پیمانکار ساختمان چه وظایفی دارد؟
ساختمان سازی یکی از کارهایی است که لازم است برنامه ریزی صحیح و اصولی داشته باشد. بخاطر همین همواره افراد سعی میکنند که در پروژه ساخت و ساز ساختمان خودشان پیمانکاری صحیحی داشته باشند. پیمانکاری ساختمان باعث میشود روند ساخت و ساز اصولی و بر اساس نظر یک فرد با سابقه انجام شود و فردی که به عنوان پیمانکار در یک پروژه مشغول میشود ملزم میشود تا روند عملیات را بر اساس آنچه که کارفرما از او انتظار دارد و آنچه که در قرارداد پیمانکاری قید شده است به پیش ببرد. بنابراین شاید آشنایی با وظایفی که یک پیمانکار برعهده دارد بتواند به شما کمک کند که در روند عملیات ساخت و ساز ساختمان خود تصمیمات درست تری را اتخاذ کنید.
این مطلب را حتما بخوانید: همه آنچه که باید درباره قرارداد پیمانکاری ساختمان بدانید
پیمانکار کیست؟
در اجرا یک پروژه و عملیات ساخت و ساز شناخت هر یک از این عوامل میتواند بسیار کمک کننده باشد تا بتوان روند را بسیار اصولی و منطقی به پیش برد. پیمانکار یک عملیات کسی است که آنچه در قرارداد پیمانکاری موضوع عملیات است را بر عهده بگیرد و بر اساس آنچه که کارفرما از او انتظار دارد در برابر مبلغی که در قرارداد نیز تعیین شده است به انجام برساند. پیمانکار یک عملیات ساخت و ساز میتواند به عنوان یک پیمانکار عمومی و یا یک پیمانی کار جزئی فعالیت داشته باشد:
پیمانکار عمومی
پیمانکار عمومی به فردی حقیقی و یا یک شرکت پیمانکاری گفته میشود که با امضاء یک قرارداد میان کارفرما و خودشان موظف میشوند پروژه را بر اساس انچه که در نقشه و برنامه ریزی پروژه وجود دارد به پیش ببرند. در کل پیمانکاری عمومی و کلی به پیشبرد کلی عملیات میپردازند و نقشه کلی و یا مسائل مربوط مخارج را مدیریت خواهد کرد.
پیمانکار جزئی
پیمانکار جزء به انجام کارهای جزئی در یک پروژه بزرگتر میپردازند و کسی که به صورت جزئی و مقطعی به مدیریت یک عملیات میپردازد پیمانکار جزء نامیده میشود. به عنوان مثال اگر در یک پروژه ساخت و ساز کلی بخشی از کار نیاز به انجام کارهایی دیگر مثل تعمیرات تخصصی داشته باشد پیمانکاری برای این کار موظف میشوند تا عملیات را به پایان برساند.
اصلی ترین مسئولیت پیمانکار ساختمان چیست؟
مهمترین مسئولیت یک پیمانکار این است که بتواند تمامی مراحل مربوط به عملیات را برنامه ریزی صحیح کند و همه فعالیتهای افرادی که در عملیات به کار گرفته شده اند را بررسی نماید. بنابراین شاید داشتن سابقه مفید در این راستا بتواند بسیار مفید فایده باشد. در نهایت برای این که برنامهای که پیمانکار برای کارها در نظر میگیرد؛ میبایست بر اساس قوانین و ضوابطی باشد که در این حیطه وجود دارد.
در صورتی که شما نیاز به دریافت یک نمونه قرارداد پیمانکاری ساختمان دارید میتوانید با مراجعه کردن به لینک زیر از خدمات کارشماسان ما برای ارائه نمونه قرارداد پیمانکاری ساختمان و یا سایر قراردادها استفاده نمایید:
دانلود نمونه قرارداد پیمانکاری ساختمان
پیمانکار ساختمان چه وظایفی دارد؟
برای این که پروژه ساخت و ساز به خوبی و بر اساس قرارداد در مدت زمان مشخصی به پیش برود؛ پیمانکار موظف میشود که کارهایی را انجام دهد. کارهایی که پیمانکار وظیفه دارد به آنها عمل کند از استخدام کارگران و افراددیگر در پروژه است تا برنامه ریزی صحیح و روند مرحله به مرحله در پیشبرد کارها.
مسائل مربوط به کارگران
پیمانکار با برآورد کارها و برنامه ریزی صحیح میبایست افرادی را در جهت هدف عملیات در پروژه حاضر کند. این که چه کسی و با کدام تواناییها در پروژه مفید هستند و یا این که کدام یک از کارگران بازدهی مفیدی ندارند و وظیفه تذکر و اخراج آن ها نیز بر عهده پیمانکار خواهد بود. در یک کلام میتوان گفت نیروی انسانی مشغول به فعالیت در هر عملیاتی که قرارداد پیمانکاری در آن منعقد شده است بر عهده پیمانکار خواهد بود.
مسائل مربوط به مصالح ساختمانی
پیمانکار اگر به عنوان یک پیمانکار عمومی مشغول به کار شده است و در قراداد نیز به این موضوع اشاره شده است وظیفه دارد که مصالح مورد نیاز را خودش با مبلغی که کار فرما در اختیار وی گذاشته است تهیه کند. این که یک کارفرما تا چه اندازه از بازار خرید مصالح مطلع است و یا میتواند با حداقل هزینه نتیجه بهتری ارائه دهد به سابقه و تواناییهای وی باز میگردد. همچنین ارتباط موثر با افرادی که در زمینه فروش مصالح فعالیت میکنند؛ میتواند راه را برای پیمانکار سادهتر نماید.
قوانین و مقررات ساختمان سازی
پیمانکار باید نسبت به قوانین مقرراتی که در زمینه ساخت و ساز وجود دارد اطلاعات کافی داشته باشد و بتواند با توجه به آنچه که هدف عملیات است و قوانین متفاوتی که ممکن است بسته نوع عملیات وجود داشته باشد؛ برنامه ریزی صحیح داشته باشد. یکی از کارهایی که پروژه را میتواند بدون دردسر به پیش ببرد همین توجه کافی به قوانین و مقررات است.
تنظیم هزینهها با بودجه اصلی
پیمانکار در همان برنامه ریزی کلی خود باید بتوان با توجه به مقدار بودجهای که در اختیار دارد برنامه ریزی خود را انجام دهد. توجه به میزان هزینهها و مخارج باید به گونهای باشد که عملیات با توجه به مدت زمانی که در قرارداد قید شده به اتمام برسد و در طی این عملیات هزینهای کلان به صورت غیر منتظره پیش نیاید.
بررسی و بازبینی
پیمانکار میبایست بر کار همه افراد حاضر در پروژه نظارت داشته باشد و در پایان انجام کار نیز همه عملیات و پروژه را مورد بررسی قرار دهد و ببیند که آیا پروژه مورد تایید است یا در مواردی که لازم است تغییراتی اعمال شود در جهت رفع آن ها اقدام نماید.
این مطلب ممکن است برای شما جالب باشد: درباره قرارداد پیمانکاری ساختمان بیشتر بدانید
کلام آخر
پیمانکار ساختمان وظایفی چند وجهی دارد و تواناییها و سوابق یک پیمانکار میتواند کار را بهتر و صحیحتر به پیش ببرد. این که یک پیمانکار با داشتن قدرت رهبری بتواند همه عملیات در دست داشته باشد باعث میشود روند انجام پروژه بهتر و اصولیتر و بدون سردرگمی برای سایر افراد به پیش رود. بنابراین یک پیمانکار خوب با داشتن قدرت مسئولیت پذیری میتواند امنیت و حقوق همه افراد حاضر در پروژه را حفظ کند و با تکیه بر دانش و تجربه خود بداند که در هر بخشی از عملیات دقیقا چه میخواهد و انتظاراتی که از میرود را بر آورده سازد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
فراموش نکنید که میتوانید جهت دریافت یک نمونه قرارداد پیمانکاری ساختمان از خدمات این مرکز بهرهمند شوید. در صورتی که این مطلب برای شما مفید بوده است در بخش نظرات دیدگاه خودتان را با ما در میان بگذارید. همچنین میتوانید جهت استفاده از سایر مطالب به بلاگ لامینگو مراجعه فرمایید.
دیدگاه شما