با انواع پیمانکاری برق و سیم‌کشی ساختمان آشنایی دارید؟

نمونه قرارداد پیمانکاری برق ساختمان

یکی از نیروهای فعال در صنعت ساخت‌وساز که احتمالاً در مورد آن زیاد شنیده‌اید، پیمانکار برق ساختمان است! در تأسیسات ساختمانی، برق و نیروی مورداستفاده در آن، حرف اول را می‌زنند، اما باید بدانید که اگر مهندسی‌های لازم در این زمینه به درستی انجام نشود، ممکن است که خسارات جانی و مالی به همراه داشته باشد. به دلیل چالش‌ها و خطرات فعالیت‌های پیمانکاری برق ساختمان، توصیه می‌شود که یک نمونه قرارداد پیمانکاری برق بین کارفرما و برق‌کار انعقاد شود.

با توجه به این‌که چه فعالیتی در یک ساختمان قرار است توسط پیمانکار برق انجام شود، نوع قرارداد و مفاد آن تغییر می‌کند به همین علت، نگرانی از بابت این‌که قرار است از چه نوع پیمانکاری برقی استفاده کنید، نداشته باشید.

 

حتماً مطالعه کنید: پیمانکاری برق و هر آنچه که باید در رابطه با آن بدانید!

 

پیمانکار برق ساختمان کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

بهتر است قبل از بررسی انواع پیمانکاری برق ساختمان و قرارداد مربوط به آن،بدانیم که اصلا پیمانکار برق ساختمان چه کسی است؟ همان‌طور که می‌دانید برای ساخت هر بنایی در ساختمان، لازم است که قبل از اجرای پروژه، تمامی فعالیت‌های لازم مربوط به پیمانکاری برق ساختمان از صورت بگیرد. بر اساس ماده قانون پیمان، پیمانکار برق ساختمان، شخصی است که بر اساس توافق انجام‌شده با کارفرمای خود، فعالیت‌های فنی مربوط به برق و جریان الکتریکی یک ساختمان مشخص را بر اساس مفاد ذکرشده در قرارداد انجام می‌دهد.

 

نمونه قرارداد پیمانکاری برق ساختمان

 

پیمانکار می‌تواند حقیقی یا حقوقی باشد و تفاوتی در این زمینه وجود ندارد. شما می‌توانید در نمونه قرارداد پیمانکاری برق خود بر اساس حقیقی یا حقوقی بودن پیمانکار یا کارفرما، هنگام وارد کردن مشخصات، موارد حقوقی را در نظر بگیرید. آیا تابه‌حال از قرارداد برای استخدام یک پیمانکار برق و یا انجام یک پروژه برای کارفرما، استفاده کرده‌اید؟

اگر علاقه‌مند هستید که یک نمونه قرارداد پیمانکاری برق ساختمان را دانلود کنید، می‌توانید هم‌اکنون از طریق لینک زیر یک قرارداد پیمانکاری برق که توسط متخصصین لامینگو به صورت کاملاً اصولی تهیه‌شده را دریافت کنید:

دانلود نمونه قرارداد پیمانکاری برقکاری ساختمان

 

وظیفه پیمانکار برق ساختمان چیست؟

بر اساس قانون، وظیفه پیمانکار برق ساختمان شما در قرارداد یا سندی که بین طرفین به توافق می‌رسد، مشخص می‌شود، اما اگر بخواهیم از جنبه فنی به وظایف یک پیمانکار برق نگاهی بیندازیم با لیست زیر روبرو می‌شویم:

  • سیم‌کشی ساختمان‌های صنعتی، اداری، تجاری و مسکونی
  • تعویض سیم‌کشی ساختمان‌های صنعتی، اداری، تجاری و مسکونی
  • حل مشکلات و اتصالات برقی موجود در یک ساختمان
  • طراحی و نصب انواع سیستم روشنایی هوشمند
  • برق‌کشی اصولی ساختمان بر اساس استانداردهای سازمان نظام‌مهندسی
  • نصب تمامی تجهیزات برقی، آزمایش سلامت آن‌ها و تحویل نهایی به کارفرما
  • ارائه نقشه پایان کار به کارفرما (در صورت نیاز)
  • نصب و راه‌اندازی سیستم آنتن مرکزی
  • و…

معمولاً از یک پیمانکار برق باتجربه، توقع انجام فعالیت‌های بالا وجود دارد، اما شما می‌توانید با توجه به نیاز خود در موضوع قرارداد ذکر کنید که دقیقاً پیمانکار برق ساختمان شما چه وظیفه‌ای را بر عهده دارد و باید چه تعهداتی به شما بدهد. همچنین اگر برق‌کار هستید، می‌توانید در نمونه قرارداد پیمانکاری برق خود حتماً تعهدات کارفرما از جمله شیوه پرداخت مبلغ، کل هزینه پروژه و… را ذکر کنید.

 

نمونه قرارداد پیمانکاری برق ساختمان

 

انواع پیمانکاری برق ساختمان را بشناسید!

از لحاظ فنی تمامی کسانی که در انجام فعالیت‌های برقی و تأسیساتی یک ساختمان مهارت، مدرک و تجربه‌دارند، پیمانکار برق ساختمان به حساب می‌آیند و تفاوتی میان انواع آن‌ها نیست. این کارفرماست که بر اساس نیاز خود از مهارت‌های پیمانکار برق در زمینه طراحی، نصب و اجرای پروژه‌های ساختمانی استفاده می‌کند.

شما باید در هنگام عقد قرارداد میان خود و پیمانکار برق (شخص حقیقی یا حقوقی) به مواردی همچون خوش‌نامی، اعتبار، مهارت و… توجه کنید. برخی از شرکت‌ها و اشخاص در زمینه برق‌رسانی ساختمان فعالیت می‌کنند، اما عده دیگری به صورت کاملاً تخصصی پروژه‌های صنعتی را تقبل می‌کنند. البته تفاوت‌های بین اصول برق‌کشی ساختمان و صنعتی وجود دارد، اما به آن معنا نیست که یک پیمانکار قادر به انجام این پروژه‌ها نیست.

 

این مطلب را از دست ندهید: اصول برق‌کشی ساختمان که پیمانکاران باید رعایت کنند.

 

قیمت برق‌کاری ساختمان به چه صورت در قرارداد ذکر می‌شود؟

با توجه به توافق طرفین در رابطه با هزینه انجام کار و ابزارهای لازم، مبلغی به عنوان هزینه پروژه در نمونه قرارداد پیمانکاری برق ساختمان ذکر می‌شود که کارفرما بر اساس توافقی که بر سر شیوه پرداخت با پیمانکار خود دارد، ملزم به پرداخت آن است. اگر در رابطه با مسائل حقوقی پیمانکاری نیاز به مشورت با یک متخصص دارید، می‌توانید از خدمات حقوقی تیم لامینگو استفاده کنید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

نتیجه‌گیری: قبل از انجام فعالیت‌های تأسیساتی خود، یک قرارداد داشته باشید.

بهتر است برای جلوگیری از چالش‌ها و مشکلاتی که ممکن است در فعالیت‌های تأسیساتی ساختمان خود با آن‌ها روبرو باشید، یک نمونه قرارداد پیمانکاری برق تهیه کنید و بر اساس آن با پیمانکار یا کارفرمای خود، کار کنید. اگر علاقه‌مند هستید که اطلاعات حقوقی بیشتری راجع به مسائل کسب‌وکار داشته باشید، توصیه می‌کنیم که دیگر مقالات مجله لامینگو را مطالعه کنید. همچنین اگر راجع به این مسئله نظر، سؤال و یا تجربه‌ای دارید، می‌توانید با دیگران در بخش مربوطه انتهای همین مقاله به اشتراک بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب عرفان خجسته وهاب زاده

دیدگاه شما

بدون دیدگاه