نمونه قرارداد مشارکت تالار چیست و چه نکاتی دارد؟

3 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت تالار

اشتغال به حرفه تالارداری یکی از پرسودترین مشاغل تجاری می‌باشد و با وجود اینکه امروزه با گسترش و شیوع ویرووس کووید 19 کسب‌وکار بسیاری از این تالارهای پذیرایی رونق سابق را ندارد، باز هم به‌دلیل تقاضای زیاد مردم مبنی بر برگزاری مراسم‌های خود در این تالارها، حرفه تالارداری حرفه پرسود و پردرآمدی می‌باشد. با این حال، راه‌اندازی تالار نیاز به سرمایه و مهارت و بلدی کار دارد که ممکن است افراد خود به‌تنهایی تمام این شرایط را نداشته باشند. در این زمان، اشخاص اقدام به عقد نمونه قرارداد مشارکت تالار نموده و سرمایه نقدی و غیرنقدی خود را در راستای تأسیس مکانی با عنوان تالار پذیرایی در هم می‌آمیزند.

نمونه قرارداد مشارکت تالار یکی از قراردادهای مشارکت مدنی می‌باشد که اشخاص حقیقی و حقوقی در جهت درآمیختن سرمایه و کار خود، این قرارداد را منعقد می‎‌نمایند. ذکر این نکته ضروری است که اشخاص زمانی می‌توانند به هدف خود از انعقاد این قرارداد دست یابند که این قرارداد درست و قانونی منعقد شده باشد و مفاد این قرارداد به‌درستی درج شده باشد. شما می‌توانید از طریق لینک زیر و ورود به وبسایت لامینگو، درخواست خود را درخصوص تنظیم قرارداد مشارکت تالار به‌صورت سفارشی ثبت نمایید.

ثبت درخواست تنظیم قرارداد مشارکت در تالار

 

راه‌اندازی تالار از طریق عقد نمونه قرارداد مشارکت تالار چه مراحلی دارد؟

تالارهای پذیرایی فضاهایی هستند که برای برگزاری انواع مراسم مانند مراسم‌های تولد، عروسی، عزا و غیره ساخته شده‌اند و افراد اغلب مراسم‌هایی را که بزرگ هستند، در این تالارها برگزار می‌کنند و در نتیجه، این تالارها باید ظرفیت پذیرایی از این مهمان‌ها را داشته باشند. ساخت و راه‌اندازی چنین فضایی با عقد نمونه قرارداد مشارکت تالار مراحل گوناگونی دارد که اولین مرحله، انعقاد قرارداد مشارکت و درآمیختن سرمایه شرکا می‌باشد و مراحل بعدی را در ادامه مطلب عنوان می‌نماییم.

 

1) تهیه مکانی برای تالار پذیرایی

اولین قدم در راه‌اندازی تالار پذیرایی، این است که اشخاص مکان مناسبی را برای تأسیس تالار در نظر بگیرند و مهیا نمایند. اشخاصی که قصد عقد نمونه قرارداد مشارکت تالار دارند، می‌توانند این مکان را اجاره و یا خریداری نمایند و به هر حال باید توجه نمایند که مکان باید ظرفیت و گنجایش کافی داشته باشد. همچنین، مکان تالار می‌تواند خارج از شهر و یا داخل شهر باشد و به هر حال این مکان باید در نقطه‌ای باشد که امکان رفت‌وآمد داشته و ایجاد مشکل ننماید.

 

2) اخذ مجوزهای مورد نیاز راه‌اندازی تالار

قدم بعدی در راه‌اندازی یک تالار پذیرایی، اخذ مجوزهای مربوطه از سازمان‌های ذی‌صلاح می‌باشد. این سازمان‌ها عبارت‌اند از وزارت بهداشت، شهرداری، دفتر خدمات الکترونیک، آتش‌نشانی، تأمین اجتماعی و دارایی که اشخاصی که متقاضی تأسیس و افتتاح تالار پذیرایی می‌باشند، باید به این نهادها مراجعه نمایند و این نهادها نیز پس از بررسی درخواست شخص متقاضی، تأییدیه‌های لازم را صادر می‌نمایند.

 

3) بنا کردن ساختمان تالار پذیرایی و احداث تالار

در گام بعدی، شرکای نمونه قرارداد مشارکت در تالار باید تالار را احداث نمایند و بخش‌هایی را که مد نظر دارند، در تالار پیاده نمایند. این اشخاص ممکن است تصمیم داشته باشند تالاری با فضاها و قابلیت‌های گوناگون بسازند که در فصول مختلف سال این تالار آماده برگزاری مراسم‌ها و پذیرایی از مهمانان باشد. احداث تالار ممکن است با سرمایه مادی یکی از شرکا و کار یکی دیگر از شرکا انجام گردد و یا شرکا در تمام مراحل احداث سالن پذیرایی با یکدیگر شراکت نمایند، این موضوع به مفاد قرارداد شراکتشان در راه‌اندازی تالار بستگی دارد.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ و نکات حقوقی این قرارداد را بیشتر بشناسیم!

 

4) تجهیز تالار و خرید لوازم مورد نیاز

در این مرحله، اشخاص باید وسایل و لوازمی که برای راه‌اندازی تالار مورد نیاز است تهیه نمایند. این وسایل شامل میز و صندلی، پرده، وسایل تزئینی، وسایل آشپزخانه تالار مانند اجاق گاز و یخچال، لوازم صوتی، تجهیزات ایمنی مانند دوربین مداربسته و کپسول‌های اطفای حریق، وسایل مورد نیاز در رختکن، پارکینگ، حیاط، راهروها و غیره می‌گردد.

 

5) استخدام پرسنل تالار

شرکای نمونه قرارداد مشارکت تالار پس از تهیه مکان تالار و أخذ مجوزهای مربوطه و همچنین تجهیز تالار، باید کارکنان تالار را استخدام نمایند. یک تالار پذیرایی برای اینکه در بخش‌های گوناگون مورد بهره‌برداری قرار بگیرد، باید پرسنلی داشته باشد که این پرسنل در هر بخش وظایف خود را انجام دهند. یک تالار پذیرایی به پرسنلی برای آشپزی، پذیرایی، بررسی امور فنی، چیدمان تالار و غیره احتیاج دارد.

 

6) تبلیغات برای تالار

در این مرحله، تالار پذیرایی آماده‌ی بهره‌برداری شده است و اکنون شرکای نمونه قرارداد مشارکت تالار می‌توانند تالار پذیرایی خود را از طرق گوناگون تبلیغ نمایند تا مردم با این تالاری که به‌تازگی افتتاح گشته است، آشنا شده و برای برگزاری مراسم‌ها و مهمانی‌ها و جشن‌های خود از فضای این تالار استفاده نمایند. شرکای قرارداد مشارکت تالار باید توجه نمایند که زمانی این تبلیغات سبب جلب مشتری برای تالار می‌گردد که در کنار تبلیغات، این افراد به رعایت استانداردهای لازم و افزایش سطح کیفیت خدمات تالار نیز توجه نموده تا رضایت میزبان و مهمانان جلب گردد و افراد این تالار را به یکدیگر معرفی نمایند.

 

نمونه قرارداد مشارکت تالار

 

نمونه قرارداد مشارکت تالار چه نکاتی دارد؟

همان‌طور که بیان شد، قرارداد مشارکت در راه اندازی تالار یکی از انواع قراردادهای مشارکت کار و سرمایه در قانون مدنی می‌باشد که اشخاص حقیقی و حقوقی با هدف انجام فعالیت‌های تجاری، بازرگانی و خدماتی و رسیدن به سود و درآمد، منعقد می‌نمایند. نمونه قرارداد مشارکت در تالار نیز یکی از انواع این قراردادها می‌باشد که اشخاص با انعقاد آن، فضایی برای برگزاری انواع مراسم‌ها احداث می‌نمایند. در ادامه، نکات حقوقی مربوط به این قرارداد و همچنین مفادی را که باید در این قرارداد قید گردد بررسی می‌نماییم.

 

1) عنوان قرارداد

هر قراردادی که منعقد می‌گردد، نیاز به عنوانی دارد. انتخاب عنوان مناسب برای قرارداد اهمیت به‌سزایی دارد. عنوان قراردادی که در آن اشخاص سرمایه نقدی و غیرنقدی خود را با یکدیگر شریک می‌شوند تا تالاری راه‌اندازی نمایند، نمونه قرارداد مشارکت تالار می‌باشد.

 

2) موضوع نمونه قرارداد مشارکت تالار

موضوع قرارداد عبارت است از فعالیتی که اشخاص بنا دارند در قالب آن قرارداد انجام پذیرد. موضوع قرارداد مشارکت در راه اندازی تالار نیز ادغام سرمایه شرکای قرارداد و تأسیس تالار می‌باشد. ممکن است افرادی که تصمیم به راه‌اندازی تالار دارند، به‌تنهایی از پس پرداخت هزینه‌های این کار برنیایند و یا شخصی که تصمیم افتتاح تالار دارد، مهارت مورد نیاز در این زمینه را دارا نباشد. تمام این موارد سبب می‌گردد افراد با انعقاد قرارداد مشارکت، از سرمایه نقدی و غیرنقدی شخص دیگری در این زمینه بهره‌مند گردند.

 

3) طرفین قرارداد

در این بند از قرارداد، باید مشخصات کامل اشخاصی که شرکای نمونه قرارداد مشارکت تالار می‌باشند قید گردد. طرفین قرارداد مشارکت ممکن است اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند. اگر یکی از طرفین قرارداد شخص حقوقی باشد، باید مشخصاتی مانند نام کامل، شماره ثبت، آدرس و کد پستی، کد اقتصادی، شماره تلفن و غیره درج گردد و اگر یکی از طرفین قرارداد مشارکت شخص حقیقی باشد، باید اطلاعاتی از این شخص مانند نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کد ملی، نام پدر، آدرس محل سکونت، شماره تماس و غیره درج گردد. همچنین، باید مشخصات کامل نماینده شخص حقوقی و همچنین سمت این نماینده نیز در قرارداد درج گردد.

 

4) تعهدات طرفین قرارداد نمونه قرارداد مشارکت تالار

تعهدات طرفین قرارداد مشارکت بر اساس توافق این اشخاص تعیین می‌گردد؛ اما به‌طور کلی طرفین قرارداد باید در این بخش از قرارداد راجع به موضوعاتی تعیین تکلیف نمایند که برخی از این موضوعات عبارت‌اند از: پرداخت هزینه‌های راه‌اندازی تالار مانند هزینه‌های ساختمانی، پرداخت هزینه‌های مدیریت تالار مانند حقوق پرسنل و مالیات، اداره و مدیریت تالار و سایر موضوعان این‌چنینی.

 

5) آورده و سود و زیان شرکای قرارداد

براساس قانون مدنی، هریک از شرکای قرارداد مشارکت، متناسب با سهم‌الشرکه خود سود برده و به همان نسبت نیز متحمل زیان می‌گردد. البته باید به این نکته توجه داشت که از آنجا که اصل آزادی اراده طرفین بر قراردادها حاکم است، طرفین نمونه قرارداد مشارکت تالار می‌توانند خلاف این موضوع تراضی نمایند. به هر حال، باید نوع آورده هریک از طرفین و مبلغ دقیق آورده مادی طرفین و همچنین میزان آورده‌های غیرنقدی طرفین قرارداد در ذیل این بند، قید گردد.

 

حتماً بخوانید: اخذ مجوز تالار چگونه است و راه اندازی تالار چه مراحلی دارد؟

 

6) مدت نمونه قرارداد مشارکت تالار

در این بند از قرارداد، شرکای قرارداد مشارکت در راه اندازی تالار باید ابتدا و انتهای قرارداد مشارکت را ذکر نمایند و اشخاص پس از اتمام مدت قرارداد در قبال یکدیگر تعهدی نخواهند داشت. همچنین، طرفین قرارداد مشارکت می‌توانند این مدت را با توافق دوطرفه، تمدید نمایند.

 

7) شرط مرتبط با تضمین اجرای تعهدات قراردادی

در این بخش از قرارداد، طرفین می‌توانند به یکدیگر بابت انجام صحیح تعهدات قراردادی خود تضمینی بدهند. برای مثال، شخصی که تعهد به پرداخت هزینه‌های راه‌اندازی تالار دارد، بایت پرداخت به‌موقع این هزینه‌ها به شریک خود ضمانت می‌دهد و همچنین در ذیل این بند، شرکای قرارداد می‌توانند ضمانت اجرای عدم انجام تعهدات قراردادی را قید نمایند.

 

8) شرط محرمانگی در نمونه قرارداد مشارکت تالار

شرکای نمونه قرارداد مشارکت تالار در هنگام عقد قرارداد و انجام شراکت، اطلاعات کاری و شخصی از یکدیگر به دست می‌آورند که ممکن است افشای این اطلاعات باعث ورود خسارت به یکی از طرفین قرارداد گردد. به همین دلیل، شرکای قرارداد کار و سرمایه در ذیل این بند متعهد می‌گردند اطلاعات شریک خود را محرمانه حفظ نموده و این موارد را نزد افراد دیگر افشا ننمایند. همچنین در این بخش از قرارداد، ضمانت اجرایی برای رعایت صحیح شرط محرمانگی در نظر گرفته می‌شود.

 

9) مرجع حل اختلافات قراردادی

یکی از مهم‌ترین بندهای قراردادی، بند مرتبط با تعیین مرجع حل اختلاف می‌باشد. مراجع حل اختلاف قراردادی داوری و دادگاه می‌باشند و شرکای قرارداد راه اندازی تالار در زمان انعقاد قرارداد باید یکی از این مراجع را برای مراجعه در صورت بروز اختلاف معین نمایند. توجه داشته باشید که اگر طرفین قرارداد هیچ مرجعی را انتخاب ننمایند و دچار اختلاف گردند، به این اختلاف در دادگاه ذیصلاح رسیدگی می‌گردد،؛ مگر اینکه طرفین با توافق یکدیگر داوری تعیین نمایند.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

نتیجه‌گیری

قراردادهای مشارکت امروزه به یکی از پرکاربردترین قراردادها در میان عموم مردم تبدیل گشته است و اشخاص بسیاری با عقد این قراردادها اقدام به راه‌اندازی کسب‌وکار و تجارت می‌نمایند. اما این اشخاص باید توجه نمایند که این قراردادهای مشارکت باید در بستری قانونی و با نظارت کارشناسان امر قراردادنویسی انجام گردد؛ در غیر این صورت، ممکن است طرفین نه‌تنها به اهداف خود از انعقاد این قرارداد نائل نگردند، بلکه سرمایه خود را نیز از دست داده و متحمل زیان‌های بسیاری گردند.

در پایان، شما می‌توانید برای مطالعه سایر محتواها با موضوعات این‌چنینی، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و دیگر مطالب و محتواهای حقوقی این بلاگ را نیز مشاهده و مطالعه نمایید.

3
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

3 دیدگاه