درمورد مجوز صادرات کالا چه می‌دانید؟

3 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا

صادرات به‌معنای انتقال کالا و ارسال آن از نقطه مبدأ به نقطه مقصد است. در واقع، صادرات برقراری ارتباط با بازارهای بین‌المللی و ارائه و عرضه کالای تولیدی در کشور در این بازارها است که با هدف کسب سود و درآمد ارزی انجام می‌گیرد. برای انجام صادرات از طریق عقد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا، اخذ مجوزهایی مانند گواهی‌های مرسوم و کارت بازرگانی معتبر ضروری است که اخذ این مجوزها باید توسط شرکت صادرکننده یا کسی که قصد دارد کالا را در بازارهای جهانی به فروش برساند، انجام شود.

نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا در بانک قرارداد لامینگو موجود می‌باشد و می‌توانید برای دریافت آن از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

دریافت قرارداد مشارکت در صادرات کالا

 

اسناد، مدارک و مجوزهای لازم برای انجام صادرات

قبل از اقدام به صادرات، ضروری است که صادرکننده کالا مجوزهای لازم برای صادرات را دریافت نموده و از قوانین و مقررات صادراتی کشور مبدأ و مقصد آگاهی کامل داشته باشد. دریافت مجوزهای لازم برای صادرات، یکی از مراحل انجام صادرات است که اگر صادرکننده این مرحله را به‌درستی و به‌طور دقیق انجام ندهد، ممکن است نه‌تنها از صدور کالا کسب درآمد نکند، بلکه متحمل ضرر نیز گردد. در ادامه، مجوزهای لازم برای آغاز فرایند صدور کالا را یک‌به‌یک بررسی می‌نماییم.

 

1) دریافت کارت بازرگانی معتبر

هر صادرکننده‌ای که قصد دارد از طریق قرارداد شراکت در صادرات کالا محصول تولیدی را به خارج از کشور صادر نماید، باید با مراجعه به اتاق بازرگانی استان خود کارت بازرگانی معتبر را دریافت نماید. کارت بازرگانی به‌منزله یک گواهی است که به صادرکننده اجازه تجارت خارجی را می‌دهد. زمان اعتبار کارت بازرگانی از زمان صدور، یک سال می‌باشد.

 

2) مجوز صدور کالا

کالاهای صادراتی به سه دسته مجاز، مشروط و ممنوع‌الصدور تقسیم می‌گردند. کالاهای مجاز کالاهایی هستند که برای صدور احتیاج به دریافت مجوز صدور ندارند، کالاهای مشروط کالاهایی هستند که برای صدور به خارج از کشور نیاز به مجوز دارند و کالاهای ممنوع نیز به‌طور کلی ممنوع از صادرات هستند.

همان‌طور که در بالا ذکر شد، کالاهای مشروط برای صدور نیاز به مجوز دارند؛ پس این کالاها در دسته کالاهای ممنوع قرار نمی‌گیرند. اگر وزارت بازرگانی موافقت و اجازه کلی برای صدور کالای مورد نظر را اعلام نکرده باشد، صادرکننده‌ای که از طریق نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا قصد صدور کالا یا محصول را دارد، باید مجوز صدور کالای صادراتی را دریافت نماید.

 

اطلاعات بیشتر در: صادرات چه کالاهایی ممنوع است؟

 

3) گواهی استاندارد

اگر کالای صادراتی مشمول قانون اجباری استاندارد صادراتی باشد، دریافت گواهی استاندارد برای صادرات آن کالا الزامی است. استاندارد اجباری با هدف اطمینان واردکننده و صادرکننده از سلامت کالا انجام می‌شود و این استاندارد، سبب افزایش زمان ترخیص کالا از گمرک می‌شود. قوانین استاندارد اجباری در مورد کالاهای وارداتی و کالاهای تولیدی در داخل کشور نیز اجرا می‌گردد و هدف از آن، حمایت از مصرف‌کننده می‌باشد. سازمان استاندارد ملی ایران فهرست کالاهای مشمول استاندارد اجباری برای صادرات را هرساله منتشر می‌نماید.

 

نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا

 

4) گواهی بهداشت و قرنطینه

با توجه به ماده 18 قانون حفظ نباتات کشور، کلیه فرآورده‌های نباتی که از ایران به سایر کشورها صادر می‌شود، باید توسط کارشناسان معاینه و در صورت سلامت کامل، گواهی بهداشت نباتی توسط سازمان‌های کشاورزی صادر می‌گردد. همین‌طور طبق ماده 7 قانون دامپزشکی کشور، صدور هر نوع دام زنده، تخم‌مرغ، فرآورده‌های خام دامی، داروها، واکسن‌ها، سرم‌ها، مواد بیولوژیکی، مواد ضدعفونی، سموم دامپزشکی، مواد غذایی متراکم و داروهایی که برای ساختن مواد نامبرده مورد نیاز است، باید با تأیید سازمان دامپزشکی کشور انجام گردد.

 

5) گواهی انرژی اتمی

شرکت‌های ترخیص کالا جهت ترخیص کالاهایی مانند قراضه‌جات و ضایعات فلزاتی مانند چودن و فولاد و مس، شمش‌های ضایعاتی، ترخیص ماشین‌های مجهز به لیزر، دستگاه‌های گیرنده و فرستنده تلفن همراه، لامپ‌های ماوراء‌بنفش، دستگاه‌های لیزر پزشکی، دستگاه‌های رادیوگرافی و چندین کالای دیگر، احتیاج به گواهی انرژی اتمی دارند. صادرکننده‌ای که اقدام به صادرات کالا از طریق نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا می‌نماید، باید این گواهی را اخذ کند.

 

6) صورت عدل‌بندی

هر زمان محتویات بسته‌های صادراتی حاوی چند کالای مختلف باشد، صادرکننده‌ باید فهرستی که محتویات هر بسته را به‌طور کامل مشخص می‌کند، تهیه نماید که به آن صورت عدل‌بندی می‌گویند.

 

7) شناسنامه فرش

درصورتی‌که کالای صادراتی فرش دست‌باف باشد، ارائه شناسنامه فرش الزامی است.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا و همه چیز درمورد آن

 

مواردی که در بالا ذکر شد، مجوزهای ضروری برای صادرات کالا می‌باشد و صادرکننده‌ای که اقدام به صادرات کالا با انعقاد نمونه قرارداد مشارکت در صادرات کالا می‌نماید، ملزم به دریافت آن‌ها می‌باشد و در صورت عدم دریافت، صدور کالا با مانع روبه‌رو خواهد شد.

دسته دیگری از اسناد صادراتی وجود دارد که اخذ آن‌ها تنها در صورتی ضروری است که کشور مقصد صادراتی آن‌ها را مطالبه نماید. برخی از این اسناد غیرضروری عبارت‌اند از گواهی مبدأ، فاکتور خرید، بارنامه حمل که سند اصلی انتقال مالکیت از فروشنده به خریدار است، گواهی بازرسی که به‌موجب آن تطابق کالای حمل‌شده با کالای سفارش‌شده تأیید می‌گردد و کارنه تیر که دفترچه‌ای است برای عبور کالا بدون نیاز به بازرسی به‌وسیله کامیون از کشورهای عضو موافقت‌نامه کارنه تیر.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

نتیجه‌گیری

صادرات کالا در هر کشور، تابع قوانین و مقررات کشور مبدأ می‌باشد و گاهی اوقات کشور واردکننده کالا نیز قوانین خاصی دارد که صادرکننده کالا باید آن‌ها را نیز رعایت نماید. انجام مراحل صادرات کالا، گام اصلی در صدور کالا از طریق قرارداد شراکت در صادرات کالا برای تجار است که باید به‌طور دقیق و مطابق قوانین اداری کشور انجام گردد و باید توجه داشت که صادرکننده برای صدور هر کالایی، نیاز به دریافت تأییدیه‌های مرتبط با همان کالا دارد.

ما در تیم حقوقی مجموعه لامینگو در تلاشیم درباره مسائل حقوقی مختلف، مطالب مورد نیاز را گردآوری و منتشر نماییم که شما در صورت تمایل می‌توانید با ورود به بلاگ حقوقی لامینگو به این محتواها دسترسی داشته باشید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه