نکاتی که در آییننامه تاسیس درمانگاه وجود دارد چیست؟
تأسیس درمانگاه همانند همه مراکزی که بر این اساس تأسیس شدهاند که به ارائه خدمات عمومی بپردازند لازم است که آییننامهای در جهت تأسیس آنها وجود داشته باشد. بر همین اساس شاید لازم باشد که درباره آییننامه تأسیس درمانگاه اطلاعاتی داشته باشیم. آییننامه تمامی ضوابط و شرایطی را شامل میشود که لازم است همه افرادی که خواهان تأسیس و یا راهاندازی حرفه و کسبوکاری هستند به آنها پایبند باشند. ازآنجاییکه تأسیس درمانگاه یکی از کارهایی است که همواره افراد زیادی از خدمات و امکانات آن استفاده میکنند؛ توجه به ضوابط و شرایطی که لازم است آنها را رعایت کنیم یکی از مسائل مهم است. ما در ادامه درباره آییننامه تأسیس درمانگاه اطلاعاتی را در اختیار شما خواهیم گذاشت.
این مطلب را حتما مطالعه کنید: آنچه باید درباره نمونه قرارداد مشارکت با پزشک بدانید!
قرارداد مشارکت با پزشک در تاسیس درمانگاه چگونه است؟
افراد در راستا استفاده و بهرهبرداری از یک پروژه با یکدیگر شراکت میکنند. قراردادی که مکتوب کننده چیستی این همکاری است بهعنوان قرارداد مشارکت یاد میشود. قرارداد مشارکت درصورتیکه بهنوعی به ارائه خدمت عمومی منجر شود و هر یک از طرفین به تناسب نسبتی که در قرارداد قید شده است از سود مشخصی بهرهمند شوند بهعنوان قرارداد مشارکت مدنی یاد میشود. تأسیس درمانگاه و مشارکت با پزشک نیز در راستا ارائه خدمات عمومی برای افراد دخیل در قرارداد نیز بهعنوان یکی از انواع قرارداد مشارکت مدنی بهحساب میآید. این قرارداد در راستا تأسیس درمانگاه منعقد میگردد و در هر حیطهای که درمانگاه آر آن جهت خواهان تأسیس است لازم دارد که از آییننامه مربوطه پیروی کرده و بر اساس آن به پیش برود.
آیین نامه تاسیس درمانگاه به چه صورت است؟
معمولا آییننامه به نامهای بلند درباره چگونگی عملکرد قسمتهای مختلف یک موسسه خدماتی، بنابراین آییننامه ممکن است بخشهای مختلفی را در بر داشته باشد که در هرکدام بهتناسب به مسائل مربوطه پرداخته میشود. در ابتدا آییننامهها درباره موضوعات کلی مربوط به پروژه صحبت میشود و سپس به هر بخشی که در آن وجود دارد بهصورت جزئی پرداخته میشود.
قسمتهای کلی در آییننامه تاسیس درمانگاه به چه مواردی میپردازد؟
در ابتدا لازم است که افراد تعریف صحیحی از درمانگاه در نظر داشته باشند. درمانگاه به محیطی گفته میشود ک در آن خدمات درمانی با توجه به تخصصی بودن و یا عمومی بودن مرکز به مردم ارائه میشود. درمانگاه تنها خدمات درمانی ارائه میکند و این خدمات درمانی بهصورت سرپایی و در حد مشخص خواهد. در درمانگاه بیمار پس از دریافت خدمات درمانی خود لازم است به بیمارستانها مراجعه کند و در محیط درمانگاه بیمار بیشتر از 24 ساعت نمیتواند بستری باشد. درمانگاهها بر اساس نوع فعالیتشان به درمانگاه عمومی و یا خصوصی تقسیم میشوند و بر همین اساس درصورتیکه درمانگاه به ارائه خدمات تخصصی بپردازد لازم است که از افراد متخصص در آن حیطه استفاده نماید. پزشکان و پرسنل حاضر در یک درمانگاه تخصصی باید دارای پروانه پزشکی و بهرهمند از شرایط مربوطه برای پرسنل و پزشکان باشند.
چه شرایطی برای تاسیس درمانگاه در آییننامه وجود دارد؟
اجازه تأسیس درمانگاه به تمامی افراد واجد شرایط که درخواست آن توسط کمیسیون قانونی تأیید شده است داده میشود. بر همین اساس متقاضیانی که واجد شرایط هستند و بر اساس قرارداد مشارکت خواهان تأسیس درمانگاه هستند میبایست حداکثر پنج نفر و بیشتر از نصف نفرات عضو گروه پزشکی و یا خدمات پیراپزشکی باشند. نکتهای که در افرادی که از پرسنل بخشهای پزشکی و پیراپزشکی هستند وجود دارد این نکته است که آنها میتوانند تنها در دو مرکز فعالیت داشته باشند و یا سهامدار باشند.
پروانهای که برای تأسیس درمانگاه صادر میشود مدت زمان مشخصی اعتبار دارد و لازم است که افراد نسبت به تمدید و یا لغو آن در زمان مشخص اقدامات لازم را داشته باشند. افراد با رعایت اصول و شرایطی که لازم است برای تأسیس درمانگاه داشته باشند اقدام به این کار مینمایند و باید در نظر داشته باشند که رعایت اصول و شرایط منجر به دریافت مجوز و پروانه میشود و تنها در صورت داشتن این مجوزها میتوان مرکز درمانی را تأسیس کرد و اقدام به فعالیت و ارائه خدمات نمود.
درصورتیکه شما نیاز به دریافت یک نمونه قرارداد مشارکت با پزشک دارید میتوانید با مراجعه به لینک زیر از خدماتی که برای شما وجود دارد استفاده نمایید و نسبت به دریافت نمونه قرارداد مشارکت با پزشک با کارشناسان ما در تماس باشید و نمونه قرارداد خودتان را دریافت نمایید:
دانلود قرارداد مشارکت در کلینیک
بر اساس آیین نامه ساختمان، پرسنل و تجهیزات درمانگاه چه ویژگیهایی باید داشته باشند؟
نکتهای که درباره درمانگاهها اهمیت دارد این مسئله است که درمانگاه باید به درمان بیماران و ارائه خدمات درمانی در بهترین کیفیت بپردازد. بر همین اساس آنچه که لازم است هر مرکز به آن توجه کافی داشته باشد این مسئله است که کادر درمانگاه و تجهیزات تعیینکننده کیفیت کار و توجه کافی به سلامت مراجعین است و ساختمانی که خدمات درمانی در آن ارائه میشود نیز میتواند در سهولت کار و یا تردد مراجعین بسیار تأثیرگذار باشد.
پس این موضوع به حد زیاد لازم است که موردتوجه قرار گیرد. زمین و بنای ساختمانی که بهعنوان درمانگاه در نظر گرفته شده ست باید از متراژ مناسبی که برای تأسیس درمانگاه تعیین شده است برخوردار باشد. همچنین اتاقها و تختها نیز با توجه به هر بخش لازم است تناسب داشته باشد. پرسنل لازم است با توجه به هر بخش انتخاب شوند و در آن کار بهترین خدمات را ارائه کنند. تجهیزات با توجه به خدماتی که ارائه میشود لازم است که بالاترین حد خود باشند و افرادی که بهعنوان مسئول در آن درمانگاه فعالیت میکنند لازم است چه بهعنوان پرسنلی وظیفه استفاده از این خدمات را دارند و چه افرادی که بهعنوان مسئول فنی در درمانگاه حضور دارند بتوانند از تجهیزات استفاده صحیح را داشته باشند.
مسئولین باید تخصص کافی و مدرک لازم برای کار در درمانگاه را داشته باشند. ساختمان درمانگاه باید بتواند پتانسیل تمامی خدمات و تجهیزات را داشته باشد. در نهایت نیز باید تابلو مشخصات و خدماتی که در درمانگاه قابل ارائه است برای افراد وجود داشته باشد و این مسئله هم برای شفافسازی کار درمانگاه و هم برای سهولت مراجعین اهمیت بالایی دارد.
وظایف مسئولان و افرادی که در درمانگاه فعالیت میکنند چیست؟
پرسنلی که مشغول به فعالیت در درمانگاه هستند لازم است که وظایفی که بر عهده ایشان است را بهصورت کامل بر عهده بگیرند. بر همین اساس معرفی تمامی خدمات و افرادی که در آن مرکز فعالیت میکنند اولین وظیفه مسئولین یک درمانگاه است. اینکه هر یک از بخشهای درمانگاه چه نوعی از خدمات را ارائه میکند و هر یک از افراد حاضر در درمانگاه به چه فعالیتهایی میپردازد. پرسنل و مسئولان باید بر اساس استانداردهایی که وجود دارد انتخاب شوند و این استاندارد بر اساس بخشنامههایی که برای این موضوع وجود دارد تعیین میگردد.
در نمونه قرارداد مشارکت با پزشک که برای قرارداد مشارکت با پزشک در نظر گرفته شده است لازم دارد که مشخص شود پزشکی که به مشارکت در تأسیس درمانگاه میپردازد در پروژه دیگری دخیل نیست و به جز مطب شخصی خود در محل دیگری فعالیت ندارد. سرمایهگذاران و سهامداران مربوطه در یک درمانگاه لازم است نسبت به خرید تجهیزات و صرف هزینه به ای همه بخشهای درمانگاه اقدامات لازم را انجام دهند. مسئولین درمانگاه موظف هستند در تابلو اعلانات تمامی خدمات و پزشکان حاضر در مجموعه را معرفی نمایند اطلاعات کافی درباره هر نوعی از فعالیت در آن بخش وجود داشته باشد.
وظیفه مسئولان فنی در درمانگاه چیست؟
مسئولین فنی در یک درمانگاه لازم است که در ساعاتی که لازم است حضور داشته باشند در درمانگاه حضور پیدا کنند و در قبال اقداماتی که انجام میشود پاسخگو باشند. مسئول فنی وظیفه نظارت بر کار و خدماتی را بر عهده دارد که پرسنل و بخشهای مختلف یک درمانگاه درصدد انجام آن هستند. در کل مسئول فنی وظیفه دارد که نسبت به وجود همه امکانات برای ارائه بهترین خدمات پاسخگو باشد و صدد ایجاد آنها باشد و در موعد مشخص نسبت به ارائه آمار دقیق درباره کار و فعالیت خودشان اقدام نماید. تمامی مسئولین و پزشکانی که در درمانگاه فعالیت میکنند؛ اطلاعات و اقدامات آنها لازم است توسط مسئول فنی گزارش شده و مورد ارزیابی قرار بگیرد.
این مطلب ممکن است برای شما مفید باشد: برای تاسیس درمانگاه شبانهروزی چه باید کرد؟
نکات تکمیلی
درمانگاهها با توجه به فعالیتی که در طول مدت معینی انجام میدهند موظف هستند که نسبت به آنها گزارشهایی انجام دهند اینکه چه استانداردهایی برای ارزشیابی عملکرد درمانگاه وجود دارد هر ساله به مسئولان درمانگاهها ابلاغ میگردد. با ارائه این ارزشیابی میتوان عملکرد مرکز را مشخص نمود. نکتهای که درباره درمانگاهها و تأسیس درمانگاه وجود دارد این است که تمامی خدماتی که در درمانگاه ارائه میشود لازم است که در قرارداد مشارکت قید شده باشد و هر فعالیت بدون اطلاع تخلف به حساب میآید. همه بخشها و خدمات درمانی لازم است بر اساس ضوابط و مقرراتی انجام شود که مصوب کمیسیون پزشکی است. اخلاق حرفهای نکتهای است که افراد با رعایت آن میتوانند خدمات خودشان را نهایت کیفیت و در بهترین شرایط ارائه کنند.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
فراموش نکنید که میتوانید جهت دریافت نمونه قرارداد مشارکت با پزشک از خدمات این مرکز استفاده نمایید. در صورتی که این مطلب برای شما مفید بوده است ما را از نظرات خود مطلع سازید. همچنین میتوانید جهت استفاده از سایر مطالب به بلاگ لامینگو مراجعه کنید.
دیدگاه شما