جوشکاری ساختمان و انواع پیمانکاری آن

نمونه قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان

پیمانکاری جوشکاری ساختمان یکی از تخصص‌هایی است که در ساختمان‌سازی اهمیت بسیار زیادی دارد. با توجه به حساسیت بسیار بالایی که جوش و جوشکاری در ساختمان‌سازی دارد، تجربه و تخصص جوشکار ساختمان برای کارفرما دارای درجه اهمیت بسیار زیادی بوده و ازاین‌رو وی در هنگام تنظیم قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان حساسیت‌های زیادی نیز به خرج خواهد داد. یکی از ابزارهایی که کاربران می‌توانند با استفاده از آن در هنگام تنظیم  قرارداد پیمانکاری جوشکاری شرایط بهینه‌ای برای خود رقم بزنند، تهیه و دانلود نمونه قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان است که توسط وکیل پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی تهیه و تنظیم شده باشد.  اهمیت قائل شدن به مفاد چنین قراردادهایی هم از سوی کارفرما و هم از سوی پیمانکار لازمه تنظیم یک  قرارداد مناسب و محکم است.

در این مقاله در کنار بررسی شرایط مختلف جوشکاری ساختمان و انواع آن، سعی داریم شما را با نکاتی که ممکن است در هنگام تنظیم قرارداد پیمانکاری جوشکاری نیز آشنا کنیم. استفاده از این نکات می‌تواند مناسب‌ترین شرایط را برای هر دو طرف قرارداد به دنبال داشته باشد.

 

این مطلب را بخوانید: نمونه قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان و مسائل حقوقی مربوط به آن

 

قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان

به صورت کلی قرارداد پیمانکاری قراردادی است که طی آن، یک طرف به عنوان پیمانکار وظیفه انجام کامل یا یک قسمتی از یک پروژه را در ازای دریافت دستمزد به عهده می‌گیرد. سمت دیگر این قرارداد کارفرمای پروژه قرار دارد. هر دو طرف چنین قراردادهایی می توانند افراد حقیقی یا حقوقی باشند. قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان یک نمونه از انواع قراردادهای پیمانکاری است که در طی آن وظیفه جوشکاری سازه یک پروژه به پیمانکار اعطا می‌شود. برای درک هرچه بهتر مفاهیم مربوط به این قراردادها می‌توانید از نمونه قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان کمک بگیرید.

 

تهیه نمونه قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان

قبل از اینکه به بررسی دقیق جوش و جوشکاری در ساختمان بپردازیم، لازم است تا شما را با مفاد قراردادهای حقوقی مربوط به این پروژه‌ها آشنا کنیم. بهترین راه در این مواقع پیش پای پیمانکاران و کارفرمایان گرامی مطالعه تمام موارد و بندهای موجود در نمونه قرارداد پیمانکاری جوشکاری است. اهمیت این قرارداد از آنجایی بیشتر می‌شود که در آن به بررسی دقیق مشخصات فنی جوشکاری نیز پرداخته می‌شود. درواقع با توجه به اینکه انواع روش‌های مختلفی برای جوشکاری در ساختمان وجود دارد و ابزارهای لازم برای آنها نیز متفاوت است، این قرارداد می‌تواند مسیر مشخصی را برای پیمانکار در استفاده از این ‌روش‌ها و تجهیزات مشخص نماید.

موسسه حقوقی لامینگو با سال‌ها تجربه در زمینه تنظیم چنین قراردادهایی اکنون این افتخار را دارد تا بهترین نمونه قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان را در اختیار کاربران خود قرار دهد. کاربران می‌توانند  تمام نیازهای خود را برای تنظیم چنین قراردادهایی بدون هیچ نگرانی در این نمونه قرارداد در اختیار داشته باشند.

دانلود قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان

 

انواع جوش در جوشکاری ساختمان

جوش‌ها در استفاده رایج‌تر و کاربردی‌تر به دو نوع جوش شیاری و جوش گوشه تقسیم می‌شوند.  البته در ساختمان‌سازی انواع جوش‌های دیگری مانند جوش انگشتانه و یا جوش کام نیز استفاده می‌شود که کاربرد خیلی زیادی نداشته و در موارد بسیار محدودی به کار گرفته می‌شوند.

جوش شیاری همان‌طور که از اسمش پیداست، برای جوش دادن قطعات و صفحات که در امتداد یکدیگر قرار گرفته و به صورت طولی نیاز به جوش دارند استفاده می‌شود. این جوش برای جوشکار این شرایط را به وجود می‌آورد تا بتوانند در طول مسیر جوشکاری ضخامت و طول آن را تغییر دهد.

 

نمونه قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان

 

در عوض جوش گوشه از انواع روش‌های جوشکاری ساختمان است که در آن خیلی نیازی به تطبیق کامل قطعات در کنار هم وجود نداشته و جوشکار با سرعت و شرایط راحت‌تری می‌تواند از آن استفاده نماید. جوش گوشه کاربرد وسیع‌تری نسبت به جوش شیاری در ساختمان‌سازی داشته و از آن برای اتصال مقاطع نورد شده، مهاربندها، تکیه‌گاه‌ها، صفحات، اتصال جان به بال تیر و مواردی ازاین‌دست استفاده می‌شود.

 

انواع اتصالات جوشی در ساختمان

یکی از موارد بسیار مهمی که هنگام استفاده از نمونه قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان برای تنظیم این قرارداد باید به آن دقت شود، تجربه و رزومه پیمانکار است.  هرچند در متن قرارداد به این موضوع اشاره زیادی نمی‌شود اما با این وجود به دلیل شرایط مختلفی که در حین پروژه پیش می‌آید، تجربه پیمانکار اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد. یکی از موارد مهم استفاده از تجربه پیمانکار در پیاده‌سازی انواع اتصالات جوشی است. اتصالات جوشی بسته به شرایط کار ممکن است تعاریف مختلفی داشته و به صورت عملی شرایط مختلفی داشته باشند. اما به صورت کلی اتصالات جوشی در ساختمان به پنج نوع تقسیم می‌شود:

  • اتصال سپری
  • اتصال لب به لب
  • اتصال گونیا
  • اتصال پیشانی
  • اتصال روی هم

 

این پنج نوع اتصال جوشی  رایج‌ترین اتصالاتی هستند که پیمانکار جوشکاری بایستی به آنها تسلط کامل داشته و در حین پروژه ساختمان‌سازی و جوشکاری ساختمان از آنها استفاده نماید.

 

این مطلب را از دست ندهید: نکات حقوقی عقد قرارداد با پیمانکار جوشکاری ساختمان

 

انواع روش جوشکاری در قرارداد پیمانکاری

جوشکاری در ساختمان با روش‌های مختلفی صورت می‌پذیرد. انواع روش‌های جوش مقاومتی یا جوش قوس الکتریکی ازجمله روش‌های متداول جوشکاری در پیمانکاری ساختمان هستند. منظور از انواع روش‌های جوشکاری در قرارداد پیمانکاری به استانداردها و تجهیزاتی برمی‌گردد که پیمانکار جوشکاری از آنها برای اجرای عملیات استفاده می‌نماید. از نوع الکترودها گرفته تا روش اتصال اجزا به یکدیگر و همچنین رعایت استانداردهای تعریف شده برای جوشکاری مواردی هستند که اهمیت بسیار زیادی در جوشکاری ساختمان داشته و در نمونه قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان نیز در بند مربوط به مشخصات فنی به آنها اشاره می‌شود.

برای مثال جوش قوس الکتریکی با انواع مختلف الکترود‌ها قابل‌انجام است. جوش قوس الکتریکی با الکترود فولادی روکش‌دار یا الکترود گرافیتی یا حتی الکترود فولادی بدون روکش ازجمله تنوع روش‌های جوشکاری در پیمانکاری ساختمان هستند که پیمانکار بایستی به آنها احاطه داشته و در مواقع مختلف از بهترین روش استفاده نماید.

 

نمونه قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان

 

اهمیت کیفیت جوش سازه‌های ساختمانی در پیمانکاری جوشکاری

حال که با انواع روش‌های جوشکاری و همچنین این تجهیزات و موارد مورداستفاده در جوشکاری آشنا شده‌اید، به‌راحتی می‌توانید اهمیت کیفیت این روش‌ها را نیز در سازه‌های ساختمانی درک کنید. همان‌طور که می‌دانید جوش در صنعت ساختمان دارای استانداردهای تعریف شده بین‌المللی است و ضوابط شهرداری و ساختمان‌سازی کارفرمایان را مجاب به استفاده از این استاندارد‌ها می‌نماید. ازاین‌رو انتخاب پیمانکار جوشکاری ساختمان بایستی بر اساس کیفیت کار و لیاقت سنجی صورت پذیرد. صرف دریافت مبالغ کمتر نمی‌تواند بند معیار درستی برای انتخاب پیمانکار جوشکاری ساختمان باشد.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

در این مقاله با مسائل و موضوعات مختلف مربوط به پیمانکاری جوشکاری ساختمان آشنا شدید. همچنین موارد مهمی که ممکن است در نمونه قرارداد پیمانکاری جوشکاری ساختمان به آنها نیاز داشته باشید را نیز تا حدی با هم مرور کردیم. استفاده از این نکات و روش‌ها همگی برای  فراهم نمودن رفاه بیشتر و کیفیت بالاتر در ساختمان‌سازی برای کارفرمایان گرامی لازم است. کاربرانی که به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در زمینه قرارداد پیمانکاری یا جوشکاری در ساختمان هستند می‌توانند از سایر مقالات آموزشی ما در بلاگ حقوقی لامینگو دیدن کرده و از آن‌ها استفاده نمایند. همچنین در انتهای مقاله در بخش نظرات شما می‌توانید سؤالات خود را با مشاورین ما درباره انواع قراردادهای پیمانکاری در میان گذاشته و پاسخ‌های آنها را نیز  جویا شوید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

بدون دیدگاه