مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی چه مدارکی را برای اثبات این جرم لازم می‌داند؟

3 سال پیش
مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

با افزایش روزافزون دستگاه‌های ارتباطی مانند تلفن بسیاری از افراد به‌راحتی توانسته‌اند با دوستان و نزدیکان خود تماس برقرار کنند. گاهی این افراد منتظر تماس‌های ضروری هستند؛ این در حالی است که برخی از اشخاص با ایجاد مزاحمت باعث از بین رفتن آرامش و آسایش آنها می‌شوند. در این حالت افراد برای جلوگیری از تکرار این مشکل به مراکز قضایی شکایت مراجعه کرده و درخواست محاکمه افراد خاطی را می‌کنند. برای این کار می‌بایست با شرایط اثبات جرم و مراحل پیگیری شکایت آشنا باشید. شما می‌توانید از طریق مشاوران در مراکز حقوقی از مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی استفاده کنید و از قوانین مندرج در قانون قضایی کشور اطلاع پیدا کنید. در مشاوره حقوقی اطلاعاتی کاملی در مورد موارد اثبات جرم، مراکز ثبت‌کننده شکایت و مراحل پیگیری آن را به‌دست می‌آورد. در ادامه به‌صورت خلاصه ما به چگونگی اثبات جرم و مراحل شکایت آن توسط شاکی می‌پردازیم.

موسسه حقوقی لامینگو با در اختیار داشتن یکی از حرفه‌ای‌ترین و باتجربه‌ترین تیم‌های حقوقی می‌تواند شما را در این امر راهنمایی کند. با تماس با ما و درخواست مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی می‌توانید به‌روزترین مواد قانونی مربوط به چنین شرایطی را بدانید و بهترین راهکار برای عبور از بحران‌های پیش‌آمده را نیز در پیش بگیرید.

 

دریافت مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

 

مزاحمت تلفنی

انواع تلفن همراه و ثابت چنان در زندگی روزمره افراد کاربرد پیداکرده که تصور نبودن آن برای بسیاری از افراد مشکل است. باوجود چنین وابستگی نمی‌توان دردسرهایی که امروزه افراد به دلیل استفاده از تلفن با آن مواجه شده‌اند را نادیده گرفت. شاید کمتر کسانی بوده باشند که از این نوع مزاحمت‌ها در امان باشند؛ افرادی که به‌عمد با استفاده از این وسیله ارتباطی گاه‌وبیگاه درزمانی که مردم نیاز به استراحت دارند، آسایش آنان را سلب می‌کنند. همچنین نتایج ناشی از این مزاحمت‌ها که ممکن است مشکلات بزرگی برای خانواده‌ها ایجاد کند. به همین جهت افراد می‌بایست با شرایط اثبات مزاحمت آشنا شوند تا بتواند از ایجاد دوباره آن جلوگیری کند. در ادامه به موارد اثبات مزاحمت و مراحل شکایت آن می‌پردازیم.

 

سیر تا پیاز آنچه نیاز است در مورد رفع مشکل مزاحمت تلفنی بدانیم

 

 مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

 

اثبات مزاحمت تلفنی

در قانون مجازات کشور راه‌های متفاوتی برای اثبات مزاحمت مشخص شده است. مسئله مزاحمت تلفنی نیز مانند تمامی مزاحمت‌ها به‌وسیله همین روش‌ها برطرف می‌شود. افراد می‌توانند به‌وسیله روش‌هایی مانند اقرار، جمع‌آوری سند، شاهد، قسم و امارت برای دادگاه این مشکل را اثبات کنند. البته علم قاضی پرونده نیز یکی روش‌های اثبات در دادگاه‌های ایران محسوب می‌شود. به‌عنوان نمونه درصورتی‌که فرد برای شما مزاحمت ایجاد کند و علاوه بر تماس به شما پیامک تهدیدآمیز نیز ارسال می‌کند، می‌توانید یک کپی از این پیام‌ها تهیه کنید و تاریخ و ساعت تماس‌ها را نیز در دفترچه‌ای یادداشت کنید. این کار باعث می‌شود علاوه بر کمک به شما در به خاطر آوردن جزئیات واقعه، دلیلی محکم برای ثابت کردن ادعای شما در صورت ارائه شکایت به دادگاه داشته باشید. شما می‌توانید چندوچون این روش‌ها را از طریق مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی از متخصصین این زمینه جویا شوید.

 

مزاحم تلفن

 

برای شکایت به چه مراکزی باید رجوع کرد؟

بسیاری از افرادی که درگیر مزاحمت تلفنی می‌شوند از شکایت صرف‌نظر می‌کنند و خود را درگیر دادسراها و کلانتری‌ها نمی‌کنند. بااین‌حال بسیاری برای جلوگیری از افزایش روزافزون مزاحمت‌ها به کمک دریافت مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی از طریق مراکز مشاوره‌ای اقدام به شکایت از افراد خاطی می‌کنند. باید به این نکته نیز اشاره کرد که  علاوه بر مجازات قانونی، مقررات خاص شرکت مخابرات هم درباره مزاحمین اعمال می‌شود و این افراد با توجه به مقررات و ضوابط حاکم بر شرکت مذکور در کمیسیون‌های رسیدگی به مزاحمت‌های تلفنی جریمه خواهند شد. طبق قانون کشور درصورتی‌که فرد تنها باعث مزاحمت برای دیگر اشخاص جامعه شده باشد، خط تلفن فرد خاطی را قطع می‌کنند. اما درصورتی‌که فرد علاوه بر ایجاد مزاحمت تلفنی جرائم دیگر از قبیل فحاشی یا تهدید نیز مرتکب شده باشد، رسیدگی به جرم او به دادسرای محول می‌شود.

 

 مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

 

مراحل شکایت از مزاحمت تلفنی

برای شکایت از افراد خاطی کافی است فرد شاکی نامه‌ای را با محتوای شکایت تلفنی تنظیم و به دادسرای محل سکونت ارجاع دهد. در این مرحله درصورتی‌که شاکی نامه‌ای از سمت مخابرات داشته باشد سرعت کار برای شکایت بالاتر می‌رود. بعدازاین مرحله، با ارجاع شکایت به یکی از شعبه‌های دادیاری یا بازپرسی، فرد با نامه دادسرا و دیگر مدارک خود به کلانتری مراجعه می‌کند. پس‌ازآن کلانتری از مخابرات در خصوص این شماره تلفن استعلام و تقاضای پرینت مکالمات تلفنی را عنوان می‌کند. ممکن است این استعلام به‌طور مستقیم از سوی دادگاه خطاب به مخابرات ارسال شود، اما بخش اولیه کار در این مرحله شناسایی مزاحم است. دراین‌بین مخابرات می‌تواند گوشی تلفن همراهی که از آن تماس گرفته‌شده را ردیابی کند و مشخص کند این گوشی با چه سیم کاریتی و از کجا  تماس برقرار کرده است. در مرحله بعد پس از مشخص شدن اطلاعات صاحب خط از سمت دادسرا برای صاحب خط و گوشی اخطاریه صادر می‌شود و او را برای توضیح به دادسرا احضار می‌کند. درصورتی‌که فرد از رفتن به دادسرا پس از ارسال سه نامه احضار ممانعت کند، دادسرا حکم جلب فرد را صادر می‌کند. در مرحله بازپرسی، اگر فرد مزاحم این مسئله را بپذیرد، پرونده برای صدور کیفر به دادگاه ارجاع می‌شود اما درصورتی‌که فرد مزاحمت را نپذیرد بازجویی ادامه پیدا می‌کند و فرد خاطی می‌بایست دلایل خود را در خصوص این مشکل بیان کند.

 

 مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

 

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در پایان به یاد داشته باشید

برخی از شاکیان پرونده مزاحمت تلفنی اقدام به ضبط صدای فرد خاطی در پشت خط می‌کنند به این عمل در قانون اماره گفته می‌شود. این در حالی است که قاضی یا دادیار یا بازپرس این اماره را به دلیل پیشرفت تکنولوژی و طراحی نرم‌افزارهای تغییر صدا،  موردپذیرش قرار نمیدهند. باید خاطرنشان کرد که مزاحمت تلفنی تنها برای منازل مسکونی صورت نمی‌گیرد بلکه برای برخی از سازمان‌های دولتی نظیر آتش‌نشانی نیز ممکن است این مشکل به وجود بیاید. دراین‌بین افراد می‌بایست با آشنایی کامل از شرایط و موارد قانونی قضایی کشور دست به شکایت از فرد یا افراد بزند. با توجه به پیچیده بودن موارد قانونی مربوط به این شرایط، شاکیان در این مواقع حتماً باید از خدمات مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی که توسط افراد متخصص ارائه می‌شود استفاده نمایند و این مسئله را ازنظر قانونی بررسی کنند و به پیگیری قضایی آن بپردازند.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه از سایر مقالات موجود در بخش وبلاگ حقوقی لامینگو کمک بگیرید. کاربرانی که سؤالات و ابهاماتی در ذهن دارند نیز می‌توانند در انتهای این مقاله و در بخش نظرات آنها را درج و نظر وکیل پایه‌یک دادگستری را دراین‌باره بدانند.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره مدرسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه