قرارداد مشاوره روانشناسی چیست؟ قراردادی مهم جهت رشد کسب‌و‌کار و استارتاپ‌ها

قرارداد مشاوره روانشناسی

امروزه کسب‌وکارها و استارتاپ‌ها جهت رشد و رسیدن به اهداف موردنظر خود، نیازمند افراد متخصص هستند. یکی از این اشخاص متخصص که می‌تواند دورنمای کلی از کسب‌و‌کار در اختیار کارفرما قرار دهد و به طور تخصصی به آن‌ها مشاوره دهد، روانشناس است. جهت همکاری کسب‌و‌کارها و استارتاپ‌ها با روانشناس، می‌توان از قرارداد مشاوره روانشناسی استفاده کرد. یک راه مطمئن برای قرارداد‌های توافقی، تنظیم اختصاصی قرارداد توسط کارشناسان متخصص در امور قرارداد است. سایت لامینگو این شرایط را برای مشتریان خود فراهم کرده‌است. جهت درخواست تنظیم قرارداد مشاوره روانشناسی به لینک زیر مراجعه فرمایید:

 

تنظیم قرارداد سفارشی

 

قرارداد مشاوره روانشناسی چیست؟

قرارداد مشاوره روانشناسی از انواع قرارداد خدمات است که بین کارفرما و فرد متخصص حوزه روانشناسی منعقد می‌شود. این قرارداد به صورت توافقی است. بعد از توافقات نهایی، همکاری کارفرما و روانشناس شروع می‌شود. شما نیاز دارید که نتایج توافقات را در قالب یک سند قانونی ثبت کنید. ثبت مکتوب توافقات، منجر به تهیه قرارداد مشاوره روانشناسی خواهد شد. با توجه به چهارچوب فعالیت مشخص شده در قرارداد مشاوره، متخصص حوزه روانشناسی موظف است فعالیت خود را آغاز نماید.

 

هدف از انعقاد قرارداد مشاوره روانشناسی چیست؟

هدف استفاده از این قرارداد، بهره‌مندی کارفرمایان کسب‌وکارها از خدمات روانشناسی است. سلامت جسمی و روانی پرسنل ضامن موفقیت آن کسب‌و‌کار است و جهت رشد کسب‌و‌کار امری ضروری است. بنابراین وجود یک فرد متخصص در حوزه روانشناسی می‌تواند برای رشد کسب‌و‌کار مفید واقع شود. با قرارداد مشاوره روانشناسی این امکان به کسب‌و‌کارها داده می‌شود.

 

این مطلب را نیز بخوانید: نکاتی در خصوص ویژگی‌های یک روانشناس خوب + قرارداد مشاوره

 

فواید قرارداد مشاوره روانشناسی برای کسب‌و‌کار

در دنیای تجارت نه تنها کسب‌وکار‌های نوپا بلکه تمام کسب‌وکارها نیازمند به متخصص در حوزه روان شناسی هستند. از جمله فواید قرارداد مشاوره روان شناسی عبارت است از:

 

1. استخدام و بهبود روابط کارفرما و کارمند

اگر کارفرما قصد استخدام فرد مناسبی را برای کسب‌و‌کار خود داشته باشد، روانشناس می‌تواند با توجه به شناختی که از تیپ‌های شخصیتی دارد و با برگزاری آزمون‌های شخصیت، تشخیص دهد آیا فرد پتانسیل لازم برای کار را دارد یا خیر. همچنین ممکن است کارفرما جهت افزایش کارایی کارمندان خود و یا بهبود روابط خود با کارمندان نیاز به مشاوره تخصصی روانشناسی داشته باشد.

 

قرارداد مشاوره روانشناسی

 

2. افزایش و جذب مخاطب در شبکه‌های اجتماعی

امروزه در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، برای تحت تاثیر قراردادن مخاطب خود از مسائل و مباحث روانشناسی استفاده می‌کنند. بلاگرها و کسب‌وکارهای اینترنتی از نحوه پاسخگویی و نحوه برخورد با مخاطب تا نحوه قرار دادن پست‌های خود، از مطالب روانشناسی استفاده می‌کنند. بنابراین کسب‌وکارها و افرادی که در قسمت تبلیغات و یا در تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارند، می‌توانند با استفاده از قرارداد مشاوره روانشناسی، از تخصص روانشناس برای بهبود و توسعه کسب‌و‌کار خود بهره‌ ببرند.

 

3. طراحی سایت و اپلیکیشن

با توجه به شناختی که روانشناس از تاثیر رنگ‌ها و تاثیر نوع نگارش بر جذب مخاطب دارد، نظرات او می‌تواند به طراحان سایت و اپلیکیشن کمک چشمگیری کند. افرادی که در زمینه طراحی سایت فعالیت دارند، می‌توانند به موجب قراداد مشاوره‌ روانشناسی جهت افزایش بازدید سایت از نظرات تخصصی روانشناس استفاده نمایند.

 

4. فروش محصولات

فروش محصولات برای کسب‌و‌کار‌ها و همچنین فروشگاه‌های اینترنتی بسیار مهم است. یکی از راه‌های جذب و افزایش مخاطب نحوه برخورد با مشتری و نحوه ارائه آن محصول است. روانشناس با توجه به شناختی که از مخاطب آن محصول دارد، برای افزایش فروش محصولات، راهنمایی‌های لازم را جهت نحوه ارائه محصول و برخورد با مشتری به کارفرما می‌دهد.

 

انواع قرارداد مشاوره روانشناسی

در ابتدای کار باید در قرارداد مشاوره روانشناسی مشخص شود، روانشناس به صورت پروژه‌ای کار انجام می‌دهد یا به صورت ساعتی‌.

 

در قرارداد مشاوره روانشناسی، قرارداد ساعتی به چه معناست؟

اگر قرارداد مشاوره روانشناسی به صورت ساعتی باشد، روانشناس بر اساس میزان ساعاتی که کار کرده‌ است، دستمزد دریافت می‌کند. این نوع قرارداد شامل حمایت‌های قانون کار هم می‌شود. از آنجا که قرارداد ساعتی مشمول حمایت قانون کار است، بیمه نیز به آن تعلق می‌گیرد و بابت هر ۸ ساعت کار صورت گرفته یک روز حق بیمه محاسبه خواهد شد.

 

قرارداد پروژه‌ای به چه معناست؟

در قرارداد مشاوره روانشناسی، اصل بر این است که کارفرما انجام پروژه‌ای کار را از روانشناس می‌خواهد و مشاور ملزم است در مدت زمان تعیین شده، گزارش آن را ارائه دهد.

 

در قرارداد مشاوره روانشناسی چه مواردی ذکر می‌شود؟

قرارداد مشاوره روانشناسی شامل مشخصات کامل طرفین، میزان حق‌الزحمه و نحوه پرداخت حق‌الزحمه می‌باشد که در قرارداد مشخص می‌شود. همچنین در این قرارداد محرمانگی و عدم افشای اطلاعات نیز مورد توجه است زیرا با توجه به ماهیت شغل رواشناسی و آگاهی روانشناس از مسائل مهم کسب‌وکار، بهتر است در قرارداد، بند محرمانگی و عدم افشای اطلاعات مهم، ذکر شود. علاوه بر این باید محدوده فعالیت روانشناس در قرارداد بیان شود تا در صورت اختلاف نظر و یا انجام ندادن وظایف توسط طرفین به آن استناد شود‌.

 

قرارداد مشاوره روانشناسی

 

حقوق و وظایف دو طرف در قرارداد مشاوره روانشناسی چیست؟

در قرارداد مشاوره روانشناسی، دو طرف بر اساس موضوع، حقوق و وظایفی را دارند که شامل موارد زیر می‌باشد؛ کارفرما موظف است حق‌الزحمه روانشناس را در زمانی که در قرارداد مشخص گردیده، بپردازد. از جمله حقوق کارفرما می‌توان به این موضوع اشاره کرد که اگر در زمان مشخص شده، کار به صورت کامل توسط روانشناس انجام نشده باشد، کارفرما، می‌تواند درصورت پیش‌بینی در قرارداد آن را فسخ کند و ضرر و زیان و هزینه‌هایی که متحمل شده را از روانشناس مطالبه نماید. روانشناس نیز موظف به  ارائه خدمات رواشناسی است و همچنین در صورت پیش‌بینی شرط محرمانگی در قرارداد موظف است در طول مدت قرارداد و بعد از اتمام آن، اطلاعات ضروری را افشا نکند.

 

نکاتی که باید در قرارداد مشاوره روانشناسی به آن توجه شود

ابتدا توجه داشته باشید اگرچه قرارداد روانشناسی با قرارداد مشاوره شباهت‌هایی دارد اما به سبب تفاوت‌هایی که در روانشناسی وجود دارد، باهم متفاوت هستند. از نکات قابل توجه این است که نوع و مدت قرارداد مشخص شود. باید مشخص شود که روانشناس به صورت ساعتی کار انجام می‌دهد یا به صورت پروژه‌ای. اگرچه اصل بر آن است که قرارداد به صورت پروژه‌ای انجام شود، اما الزامی نیست. بر اساس قانون کار تمام فعالیت‌هایی که در قبال پرداخت مزد صورت می‌گیرد، مشمول قانون کار می‌باشد و نحوه و میزان همکاری تأثیری در این موضوع ندارد. بنابراین قراردادهای ساعتی و پاره‌وقت نیز مشمول قانون کار هستند. در نتیجه بر اساس ماده 148 قانون کار مشمول مقررات تأمین‌اجتماعی نیز می‌باشند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

جمع‌بندی

روانشناس به صورت هدفمند معضلات و مشکلات کسب‌وکار را حل می‌کند. روانشناس نه تنها به صورت لفظی بلکه باید به صورت کامل خدمات را ارائه دهد و جلساتی جهت رفع مشکلی که مشتری یا کارفرما دارد برگزار نماید. وی همچنین باید خدمات طولانی مدت را ارائه دهد و در طول مدت قرارداد، مربی‌گری مداوم داشته باشد.

در این مطلب سعی شد تا هر آنچه لازم است درباره قرارداد مشاوره روانشناسی و نکات قابل توجه در این حوزه را بدانید، در اختیار شما گذاشته شود! همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد انواع قرارداد‌ها و مطالعه مطالب دیگر، می‌توانید به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهسا احرام پوش

دیدگاه شما

بدون دیدگاه