آیا انواع مشارکت بازرگانی را می‌شناسید؟

3 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی

افراد در زندگی خود، برای کسب سرمایه، ممکن است اقدام به مشارکت در زمینه‌های مختلفی کنند. به همین ترتیب، این مشارکت در انواع مختلف و به شکل‌های متفاوتی انجام می‌گیرد. بازرگانی، یکی از بخش‌های بسیار مهم در هر جامعه‌ای است و بخش بسیار بزرگی از اقتصاد یک کشور وابسته به این اقدامات است. بر همین اساس، بسیاری از افرادی که اقدام به کسب سرمایه در این حوزه می‌کنند، اقدام به مشارکت با افراد دیگر برای راه‌اندازی فعالیت خود و کسب درآمد و سود می‌کنند.

نکته‌ای که وجود دارد این است که آیا تمامی این مشارکت‌ها شبیه به یکدیگر هستند و یا اینکه باید اطلاعاتی درباره انواع این شراکت‌ها کسب کرد؟ به همین ترتیب، در ادامه، ما درباره انواع مشارکت و تأثیر آن در شراکت و مشارکت در امور بازرگانی صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

 

درصورتی‌که شما به دنبال تنظیم و دریافت یک نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی هستید، می‌توانید از طریق لینک زیر با کارشناسان و وکلای ما در ارتباط باشید و از خدماتی که آن‌ها دراین راستا برای شما درنظر گرفته‌اند استفاده نمایید:

دانلود قرارداد شراکت بازرگانی

 

مشارکت بازرگانی یکی از انواع مشارکت‌های مدنی!

مشارکت مدنی به شراکت افراد در بستر قانون گفته می‌شود که در جهت رساندن یک منفعت عمومی و کسب درآمد یا سود، با انعقاد یک قرارداد، تنظیم می‌گردد. ازآنجایی‌که بازرگانی دربردارنده بخش بزرگی از اقتصاد یک کشور است، مشارکت در فعالیت‌های بازرگانی منتهی به ارائه خدمات عمومی می‌شود. مشارکت مدنی به این معناست که افرادی در یک کار با یکدیگر مشارکت می‌کنند و درنهایت، در مدت‌زمانی که به شراکت با یکدیگر می‌پردازند، از سود حاصل از آن به‌صورت مشاع استفاده می‌کنند.

 

نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی

 

به همین ترتیب، در بخش بازرگانی، ازآنجایی‌که سود یا زیان وارده می‌تواند بسیار زیاد باشد، مشارکت افراد با یکدیگر بسیار رواج دارد. همچنین، از آنجایی که سود و زیان فعالیت‌های بازرگانی و مشارکتی ممکن است بسیار زیاد باشد، افراد با شراکت و انعقاد قرارداد مشارکت در این فعالیت‌ها، تا حدودی خود و سرمایه خود را حفظ می‌کنند.

 

انواع مشارکت‌های مدنی بازرگانی کدام‌اند؟

در اصل، مشارکت مدنی یکی از انواع شراکت‌های پرکاربرد و مورد استفاده افراد است. به همین ترتیب، چه در بخش صادرات، چه واردات و چه تولیدات یک محصول یا ارائه خدمات، می‌توان با انعقاد قرارداد مشارکت درزمینه فعالیت‌های بازرگانی، با فرد یا افراد دیگر در سود و زیان سهیم شد. به‌عنوان مثال، دو یا چند نفر از افراد تصمیم می‌گیرند که باهم قدم در مسیر بازرگانی بگذار‌ند؛ به همین ترتیب، با سرمایه یکی و یا تخصص دیگری در مسیر بازرگانی گام نهاده و فعالیت حرفه‌ای خود را شروع می‌کنند. نکته‌ای که اهمیت دارد این است که باید توجه داشت که بازرگانی از مسائل حساس در هر جامعه‌ای است و به همین ترتیب، لازم است افراد پیش از آن‌که بخواهند در این مسیر به شراکت بپردازند، نسبت به حوزه فعالیتی که می‌خواهند انجام دهند، اطلاعات لازم را به‌دست بیاورند.

افرادی که درزمینه صادرات کالا و خدمات تصمیم به تنظیم قرارداد مشارکت و شراکت در سود و زیان حاصل از آن می‌گیرند، لازم است در ابتدا به‌صورت دقیق در قرارداد خود اطلاعات لازم را درباره کار و نحوه همکاری‌شان ذکر کرده و به همین ترتیب، شراکت خود را باتوجه به حضور، نقش و درنهایت توافق طرفین قرارداد شروع کنند. واردات کالا به داخل نیز یکی از اقداماتی است که بازرگانان در جهت کسب درآمد و سود از آن استفاده می‌کنند؛ به همین ترتیب، در این مسیر نیز می‌توان برای کسب درآمد اقدام نمود. علاوه بر این موارد، بازرگانی می‌تواند بخش‌های دیگری را نیز در بر داشته باشد؛ مانند بخش‌ مدیریت بازرگانی.

 

انواع مشارکت‌های بازرگانی چه ویژگی‌هایی دارند؟

 

در اصل، آنچه اهمیت دارد، این مسئله است که افراد در جهت انجام یک عمل بازرگانی که مربوط به بخش بازرگانی یک جامعه است، اقدام به انجام عمل شراکت می‌کنند. آنچه لازم است درباره انواع مختلف این قرارداد مورد بررسی قرار بگیرد، این است که در قراردادی که تحت عنوان شراکت تنظیم می‌گردد به‌وضوح مشخص شود که افراد برای چه نوعی از اقدامات به مشارکت پرداخته‌اند. تمامی مسائل لازم است که در قرارداد مشارکت قید شود؛ ازجمله این‌که کار دقیق افراد در روند مشارکت کدام است و یا این‌که واردات یا صادرات آن‌ها با توجه به قوانین رایج کشور انجام می‌گیرد.

 

نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی

 

همچنین، در قرارداد، با توجه به نوع فعالیت، لازم است که سهم هر یک از شرکا مشخص شود. در اصل، می‌توان گفت با توجه به نوع فعالیت و تأثیر آن در اقتصاد یک کشور، ممکن است قانون اخذ برخی مجوزها را اجباری کند و در مواردی نیز این مسئله خود باعث جلوگیری از ایجاد برخی مشارکت‌ها می‌شود. در حقیقت، آنچه تعیین‌کننده شیوه رفتار قانون با فعالیت‌های بازرگانی است، این است که آن فعالیت در چه جایگاه و در اصل، چه تأثیری در اقتصاد و اجتماع داشته باشد. به همین ترتیب، شاید ما بازرگانی را یکی از عوامل تعامل افراد با کشورهای مختلف برای ارائه و دریافت کالا و خدمات بدانیم و هر یک، در راستای یک موضوع خاص باشد؛ اما ویژگی خاص هر نوع مبادلات بازرگانی باتوجه به موضوع آن و همچنین، اقدامات و نکاتی که شرکا در آن خصوص قید نموده‌اند، تعیین می‌گردد.

 

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: مشارکت بازرگانی و هر آنچه در این‌باره باید بدانیم!

 

در پایان به یاد داشته باشید که…

 

مشارکت بازرگانی، در اصل، یکی از انواع مشارکت‌های مدنی است که اقدامات بازرگانی را در بر می‌گیرد. انواع مختلفی از شراکت‌ها در راستای فعالیت‌های بازرگانی صورت می‌گیرد که در بیشتر موارد، برای صادرات و واردات کالا و خدمات در سطح داخلی و یا خارجی اتفاق می‌افتد. به همین ترتیب، انواع مختلف مشارکت‌های بازرگانی و ویژگی‌های آن، باتوجه به نوع فعالیت تعیین می‌گردد. آنچه برای تنظیم قرارداد مشارکت بازرگانی اهمیت دارد، این است که فعالیت در ابتدا ازنظر قانونی بدون اشکال باشد و در درجه دوم، طرفین قرارداد بتوانند با شرایط یکدیگر مطابقت پیدا کرده و به همین ترتیب، با تعیین نحوه مشارکت، قرارداد خود را منعقد و همکاری خود را آغاز نمایند.

به همین ترتیب، برای تنظیم قرارداد مشارکت بازرگانی، ازآنجایی‌که بازرگانی یکی از بخش‌های پراهمیت در یک جامعه است، لازم است نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی را نزد افرادی که درباره چندوچون ماجرا اطلاعاتی در دست دارند تنظیم کنیم تا در صورت وجود مشکل و یا بروز اختلاف و یا تناقضات، بتوانند طرفین قرارداد را آگاه سازند.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

فراموش نکنید که جهت دریافت یک نمونه قرارداد مشارکت بازرگانی، از خدماتی که این مرکز برای شما درنظر گرفته است، استفاده نمایید. درصورتی‌که این مطلب را مطالعه نمودید، دیدگاه خودتان را در این‌باره در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین برای استفاده از سایر مطالب می‌توانید به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

یک دیدگاه