از مراحل ثبت شركت پيمانكاري چه ميدانيد؟
امروزه افراد برای انجام بسیاری از فعالیتها نظیر فعالیتهای ساختمانی، راه، آب و فاضلاب و…از اشخاصی که در این زمینه تخصص دارند بهره میبرند و خود بهعنوان کارفرما تنها نظارهگر انجام درست کار میشوند. افراد استخدامشده برای افزایش اعتبار خود بین مشتریان و جذب سرمایه بیشتر سعی میکنند حیطه فعالیت خود را بهصورت رسمی ثبت کنند. شرکتهای پیمانکاری یکی از این نوع فعالیتها است که بهعنوان یکی از رایجترین نوع شرکتهای کسبوکار، همواره موردعلاقه قشر زیادی از سرمایهگذاران بوده است. بااینحال این ثبت این نوع شرکتها دارای شرایط و ضوابطی است که افراد میبایست پیش از اقدام برای ثبت آن طریق مشاوره ثبت شرکت با شرایط آن آشنا شوند. در ادامه ما به جزئیات و مراحل ثبت شرکت پیمانکاری میپردازیم. با ما همراه باشید.
درصورتیکه شما به دنبال مشاوره ثبت شرکت هستید؛ میتوانید از طریق لینک زیر با کارشناسان و وکلای ما در این مرکز در تماس باشید و از خدماتی که آنها در راستای ارائه مشاوره ثبت شرکت برای شما در نظر گرفتهاند، استفاده نمایید:
شرکت پیمانکاری چیست؟
شرکتهای پیمانکاری مجموعهای از اشخاص حقیقی و حقوقی هستند که درزمینههای مختلفی نظیر ساخت، نصب، حمل و … با اشخاص حقیقی یا دیگر اشخاص حقوقی قرارداد منعقد میکنند و مسئولیت تمامی کار را تا پایان آن بر عهده میگیرند. این شرکتها با توجه به حیطه فعالیت خود میتوانند در تمامی مناقصات و مزایدههای عمومی مختلف نظیر پروژههای فضای سبز، فعالیتهای ساختمانی، پروژههای آب و فاضلاب، طراحی تأسیسات مکانیکی و الکترونیکی، راه، برق و نیرو و… شرکت کنند و تمامی فعالیتهای خود را بهصورت رسمی و قانونی به انجام برسانند. طی انجام فعالیت توسط شرکت، طرف دیگر قرارداد میتواند ناظری را برای بررسی و میزان پیشرفت کار انتخاب کند.
انواع شرکت پیمانکاری در مشاوره ثبت شرکت
شرکتهای پیمانکاری بر اساس نوع فعالیت عبارت است از:
1-پیمانکاری ساختمان
2- پیمانکاری تأسیساتی و تجهیزاتی
3- شرکت پیمانکاری بازسازی و مرمت آثار باستانی
4- پیمانکاری مهندسی آب و فاضلاب
5- شرکت پیمانکاری نیرو
6- شرکت پیمانکاری راه و ترابری
7- شرکت پیمانکاری ارتباطات
شرایط ثبت شرکت پیمانکاری
اولین اقدامی که مدیر یا متقاضی ثبت شرکت پیمانکاری میبایست انجام دهد مشخص نمودن قالب فعالیتهای شرکت است. بهطور کل شرکتهای پیمانکاری به دو صورت شرکتهای پیمانکاری سهامی خاص و شرکتهای پیمانکاری با مسئولیت محدود تقسیم میشوند. عنوان شرکت سهامی خاص بیشتر مورد استقبال متقاضیان ثبت شرکت قرار میگیرد. زیرا این نوع شرکتها دارای مزایای بهتری نسبت به دیگر شرکتها هستند. بهعنوان نمونه به دلیل آنکه تمامی سرمایهگذاران این نوع شرکتها میبایست 35 درصد از سرمایه اولیه شرکت را در حساب بانکی به نام شرکت واریز کنند، از اعتبار و ارزش بیشتری نزد مناقصهگذاران برخوردار هستند. همچنین این اعتبار و ارزش باعث میشود این شرکتها برای اخذ تسهیلات بانکی، اخذ نمایندگیهای معتبر نیز مناسبتر باشند.
برای مطالعه بیشتر این مطلب را بخوانید:مراحل عمومی ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها
شرایط و مدارک ثبت شرکت پیمانکاری سهامی خاص
شرایط موردنیاز
متقاضیان از طریق مشاوره ثبت شرکت میتواند از شرایط ثبت این نوع شرکت مطلع شوند. بهعنوانمثال برای ثبت این نوع شرکت باید دو شرط توسط متقاضی رعایت شود. آنها میبایست حداقل 3 نفر را بهعنوان عضو شرکت و حداقل 2 نفر را بهعنوان بازرس به اداره مذکور معرفی کنند. بازرسان معرفیشده به اداره ثبت شرکتها نیز باید ویژگیهایی مانند موارد زیر را دارا باشند.
1- آنها باید حداقل مدرک تحصیلی دانشگاهی (لیسانس) را دارا باشند.
2- این افراد نباید سابقه کیفری داشته باشند.
3- مدیر و اعضاء هیئتمدیره نمیتواند بهعنوان بازرس شرکت انتخاب شود.
4- این افراد نباید دارای ممنوعیتهای قانونی جهت فعالیت در این زمینه باشند.
5- حداقل دارای چند سال سابقه کاری باشند.
همچنین آنها میبایست حداقل 35 درصد از سرمایه اولیه شرکت در یک بانک، بهعنوان سرمایه اصلی شرکت سپردهگذاری کنند.
مدارک موردنیاز
1- تهیه اساسنامه شرکت و صورتجلسه هیئتمدیره به همراه امضاء تمامی افراد شرکت در دو نسخه.
2- تهیه دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین که به امضای سهامداران و بازرسین رسیده باشد.
3- تهیه مدارک شناسایی کلیه سهامداران و اعضاء هیئتمدیره.
4- تهیه اسامی نامهای مورد تأیید اعضاء هیئتمدیره.
5- تهیه سند عدم فعالیت مدیرعامل شرکت در سایر شرکتها.
6-مشخص کردن نام دفتر روزنامهای که تمامی آگهیها و اخبار شرکت در آن منتشر خواهد شد.
7- تهیه مجوزهای لازم برای شروع فعالیت در صورت لزوم.
شرایط و مدارک ثبت شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود
شرایط موردنیاز
برای ثبت این نوع شرکتها متقاضی میتواند از طریق مشاوره ثبت شرکت از تمامی شرایط و مدارک موردنیاز آن مطلع شود. بهعنوان نمونه برای ثبت شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود حداقل به 2 عضو نیاز داریم و میزان سرمایه اولیه این فعالیت نیز میتواند 100 هزار تومان باشد. همچنین مدیر شرکت باید متعهد به پرداخت کل سرمایه باشد.
مدارک لازم
1- کپی تمامی مدارک شناسایی مانند شناسنامه و کارت ملی کلیهی اعضا
2- امضای اقرارنامه توسط تمامی اعضاء شرکت
3- ارائه مجوز در صورت نیاز
مراحل ثبت شرکت پیمانکاری در مشاوره ثبت شرکت
متقاضی ثبت شرکت از طریق مشاوره ثبت شرکت مطلع میشوند که چه مراحلی برای ثبت شرکت پیمانکاری اعم از شرکت پیمانکاری سهامی خاص و شرکت پیمانکاری با مسئولیت محدود مانند تمامی دیگر شرکتهای تجاری و غیرتجاری باید طی کنند. تنها تفاوتی که این نوع شرکتها یا دیگر شرکتهای تجاری دارند در این است که درصورتیکه این شرکتها نیاز به اخذ مجوز از ادارات مختلفی داشته باشند میبایست پیش از اقدام برای ثبت شرکت این مجوزها را مدیر شرکت دریافت کند.
در ادامه متقاضی پس از ثبت اطلاعات خود در سامانه سازمان ثبتاسناد و املاک کشور بهصورت غیرحضوری، تمامی مدارک خود را برای سازمان مربوط تهیه میکند. پسازآن متقاضی مدارک را به سازمان مربوطه ارسال میکند. در این مرحله مدارک و اسامی انتخابشده برای شرکت توسط سازمان ثبتاسناد و املاک کشور موردبررسی و ارزیابی قرار میگیرد. درصورتیکه در مدارک ارائهشده هیچگونه مشکلی نداشته باشد، متقاضی یک حساب به نام شرکت افتتاح و فیش بانکی و نامهی پلمپ شدهی بانک را به همراه مجوزهای مربوطه دریافت و به ادارهی ثبت تحویل میدهد. پس از اتمام مراحل اداری اعم از امضاء دبیرخانه و تحویل یک نسخه از مدارک به همراه شماره ثبت به متقاضی، نام و اطلاعات شرکت در روزنامه کثیرالانتشار آگهی میشود.
رتبهبندی پیمانکاران در مشاوره ثبت شرکت
رتبهبندی شرکتهای پیمانکاری یک نوع معیار برای تعیین صلاحیت بر اساس استانداردهای تعریفشده توسط معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری اتخاذ میشود. بهعبارتدیگر این رتبهبندی کیفیت و کمیت شرکتهای پیمانکاری را برای انجام امور خدماتی و اجرائی را برای خدمات گیرندگان مشخص میکند. تمامی شرکتهای پیمانکاری میبایست پس از ثبت شرکت اقدام به دریافت رتبهبندی میکنند. درصورتیکه شرکتی نتواند این مدرک را دریافت کند اعتبار و امتیاز کمتری نسبت به رقبای خود در بازار کسبوکار دارد و درنتیجه نمیتواند در مناقصات و مزایدههای معتبر فعالیت کند. ملاکهایی که باعث میشود یک شرکت پیمانکاری بتواند بهترین رتبه را از سازمانهای مربوطه دریافت کند عبارت است از:
1- فراهم کردن تجهیزات و ماشینآلات بهروز برای فعالیت در کارگاه.
2- فراهم کردن امکانات بهداشتی و رفاهی برای کارگران.
3- دارا بودن نیروی کار فعال و متخصص.
4- دارا بودن تمامی مجوزهای لازم نظیر مجوز آب، برق و…
5- رعایت نکات و ضوابط حفاظتی.
6- بیمه بودن تمامی افراد کارگاه.
7- سوابق تحصیلی اعضاء هیئتمدیره.
در پایان به یاد داشته باشید
در این مطلب سعی کردیم فرآیند و شرایط ثبت شرکت پیمانکاری بهسادگی شرح دهیم تا بتوانیم راه ثبت شرکت را برای متقاضیان هموارتر کنیم. بااینحال همانگونه که بیان شد ثبت شرکت اعم از شرکتهای تجاری و غیرتجاری دارای ضوابط و شرایط پیچیدهای چون اخذ مجوزهای مربوطه از سازمانهای ذیصلاح است. افراد برای آنکه در طی مراحل ثبت شرکت دچار مشکل و چالشی نشوند میبایست پیش از مراجعه به سامانه سازمان ثبتاسناد و املاک کشور از طریق مشاوره ثبت شرکت با مشاوران و وکلای حاذق در این مورد صحبت کنند و با تمامی این ضوابط و شرایط آشنا شوند.
همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید از سایر مقالات آموزشی موجود در بخش وبلاگ حقوقی لامینگو کمک بگیرید. کاربرانی که سؤالات و ابهاماتی در ذهن دارند نیز میتوانند در انتهای این مقاله و در بخش نظرات آنها را درج و نظر وکیل پایهیک دادگستری را دراینباره بدانند.
دیدگاه شما