گواهی تجرد چیست و در چه مواردی صادر می‌شود؟

9 ماه پیش
گواهی تجرد

ازدواج امری مهم و مقدس در زندگی هر فرد به شمار می‌رود. هر فردی با معیارها و دغدغه‌های شخصی خود شریک زندگی خویش را انتخاب می‌نماید. اما یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین مواردی که در امر ازدواج برای افراد حائز اهمیت است، اطلاع از وضعیت سابقه ازدواج طرف مقابل می‌باشد. اینکه طرف مقابل مجرد بوده و یا اینکه اگر سابقه ازدواج قبلی داشته آن را مخفی ننماید، از جمله دغدغه‌های اصلی همه افراد، اعم از زن و مرد به شمار می‌آید. گواهی تجرد، بهترین سندی است که می‌تواند به این دغدغه افراد پاسخ دهد. به موجب این گواهی وضعیت تجرد یا تأهل فرد و سابقه ازدواج پیشین وی، مشخص و معلوم می‌گردد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

گواهی تجرد چیست؟

گواهی تجرد سندی است که وضعیت تأهل یا تجرد فرد در زمان صدور گواهی را معلوم می‌نماید. این امر با بررسی شناسنامه افراد نیز ممکن می‌باشد. اما تفاوت گواهی تجرد و شناسنامه در این است که در صورتی که فرد تا پیش از زمان صدور گواهی، سابقه ازدواج یا ازدواج‌هایی داشته که به هر طریق اعم از طلاق، فسخ نکاح، فوت همسر یا غیره خاتمه یافته باشند در این گواهی درج می‌گردد. از این رو، بسیاری از افراد پیش از ازدواج از طرف مقابل تقاضای ارائه گواهی تجرد را می‌نمایند تا از هرگونه سوءاستفاده و فریب در ازدواج جلوگیری شود.

جهت آشنایی با جرم فریب در ازدواج و مجازات آن می‌توانید به لینک زیر مراجعه نمایید: شکواییه فریب در ازدواج یا تدلیس و نحوه حمایت از شخص فریب‌خورده

 

موارد نیاز به ارائه گواهی تجرد

علاوه بر آن که بسیاری از افراد پیش از ازدواج از طرف مقابل خود درخواست ارائه گواهی تجرد می‌نمایند، در موارد دیگری نیز فرد ملزم به ارائه این گواهی می‌گردد. به عنوان مثال، ممکن است جهت استخدام در بعضی از مشاغل، کارفرما تقاضای ارائه گواهی تجرد نماید. همچنین، در بسیاری از کشورها وضعیت متأهل یا مجرد بودن افراد تنها به واسطه گواهی تجرد معلوم می‌گردد، نه شناسنامه افراد. به همین دلیل، عمده درخواست‌های صدور گواهی تجرد، مربوط به ایرانیان مقیم خارج از کشور می‌باشد.

 

گواهی تجرد

 

ارائه درخواست صدور گواهی تجرد

درخواست صدور گواهی تجرد، تنها از جانب صاحب شناسنامه یا وکیل ایشان (با ارائه وکالتنامه رسمی) پذیرفته می‌شود. یعنی افراد جز در صورت داشتن وکالتنامه نمی‌توانند برای فرد دیگری درخواست صدور گواهی تجرد نمایند.

ایرانیان مقیم داخل کشور درخواست صدور گواهی تجرد را بایستی به نزدیک‌ترین اداره ثبت احوال محل اقامت خود تقدیم نمایند و یا اینکه می‌توانند به اداره کل ثبت احوال امور خارجه واقع در تهران، خیابان امام خمینی (ره)، نبش خیابان شیخ هادی، پلاک 108 (ساختمان شماره 6 ثبت احوال) مراجعه نمایند. ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز می‌توانند جهت تقدیم درخواست صدور گواهی تجرد، به نزدیک‌ترین نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور محل اقامت خود، اعم از سفارتخانه یا دفتر حافظ منافع، مراجعه نمایند.

به منظور آشنایی با قوانین و مقررات طلاق غیابی ایرانیان مقیم خارج از کشور می‌توانید به لینک زیر مراجعه نمایید: شرایط و مراحل طلاق غیابی خارج از کشور چیست؟ | طلاق ایرانیان خارج از کشور

 

درخواست صدور گواهی از طریق اینترنتی

امروزه، این امکان برای افراد فراهم شده است تا در صورت نیاز به دریافت گواهی تجرد، درخواست خود مبنی بر صدور این گواهی را در درگاه خدمات الکترونیکی پورتال سازمان ثبت احوال به نشانی sabteahval.ir ثبت نمایند. پس از ثبت درخواست، شماره رهگیری برای فرد ارسال شده و وی موظف است که این شماره را نزد خود نگه دارد.

پس از صدور گواهی تجرد، این موضوع از طریق پیامک به فرد متقاضی اطلاع داده می‌شود. فرد متقاضی با در دست داشتن شناسنامه و کد رهگیری خود می‌تواند به اداره ثبت احوالی که در زمان تقدیم درخواست تعیین نموده، مراجعه کرده و گواهی تجرد خود را دریافت نماید.

جهت آشنایی با شرایط حذف نام همسر سابق از شناسنامه می‌توانید به لینک زیر مراجعه نمایید: از شرایط قانونی حذف نام همسر از شناسنامه بعد از طلاق چه می‌دانید؟

 

مدارک مورد نیاز جهت صدور گواهی تجرد

شخص متقاضی دریافت گواهی تجرد، بایستی اسناد و مدارک ذیل را جهت دریافت این تأییدیه ارائه نماید:

  •  اسناد و مدارک هویتی (شناسنامه و کارت ملی)
  •  کپی اسناد و مدارک هویتی
  •  فرم چاپی درخواست گواهی تجرد به صورت تکمیل شده
  •  ارائه وکالتنامه رسمی در صورتی که فرد به وکالت از دیگری درخواست صدور گواهی تجرد می‌نماید
  •  پرداخت تعرفه مصوب جهت دریافت گواهی تجرد

 

درخواست صدور گواهی تجرد

 

ترجمه گواهی تجرد

با توجه به آن که عمده متقاضیان دریافت گواهی تجرد، ایرانیان مقیم خارج از کشور می‌باشند، جهت ارائه این گواهی به کشور محل اقامت خود نیازمند ترجمه آن می‌باشند. این افراد بایستی جهت ترجمه گواهی تجرد خود به دارالترجمه رسمی مراجعه نمایند. پس از ترجمه گواهی تجرد توسط دارالترجمه رسمی، از طریق دفتر امور مترجمان دادگستری، گواهی ترجمه شده تأییدیه وزارت امور خارجه ایران را کسب می‌نماید. شایان ذکر است که انجام هر یک از این مراحل نیازمند پرداخت هزینه مشخصی از جانب متقاضی می‌باشد.

 

دریافت مشاوره حقوقی

 

آیا سابقه ازدواج یا ازدواج‌های موقت در گواهی قید می‌گردد؟

مطابق قوانین کشور ما ثبت ازدواج موقت جز در صورت بارداری زوجه، توافق طرفین یا شرط ضمن عقد الزامی نیست. بنابراین، بسیاری از ازدواج‌های موقت در جایی ثبت نمی‌شوند و بعدها قابل استعلام نمی‌باشند. چنانچه فرد سابقه ازدواج موقتی داشته که به ثبت رسیده باشد، این موضوع در گواهی تجرد قید می‌گردد. اما در غیر این صورت، اشاره‌ای به این موضوع نشده و این مسئله به وسیله گواهی تجرد، قابل استعلام نمی‌باشد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

کلام پایانی

اطلاع از وضعیت تأهل یا تجرد افراد و سابقه ازدواج یا ازدواج‌های پیشین آنان در بسیاری از مواقع از جمله در زمان ازدواج بسیار مهم محسوب می‌شود. از این رو، گواهی تجرد به عنوان تأییدیه‌ای پیش‌بینی شده است که این موضوع را مشخص و معلوم می‌نماید. تفاوت گواهی تجرد با صفحه ازدواج و طلاق شناسنامه در این است که در صورتی که فرد، نام همسر سابق خود را از شناسنامه پاک نموده باشد، این ازدواج و خاتمه آن در گواهی تجرد قید می‌گردد. شایان ذکر است که درخواست صدور گواهی تجرد، تنها از جانب صاحب شناسنامه یا وکیل وی پذیرفته می‌شود و هیچ‌کس نمی‌تواند برای فرد دیگری درخواست صدور گواهی تجرد نماید.

امیدواریم که با مطالعه گفتار فوق، به صورت کامل با موضوع گواهی تجرد و نحوه درخواست آن آشنا شده باشید. در صورت مواجهه با هر سؤال یا ابهامی در این زمینه می‌توانید پرسش خود را به منظور پاسخ‌گویی توسط کارشناسان متخصص مجموعه لامینگو در قسمت دیدگاه‌ها درج نمایید. در صورت نیاز به دریافت مشاوره تخصصی نیز می‌توانید به قسمت دریافت مشاوره مراجعه نموده و با مشاورین متخصص مجموعه لامینگو مشورت نمایید.

مجموعه لامینگو این امکان را نیز برای شما فراهم نموده است تا با مراجعه به بلاگ لامینگو به مطالب حقوقی گوناگون در حوزه‌های مختلف دسترسی داشته باشید و با مطالعه آنان بتوانید دانش حقوقی خود را افزایش دهید.

0
علی بلوری
نویسنده مطلب علی بلوری
علی بلوری، دانش‌آموخته کارشناسی حقوق دانشگاه علامه طباطبائی و مشغول به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد حقوق خانواده دانشگاه شهید بهشتی است. او به مسائل حقوقی حوزه خانواده، زن، کودک و اخلاق پزشکی علاقه‌ دارد و تهیه مقالات و محتوای حقوقی یکی از توانمندی‌های اوست.

دیدگاه شما

بدون دیدگاه