تومان 137,000
قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای

قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای

تولید محتوا، ازجمله مشاغلی است که هرروز بر اهمیت آن افزوده شده و گرایش کسب‌وکارها نسبت به سرمایه‌گذاری برای آن بیشتر می‌شود. به‌همین دلیل، امروزه قراردادهای همکاری فراوانی میان کارفرمایان و تولیدکنندگان یا کارشناسان محتوا منعقد می‌شود. بدون شک، پرکاربردترین این قراردادها، قرارداد تولید محتوای پروژه‌ای است. عدم وجود شناخت کافی از وظایف تولیدکننده محتوا و همچنین، حساسیت‌های خاص کار آن‌ها که لزوم درج بندهایی مانند محرمانگی، عدم رقابت و مالکیت فکری را به‌همراه می‌آورد، ضرورت نوشتن این قرارداد را توسط متخصصان حوزه قراردادنویسی افزایش می‌دهد.

آخرین بروزرسانی: 1402/05/15
تعداد صفحات: 8

چه زمانی از قرارداد تولید محتوای پروژه‌ای استفاده می‌شود؟

زمانی که شما به‌دنبال کسی هستید که به‌صورت موردی برای شما تولید محتوا انجام دهد، باید به‌سراغ قرارداد تولید محتوای پروژه‌ای بروید. در این قرارداد، برخلاف قراردادهای استخدامی، مسائلی مانند ساعات کاری مطرح نیست؛ بلکه تولیدکننده محتوا کارهایی را بر عهده گرفته و طبق زمان‌بندی مشخصی به‌انجام می‌رساند. بهتر است پیش از آن‌که وارد جزئیات این قرارداد شویم، نگاهی به مفهوم تولید محتوا بیندازیم.

محتوا چیست؟ تولیدکننده محتوا کیست؟

بدون شک تاکنون نام «دیجیتال مارکتینگ» یا بازاریابی دیجیتال به گوشتان خورده است. کارفرمایان همیشه برای رونق کسب‌وکار خود به‌دنبال ایجاد یک استراتژی بازاریابی قوی و جذب مخاطب بوده‌اند. امروزه، به‌دلیل فراگیر شدن اینترنت و فضای مجازی، بازار دیجیتال مارکتینگ بسیار داغ شده است. شاهد هستیم که تعداد قابل توجهی از کسب‌وکارها به برقراری ارتباط با مخاطبان خود ازطریق وبسایت، شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزارهای پیام‌رسان روی آوردند و به تولید محتوا در این فضاها می‌پردازند.

شاید بپرسید اصلاً محتوا چیست؟

به‌زبان ساده، محتوا همان اطلاعاتی است که به مخاطب ارائه می‌شود و می‌تواند دیجیتال یا غیر دیجیتال باشد. این اطلاعات ممکن است در قالب مقاله، متن‌ کوتاه، تصویر، ویدیو، صوت، پادکست و ... باشد. تولید محتوا به‌شکل فیزیکی و غیر دیجیتال، مانند ساخت یک بروشور، در طی سال‌های زیادی رواج داشته است. اما آنچه برای کسب‌وکارهای امروزی اهمیت رو به رشدی دارد، تولید محتوای دیجیتال است و موجب به‌وجود آمدن اصطلاح جدیدی به‌نام «بازاریابی محتوا» شده است. 
بدیهی است که با به‌وجود آمدن این نیاز جدید، نیاز به حضور شخصی به‌نام «تولیدکننده محتوا» یا «کارشناس محتوا» در کسب‌وکارها نیز بیشتر می‌شود. همین‌طور، بدیهی است که قراردادهای همکاری بیشتری میان کارفرمایان و تولیدکنندگان محتوا منعقد می‌شود. 

چه راه‌هایی برای انعقاد قراردادهای همکاری با تولیدکننده محتوا وجود دارد؟

به‌طور کلی، قراردادهای همکاری با تولیدکننده محتوا در دو شکل قابل انعقاد هستند:
1- قرارداد استخدامی: این قرارداد از مقررات قانون کار تبعیت می‌کند و برای موقعیتی مناسب است که نیاز شما به تولیدکننده محتوا به‌صورت دائمی و مستمر باشد.
2- قرارداد پیمانکاری یا پروژه‌ای: زمانی از این قالب قرارداد استفاده می‌شود که نیاز کارفرما به تولیدکننده محتوا یک نیاز موردی باشد. در این نوع قرارداد، تولیدکننده محتوا متعهد به انجام کاری معین در مدت زمان مشخصی می‌شود.

قرارداد تولید محتوای پروژه‌ای حاوی چه نکاتی است؟

• معرفی طرفین و موضوع قرارداد
این قرارداد نیز، مانند سایر قراردادها، با معرفی دقیق طرفین آن شروع می‌شود. در بخش موضوع قرارداد، بهتر است به موارد مانند شیوه اصلی، زبان و موضوع تولید محتوا اشاره کنید.
• مدت و مبلغ قرارداد
بند مدت قرارداد در قراردادهای پروژه‌ای بند مهمی است؛ چراکه علاوه‌بر مدت قرارداد، لازم است زمان تحویل کار و همچنین زمان‌بندی انجام پروژه ذکر شود. همچنین، لازم است بندی به میزان مبلغ قرارداد و شیوه پرداخت آن اختصاص داده شود.
• محل اجرای پروژه
شیوه کار تولیدکنندگان محتوا ممکن است به‌صورت دورکار باشد. در هر حال بهتر است محل انجام کار در قرارداد مورد اشاره قرار گیرد.

در بند تعهدات تولیدکننده محتوا چه نکاتی باید ذکر شود؟

ایده‌پردازی و انتخاب موضوع، جمع‌آوری اطلاعات از منابع موثق، تولید محتوای دیجیتال و غیر دیجیتال براساس قالب‌ها و شیوه‌های تعیین‌شده ازجانب کارفرما، بررسی وضعیت رشد بازاریابی محتوا و پیگیری عملکرد رقبا ازجمله وظایفی است که می‌توان برای تولیدکننده محتوا تعریف کرد. تولیدکننده محتوا همچنین می‌بایست تمامی اصول مربوط به نویسندگی و ویراستاری، سئو، بازاریابی دیجیتال و جذب یا درگیر کردن مخاطب (engagement) را در تولید محتوا رعایت کند و از انجام هرگونه کپی‌کاری بپرهیزد.
نکته دیگری که لازم است در این قرارداد مورد توجه قرار گیرد، مباحث مربوط به پیمانکاری گروهی است. ممکن است تولیدکننده محتوا، در راستای انجام تعهدات خود، افرادی را به‌کار گرفته یا استخدام کند. بهتر است در قرارداد خود به مسئولیت‌های تولیدکننده محتوا نسبت به کارکنانش نیز بپردازید تا گرفتار مشکلات احتمالی در این خصوص نشوید.
درنهایت، آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است که تولیدکننده محتوا می‌تواند وظایف و تعهدات متفاوتی داشته باشد؛ چراکه نیازهای کارفرمایان باهم تفاوت دارد. آنچه اهمیت دارد، شیوه ذکر تعهدات است. بهتر است تا جایی که می‌توانید جزئیات کار را در قرارداد قید کنید و قرارداد را به‌نحوی بنویسید که نیازهای احتمالی شما را نیز پوشش دهد.

کارفرما چه تکالیف و تعهداتی در برابر تولیدکننده محتوا دارد؟

برخلاف قراردادهای استخدامی، تعهدات کارفرما در قراردادهای پیمانکاری یا پروژه‌ای، بستگی به توافق طرفین دارد؛ اما معمولاً تعهدات زیادی برای کارفرما در نظر گرفته نمی‌شود. اصلی‌ترین تکلیف کارفرما دربرابر تولیدکننده محتوا، پرداخت مبلغ قرارداد براساس مواعد تعیین‌شده در قرارداد است.

اهمیت بند محرمانگی در قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای

تولیدکننده محتوا به‌واسطه اجرای وظایف خود، به اطلاعات زیادی از کسب‌وکار کارفرما دسترسی پیدا می‌کند که بسیاری از این اطلاعات برای کارفرما محرمانه تلقی شده و افشاء آن‌ها، خساراتی به کارفرما وارد خواهد کرد. بنابراین، ضروری است که در قرارداد همکاری با او، بندی مستقل به بحث محرمانگی و عدم افشاء اختصاص داده شده و تولیدکننده محتوا را مسئول جبران خسارات وارده به کارفرما از این حیث دانست.

بحث تعهد به عدم رقابت در قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای

تولید محتوا، ازجمله مشاغلی است که به‌واسطه نقش مهمی که در کسب‌وکارها ایفا می‌کند، نزد کارفرمایان دارای اهمیت خاصی است؛ به‌نحوی که همکاری او با کسب‌وکارهای رقیب، می‌تواند موقعیت کارفرما را در بازار تهدید کند. این امر، لزوم افزودن بندی به‌نام «تعهد به عدم رقابت» را در قرارداد تولید محتوای پروژه‌ای افزایش می‌دهد. براساس این بند، تولیدکننده محتوا متعهد می‌شود تا پایان مدت همکاری با کارفرما و همچنین تا مدت معینی پس از آن، با مجموعه‌هایی که عرفاً رقیب مستقیم کارفرما محسوب می‌شوند همکاری نکند. 

اهمیت بند مالکیت فکری در قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای

از مسائل دیگری که لازم است در همکاری با تولیدکنندگان محتوا مورد توجه قرار دهید، مالکیت فکری محتواهای تولیدشده است. هدف از اضافه کردن این بند، جلوگیری از انتقال محتواهای تولیدشده به اشخاص دیگر است. 

سایر نکات مندرج در قرارداد تولید محتوای پروژه‌ای

در سایر بندهای این قرارداد، می‌توان به نکاتی چون تضمینات، خسارات دیرکرد طرفین، فورس‌ماژور و مرجع حل اختلاف اشاره کرد. در نهایت، لازم است نسخه‌های قرارداد پس از امضاء، در اختیار کارفرما و تولیدکننده محتوا قرار گیرد.

چرا باید از قرارداد تولید محتوا پروژه‌ای لامینگو استفاده کنید؟

ویژگی‌های منحصربه‌فرد شغل تولید محتوا و همچنین پیچیدگی‌های مسائلی مانند محرمانگی و عدم رقابت، نیاز شما به متخصصان حوزه قراردادنویسی را دوچندان می‌کند. مشاورین حقوقی لامینگو، با شناخت کامل مقررات مربوطه و همچنین مقتضیات خاص قرارداد تولید محتوای پروژه‌ای، پیش‌نویس این قرارداد را برای شما تهیه کرده‌اند. این قرارداد به‌نحوی نوشته شده که تمامی وظایف تولیدکننده محتوا را پوشش دهد و پاسخ‌گوی نیازهای متفاوت کارفرمایان باشد. لینک دانلود این قرارداد در اختیار شما قرار دارد. همچنین، می‌توانید از خدمات مشاوره‌ تیم حقوقی ما به‌صورت رایگان استفاده کنید.


در صورت داشتن هرگونه سوالی با ما تماس بگیرید

021-91557030
تهیه شده توسط بهترین ‌‌ها

آیا این قرارداد مورد نیاز شما نیست و یا در انتخاب آن شک دارید؟

چنانچه به هر دلیلی در انتخاب این قرارداد تردید دارید، می‌توانید با ثبت درخواست خود در قسمت تنظیم قرارداد سفارشی ضمن مشورت با مشاورین حقوقی ما، قرارداد مورد نیاز خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

پرسش و پاسخ

  • {{item.content}}

پرسش خود را مطرح نمایید

پرسش شما با موفقیت ثبت شد ، پاسخ از طریق پیامک یا ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.