مشارکت بازرگانی و هر آنچه در این‌باره باید بدانیم!

3 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی

شراکت در بازرگانی و تنظیم قرارداد مشارکت دراین‌باره، یکی از انواع بسیار پرکاربرد مشارکت‌های مدنی است. به همین ترتیب، لازم است که درباره این شراکت اطلاعات لازم در اختیار افراد قرار بگیرد. ازآنجایی‌که بازرگانی یکی از بخش‌های بسیار مهم هر کشوری است و بسیاری از مبادلات خارجی و داخلی در بستر قوانین و اقدامات بازرگانی اتفاق می‌افتد، افراد زیادی در این حیطه فعالیت می‌کنند. به همین ترتیب، قرارداد مشارکت بازرگانی یکی از انواع قراردادهایی است که در زمینه بازرگانی و اقدامات مربوط به آن منعقد می‌شود. نکته‌ای که در این باره وجود دارد، این است که فعالیت‌های بازرگانی هر کشور، یکی از بزرگ‌ترین قطب‌های اقتصادی آن کشور است؛ به همین ترتیب، لازم است دراین‌باره توجه کافی به‌ تمامی بخش‌ها، ازجمله نکات حقوقی، وجود داشته باشد.

این‌که افراد در دنیای بازرگانی، در چه مواردی ممکن است به شراکت با یکدیگر بپردازند و قوانین و مقررات فعالیت‌های بازرگانی هر بخش، در نحوه شراکت آن‌ها چه تأثیری می‌گذارد، لازم است توسط فعالان این زمینه مورد توجه قرار بگیرد تا بتوانند روند قانونی شراکت خود را در این مسیر حساس و حیاطی، شناخته و تحت کنترل داشته باشند. در اصل، اگر تمامی بخش‌های بازرگانی یک کشور با رعایت اصول و قواعد پیش برود، می‌تواند تأثیر مثبت خود را در اقتصاد کشور داشته باشد و ارتباطات بازرگانی در سایه شراکت‌ها و مشارکت‌های بازرگانی به‌درستی طی شود.

 

درصورتی‌که شما به دنبال یک نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی هستید، می‌توانید از طریق لینک زیر با کارشناسان و وکلای ما در این مرکز در تماس باشید و از خدمات آن ها جهت مشاوره و یا دریافت نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی استفاده نمایید:

دانلود قرارداد شراکت بازرگانی

 

انواع شراکت‌های بازرگانی را می‌شناسید؟

ازآنجایی‌که تجارت یکی از ارکان بسیار مهم در اقتصاد یک کشور است، قدم نهادن در این مسیر می‌تواند هم بسیار پرسود و مفید باشد، هم در صورت بی‌کفایتی و ناآگاهی، عامل ضرر و زیان شود. به همین ترتیب، در این مسیر بازرگانان و تجار لازم است که با تنظیم قرارداد، تمامی مبادلات خود را مکتوب نمایند؛ چراکه هرچند در گذشته‌های دور تنها با تکیه‌بر حرف می‌شد کار را پیش برد، مسائل و اختلافاتی که از این مسئله پیش‌ می‌آمد، بسیار زیاد بود. افراد ممکن است در معاملات بازرگانی، با یکدیگر مبادلاتی داشته باشند و در این مسیر به شراکت و مشارکت دست بزنند. در همین راستا، شناخت انواع این شراکت‌ها و یا مشارکت درزمینه بازرگانی و اطلاع داشتن از انواع قراردادهای مشارکت که در این راستا منعقد می‌گردد، می‌تواند به افراد آگاهی‌های لازم را برای ورود به این عرصه اعطاء کند.

تمامی اقداماتی که در مسیر بازرگانی انجام می‌گیرد، می‌تواند در قالب مشارکت انجام گیرد. به‌عنوان‌مثال، کسی که اقدام به حمل و جابه‌جایی کالا از طریق مسیرهای هوایی، زمینی یا دریایی می‌کند، می‌تواند این فعالیت‌ها را به‌شیوه مشارکتی انجام دهد. همچنین، می‌توان هرگونه فعالیت بانکی و یا صرافی‌ و فعالیت‌های کمسیونی و مبادلات املاکی و دفاتر خدماتی را که در حیطه فعالیت‌های بازرگانی جای می‌گیرند، به‌صورت مشارکتی انجام داد. فعالیت‌های مربوط به کشتی‌رانی و کشتی‌سازی و تمامی فعالیت‌های مربوط به بیمه بحری و غیر بحری که در دسته اقدامات بازرگانی است، می‌تواند در حیطه اقدامات مشارکتی انجام گیرد. درواقع، تمامی فعالیت‌های بازرگانی می‌توانند به‌صورت مشارکتی انجام گیرند.

 

نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی

 

برای مشارکت مدنی بازرگانی چه قوانین و مقررات مهمی وجود دارد؟

برای تنظیم قرارداد مشارکت، لازم است که مقررات مربوط به آن در قرارداد مورد توجه قرار بگیرد. همچنین در اقدامات بازرگانی، به‌دلیل اهمیت و حساسیت کار، توجه به نکات حقوقی و مواد قانونی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. درنتیجه، قرارداد مشارکت بازرگانی یکی از انواع پرکاربرد مشارکت‌های مدنی است که لازم است در تنظیم آن، توجه و دقت کافی با کمک و راهنمایی افراد آشنا به اصول حقوقی داشت. همه آنچه در قرارداد شراکت قید می‌شود، لازم است که مورد تأیید طرفین قرارداد مشارکت قرار گرفته باشد و آنچه که به‌صورت مکتوب در قرارداد ذکر شده، می‌بایست با مذاکرات شفاهی طرفین، تطابق داشته باشد.

در اکثر موارد، توجه نداشتن به متن قرارداد سبب به‌وجود آمدن بسیاری از مشکلات می‌شود و سند امضاءشده تنها وسیله استناد است. ازآنجایی‌که اقدامات بازرگانی سرمایه زیادی را در بر می‌گیرد، لازم است مشخص شود که درصورت ورود ضرر و زیان توسط هر یک از طرفین، شیوه جبران آن به چه صورت خواهد بود. به‌صورت کلی، برای قرارداد مشارکت بازرگانی، لازم است تمامی نکات و اصول قرارداد به‌دقت رعایت شود؛ چراکه معمولاً در حیطه بازرگانی افراد زیادی شریک می‌شوند و لازم است روند شراکت به‌صورت قانونی انجام شود.

 

نحوه شراکت در فعالیت‌های بازرگانی چگونه است؟

در ابتدا لازم است که هنگام مشارکت با سایر افراد، چه در حوزه بازرگانی چه در هر زمینه‌ دیگر، در نظر داشته باشید که این شراکت در جهت این است که در آورده و سود در روند یک کسب‌وکار با آن‌ها شریک شوید. نکته‌ای که درباره شراکت بازرگانی اهمیت دارد، این مسئله است ک در اکثر موارد، فعالیت‌های بازرگانی طیف وسیعی از سرمایه را شامل می‌شود و لازم است که برای انجام آن قرارداد دقیقی درباره نحوه مشارکت و کار تنظیم شود. این‌که شما در چه بخشی از دنیای بازرگانی اقدام به فعالیت می‌کنید و شما و شریک یا شرکای شما چه آورده‌ای در ابتدا برای شروع فعالیت داشته‌اید، نشان‌دهنده چگونگی روند شراکت و محاسبه نحوه تقسیم سود و زیان است.

 

نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی

 

به همین ترتیب، ابتدا لازم است مشخص کنید که برای روند فعالیت خود، به چه نوعی از سرمایه نیاز دارید و سپس، با در نظر مقرراتی که رعایت آن در قرارداد مشارکت بازرگانی اهمیت دارد، شریک مناسب خودتان را پیدا کنید. تمامی نکاتی که مورد توافق شما و شریکتان قرار می‌گیرد، لازم است در قرارداد به‌وضوح مشخص شود. همچنین، لازم است در بخشی از قرارداد مشخص کنید در مواردی که هر یک از طرفین خلاف روند قرارداد عملی انجام داد و یا شرایط خاصی به وجود آمد، در چه صورت می‌توان به فعالیت ادامه داد.

 

در پایان به یاد داشته باشید

در حقیقت، همانند همه فعالیت‌ها، کار مشارکتی یکی از انتخاب‌های بسیاری از افراد است؛ چراکه در ابتدای مسیر ممکن است بسیاری از افراد به‌دلیل ریسک زیاد کار و یا نداشتن سرمایه کافی، به‌تنهایی نخواهند که این مسیر را طی نمایند. به همین ترتیب، لازم است تمامی نکات مربوط به یک قرارداد مشارکت در اقدامات بازرگانی شراکتی نیز مورد توجه قرا بگیرد. نکته‌ای که وجود دارد، این است که بازرگانی نقش بسیار مهمی در اقتصاد یک مملکت دارد؛ به همین ترتیب، تمامی روند و مراحل مشارکت لازم است به‌صورت قانونی انجام گیرد تا کار و فعالیت افراد نقش درست و به‌سزایی در اقتصاد ایفا کند.

داشتن مشاوره حقوقی در زمینه تنظیم قرارداد و دریافت نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی از کارشناسان و وکلایی که بتوانند اطلاعات لازم و کافی را درباره قرارداد مشارکت بازرگانی در اختیار افراد قرار دهند و نکات مهم را به آن‌ها یادآوری کنند، می‌تواند در روند فعالیت آن‌ها بسیار مؤثر بوده و باعث اتفاقات مثبتی در کار و فعالیت آن‌ها شود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

فراموش نکنید که می‌توانید جهت دریافت‌ نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی، از خدماتی که این مرکز برای شما درنظر گرفته است استفاده نمایید. درصورتی‌که این مطلب را مطالعه نمودید، دیدگاه خودتان را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین می‌توانید جهت استفاده از سایر مطالبی که برای شما وجود دارد، به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه