تفاوت بازاریاب و کارشناس فروش چیست؟

3 سال پیش
نمونه قرارداد استخدام بازاریاب

افرادی که دارای کسب‌وکارهای کوچک هستند به دلیل نداشتن بودجه بالا و نداشتن نیرو برای تمرکز جداگانه بر روی هرکدام از بخش‌ها، فروش و بازاریابی را با یکدیگر ادغام می‌کنند. زیرا گمان آن‌ها بر این است که بازاریابی و فروش با یکدیگر چندان فرقی ندارند؛ درصورتی‌که، این تفکر اشتباه، موجب بسیاری از اتفاقات ناگوار می‌شود. کارشناس فروش و بازاریاب وظایف و نقطه قوت‌های کاملاً متفاوتی با یکدیگر دارند که می‌بایست نسبت به آنها آگاهی خود را افزایش دهید. شاید در آگهی‌های مختلف دیده باشید که درخواست استخدام بازاریاب و کارشناس فروش در آن طرح شده و نیازمند قرارداد مرتبط با آنها هستند. خوشبختانه تیم حقوقی لامینگو با متخصصانی که دارد، اقدام به تنظیم نمونه قرارداد استخدام بازاریاب کرده است که می‌توانید از طریق سایت، آن را دریافت کنید.

در ادامه مقاله با ما باشید تا متوجه شوید چرا نباید بازاریابی و فروش را با یکدیگر اقدام کرد. برای هرکدام از آنها بخشی جدا در نظر بگیرید تا تفاوت‌ها و شباهت‌های آن‌ها را متوجه شوید. به این صورت می‌توانید موفقیت تجارت خود را تا حدی تضمین کنید. موارد فوق بر اساس پژوهش و تحقیقاتی است که مورد ارزیابی قرار گرفته است. با بررسی‌های انجام شده به این نتیجه رسیده‌اند که شرکت و مجموعه‌هایی که در فروش و بازاریابی بخش مجزایی دارند رشد بیشتری نسبت به رقبای خود داشته‌اند. برای دریافت نمونه قرارداد استخدام بازاریاب به لینک دانلود این قرارداد مراجعه کنید و بدون نگرانی از آن استفاده کنید، زیرا متخصصان حقوقی این مجموعه بهترین نمونه قرارداد را برای شما عزیزان تهیه‌ کرده‌اند.

 

دانلود قرارداد استخدام بازاریاب

 

تعریف کارشناس فروش

همان‌طور که می‌دانید هر کسب‌وکار دارای محصولات و خدمات منحصربه‌فرد است. به این منظور، وظیفه کارشناس فروش این است که با دانش و خلاقیتی که دارد محصول را به مخاطبان معرفی کرده و به فروش برساند. این فرد مسئول است که با روش‌های به‌روز و مختلف در افزایش فروش محصول دخیل باشد که شایع‌ترین این روش‌ها به‌صورت حضوری یا تلفنی صورت می‌گیرد.

اگر بخواهیم درباره وظایف اصلی کارشناس فروش صحبت کنیم، از اصلی‌ترین آنها شناسایی ویژگی‌ها و مشخصات محصول و در نهایت توضیح آن به مخاطبان است.

کارشناس فروش به دلیل زمان زیادی که با مشتریان می‌گذراند باید بتواند به‌درستی به سؤالات آنها پاسخ دهد. در واقع قدرت بیان و تکلم در این شغل بسیار پراهمیت است. هم‌چنین باید بتواند با تکنیک‌های مناسب مشتری را قانع و دعوت به مذاکره کند تا محصول را به فروش برساند.

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم در شغل کارشناس فروش، مطلع بودن از اصول پیگیری است. در واقع فرد باید بتواند با پیگیر شدن، خرید محصول موردنظر مشتری را نهایی کند، زیرا برخی از مشتریان برای نهایی کردن خرید خود نیاز به پیگیری دارند.

 

صفر تا صد شرایط و نمونه قرارداد استخدام بازاریاب

 

 

تعریف بازاریاب

بازاریاب شغلی است که در بین مردم به‌اشتباه شناخته‌شده است و اکثراً تعریف اشتباهی از این شغل دارند. برخی از افراد گمان می‌کنند که بازاریاب شخصی است که به سراغ افراد مختلف رفته و سعی در فروش محصول دارد. درصورتی‌که این تفکر کاملاً اشتباه است و تعریف و معنای دیگری مدنظر است.

نام دیگر بازاریاب، مارکتر است که سعی می‌کند با تکنیک‌های مختلف، بازار مناسب محصول خود را پیدا کند. به بیانی دیگر بازاریاب شخصی است که با دانش خود، بازار هدف محصول را پیدا کرده و کالای خود را به فروش می‌رساند.

وظایف بازاریاب بسیار گسترده است که مهم‌ترین آن تعیین استراتژی برای افزایش تأثیر برند تجاری است.

یک بازاریاب حرفه‌ای می‌تواند نیاز مشتری را تشخیص داده و محصولات خود را با توجه به نیاز آنها تولید کند. از طرفی با کارشناسان بخش خریدوفروش در ارتباط است تا درباره خدمات و کالاهای موردنیاز جهت ارائه به بازار مشورت کند.

بازاریاب باید بتواند به خوبی در ذهن مشتری نفوذ کند تا متوجه موارد مطلوب و نامطلوب محصول خود شود. سپس با اطلاع از این موارد فعالیت‌هایی انجام می‌دهد که موجب افزایش ارزش محصول شود.

 

تفاوت‌های بازاریاب و کارشناس فروش

1-همان‌طور که در قسمت‌های قبل به آن پرداختیم بازاریاب با روش‌های مختلف به تبلیغ محصول یا خدمات می‌پردازد. از طرفی کارشناس فروش شخصی است که در واحد فروش کار می‌کند و وظیفه سفارش، فروش و مدیریت این بخش را به عهده دارد. پس اولین تفاوت بازاریاب و کارشناس فروش در فعالیت آنها است که با یکدیگر متفاوت است.

2- تفاوت در اهداف یکی دیگر مواردی است که موجب تفکیک بازاریاب و کارشناس فروش می‌گردد. در واقع کارشناس فروش و بازاریاب هدف‌های متفاوتی دارند، به طور مثال هدف بازاریاب آن است که بر مشتریان فعلی و مشتریان آینده تأثیر بگذارد، اما کارشناس فروش هدف تبدیل مشتریان احتمالی به خریدار را دارد.

3- اگر توجه کرده باشید می‌دانید که در اکثر مواقع مخاطب فروشنده، خریدار است و در واقع تعامل یک به یک انجام می‌دهد، اما بازاریاب مخاطبان گسترده‌ای دارد.

 

نمونه قرارداد استخدام بازاریاب

 

4- افق دید فروشنده در بازده‌های زمانی کوتاه‌مدت است یعنی بر اساس فروشی که در هفته یا ماه دارد قضاوت می‌شود، اما نگاه بازاریاب طولانی‌مدت است و طبق برنامه‌ریزی‌هایی که دارد تخمین می‌زند که در سال‌های آینده در چه شرایطی قرار خواهند گرفت.

همان‌طور که متوجه شدید بازاریابی و فروش دو حوزه متفاوت است و کسب‌وکارهایی که در این دو حیطه تفاوت قائل هستند به‌مراتب موفق‌تر هستند. درواقع هرکدام از بخش‌های ذکرشده وظایف و اهداف متفاوتی دارند که این مورد باعث می‌شود بر روی یکدیگر تأثیرگذار باشند.

در ابتدای مقاله اشاره کردیم که مورد دیگری به‌ جز تفاوت حوزه بازاریابی و فروش اهمیت دارد که آن نمونه قرارداد استخدام بازاریاب است. نوشتن قرارداد در این حیطه نیاز به تخصص دارد، زیرا می‌بایست تمامی نکات ذکر شود تا در زمان همکاری در صورت به وجود آمدن مشکل و ابهامات، بتوان به آن مراجعه کرد. پس قراردادهای ناقص که توسط هر فرد نوشته می‌شود می‌تواند خالی از اعتبار باشد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به تفاوت‌های حوزه بازاریابی و فروش بپردازیم تا اگر دارای کسب‌وکاری هستید، اهمیت این موضوع را جدی بگیرید. از طرفی افرادی که قصد دارند جذب شرکت‌های مختلف به‌عنوان بازاریاب شوند می‌بایست آشنایی کاملی با مسئولیت‌ها و دانش موردنیاز داشته باشند. پس خواندن این مقاله هم برای کارفرما و هم نیروی بازاریابی و کارشناس فروش دارای اهمیت است. امیدواریم اطلاعات مفیدی را از موارد گفته‌شده دریافت کرده باشید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می‌توانید به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید که منتظر سؤالات و نظرات شما در مورد تفاوت‌های بازاریابی و فروش هستیم.

 

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب مطهره راضی

دیدگاه شما

یک دیدگاه

  • هادی عظیمی
    1 سال پیش

    سلام ممنون مقالتون تاثیرگذار بود