تومان 157,000
قرارداد مشارکت در کلینیک

قرارداد مشارکت در کلینیک

عموماً برای تأسیس و راه‌اندازی یک کلینیک از قرارداد مشارکت مدنی استفاده می‌شود که خود نیز دارای انواع و اقسام مختلفی است و باید به‌نحو روشنی در قرارداد مشارکت در کلینیک درج گردد. گاهی ممکن است دو یا چند پزشک اقدام به تأسیس و راه‌اندازی یک کلینیک نمایند. گاهی نیز ممکن است صاحب یک کلینیک و یا مجموعه با پزشکی توافق نمایند تا در ارائه خدمات درمانی، زیبایی و امثالهم شریک شوند و برای مثال دست به تنظیم قرارداد مشارکت در کلینیک زیبایی خواهند زد. قرارداد مشارکت در کلینیک علاوه بر پرطرفدار بودن در میان پزشکان و ارائه‌دهندگان خدمات پزشکی، یکی از پرسودترین انواع مشارکت‌ها نیز می‌باشد.

آخرین بروزرسانی: 1402/12/27
تعداد صفحات: 8

این قرارداد مشارکت در کلینیک چه کمکی به شما می‌کند؟ 

گاهی ممکن است دو یا چند شخص با تخصص‌های مختلف پزشکی، مانند روان‌پزشکی، دندان‌پزشکی، مغز و اعصاب و… مایل باشند تا با تأسیس یک کلینیک پزشکی، کسب‌وکار خود را توسعه دهند. در چنین مواقعی وجود یک قرارداد مشارکت در کلینیک می‌تواند افراد را به اهداف خود برساند. در قرارداد مشارکت در کلینیک نیز لازم است مانند هر معامله دیگر، قرارداد خاصی منعقد شود تا از بروز هرگونه مشکل در آینده جلوگیری شود. زیرا به واسطه وجود قرارداد، دیگر طرفین نمی‌توانند برخلاف تعهدات قراردادی خود عمل نمایند و اگر اختلافی نیز حاصل شود، با داشتن قرارداد می‌توان به این اختلاف خاتمه داد. 

مشخصات و مندرجات مربوط به قرارداد مشارکت در کلینیک

۱. مشخصات طرفین

لازم است در متن قرارداد مشخصات کامل طرفین شامل نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، اقامتگاه و تلفن است، در قرارداد مشارکت در کلینیک ذکر شود. 

۲. موضوع قرارداد

یکی از اصلی‌ترین مفاد هر قراردادی، تعیین دقیق و کامل موضوع آن قرارداد است. به‌عبارت‌دیگر، موضوع یک قرارداد ماهیت و دلیل اصلی انعقاد آن قرارداد را روشن می‌نماید. در مشارکت در کلینیک، موضوع قرارداد ممکن است تأسیس و راه‌اندازی یک کلینیک باشد. اما در برخی مواقع نیز ممکن است موضوع این شراکت تنها مشارکت در تکمیل تجهیزات و امکانات یک مجموعه و کلینیک باشد. همچنین گاهی نیز ممکن است طرفین قصد ایجاد شراکتی در بازسازی یک کلینیک را داشته باشند. کلیه این موارد و مانند آن‌ها ممکن است هریک موضوع یک قرارداد مشارکت در کلینیک باشند. بنابراین شایسته است تا طرفین به‌درستی و با ذکر جزئیات موضوع قرارداد خود را مشخص نمایند. 
علاوه بر این، تعیین مشخصات و کیفیات کلینیک موضوع مشارکت امری بسیار مهم و حائز اهمیت است. مشخصاتی همچون تعداد اتاق‌های موجود در کلینیک، ابزار، وسایل و تجهیزاتی که در کلینیک وجود دارد و همچنین تعیین کلیه خدماتی که در کلینیک موضوع شراکت ارائه خواهد شد باید به‌صورت کامل تبیین گردد. برای مثال ممکن است شرکا قصد مشارکت در راه‌اندازی کلینیک زیبایی و یا قصد مشارکت در تأسیس کلینیکی با خدمات پزشکی و درمانی را داشته باشند که قید این موارد نیز در قرارداد ضروری است. 

۳. میزان آورده و سرمایه طرفین

لازم است در متن قرارداد میزان آورده و سهم طرفین مشخص شود. همچنین میزان سود طرفین و نحوه تقسیم آن باید روشن شود. 

۴. تعهدات طرفین

در این قرارداد شرکا متعهد هستند نسبت به پرداخت کلیه تعهدات مالی مرتبط با قرارداد از قبیل عوارض، مالیات، هزینه‌های مصرف آب، گاز، برق، تدارکات و سایر هزینه‌های پیش‌بینی نشده آتی با لحاظ نمودن میزان سهم خود، اقدام کنند. همچنین طرفین متعهد هستند از کلیه اموال و دارایی‌های حاصل از قرارداد اعم از نقدی و غیرنقدی از قبیل تجهیزات، ابزار، دستگاه‌ها و سایر اموال فیزیکی مرتبط محافظت کنند و به منظور جلوگیری از تضییع یا تفریط کلیه منابع و امکانات تلاش کنند و قصور یا بی‌احتیاطی را در این مورد به حداقل برسانند. 

۵. مدت مشارکت در کلینیک

هر قراردادی از جمله قرارداد مشارکت، می‌باید دارای مهلت و مدتی برای به‌پایان رسیدن آن باشد. در قرارداد مشارکت در کلینیک نیز شرکا باید متناسب با نوع مشارکت، ماهیت فعالیت و نیازهای قراردادی که دارند مدتی را برای مشارکت خود تعیین نمایند و این مدت باید در قرارداد درج گردد. 

۶. نظارت در قرارداد مشارکت در کلینیک

یکی از راهکارهای پیشبرد هرچه بهتر یک مشارکت، تعیین ناظر در قرارداد منعقده فی‌مابین طرفین است. در قرارداد مشارکت در کلینیک بهتر است تا شرکا شخص یا نهادی را به‌عنوان ناظر تعیین نموده تا بر اجرای صحیح قرارداد و پیشبرد درست مشارکت نظارت کافی را داشته باشد و اقدامات شرکا به‌اصطلاح از فیلتر این شخص عبور کند تا کیفیت مشارکت و همکاری میان طرفین افزایش پیدا کند. 

۷. فورس ماژور و فسخ قرارداد

این بند نیز از آن جهت اهمیت دارد که اگر پزشک یا کلینیک نتوانند تعهدات قراردادی خود را انجام دهند، بتوانند به فورس ماژور استناد کنند. همچنین شرایط فسخ قرارداد نیز در این بند بایستی قید شود. 

۸. شرط محرمانگی 

در طول مدت مشارکت در کلینیک، ممکن است هریک از شرکا به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم به اطلاعاتی دست یابند که این اطلاعات برای طرف مقابل دارای ارزش رقابتی و تجاری باشد. افشای چنین اطلاعاتی نیز باید با محدودیت مواجه بوده تا خسارتی به صاحب اطلاعات وارد نشود. درنتیجه یکی از مهم‌ترین شروطی که می‌باید در قرارداد مشارکت در کلینیک درج گردد، شرط محرمانگی یاعدم افشای اطلاعات است. این شرط می‌تواند به‌صورت یک قرارداد محرمانگی جدا از قرارداد اصلی در میان شرکا تنظیم گردد و یا می‌تواند به‌صورت یکی از شروط ضمن عقد در قرارداد درج گردد. 

۹. مرجع و چگونگی حل اختلاف 

در هر مشارکتی ممکن است اختلافاتی میان طرفین پیش بیاید که طرفین را ملزم به مراجعه به داور و یا مرجعی برای حل اختلاف نماید. تعیین یک شخص و یا نهاد به‌عنوان داور و یا مراجع قضایی از مواردی است که درج آن در قرارداد ضروری به نظر می‌رسد. 

سوالات متداول

1. منظور از قرارداد مشارکت مدنی چیست؟ 

مشارکت مدنی از جمله اعمال حقوقی در فضای کسب‌وکار محسوب می‌شود که به دلیل ماهیت آن نسبت به موضوعات مختلف اعم از انواع قراردادهای پزشکی منعقد می‌شود. به موجب مشارکت مدنی، موجبات همکاری دو یا چند نفر در بستری مشترک جهت کسب درآمد فراهم می‌شود. علت انعقاد قرارداد مشارکت مدنی، عموماً تفاوت در سرمایه افراد و افزایش سرمایه است. به‌عنوان نمونه تصور کنید فردی سرمایه نقدی دارد و می‌خواهد یک کلینیک درمانی تأسیس کند، اما هیچ اطلاعاتی از نحوه تأسیس کلینیک ندارد. بنابراین بهترین راه، مشارکت با فردی است که در این زمینه تجربه دارد لیکن سرمایه نقدی برای راه‌اندازی کلینیک را ندارد. به این ترتیب با مشارکت این دو فرد امکان تأسیس کلینیک و کسب درآمد فراهم می‌شود. حتی در مواردی ممکن است شخصی سرمایه و دانش کافی را داشته باشد لیکن برای تسهیل کار خود و افزایش سرمایه با شخص دیگری شریک شده و با سهولت بیش‌تری مبادرت به کسب درآمد می‌کند. 

2. مسئولیت هزینه‌های جاری شراکت بر عهده چه کسی است؟ 

شما در مقاطع زمانی متفاوت ممکن است شاهد فرسوده شدن وسایل مورد نیاز فعالیت خود در کلینیک باشید. بنابراین باید مسئولیت هر یک از شرکا در قبال پرداخت هزینه‌های جاری حاصل از شراکت، در متن قرارداد مشارکت در کلینیک لحاظ شود. 

3. چه کسی ناظر یا بازرس بر تعهدات قرارداد شراکت در کلینیک درمانی است؟ 

می‌توان یک مقام خاص را ناظر بر تعهدات طرفین قرار داد تا بتواند بر حسن انجام امور نظارت کند. ترجیحاً ناظر باید بر عملکرد هر دو طرف قرارداد نظارت کند. مثلاً می‌توان رئیس مرکز بهداشت یک منطقه یا شهر را به‌عنوان ناظر معین کرد. 

4. بند تقسیم سود در قراردادهای مشارکت پزشکی به چه معنا است؟ 

بند تقسیم سود در قراردادهای مشارکت یکی از مهم‌ترین بندها محسوب می‌شود. مثلاً دندان‌پزشک باید درصدی از مبالغ حق ویزیت را به‌صورت توافقی به کلینیک بپردازد. کلینیک با در اختیار گذاشتن فضای مطب و تجهیزات مورد نیاز، سهمی از درآمد پزشک را در اختیار می‌گیرد.

در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91070885
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.