تولید محتوا چیست و چگونه انجام می‌شود؟

2 سال پیش
نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای

محتوا تمام داده‌هایی است که هرروز با آن درگیر هستیم و با آن مواجه می‌شویم. پس در نتیجه، هر چیزی که در دنیای دیجیتیال و غیردیجیتال می‌بینید، می‌شنوید و می‌خوانید، نوعی محتوا است. تولید محتوا نیز فرایند ساخت محتواهای گوناگون است که هرکدام ایده و هدف خاص خودشان را دارند. علاوه بر آنکه هر شخص امروزه در بستر رسانه، محتوای خودش را تولید می‌کند، شرکت‌ها و کسب‌وکارهای گوناگون نیز با جذب کارشناس تولید محتوا از طریق عقد نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای اقدام به تولید محتوای مورد نظر و سازگار با هدف خود می‌نمایند.

بسیاری از افراد و نهادهایی که قصد تولید محتوای متناسب با فعالیت خود را دارند، آگاه می‌باشند که این امر یک امر تخصصی بوده و باید این کار را به کسانی سپرد که از چگونگی تولید محتوا به‌خوبی آگاه هستند و تخصص مورد نیاز را در این زمینه دارند. این افراد، کارشناسان تولید محتوا هستند که از مراحل تولید انواع محتوا مانند سرچ پیشرفته، اصول سئو و اصول فنی ساخت ویدئو، شناخت کافی داشته و کارشناس این موضوع می‌باشند. این افراد، با عقد نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای با نهادها و همچنین افرادی که به‌دنبال همکاری با این کارشناسان هستند، برای انجام تولید محتوا همکاری می‌نمایند.

اگر تمایل به دریافت نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای دارید، می‌توانید از طریق لینک زیر وارد شده و به این قرارداد دسترسی یابید:

دانلود نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای

 

تعریف تولید محتوا و هدف از انجام آن چیست؟

در دنیای کنونی که فضای دیجیتال گسترش زیادی داشته و همین‌طور استفاده مردم از اینترنت در ابعاد گوناگون بسیار همه‌گیر شده است، محتوا بخش بزرگی از زندگی ما را تشکیل می‌دهد و انواع گوناگونی مانند متنی، ویدئویی، صوتی و همچنین درون‌مایه‌های مختلفی مانند آموزشی و سرگرمی دارد.

محتوا افراد را آگاه می‌کند، آن‌ها را سرگرم می‌نماید و نیازهای گوناگون آن‌ها را رفع می‌نماید و در این حین، موضوعی که بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد، محتوای خوب است. افراد و شرکت‌ها می‌توانند با تولید محتوای خوب در بستر رسانه و پلتفرم‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی، دیده شوند و فعالیت و یا محصول خود را به نمایش بگذراند.

 

این مطلب را حتماً بخوانید: نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای و نکاتی که باید درمورد آن بدانید!

 

سطوح مختلف تولید محتوا

تولید محتوا در سطح فردی شامل فعالیت در شبکه‌های اجتماعی مختلف مانند اینستاگرام می‌شود که هدف از آن، بیشتر ارتباط با دیگران است و افراد از طریق آپلود کردن عکس‌ها و ویدئوهای خود، این ارتباط را برقرار می‌نمایند. این نوع تولید محتوا را هر فردی می‌تواند انجام داده و نیازی به داشتن تخصص ندارد.

همین‌طور، گاهی افراد صفحه‌هایی را در شبکه‌های مختلف اجتماعی ایجاد نموده و هدف آن‌ها، فعالیت حداکثری در شبکه‌های اجتماعی است و دنبال‌کننده زیادی دارند. این افراد، اینفلوئنسر و بلاگر نامیده می‌شوند و برای بالا بردن سطح کیفی و کمی صفحه خود و بستری که در اختیار دارند، نیاز به نیرویی دارند که برایشان تولید محتوای حرفه‌ای نموده و از روند چگونگی تولید محتوا آگاه باشد.

علاوه بر افراد، سازمان‌های گوناگون نیز اقدام به تولید محتوا در راستای فعالیت و هدف متناسبشان می‌نمایند. این موضوع به‌خصوص در زمان اوج‌گیری ویروس کرونا، به بیشترین حد خودش رسید و بسیاری از کسب‌وکارها، اقدام به عرضه و فروش محصولات و خدمات خود در بستر آنلاین نموده‌اند. علاوه بر این، نهادهای آموزشی نیز اقدام به ارائه خدمات آموزشی در این فضا نموده‌اند.

در نتیجه، هدف از تولید محتوا و سپردن این امر به کارشناسان تولید محتوا و عقد نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای، ایجاد آگاهی، شناساندن محصولات و خدمات، بازاریابی، ایجاد ارتباط، سرگرمی، حفظ مشتری، آموزش و غیره است و برای رسیدن به این اهداف، باید از فرایند چگونگی تولید محتوا آگاهی و شناخت کافی را داشت.

 

نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای

 

تولید محتوا چگونه انجام می‌شود؟

شناخت مراحل نوشتن، ساخت و تولید محتوا برای رسیدن به هدف از تولید محتوا، گام بزرگی در این زمینه است و کارشناسان تولید محتوا که نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای امضا می‌نمایند، چالش‌های زیادی برای انجام این مراحل دارند. در ادامه، به بیان مراحل گوناگون چگونگی انجام تولید محتوا می‌پردازیم.

 

1) شناخت هدف از تولید محتوا

قبل از شروع هر اقدامی در زمینه تولید محتوا، باید هدف از تولید محتوا مشخص باشد. این تولید محتوا ممکن است با هدف جذب مشتری، حفظ مشتری، بازاریابی، فروش، تبلیغات، آموزش، ارائه خدمات یا هر موضوع دیگری باشد و مشخص نمودن این هدف، باعث می‌شود تولید محتوا در مسیر درست خود انجام گردد. اگر افراد یا سازمان‌ها می‌خواهند برای امر تولید محتوا نیروی متخصص جذب نموده و نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای منعقد نمایند، باید اهداف خود را از تولید محتوا برای کارشناس تولید محتوا شرح دهند و روشن نمایند.

 

2) شناختن مخاطبان محتوا و بررسی سلایق آن‌ها

دومین گام در انجام تولید محتوا، شناخت مخاطبان این محتوا است. نیروی تولید محتوا باید بداند محتوا را برای چه کسانی تولید می‌کند و دایره افراد مخاطب این محتوا چه کسانی هستند. کارشناس تولید محتوا با دانستن این موضوع، می‌تواند محتوای جذاب را برای مخاطبان تولید کرده، بر سلیقه آنان اثر بگذارد و از این طریق، حفظ مخاطب نماید. برای شناخت مخاطب محتوا، ابزارهای اجتماعی گوناگونی وجود دارد که کارشناسان تولید محتوا از آن‌ها بهره می‌برند.

 

3) شناخت رقیبان در زمینه محتوای تولیدی

صاحبان مشاغل و افراد باید رقیبان خود را شناسایی نمایند و تلاش کنند محتوایی منحصربه‌فرد تولید نمایند. برای مثال، اگر هدف از تولید محتوا ارائه اجناس و محصولات و رسیدن به فروش حداکثری است، کارشناس تولید محتوا باید بررسی نماید که رقیبان این کسب‌وکار چه محتوایی تولید نموده‌اند و تلاش کند با جذب متخصصین این امر از طریق عقد نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای، محتوای درخورتری تولید نموده و همین‌طور، از کپی کردن محتوای رقیبان پرهیز نماید.

 

4) به کار بردن اصول صحیح نگارش در تولید محتوا

محتوای تولیدی باید از نظر جنبه‌های فنی و اصولی، محتوای قوی و صحیحی باشد تا دیده شود. اگر محتوای تولید‌شده ضعف اصولی داشته باشد، از چرخه رسانه و بسترهای نمایش حذف می‌گردد. اگر محتوای تولیدی در قالب ویدئو تولید شده است، باید اصول صحیح فیلم‌سازی در آن رعایت گردد، کیفیت مورد نظر را داشته باشد و زمان آن بیش از اندازه زیاد نباشد و ادیت‌های مناسب و اصولی بر روی آن اعمال گردد. اگر محتوای تولیدی متنی است، باید اصول صحیح نگارش مانند فاصله‌گذاری‌ها، پاراگراف‌بندی‌ها و طول صحیح جملات رعایت گردد. اشخاصی که به‌دنبال انتشار محتوای صحیح هستند، از تخصص کارشناسان تولید محتوا استفاد نموده و پروژه‌های تولید محتوای خود را با عقد نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای به این افراد می‌سپارند.

 

5) تولید محتوای گوناگون و هماهنگ کردن محتواهای مختلف با یکدیگر

سازمان‌هایی که اقدام به نمایش فعالیت خود از طریق تولید محتوا می‌نمایند، باید این محتوای تولیدی را در بسترهای گوناگون رسانه قرار داده و برای شبکه‌های مجازی مختلف و صفحاتی که در آن فضا دارند، محتوای مناسب تولید نمایند. برای مثال، اگر شرکتی محتوای متنی را در سایت آپلود می‌نماید، باید محتوای مناسب با این محتوای متنی را به‌صورت تصویری در اینستاگرام نیز تولید نماید.

 

6) لینک کردن محتواهای مختلف با یکدیگر

محتواهای مختلف منتشرشده باید به یکدیگر لینک شوند تا مخاطب برای مشاهده دیگر محتواهای موجود ترغیب شده و از این طریق مخاطبین محتوا افزایش یابند.

 

7) به‌کارگیری اصول سئو و بهینه‌سازی

سئو به‌معنای انجام تمام فرایندهایی است که باعث می‌شود سایتی که محتوا در آنجا منتشر شده است، در سرچ موتورهای جست‌وجوگر نتایج بهتری را نشان دهد و درواقع، رعایت اصول سئو سبب بهبود رتبه سایت می‌گردد و در نتیجه، افراد بیشتری محتوای تولیدی را مشاهده می‌نمایند. این مورد یکی از تعهدات مندرج در متن نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای برای کارشناس تولید محتوا است.

 

8) همراه کردن محتوای متنی با تصویر و ویدئو

یکی از تعهدات کارشناسان تولید محتوا در نمونه قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای، تولید محتوای جذاب و مؤثر در جذب مخاطب است. یکی از راه‌های تولید محتوای جذاب، تمرکز بر بخش بصری محتوا است. اگر محتوای متنی بدون تصاویر مناسب منتشر شود، ممکن است برای افراد خسته‌کننده باشد و مخاطب محتوا را دنبال نکند.

موارد ذکرشده در بالا، تنها بخشی از روند تولید محتوا است و روش‌های تولید محتوا با یکدیگر متفاوت هستند و این موضوع بستگی به هدف از تولید محتوا و سلیقه افراد و کارشناسان تولید محتوا دارد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی

هر شخصی ممکن است اطلاعات لازم درباره محتوایی که قصد دارد آن را تولید کند، داشته باشد؛ اما با فرایند تولید محتوای آن آشنایی کافی را نداشته باشد. به همین دلیل، نیاز است با اصول تولید محتوا آشنایی لازم را کسب کرد و آگاه شد که تولید محتوا چگونه انجام می‌شود. اگر این شناخت نباشد و یا از تخصص کارشناسان تولید محتوا استفاده نگردد، این اطلاعات در مسیر درستی استفاده نمی‌شود و هدف از انتشار و تولید محتوا محقق نمی‌گردد.

اگر محتوایی که مطالعه نمودید برای شما رضایت‌بخش بوده است و تمایل به مطالعه سایر محتواهای حقوقی دارید، می توانید وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و دیگر محتواها و مطالب حقوقی را که همکاران ما تولید و در آنجا منتشر نموده‌اند، مشاهده نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

یک دیدگاه