قرارداد پیمانکاری برق چیست و چرا به آن نیاز دارید؟

نمونه قرارداد پیمانکاری برق ساختمان

در قراردادهای پیمانکاری ساختمانی و تأسیساتی، نمونه قرارداد پیمانکاری برق اهمیت زیادی دارد. این نوع قرارداد که بین شخص کارفرما و یک پیمانکار برق تنظیم می‌گردد، می‌تواند برای انجام تمامی فعالیت‌های موردنیاز در یک ساختمان ازلحاظ برقی مورداستفاده قرار بگیرد. شما به‌عنوان یک کارفرما و یا پیمانکار در این قرارداد، تعهدات و مسئولیت‌هایی را قبول می‌کنید که در صورت بروز هرگونه مشکل و یا چالشی، سند قرارداد به‌عنوان مدرک قابل‌استفاده باشد.

 

حتماً مطالعه کنید: پیمانکاری برق و هرآنچه که باید در رابطه با آن بدانید!

 

وظایف پیمانکار برق چیست؟

اگر در زمینه مسائل فنی ساختمان، اطلاعات زیادی نداشته باشید، احتمالاً شما هم مانند بسیاری از مردم تصور می‌کنید که عملیات برق یک مجموعه مربوط به روشنایی تنها به برق‌کار مرتبط است! حقیقت این است که وظایف یک پیمانکار برق، بسیار سنگین‌تر از مسئله روشنایی است و یک نمونه قرارداد پیمانکاری برق می‌تواند به شما کمک کند که در رابطه با این پیچیدگی‌ها و مسئولیت‌ها و شیوه انجام آن‌ها، یک سند حقوقی داشته باشید.

 

نمونه قرارداد پیمانکاری برق ساختمان

 

موضوع یک قرارداد پیمانکاری برق چه مواردی می‌تواند باشد؟

شما می‌توانید برای هرگونه برق‌رسانی، نصب تأسیسات برقی در ساختمان تجاری، اداری و مسکونی، نصب جعبه برق فیوز یا تقسیم، انواع سیم‌کشی ساختمان (توکار و روکار) و… از قرارداد پیمانکاری برق استفاده کنید. البته نصب تجهیزات ایمنی و ضد سرقتی مانند نصب دوربین مداربسته هم می‌تواند در قالب این قرارداد گنجانده شود.

مدنظر بگیرید که شما در قرارداد می‌توانید میزان گستره فعالیت پیمانکار برق را به خوبی مشخص کنید و بر اساس آن از پیمانکار، تعهدات لازم را در قرارداد بگیرید، اما راجع به مسائل ایمنی و مکان آن‌ها در یک نمونه قرارداد پیمانکاری برق اطلاع دارید؟

 

ایمنی چیست و چرا باید در یک نمونه قرارداد پیمانکاری برق به آن توجه شود؟

همه ما از خطرات کار با برق مطلع هستیم و می‌دانیم که ممکن است هرگونه خسارت مالی یا جانی در صورت عدم رعایت استانداردها برای شخص یا اشخاصی که با برق در ارتباط هستند، اتفاق بیفتد! رعایت اصول ایمنی و محافظتی استانداردی که در این زمینه وجود دارد، کمک می‌کند که از این خطرات، جلوگیری شود. برخی از فعالیت‌ها و کارهایی که به افزایش ایمنی در پیمانکاری‌های برق کمک می‌کند، عبارت است از:

  • استفاده از تجهیزاتی مانند لباس مخصوص، کلاه ایمنی، دستکش، کفش مخصوص
  • استفاده از ابزارهای محافظتی
  • و…

 

نمونه قرارداد پیمانکاری برق ساختمان

 

بر اساس نمونه قرارداد پیمانکاری برق رایج که شما می‌توانید از آن استفاده کنید، در صورتی که پیمانکار از این تجهیزات و وسایل استفاده نکند، باید مسئولیت تمامی اتفاقات احتمالی را بر عهده بگیرد و در صورت نیاز حتی جبران خسارات وارده به اموال کارفرما را نیز انجام دهد!

اگر مایل به دریافت یک نمونه قرارداد پیمانکاری برق اصولی هستید که توسط تیم متخصص سامانه تنظیم قرارداد لامینگو تهیه‌شده است، توصیه می‌کنیم که هم‌اکنون به لینک زیر مراجعه کنید:

دانلود نمونه قرارداد پیمانکاری برقکاری ساختمان

 

چه مسائلی می‌تواند باعث فسخ یک قرارداد پیمانکاری برق شود؟

یکی از مفاد موجود در هر قراردادی ازجمله نمونه قرارداد پیمانکاری برق، موارد فسخ قرارداد است! درواقع این بند مسائلی را بررسی می‌کند که به‌واسطه آن‌ها، تعهداتی که طرفین نسبت به یکدیگر دارند، از بین می‌رود. شاید می‌پرسید که در این نوع قرارداد پیمانکاری چه فعالیت‌ها یا کارهایی باعث می‌شود که قرارداد پیمانکاری فسخ شود؟ ازجمله کارهایی که باعث می‌شود طرفین حق فسخ قرارداد را داشته باشند، عدم عمل به تعهداتی است که در قسمت موجود در قرارداد، آورده شده ‌است.

برای این‌که بهتر متوجه این بند و اهمیت آن شوید، بگذارید یک مثال برای شما بیان کنیم! فرض کنید که یک شخص به عنوان پیمانکار برق با یک کارفرما که نیاز به سیم‌کشی دارد، قرارداد امضا می‌کند و آماده شروع به کار می‌شود. بر اساس قرارداد، کارفرما موظف است که 30 درصد از مبلغ کل پروژه را قبل از شروع کار به پیمانکار پرداخت کند. اگر پیمانکار به تعهد خود یعنی پرداخت 30 درصد از هزینه کل پروژه عمل نکند و توجیهی برای کار خود نداشته باشد، پیمانکار برق می‌تواند بدون هیچ مشکلی قرارداد را فسخ کند.

 

این مطلب را مطالعه کنید: با انواع پیمانکاری برق و سیم‌کشی ساختمان آشنایی دارید؟

 

با دیگر مفاد یک نمونه قرارداد پیمانکاری برق، آشنا شوید!

از جمله دیگر مواردی که باید در یک قرارداد پیمانکاری برق وجود داشته باشد، عبارت است از: مشخصات پیمانکار و کارفرما (حقوقی یا حقیقی)، موضوع قرارداد، مدت‌زمان قرارداد، محل ساختمان و کار پیمانکار، مشخصات فنی ساختمان قبل از شروع پروژه، مبلغ کل قرارداد پیمانکاری، شیوه پرداخت هزینه به پیمانکار، تعهدات طرفین نسبت به یکدیگر، اسناد و مدارک لازم برای رسمی کردن قرارداد، نوع سیم‌کشی، موارد فسخ قرارداد و امضا، اثرانگشت یا مهر طرفین.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

اگر در رابطه با قرارداد پیمانکاری خود سؤالی دارید و یا احساس می‌کنید که بهتر است با یک مشاور حقوقی صحبت کنید، می‌توانید از خدمات تیم متخصص لامینگو استفاده کنید. همچنین اگر علاقه دارید که اطلاعات بیشتری راجع به مسائل حقوقی کسب‌وکار داشته باشید، بهتر است که دیگر مقالات مجله لامینگو را مطالعه کنید. در نهایت اگر راجع به نمونه قرارداد پیمانکاری برق، سؤال و یا نظر خاصی دارید، می‌توانید با ما و دیگر افراد در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب عرفان خجسته وهاب زاده

دیدگاه شما

بدون دیدگاه