مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی در خودرو چیست؟

1 سال پیش
مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی

مصرف مشروبات الکلی مطابق با شرع اسلام حرام و در قانون مجازات اسلامی نیز جرم‌انگاری شده است. یکی از دلایلی که شرع برای حرام دانستن مصرف مشروبات الکلی مطرح کرده این است که مصرف این مشروبات سبب از بین رفتن اراده در افراد می‌شود. علاوه بر جرم بودن مصرف مشروبات الکلی، حمل و نگهداری این مشروبات نیز غیرقانونی بوده و مجازات دارد. حمل و نگهداری مشروبات الکلی ممکن است با ماشین باشد که در این صورت نیز، این موضوع جرم بوده و شخصی که مرتکب این جرم شود، مجازات خواهد شد. در همین راستا در این مقاله سعی داریم تا به بررسی جرم مصرف و حمل مشروبات الکلی و مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی بپردازیم و نکات لازم در این زمینه را بیان کنیم. در نیتجه اگر قصد دارید تا با مجازات این جرم آشنا شوید، در این مقاله با ما همراه باشید.

 

دریافت مشاوره حقوقی

 

مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی در قانون

حمل و نگهداری مشروبات الکلی به معنای همراه داشتن این مواد و جابه‌جایی آن است. این عمل در قانون مجازات اسلامی جرم‌انگاری شده است و مطابق با قانون، حمل و نگهداری مشروبات الکلی نیز مانند حمل و نگهداری مواد مخدر جرم می‌باشد. در نتیجه، اگر شخصی مشروبات الکلی را نگهداری کرده و یا این مواد را با خود حمل کند، مرتکب این جرم شده است. در مورد مشروبات الکلی باید این موضوع را در نظر داشته باشید که هر عملی در ارتباط با این مواد مانند مصرف مشروبات الکلی، قاچاق مشروبات الکلی، فروش و غیره همه مطابق با قانون ایران جرم می‌باشد.

قانونگذار در ماده 702 قانون مجازات اسلامی، مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی را مشخص کرده است. ماده 702 قانون مجازات اسلامی در این زمینه بیان می‌دارد که «هرکس، مشروبات الکلی را حمل و نگهداری کند، به شش ماه تا یک سال حبس و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و نیز پرداخت جریمه نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی (تجاری) کالای یاد شده، محکوم می‌شود». مطابق با این ماده قانونی می‌توان متوجه شد که قانونگذار سه نوع مجازات برای نگهداری و حمل مشروبات الکلی در نظر گرفته است که هر سه مورد اجرا می‌شود. باید توجه داشته باشید که مجازات نگهداری و حمل مشروبات الکلی جزو جرایم غیرقابل تعلیق است و در نتیجه، قاضی در این زمینه حق صدور قرار تعلیق مجازات را نخواهد داشت.

 

این مطلب را نیز بخوانید: مشاوره حقوقی تبدیل مجازات حبس به جزای نقدی و نکات آن

 

مجازات حمل و نگهداری مشروبات الکلی در خودرو

همانطور که در بخش قبل بیان شد، اعمالی مانند حمل و یا نگهداری مشروبات الکلی جرم بوده و قانونگذار در ماده 702 قانون مجازات اسلامی این موارد را جرم‌انگاری کرده است. علاوه بر این، قانونگذار در ماده 703 قانون مجازات اسلامی به مجازات حمل و همچنین نگهداری مشروبات الکلی در خودرو نیز اشاره داشته است. در ماده 703 قانون مجازات عنوان شده است که اگر میزان مشروبات الکلی بیشتر از 20 لیتر باشد و در موتو یا ماشین شخصی پیدا شود، در این صورت دو حالت خواهد داشت.

حالت اول این است که حمل و نگهداری مشروبات الکلی و همراه داشتن این مواد در ماشین با اطلاع مالک وسیله نقلیه بوده است که در این صورت، وسیله نقلیه به نفع دولت ضبط خواهد شد. حالت دوم نیز این است که حمل مشروب در خودرو بدون اطلاع مالک وسیله نقلیه بوده است که در این صورت، مرتکب جرم به پرداخت جریمه نقدی به میزان قیمت وسیله نقلیه محکوم خواهد شد. توجه داشته باشید که این مجازات یعنی پرداخت جریمه نقدی معادل قیمت وسیله نقلیه که به عنوان مجازات حمل مشروب در خودرو تعیین شده است، علاوه بر مجازات‌هایی است که در ماده 702 قانون مجازات اسلامی برای حمل و نگهداری مشروبات الکلی بیان شده است.

 

مجازات حمل مشروب در خودرو

 

شکایت از جرم نگهداری و حمل مشروبات الکلی

اگر شخصی متوجه ارتکاب جرم حمل مشروبات الکلی با خودرو شود، می‌تواند از این جرم شکایت نماید. فردی که قصد شکایت از این جرم را دارد باید اگر از وقوع این جرم اطمینان دارد، به کلانتری مراجعه کرده و ارتکاب این جرم را گزارش نماید. در مرحله بعد، این فرد باید ادله اثباتی خود برای اثبات این جرم را جمع‌آوری نماید که این ادله ممکن است مواردی مانند استشهادیه، شهادت شهود یا سایر ادله اثبات دعوا باشد. پس از جمع‌آوری ادله، شاکی باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و از این طریق طرح شکایت نموده تا شکایت از طریق این دفاتر به دادسرا ارسال شده و در آنجا مورد رسیدگی قرار بگیرد. توجه داشته باشید که مواردی مانند فیلمبرداری یا عکاسی از صحنه وقوع جرم، با اینکه جزو ادله محسوب نمی‌شود، اما جزو امارات بوده و در تصمیم قاضی تأثیرگذار خواهد بود.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی

مطابق با قانون مجازات اسلامی، اعمالی مانند حمل و نگهداری مشروبات الکلی جرم بوده و قانونگذار مجازات ارتکاب این جرایم را مشخص کرده است. مطابق با قانون، شخصی که مرتکب این جرم شود، به حبس، شلاق و جریمه نقدی محکوم خواهد شد. علاوه بر این، حمل مشروب با خودرو نیز در قانون جرم‌انگاری شده است و علاوه بر مجازات‌هایی که برای حمل و نگهداری تعیین شده، مجازات ضبط وسیله نقلیه نیز در نظر گرفته شده است. علاوه بر ضابطان قضایی که وظیفه برخورد با مرتکبان این جرم را دارند، سایر افراد نیز می‌توانند با تنظیم شکواییه از وقوع این جرم و مرتکب آن شکایت نمایند. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات لازم در ارتباط با چگونگی تنظیم شکواییه برای شکایت از جرم حمل و نگهداری مشروبات الکلی، مشاوره حقوقی لازم را به صورت تلفنی یا حضوری از همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو دریافت نمایید.

مطالعه و بررسی مطالب و محتواهای حقوقی، به دانش حقوقی افراد کمک می‌کند و در نتیجه شما می‌توانید با کسب اطلاعات حقوقی لازم از طریق مطالعه مقالات حقوقی، به افزایش دانش حقوقی خود کمک کنید. در همین راستا پیشنهاد ما به شما برای بررسی مطالب و موضوعات حقوقی، ورود به بلاگ حقوقی لامینگو و مطالعه مطالب این بلاگ است. همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو روزانه محتواهایی با موضوعات حقوقی، کیفری، حقوق کسب‌وکارها و قراردادها تهیه و منتشر می‌کنند. شما می‌توانید علاوه بر مطالعه این مطالب، ابهامات و سؤالاتی که در ارتباط با هر مقاله دارید را در انتهای همان مقاله بنویسید تا همکاران ما به آن پاسخ دهند. لامینگو را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید و ما را به دوستان و اطرافیان خود نیز معرفی نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه