مفاد قانونی یک مشارکت بازرگانی چیست؟
بسیاری از افراد در زندگی خود برای کسب درآمد و سرمایه اقدام به مشارکت با سایر افراد در زمینههای مختلف برای اهداف مختلف میکنند. مشارکت در کسب سود و درآمد، باوجود برخی از معایب اما، بسیار مورد استقبال افراد است؛ چراکه به آنها کمک میکند که در ابتدای مسیر بتوانند قدم بردارند. بازرگانی یکی از بخشهای مهم در هر کشوری است و به همین ترتیب، سود و منفعت بسیار زیادی را با کار صحیح در این بخش میتوان کسب کرد.
افراد، همواره در تلاش هستند که از این بخش درآمد کسب کنند اما آنچه که لازم است تمامی افراد مشغول به فعالیت در این حوزه مدنظر قرار دهند، این است که بهدلیل حساسیت و اهمیت بالای فعالیتهای بازرگانی، لازم است مفاد قانونی لازم درباره فعالیتهای مشارکت بازرگانی مدنظر افراد قرار گیرد و باتوجه به آن مفاد، مشارکت و فعالیت بازرگانی خود را پیش ببرند. ما در ادامه، درباره مفاد قرارداد مشارکت و فعالیتهای بازرگانی در این راستا صحبت خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
درصورتیکه شما بهدنبال دریافت یک نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی هستید، میتوانید از طریق لینک زیر با کارشناسان و وکلای ما در این مرکز در تماس باشید و از خدماتی که آنها در راستای ارائه نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی برای شما درنظر گرفتهاند استفاده نمایید:
قرارداد مشارکت بازرگانی چیست؟
در یک معنای کلی، اگر بخواهیم مشارکت بازرگانی را تعریف کنیم، باید اینگونه بیان کنیم که مشارکت بازرگانی در اصل، یکی از انواع مشارکتهای مدنی است و مشارکت مدنی عبارت است از شراکت و همکاری دو یا چند شخص که سرمایه در دست خود را برای رسیدن به هدفی معین تلفیق میکنند و در سود و زیان حاصل از فعالیت خود، با یکدیگر شریک هستند.
به همین ترتیب، مشارکت بازرگانی نیز یکی از انواع مشارکتهای مدنی است که بهدلیل اهمیت بسیار زیاد و سود زیاد حاصل از فعالیت در این راستا، افراد در ابتدا برای تأمین سرمایه و پیشبرد مسیر به مشارکت با یکدیگر میپردازند. نکتهای که درباره مشارکت بازرگانی وجود دارد، این است که فعالیتهای بازرگانی که مربوط به تجارت کالا و خدمات است، یکی از بخشهای بسیار مهم و تأثیرگذار اقتصاد هر کشور میباشد و لازم است فعالیتهای مشارکتی که برای انجام این عملیات انجام میگیرد، باتوجه به قوانین و مفاد قانونی پیش برود.
پیشنهاد میکنیم که این مطلب را حتماً مطالعه کنید: مشارکت بازرگانی و هر آنچه در اینباره باید بدانیم!
از نظر قانون، بازرگان چه کسی است؟
پیش از تنظیم هر قرارداد مشارکت، لازم است که درباره تمامی تعاریفی که لازم است در قرارداد مورد استفاده قرار بگیرد را بررسی کنیم و از نظر قانونی نیز آن را بررسی کنیم. در مشارکتهای بازرگانی، لازم است که در ابتدا بدانیم از نظر قانون چه افرادی را با دارا بودن چه ویژگیهایی میتوان بازرگان بهحساب آورد و فعالیتهای آنها را در حوزه بازرگانی نیز قانونی بهحساب آورد. نکتهای که وجود دارد، این است که اقدامات و فعالیتهای حوزه بازرگانی در اکثر مواقع بهدست تجار و بازرگانانی که سابقه کاری در این راستا دارند انجام میگیرد.
مطابق ماده 1 قانون تجارت، «تاجر کسی است که شغل معمولی خود را معاملات تجاری قرار بدهد.» در ماده 2 همین قانون، مصادیقی از معلاملات تجاری ذکر شده ازجمله خرید یا تحصیل هر نوع مال منقول بهقصد فروش یا اجاره، تصدی به حملونقل از راه خشکی یا آب یا هوا، عملیات بیمه بحری و غیر بحری و … . عملیات صرافی و بانکی نیز ازجمله فعالیتهای تجاری و بازرگانی محسوب میشود.
مفاد قانونی مشارکت بازرگانی چیست؟
فعالیتهایی که در بستر قانون انجام میگیرد، میتواند از پشتیبانیهای قانون بهرهمند شود و هر نوعی از فعالیت بازرگانی غیرقانونی، مورد پیگرد قانون قرار گرفته و تنبیه و مجازات فرد خاطی را منجر میشود. به همین ترتیب، افرادی که میخواهند قدم در مسیر فعالیتهای بازرگانی بگذارند، لازم است از قوانین و مقررات آن اطلاع پیدا کنند و به همین ترتیب، درروند کار خود آنها را رعایت کنند. در معنای دیگر، بهدلیل اهمیت بسیار زیاد فعالیتهای بازرگانی، برای تنظیم یک قرارداد مشارکت بازرگانی، بدون در نظر گرفتن مفاد این قرارداد، نمیتوان انتظار داشت که روند کار بهصورت صحیح و قانونی پیش برود. نکات مهمی که لازم است در قرارداد مورد بررسی و توجه قرار بگیرد، این است در ابتدا مشخص شود این مشارکت در جهت انجام چه فعالیتی شکل گرفته است.
همچنین، میزان سرمایه اولیه و سهم هر یک از طرفین قرارداد لازم است که مشخص شود تا در ادامه تنظیم قرارداد، بتوان مشخص کرد که به هر یک چه درصدی از سود و زیان تعلق میگیرد. تعهدات هر یک از طرفین قرارداد نیز لازم است در قرارداد مشارکت بازرگانی قید شود. در ابتدا، لازم است مشخص شود موضوع قرارداد چیست، اقدامات مشروح در قرارداد چه زمانی و در چه مدتزمانی انجام میگیرد، آیا تعهدات موضوع قرارداد ضمانت اجرا دارد و اینکه آیا اسناد و مدارکی برای تنظیم قرارداد ارائه شده است یا خیر. در اصل، قرارداد مشارکت بازرگانی همانند سایر قراردادهای مشارکت تنظیم میشود؛ اما نکتهای که وجود دارد این است که به دلیل اهمیت بسیار زیاد و تأثیر مستقیم آن در اقتصاد کشور لازم است با حساسیت بیشتری تنظیم شود و تمامی نکات با نظارت فرد آگاه و باتوجه به قانون مشارکت مدنی تنظیم گردد.
این مطلب ممکن است برای شما مفید باشد: آیا انواع مشارکت بازرگانی را میشناسید؟
در پایان به یاد داشته باشید
هر شکلی از فعالیتهای بازرگانی، برای اینکه مورد پیگردهای قانونی قرار نگیرد، لازم است که در بستر قانون و مقررات محل فعالیت انجام گیرد. ازآنجاییکه مشارکت بازرگانی نیز میتواند تأثیر بهسزایی در روند اقتصاد کشور داشته باشد، برای انجام آن لازم است قرارداد مشارکت تنظیم شود و این قرارداد مشارکت نیز باتوجه به قوانین، مفاد لازم را در خود جایداده باشد. قرارداد مشارکت بازرگانی، علاوهبر اینکه میبایست با احکام قانونی مطابقت داشته باشد، لازم است که حقوق طرفین قرارداد را نیز حفظ کند و سهم و فعالیت هر یک از آنها را باتوجه به درصد مشخصی که مورد تأیید آنها قرارگرفته است، تعیین کند.
همواره قراردادهایی تنظیم میشود که فرد تنظیمکننده آن اطلاعات کافی درباره چند و چون کار نداشته است و باعث بروز اختلافات و مشکلات بسیار زیادی میشود. به همین ترتیب، با تنظیم قرارداد نزد افراد آگاه میتوان از بروز مشکلات احتمالی آتی جلوگیری کرد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
فراموش نکنید که میتوانید جهت دریافت نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی از خدماتی که این مرکز برای شما در نظر گرفته است استفاد نمایید. درصورتیکه این مطلب را مطالعه نمودید، دیدگاه خودتان را دراینباره در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین میتوانید برای بهرهمندی از سایر مطالب به بلاگ لامینگو مراجعه کنید.
دیدگاه شما