاص و یا قنات باشد، لازم است که در قرارداد قید شود که این موارد می‌بایست بدون آسیب و یا هر نوع تغییری به موجر تحویل داده شود.

 

ممکن است این مطلب برای شما مفید باشد: آیا نکات لازم در تنظیم قرارداد اجاره مغازه را می‌دانید؟

 

تنظیم قرارداد اجاره

 

این نکات را در پایان به یاد داشته باشید

در برخی موارد، افراد ممکن است تنها به قرارداد شفاهی اکتفاء کنند. این مورد، ممکن است زمانی اتفاق می‌افتد که افراد اطلاع کافی از اصول و امور حقوقی یک قرارداد اجاره نداشته باشند. درهرصورت، در صورتی ک به‌صورت شفاهی موجر و مستأجر اقدام به اجاره یک زمین کشاورزی نمایند، در صورت بروز هر نوعی از مشکل، انجام پیگیری‌های حقوقی بسیار سخت خواهد شد.

در نظر داشته باشید که زمین کشاورزی تا مدت زمان مشخصی قابلیت بهره‌برداری دارد و پس از گذشت دوره استفاده و ثمردهی زمین کشاورزی، ممکن است که کاربری زمین دگرگون شود. به همین ترتیب، برای تنظیم قرارداد و تعیین مدت‌زمان لازم است نکات لازم با توجه به اصول حقوقی بررسی شود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

فراموش نکنید که می‌توانید جهت تنظیم قرارداد اجاره از خدماتی که این مرکز برای شما در نظر گرفته است، استفاده نمایید. درصورتی‌که این مطلب را مطالعه نمودید؛ دیدگاه خودتان را در این باره در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین برای استفاده از سایر مطالبی که برای شما وجود دارد، می‌توانید به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه