برای تاسیس درمانگاه شبانه‌روزی چه باید کرد؟

3 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت با پزشک

مشارکت در تأسیس درمانگاه ممکن است در مواردی در راستا احداث یک کلینیک شبانه‌روزی باشد. به همین جهت در همین راستا لازم است علاوه بر اینکه اطلاعات کافی درباره چندوچون کار یک کلینیک شبانه‌روزی کسب کنید؛ می‌بایست درباره هزینه‌ها؛ تخصص‌ها و امکانات و سایر مواردی که ممکن است برای تأسیس درمانگاه شبانه‌روزی اهمیت پیدا کند نیز علاوه بر کسب اطلاعات برنامه‌ریزی صحیحی نیز داشته باشید. اینکه یک کلینیک شبانه‌روزی برای رسیدن به هدف و کسب سود تا چه اندازه باید از امکانات برخوردار باشد و یا اینکه چه استاندارهایی برای اطلاق واژه شبانه‌روزی به درمانگاه اهمیت دارد. در ادامه ما خلاصه‌ای این مباحث برای شما خواهیم داشت تا با اطلاعاتی که دراین‌باره کسب می‌کنید بتوانید در مواردی که ممکن است به‌کار بیاید از آن‌ها استفاده کنید.

 

این مطلب را حتما بخوانید:آنچه باید درباره نمونه قرارداد مشارکت با پزشک بدانید!

 

مشارکت با پزشک در تاسیس درمانگاه‌ها چگونه است؟

در هر نوعی از مراکز درمانی و یا راه‌اندازی کلینیک‌ها که مربوط به هر نوعی از خدمات ممکن است باشد. نکته‌ای در تأسیس هر یک از این مراکز درمانی اهمیت دارد این است که در دریافت مجوز برای بهره‌برداری و ارائه خدمات درمانی به عموم مردم لازم است که در قراردادی که برای احداث کلینیک تنظیم شده است حضور رد متخصص و پزشک به‌صورت فعال وجود داشته باشد. بنابراین از آنجایی که در جهت تأسیس یک مرکز درمانی لازم است که سرمایه اولیه برای اینکه وجود داشته باشد؛ طرفین قرارداد در تأسیس درمانگاه که یکی از آنها می‌بایست از افراد متخصص در حیطه فعالیت مرکز و دیگری به‌عنوان سرمایه گذار و سازنده مشارکت کند.

بر همین اساس از آنجایی که سود حاصل این شراکت بر اثر ارائه یک خدمت عمومی حاصل شده است و اینکه در ازا این ارائه خدمت لازم است که سود حاصل بین طرفین تقسیم شود و بر اساس نسبت مشخصی که در قرارداد قید شده است بین طرفین تقسیم شود؛ این نوع از قرارداد مشارکت را نیز می‌توانیم از انواع مشارکت مدنی بدانیم.

 

نمونه قرارداد مشارکت با پزشک

 

درمانگاه چیست؟

پیش از اینکه بخواهیم درباره چگونگی احداث یک کلینیک درمانی صحبت کنیم لازم است در یک کلام مختصر دراین‌باره بگوییم که درمانگاه چه مکانی است. درمانگاه به محلی گفته می‌شود که درمان بیماران و یا ارائه خدمات پزشکی که به تخصص کافی در این زمینه نیاز دارد پرداخته می‌شود و با این تفاوت با بیمارستان که کلینیک می‌تواند جز کوچکی از یک بیمارستان باشد و بیماران برای مدتی طولانی در آنجا نخواهند بود. بنابراین وظایفی که یک درمانگاه بر عهده دارد درمان سرپایی بیماران و بستری کردن آن‌ها تا حداکثر 24 ساعت می‌باشد.

در تأسیس درمانگاه نکته بااهمیت این است که لازم است یک پزشک در هیات امنا برای تأسیس درمانگاه و سایر خدماتی که قرار است ارائه شود وجود داشته باشد. برخی از اقداماتی که لازم است در بیمارستان انجام شوند مانند جراحی‌ها و بستری‌های طولانی مدت در کلینیک‌ها امکان‌پذیر نبوده و لازم است که پزشکان مربوطه با توجه به جدول زمانی که با توجه به شرایط در هر زمانی ارائه می‌شود حضور همیشگی داشته باشند و آماده خدمت‌رسانی به بیماران و مراجعین باشند.

 

یک درمانگاه شبانه‌روزی از نظر ساختمان چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

در مرحله اول یک درمانگاه شبانه‌روزی نیاز دارد که در محلی احداث شود که افراد بتوانند در بهترین و نزدیک‌ترین حالت به آن دسترسی داشته باشند. بنابراین پس از دسترسی مناسب لازم است که ساختمان درمانگاه از بهترین و مناسب‌ترین حالت برای پذیرش همه بیماران برخوردار باشد. بنابراین ساختمان یک درمانگاه شبانه‌روزی به‌صورت کلی لازم دارد که در بهترین شرایط و برای پذیرش هر نوعی از مراجع ارائه خدمات کند. تعداد طبقات و دسترسی به طبقات و اینکه در هر طبقه کدام بخش خدماتی وجود داشته باشد نیاز به تأمل در این راستا خواهد داشت.

تأسیسات در تمامی مراکز درمانی شبانه‌روزی باید از بهترین حالت خود برخوردار باشد و دسترسی به آن‌ها برای همگان امکان‌پذیر باشد. دیوارها و سقف‌ها نیز می‌بایست با توجه به هدف کلینیک تعیین شود در واقع هر نوعی از چیدمان داخلی می‌بایست بر اساس هدف مجموعه و امکاناتی که در بخش وجود دارد چیده شود. در مراکز درمانی نکته‌ای که اهمیت دارد این است که سیستم دفع و ضبط زباله لازم ست با توجه به شرایط محیط درمانی تعیین گردد. در اکثر کلینیک‌های شبانه‌روزی زبانه لازم است با رعایت مسائل بهداشتی انجام گیرد.

 

چه اتاق‌هایی لازم است در درمانگاه مشخص شود؟

برخی از کلینیک‌ها و درمانگاه‌ها ممکن است خدماتی سرپایی و بدون نیاز به بستری به را بیماران خودش داشته باشد. بر همین اساس با توجه به هدف مجموعه درمانی لازم است که اتاق جراحی سرپایی و واحد آزمایشگاهی و یا دندانپزشکی و بخش داروخانه یک کلینیک درمانی با توجه به شرایطی که هرکدام ممکن است ایجاب کند؛ در نظر گرفته شود. هر یک از این بخش وقتی با توجه به معیارهای مخصوص به خود مشخص شدند هر یک لازم است که مسائل مربوط به خودشان را نیز در برداشته باشند. اینکه اتاق جراحی و یا مابقی اتاق‌های خدمات نیاز به چه نوعی از امکانات دارند لازم است که مورد توجه طرفین قرارداد مشارکت در تأسیس یک درمانگاه شبانه روزی قرار بگیرد.

 

در صورتی که شما نیاز به دریافت یک نمونه قرارداد مشارکت با پزشک دارید؛ می‌توانید از طریق لینک زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید و در کنار دریافت مشاوره در این‌باره نسبت به دریافت نمونه قرارداد مشارکت با پزشک اقدام کنید:

دانلود قرارداد مشارکت در کلینیک

 

برای دریافت مجوز قانونی تاسیس درمانگاه شبانه‌روزی چه باید کرد؟

برای تاسیس درمانگاه شبانه‌روزی لازم است که صلاحیت فرد یا افرادی که اقدام به تاسیس این مرکز نموده اند در کمیسیون تایید و ارائه مجوز تایید شود. بر همین اساس افرادی که بر اساس یک قرارداد مشارکت اقدام به فعالیت در راستا تاسیس درمانگاه شبانه‌روزی نموده اند لازم است جهت دریافت مجوز مدارک لازم، دال بر مدرک علمی و داشتن مدرک علوم پزشکی حداقل یکی از طرفین قرارداد مشارکت به این مرکز ارائه کنند. افرادی که اقدام به تاسیس درمانگاه شبانه‌روزی می‌کنند و از مدرک علوم پزشکی و یا پیراپزشکی برخوردار هستند حداکثر می‌توانند اقدام به تاسیس دو مرکز درمانی بنمایند و یا در دو پروژه تاسیس درمانگاه دخیل باشند.

پروانه و مجوز بهره‌برداری تاریخ و مدت زمان استفاده دارد و در صورت اتمام این تاریخ لازم است که طرفین یا برای تمدید این اعتبار اقدام نمایند و یا اینکه اگر از ادامه فعالیت منصرف شده اند نسبت به اتمام پروژه خود اقدامات لازم را انجام دهند. با توجه به این که درمانگاه شبانه‌روزی که افراد اقدام به تاسیس آن نموده اند؛ این درمانگاه تخصصی و یا عمومی است مجوز و نحوه اعطاء مجوز از نظر قانون ممکن است متفاوت باشد. در تمامی مراحل کسب مجوز ارائه و تسلیم مدرک سوء پیشینه اهمیت بسیاری دارد.

 

نمونه قرارداد مشارکت با پزشک

 

پرسنل در درمانگاه شبانه‌روزی چه ویژگی‌هایی باید داشته باشند؟

پرسنل با توجه به مرتبه و جایگاهی که ممکن است در درمانگاه داشته باشند و با توجه به آن به‌صورت مستقیم در کار اجرایی درمانگاه تأثیرگذار است لازم است که از سطح علمی و مدارک مرتبط با نوع خدمتی که درمانگاه چه به‌صورت عمومی و چه به‌صورت خصوصی ارائه می‌کند؛ برخوردار باشند. مسئولین مربوط به‌کارهای مدیریتی که در درمانگاه مشغول به فعالیت می‌شوند؛ لازم است از حداقل مدرک کارشناسی مرتبط با نوع خدمتی که درمانگاه ارائه می‌کند برخوردار باشد.

ازآنجایی‌که درمانگاه لازم است با تجهیزات پزشکی عمل کند؛ لازم است که پرسنل حاضر در هر بخش از اطلاعات کافی دراین‌باره برخوردار باشند و نسبت به نحوه استفاده از این امکانات علم کافی را داشته باشند. این نکته نیز خالی از لطف نیست که برای اشتغال در درمانگاه برای افرادی که خواهان این شغل هستند نکته‌ای که اهمیت پیدا می‌کند این است که ارائه واهی عدم سو پیشینه برای استخدام به‌ اندازه مدرک تحصیلی بااهمیت است.

 

این مطلب ممکن است برای شما جالب باشد: برای تاسیس درمانگاه به چه نکاتی توجه کنیم؟

 

کلام پایانی

از آنجایی‌ که درمانگاه‌های شبانه‌روزی محل مراجعه عموم مردم و چه‌بسا مراجعه بیشتر مردم به نسبت سایر کلینیک‌های تخصصی هستند؛ لازم است که این مراکز نسبت به خدمتی که ارائه می‌کنند از کیفیت قابل قبولی با توجه به سطحی که در آن فعالیت می‌کنند برخوردار باشند. بنابراین اگر شما در پی نوعی مشارکت برای تأسیس درمانگاه شبانه‌روزی هستید لازم است که به این نکات توجه کنید و نسبت به هریک از این موارد مدارک و اطلاعات و عملکرد باکیفیتی را برای ارائه داشته باشید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

فراموش نکنید که می‌توانید جهت دریافتی نمونه قرارداد مشارکت با پزشک از خدمات این مرکز بهره‌مند شوید. در صورتی که این مطلب برای شما مفید بوده است ما را از دیدگاه خودتان در این ‌باره در بخش نظرات مطلع سازید. همچنین می‌توانید جهت استفاده از سایر مطالبی که برای شما وجود دارد به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

یک دیدگاه