سیر تا پیاز آنچه نیاز است در مورد رفع مشکل مزاحمت تلفنی بدانیم

3 سال پیش
مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

امروزه به دلیل استفاده از ابزارهای پیشرفته ارتباطی امکان تبادل اطلاعات بین اشخاص جامعه بسیار بالا رفته است و مردم می‌توانند به‌راحتی با یکدیگر در تماس باشند. بااین‌حال برخی از افراد به دلیل عدم آموزش و فرهنگ درست، به‌وسیله‌ی این ابزارها سعی در مختل کردن آرامش دیگر افراد جامعه دارند. این اشخاص با به خطر انداختن جان یا مال مردم سعی دارند با اين كار فضاي مفرحي را براي خود ايجاد كنند. با‌این‌حال آنها اطلاع درستی از موارد قانونی ندارند و نمی‌دانند چه مجازاتي براي اين عمل آنها در قانون مشخص شده است. حال سؤالی که براي اشخاص مطرح مي‌شود اين است كه افراد جامعه چگونه می‌توانند جرم این اشخاص را ثابت کنند؟ و چه میزان مجازاتی توسط قانون برای اشخاص خاطی در نظر گرفته شده است. این افراد می‌توانند از طریق مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی از تمامی این اطلاعات آگاه شوند. در ادامه به تعریف کاملی از مزاحمت تلفنی، مصداق و دیگر مباحث پیرامون آن می‌پردازیم.

درصورتی‌که شما به دنبال مشاوره حقوقی مزاحمت تلفني هستید؛ می‌توانید از طریق لینک زیر با کارشناسان و وکلای ما در این مرکز در تماس باشید و از خدماتی که آن‌ها در راستای ارائه مشاوره حقوقی مزاحمت تلفني برای شما درنظر گرفته‌اند، استفاده نمایید:

 

دریافت مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

 

مزاحم تلفنی کیست؟

مزاحم تلفنی فردی است که آگاهانه و با قصد و اراده به کمک ابزارهای مخابراتی مانند تلفن ضمن اشغال خط تلفن باعث ایجاد آزار و اذیت دیگر افراد جامعه می‌شود. شخصی که مرتکب این اعمال می‌شود می‌بایست پاسخگوی شرایط ایجاد کرده باشد. به‌جز آنکه او بتواند برای عمل خود دلایل مستدلی را به دادگاه ارائه دهد و مشخص کند رفتار او باهدف مشروع و درستی انجام شده است.

 

 مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

 

انواع مزاحمت تلفنی

تمامی اعمالی که باعث سلب آسایش و آرامش افراد و خانواده‌ها و باعث ایجاد وحشت و دلهره در بین افراد جامعه شود. مانند دادن خبرهای دروغ و تکان‌دهنده که بعضاً باعث شوک آنی می‌شود، فحاشی و حرف‌های رکیک نثار مخاطب کردن، خبرهای کذب و غیرواقعی به مخاطب دادن، تهمت ناروا زدن که ممکن است عواقب وخیمی در برداشته باشد و سوت کشیدن و فوت کردن درگوشی بدون وقفه از مثال‌هایی که از طریق مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی افراد می‌توانند علیه مزاحمت ایجادکننده آن شکایت کنند.

 

شرایط احراز مزاحمت تلفنی چیست؟

باید به این نکته توجه کرد که هر تماسی را نمی‌توان به‌عنوان مزاحمت تلفنی تلقی کرد بلکه با استفاده از راهنمایی مشاوران و اشخاص متخصص در زمينه مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی می‌بایست با موارد و عناصر مزاحمت تلفنی آشنا شویم. به‌عنوان‌مثال افرادی که اشتباهاً به‌صورت مکرر با شما تماس می‌گیرند به‌عنوان مزاحم تلفنی تلقي نمی‌شوند. اما تماسی که در آن به شما خبر غیرواقع داده می‌شود یا به شما فحاشی می‌شود مصداق مزاحمت تلفنی است. به همین جهت در مورد هر نوع عملي بايد با عناصر آن آشنا شويد. برخی عناصر، منحصر به جرمی خاص است که عناصر اختصاصی نام دارد و برخی عناصر، مشترک میان تمام جرائم هستند این دسته را عناصر عمومی جرم مي‌ناميم. در ادامه به عناصر جرم مزاحمت تلفنی می‌پردازیم.

 

 مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

 

عنصر قانونی جرم مزاحمت تلفنی

هر عملی تا زمانی که در متن قانون قضایی کشور برای آن مجازاتی مشخص نشود نمی‌توان افراد خاطی این جرم را مجازات کرد. به همین جهت در قانون برای جرم مزاحمت تلفنی قانون 641 را در متن قوانین کشوری ذکر کرده‌اند. در این قانون  هر کس به‌وسیله تلفن یا دستگاه‌های مخـابراتی دیگـر بـرای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخـابرات، بـه حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد.

 

عنصر مادی جرم مزاحمت تلفنی

هر کاری که نشان‌دهنده  عملی مجرمانه یا قصور جزایی باشد عنصر مادی جرم را تشکیل می‌دهد. در خصوص مزاحمت تلفنی نیز تا زمانی که نیت فرد به‌صورت عملی مشخص نشود قانون‌گذار نمی‌تواند جرم را شناسایی و فرد را مجازات کند. پس می‌توان گفت اعمالی همچون تلفن زدن و قطع کردن یا تلفن زدن و سکوت کردن، به‌ویژه در ساعاتی مثل نیمه‌شب، می‌تواند موجب تحقق این جرم شوند. درواقع وقوع جرم مزاحمت تلفنی لحظه‌ای اسـت کـه ایجاد مزاحمت حادث شود.

 

 مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی

 

رکن معنوی جرم مزاحمت تلفنی

بـرای تحقق جرم، علاوه بر دو عنصر قانونی و مادی، وجود عنصر روانی یا معنوی هم ضرورت دارد. هر کاری و عملی که انجام می‌شود می‌بایست بااراده و قصد قبلی توسط انجام دهنده کار صورت بگیرد؛ یعنی مجرم آگاهانه و در صحت سلامت جرم را انجام دهد تا مجرم شناخته شود. بر همین مبنا بر مبنای عنصر روانی، جرائم به دو دسته عمدی و خطایی تقسیم می‌شوند. با توجه به مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی، برای تحقق این جرم فرد خاطی باید با قصد ایجاد مزاحمت برای طرف مقابل تماس را برقرار کند.

 

چگونه اثبات کنیم مزاحم تلفنی داریم؟

به‌طور کل زمانی که شما بخواهید فردی را مورد اتهام قرار دهید از طریق مواردي نظیر اقرار و اعتراف توسط خود شخص مزاحم، ارائه نمودن سند، شهادت شاهدان، امارات و یاد کردن قسم می‌توانید ادعای خود را ثابت کنید. در مورد مزاحمت تلفی شما می‌توانید با دریافت پرینت از تلفن خود از طریق مخابرات با شهادت دیگر افراد از فرد خاطی شکایت کنید. البته امارات یا ضبط صدا یکی از راه‌های اثبات مزاحمت تلفنی درگذشته بوده است که امروزه به دلیل نرم‌افزارهای ایجاد صدا از سمت دادگاه پذیرفتنی نیست.

 

 جرم

 

چه مجازاتی برای مزاحمت تلفنی در نظر گرفته‌شده است؟

درصورتی‌که شاکی از شکایت خود صرف‌نظر کند تعقیب کیفری و اجرای مجازات متوقف نخواهد شد به دلیل اینکه این جرم از جرائم عمومی و غیرقابل‌گذشت است. درواقع با اثبات جرم فرد مجازات حبس و جزای نقدی همچنان برای او در نظر گرفته می‌شود با این تفاوت که میزان مجازات کمتر خواهد شد. درصورتی‌که فرد با استفاده از تلفن باعث مشکلات مالی و جانی برای دیگر افراد جامعه گردد، مطابق با قانون مسئولیت مدنی و قانون جزا مورد تعقیب قرار می‌گیرند. همچنین اگر فردی عمداً به‌وسیله تلفن خبر فوت یکی از نزدیکان شنونده را به او بدهد و این خبر موجب مرگ یا باعث مشکلات جسمانی برای شنونده شود، مطابق با قانون جزا مجازات خواهد شد و حتی در مواردی در صورت ثبوت عنصر عمد موجب اعدام فرد مزاحم شونده نیز شده است. به‌طور کلی اگر مزاحمت تلفنی به همراه دیگر جرائم مانند تهدید و اخاذی انجام دهد، علاوه بر مجازات جرم مزاحمت تلفنی، بابت ارتکاب جرائم تهدید و اخاذی هم مجازات خواهد شد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در پایان به یاد داشته باشید

در پایان باید به این نکته اشاره کرد که این موضوع، موضوعی است که علاوه بر شرکت مخابرات، از طریق دادسرا و در قالب شکایت کیفری نیز قابل‌پیگیری است. برای این کار کافی است به دادسرای محل سکونت خود رفته و با در دست داشتن نامه‌ای از مخابرات شکایت خود را مطرح کنیم. همچنین درصورتی‌که فرد توهینی را به شما انجام داده است آن را در ذیل نامه نیز بیان کنید. پس‌ازآن نامه به یکی از شعبه دادیاری یا بازپرسی ارجاع داده می‌شود و آنها با استعلام ریز مکالمات از طریق کلانتری محل شما تماس فرد مزاحمت کننده را به‌دست می‌آورند. در مرحله بعد برای فرد خاطی اخطاریه ارسال می‌شود که درصورتی‌که فرد به اخطارها توجه نکند دادگاه حکم جلب او را صادر می‌کند. پس‌ازآن در بازجویی از فرد، او جرم را رد یا می‌پذیرد که متناسب با میزان خطای او قاضی برای او حکم صادر می‌کند.

مباحث بالا خلاصه‌ای از مراحلی است که شما برای شکایت از مزاحمت تلفنی می‌بایست طی کنید. طرح این شکایت دارای موارد و نکات دقیقی است که می‌بایست فرد شاکی از تمامی آنها اطلاع داشته باشد. برای این کار می‌بایست از افراد متخصص در این زمينه راهنمايي بگیرید. استفاده از مشاوره حقوقی مزاحمت تلفنی می‌تواند شما را برای اخذ تصمیم درست راهنمایی کند. مراکز حقوقی می‌توانند شما را در این زمینه یاری کنند. لامینگو یکی از بهترین و جامع‌ترین مراکز ارائه خدمات حقوقی در کشور است که در تمام زمینه‌های حقوقی شما را راهنمایی می‌کند. این مرکز با استفاده از دانش و تجربه مشاوران حقوقی خود در تمام‌مسیر دریافت مجوز در کنار شما خواهد بود. درصورتی‌که به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز داشته باشید، می‌توانید به وبلاگ لامینگو مراجعه کنید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره مدرسی

دیدگاه شما

2 دیدگاه