مجازات فحاشی تلفنی و پیامکی در قانون اساسی
امروزه در سراسر دنیا شاهد گسترش راههای ارتباطی هستیم. ابزارهای زیادی در اختیار انسان قرار گرفته تا به وسیله آن به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کند. در میان این ابزارها، تلفن یا تلفن همراه رایجترین و مهمترین وسیله برقراری ارتباط است که به آسانی در دسترس عموم مردم قرار دارد.با این حال ممکن است با سوء استفاده، این وسیله محبوب دردسرساز شود. مزاحمت، توهین، فحاشی یا تهدیدهای تلفنی و پیامکی موضوعاتی هستند که جرم محسوب میشوند. در صورت مواجهه با این موارد، گاها افراد نیازمند دریافت مشاوزه حقوقی فحاشی و توهین میشوند.
حتما بسیاری از ما بارها شاهد این نوع رفتار ها بودهایم. بسیاری از افراد اطلاع ندارند که قانون، مجازات فحاشی نیز در نظر گرفته است. همینطور بسیاری نیز از حقوق قانونی خود آگاه نیستند، و این دست از مزاحمتها را پیگیری نمیکنند. آیا شما هم چنین مزاحمتهایی را تجربه کردهاید؟ آیا میدانید چگونه باید با پیگیری قانونی از حقوق خود دفاع کنید؟ در این زمینه مشاوره حقوقی فحاشی و توهین میتواند برای شما بسیار مفید واقع شود. با ما همراه باشید تا در ادامه شما را با مجازات فحاشی و توهین تلفنی و پیامکی آشنا کنیم تا در صورت وقوع، با آگاهی و دانش کامل با آن برخورد کنید.
فحاشی به چه معنی است؟
فحاشی یعنی استفاده از الفاظ رکیک و زشت از سوی شخصی به شخص دیگر که موجب آزار روانی آن فرد شده و توهین به وی تلقی شود. آن شخص میتواند با استناد به این ادعا، اعاده حیثیت کند و فرد توهین کننده را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.
این مطلب را نیز بخوانید: چه مجازاتی برای جرم مزاحمت تلفنی وجود دارد؟
انواع فحاشی
فحاشی میتواند به چند صورت لفظی، کتبی، تلفنی یا پیامکی صورت گیرد که راههای اثبات هرکدام نیز متفاوت از دیگری است. فحاشی و توهین، فحاشی در حد قذفف، فحاشی به مردگان، فحاشی به مقامات بلند پایه انواع فحاشی هستند که اگر شخص بتواند ادعای خود را ثابت کند فرد هتاک مجازات خواهد شد.
فحاشی در حد قذف
قذف در قانون اساسی یعنی شخصی به فردی زنا و لواط نسبت داده به طوری که فرد مشمول حد شرعی شود، ولی نتواند آن را اثبات کند. برای مثال اگر کسی به فردی بگوید “فاحشه” یا “مادر بد کاره” ولی نتواند این ادعا را ثابت کند عمل قذف صورت گرفته است. از سال 92 تصویب شد که قذف و انتشار آن در شبکههای اجتماعی یا وسایل الکترونیکی نیز جرم محسوب شود و فرد خاطی مشمول مجازات فحاشی و قذف شود.
مجازات فحاشی
ماده 608 قانون اساسی درباره مجازات فحاشی است که طبق آن فردی که فحاشی کرده به 74 ضربه شلاق و 50 هزار تا 1 میلیون ریال جریمه نقدی محکوم خواهد شد. البته حکم توهین به مقامات بلندپایه با فحاشی و توهین به شهروندان معمولی متفاوت است.
برای کسب اطلاعات ببیشتر در این باره میتوانید این مطلب را بخوانید: فحاشی و مجازات آن
مجازات فحاشی تلفنی و پیامکی
بر اساس ماده 641 قانون اساسی مجازات فحاشی از طریق لوازم الکترونیکی و مخابراتی هم فرد را از سوی شرکت مخابرات مشمول جریمه و محدودیتهای ارتباطی خواهد کرد و هم از سوی قانون جزا به یک تا شش ماه حبس محکوم خواهد شد. اگر این نوع مزاحت را تجربه کردید مشاوره حقوقی فحاشی و توهین به شما در مسیر احقاق حقوق تان کمک خواهد کرد.
مجازات فحاشی و توهین تلفنی و پیامکی در حد قذف
اگر فحاشی صورت گرفته قذف تشخیص داده شد، بسته میزان به انتشار آن در رسانه های جمعی، میزان مجازات آن متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال برای استفاده از لفظ “مادر بدکاره” ،80 ضربه شلاق در نظر گرفته میشود. همچنین این مجازات میتواند شامل جریمه نقدی و یا تحمل ضربات مختلف شلاق نیز باشد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
با توجه به شرایط کنونی جامعه و مشکلات بسیاری که گریبان گیر قشر گستردهای در جامعه است، و در نتیجه آن آستانه تحمل افراد پایین آمده، و بیشتر در موقعیت توهین یا فحاشی قرار میگیرند. آنها بدون اینکه از مجازات فحاشی اطلاع داشته باشند به راحتی دست به این عمل میزنند. اگر دچار این مشکل شدید یا کسی به شما توهین یا فحاشی کرد میتوانید به کمک متخصصین مشاوره لامینگو با حقوق قانونی خود آشنا شده و به بهترین نتیجه ممکن برسید. همچنین تیم حقوقی لامینگو مشتاق است که شما نظرات و پیشنهادات خود را در بلاگ لامینگو به اشتراک بگذارید.
14 دیدگاه
-
5 ماه پیش
سلام بخاطر دعوای خانوادگی من پشت تلفن به عموم فحش دادم و او هم به من فحش دادن ایا من محکوم میشم؟
-
2 ماه پیش
با سلام و احترام. اگر شخص A چندین بار توهین های زشت و الفاظ رکیک را بصورت ارسال پیامک در مورد شخص B بکار برده باشد و در نهایت شخص B هم پس از تحمل چندین پیامک زشت و عصبانی شدن در برخی موارد از کوره در رفته و پاسخی مشابه خود فرد هتاک بدهد و بعد طبق پیامکها بخواهد از فرد A که از ابتدا هتاکی را شروع کرده شکایت کند ایا خود فرد B هم مجرم شناخته می شود؟
-
1 ماه پیش
ببخشید، اگه بعد از مزاحمت و الفاظ رکیک، به خود مزاحم فحش داده شود ( بصورت پیامکی) ، آیا مزاحم هم میتواند شکایت کند؟؟
-
1 ماه پیش
سلام عرض شد
حدود دو هفته پیش شخصی با دوست بنده تماس گرفته و دوست بنده از روی عصبانیت الفاظ رکیکی نثار آن شخص کرده… میخواستم بدونم که مکالمات همه تماس ها ضبط میشود ؟ و اون شخص میتواند شکایت کند؟ چطوری میتواند شکایت کند -
1 ماه پیش
سلام وقت بخیر
نزدیک به ۲۰ پیام توهین آمیز
که در حد قذف هست( تهمت به ارتباط جنسی نامشروع ،زنا کار بودن مادر ) از طرف یکی از اقوام با شماره شخصی خودشون برای من ارسال شده …بار اول هست که چنین کاری میکنند
با توجه به نکات ذکر شده حداقل و حداکثر مجازات رو اعلام بفرمائید و در صورت شلاق ایا قابل خرید هست یا خیر ؟ درضمن ایا ممکن هست قاضی فقط جریمه نقدی در حد ۱۰۰هزار تومن بنویسد یا خیر ؟ یادآوری میکنم توهین ها به شدت زشت هست اما بار اول هست . -
3 هفته پیش
با سلام من زنی24ساله، ب مدت3سال و7ماه با مردی 33ساله زندگی کردم،در طول این سالها حرفی جز بددهنی،هتک حرمت،تهمت ناموسی ب خودو خانواده فحش ناموسی ب دیگر اعضا خانواده ام، هم چنین تهدید(تجاوزب خواهر وبرادر،مجروح کردن بنده،آتش زدن منزل پدری،آبروریزی)ازاین مرد نشنیدم،الان من 4ماهه حامله ام در طول این مدت حساس من تحت تاثیر فشار روحی روانی شدید،وسوءاستفاده جنسی قرار گرفته ام علاوه بر این درطول این سالها نسبت ب بنده با پافشاری و دعوا ب کرات رابطه مقعدی ک خداوند در قرآن حرام فرموده قرار گرفته ام،ب طوری ک دچار سردی در رابطه زناشویی شده ام.درتاریخ 1400/1/4جر وبحثمان منجر ب بیرون انداختن بنده از منزل واوردن ب خانه پدری شده،و هیچ اقدامی از ایشان صورت نگرفته. الان من درخواست مهریه،نفقه،طلاق دادم.بااین شرایط من دیگه نمی تونم با ایشون زندگی کنم، تا این سالها فقط بخاطر تهدیداتش نسبت خانوادم و چاقو کشی استفاده از صلاح سرد نسبت ب خودم از ایشون ترسیدم..واقعا شرایط روحی خیلی بدی دارم تروخدا کمکم کنید.باتشکر
-
5 روز پیش
سلام
اگر شخصی پیامکی فوش به خانمی بده و تهدید به پخش کردن عکسهای او بکنه چه جرمی توی قانون داره
دیدگاه شما