حقوق و دستمزد کارکنان پاره‌وقت چگونه است ؟

3 سال پیش
مشاوره حقوق و دستمزد

حقوق فردی که به‌صورت پاره‌وقت کار می‌کند، چیست؟ این سؤالی است که امروزه ذهن افراد زیادی را مشغول کرده است. برای کسی که تصمیم دارد به صورت پاره‌وقت کار کند، بسیار مهم است که در مورد حقوق و دستمزد کار پاره‌وقت و دیگر مزایایی که در قانون کار برای او مشخص شده است، اطلاع داشته باشد. زیرا ممکن است به‌دلیل پاره‌وقت بودن کار، کارفرما به فکر سوء استفاده از کارگر باشد و حقوق و دستمزد کارگر را به‌صورت کامل پرداخت نکند.

حال این سؤال پیش می‌آید که چه کسانی کار پاره‌وقت را انتخاب می‌کنند؟ به‌عنوان مثال، افراد دانشجو به‌دلیل اینکه باید بخشی از برنامه روزانه خود را به کلاس‌ها و درس‌های خود اختصاص دهند، مسلماً اگر بخواهند شغلی نیز داشته باشند، باید به‌دنبال شغل پاره وقت باشند.

با این وجود، اطلاع از حقوق و دستمزد کار پاره‌وقت برای این افراد و به‌صورت کلی تمامی افرادی که به هر دلیل کار پاره‌وقت را انتخاب می‌کنند، امری ضروری است. در ادامه همراه لامینگو باشید تا در مورد حقوق قانونی کارگران پاره‌وقت اطلاعاتی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همچنین، می‌توانید با تماس گرفتن با مشاورین این مجموعه شرایط کاری خود را تشریح کرده تا از خدمات مشاوره حقوق و دستمزد بهره ببرید.

 

دریافت مشاوره حقوق و دستمزد

 

ساعت کاری کارکنان پاره‌وقت چقدر است؟

مطابق قانون کار، حداکثر میزان کار کردن کارگر به مدت 8 ساعت در طول روز یا 44 ساعت در طول یک هفته است. اگر ساعت کاری فردی کمتر از این ساعاتی باشد که در قانون کار تعیین شده است، به آن کار، کار پاره‌وقت و به آن فرد کارگر پاره‌وقت گفته می‌شود. حال، ساعات کار پاره‌وقت با توجه به نوع کار و شرایط فرد تغییر می‌کند. فردی که به‌دنبال کار پاره‌وقت است، باید قبل از شروع کار حتماً در مورد ساعت کاری با کارفرما به توافق برسد تا در حین کار به مشکل برنخورد.

 

مشاوره حقوق و دستمزد

 

نحوۀ محاسبۀ حقوق و دستمزد کارکنان پاره‌وقت

همان‌طور که گفته شد، کار پاره‌وقت کاری است که ساعات کاری در آن کمتر از حداکثر ساعات کاری است که در قانون کار تعریف شده است. مسلم است که حقوق کار پاره‌وقت کمتر از حقوق کار تمام‌وقت است. اما این حقوق و دستمزد چگونه محاسبه می‌شود؟

اگر فرد به‌صورت روزانه کار کند، میزان دستمزد او براساس روزهای کاری وی محاسبه می‌شود که اصطلاحاً روزمزد نام دارد. چنانچه کارگر و کارفرما درمورد ساعت کاری باهم توافق کرده باشند، دستمزد کارگر براساس ساعات کاری وی محسوب می‌گردد که به آن مزد ساعتی گفته می‌شود. کارشناسان حقوقی لامینگو با مشاوره حقوق و دستمزد در خدمت شما هستند که می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید.

 

تمامی نکات کلیدی در مشاوره حقوق و دستمزد کار

 

آیا به کارکنان پاره‌وقت بیمه تعلق می‌گیرد؟

از آنجا که کار پاره‌وقت نیز یکی از مصادیق قراردادهای کار یا استخدام است، باید تمام قوانین مصوب قانون کار در آن رعایت شود. براساس ماده 148 قانون کار، کارفرما در هر صورت موظف به بیمه کارگران خود می‌باشد و این تکلیف را منوط به تمام‌وقت بودن کارگر نکرده است.

لازم به ذکر است که در کار پاره‌وقت، بیمه به تناسب ساعات کاری فرد واریز می‌شود و به هیچ وجه به صورت تمام‌وقت نمی‌باشد.

 

مشاوره حقوق و دستمزد

 

مرخصی در کار پاره‌وقت

کارکنان پاره‌وقت غالباً مرخصی ندارند و می‌بایست به میزان ساعات مشخص‌شده در قرارداد در محل کار حاضر شوند. اما با توجه به توافقی که بین کارگر و کارفرما می‌شود و وضعیت بیمه فرد، در مواردی فرد می‌تواند تقاضای مرخصی کند.

 

نتیجه‌گیری محاسبه حقوق و دستمزد

کارگران یا کارفرمایانی که قصد انعقاد قرارداد کار را دارند، قبل از هر چیزی باید مقررات قانون کار را مطالعه کنند؛ زیرا اطلاع از وظایف و حقوق طرفین، می‌تواند از هر گونه سوء استفاده احتمالی جلوگیری کند. فرقی نمی‌کند که فرد به‌صورت تمام‌وقت برای کاری استخدام شود یا به‌صورت پاره‌وقت. در هر صورت قرارداد او مشمول قانون کار است و باید نسبت به تمام حقوق و مزایایی که برای کارگر در نظر گرفته شده است، اعم از مزد، بیمه، عیدی و … آگاهی داشته باشد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

میزان حقوق و دستمزد برای فردی که به‌صورت پاره‌وقت کار می‌کند، با توجه به تناسب مدت زمانی که در محل کار حضور دارد، محاسبه می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص مقررات قانون کار، محاسبه حقوق و دستمزد کارکنان پاره‌وقت و مسائل مرتبط، می‌توانید به بلاگ لامینگو مراجعه کنید. همچنین، متخصصان مجرب این مجموعه آمادگی دارند با مشاوره حقوق و دستمزد به بهترین نحو شما را در مورد سؤالاتی که برایتان پیش آمده است، راهنمایی کنند. در پایان، اگر مطالب این مقاله از لامینگو را مطالعه نمودید، با نظرات خود ما را در بهتر شدن کارمان یاری دهید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره لطفیان

دیدگاه شما

بدون دیدگاه