جلوگیری از خطاهای ناخواسته در حقوق استارتاپ

4 سال پیش
مشاوره حقوقی استارتاپ

کارآفرینان هم مانند سایرین، ممکن است از قوانین سرپیچی کنند. اما باید بدانید که قانون‌شکنی می‌تواند تأثیرات مضری برای یک کسب‌وکار تازه کار داشته باشد. برای برخی، حتی می‌تواند منجر به نابودی آن‌ها شود. لذا اگر به فکر راه‌اندازی استارتاپ هستید یا هم اکنون آن را اداره می‌کنید، به چهار مورد زیر در راستای مشاوره حقوقی استارتاپ توجه فرمایید:

 

1- با صداقت کار کنید

یکی از ساده‌ترین نکات برای جلوگیری از مشکلات حقوقی، اداره استارتاپ بر پایه شفافیت و صداقت است. تقریباً غیرممکن است که کاربران یک کسب‌وکار متقلب را دنبال کنند؛ حداقل در بلند مدت! سرمایه‌گذاران نیز هم تنها بر روی کارآفرینانی که دارای صداقت و شفافیت بالایی هستند سرمایه گذاری می‌کنند.

به اصول محکم و اخلاقی پایبند باشید. در برخی شرایط حرفه‌ای، شما با یک میانبر وسوسه‌انگیز روبرو خواهید شد که استارتاپ را به خطر می‌اندازد؛ مانند فروش غیرقانونی داده‌های کاربران. در این شرایط به خاطر داشته باشید که کارآفرینانی که دروغ می‌گویند و تقلب می‌کنند، اغلب کارمندان، مشتریان و سرمایه گذاران خود را نیز به خطر می‌اندازند.

 

2- همه چیز باید کتبی باشد!

هر رابطه رسمی که در کسب‌وکار شماست باید به صورت کتبی باشد. در آغاز یک رابطه ممکن است عقد قراردادها غیر ضروری به نظر برسند (زمانی که همه چیز دوستانه است)، اما یکی از اهداف قرارداد هدایت روابط در مواقع پیش‌بینی نشده است. بدون عقد، وقتی روابط کمی ناخوشایند شود به سرعت نیز فرو می‌پاشد و ممکن است یک بحث به یک دادخواست حقوقی تبدیل شود.

اغلب این اتفاق در توافقات شفاهی بین بنیان‌گذاران رخ می‌دهد. یكی از آسان‌ترین راه‌ها برای حل این مسئله، قراردادهای بین بنیانگذاران است. عادت کنید روابط خود را به صورت کتبی تعریف نمایید، حتی وقتی طرف مقابل اصرار دارد که نیازی به عقد قرارداد نیست!

 

مشاوره حقوقی استارتاپ

 

3- همچون یک وکیل بخوانید!

در بیشتر مواقع، کارآفرینان بدون خواندن متن کامل قرارداد، توافق می‌کنند، چه برسد به درک آن. بسیاری از قراردادها بیش از آن‌ که یک وکیل بخواهد نیاز به چشم تیز دارد. یکی از مهارت‌های اصلی وکلای حقوقی، خواندن دقیق قراردادها و استخراج مفاهیم کلیدی از آن است. مثل یک وکیل فکر کنید. حتی فهمیدن 75 درصد از قرارداد نیز شما را در بازی جلو می‌اندازد. کارآفرینان باید درک کنند که طبق این قرارداد چه چیزی مبادله می‌شود و تحت چه شرایطی قرارداد می‌تواند فسخ شود. طبیعتا در بسیاری مواقع تشخیص و درک بار حقوقی مفاد قرارداد دشوار است. پیشنهاد ما دریافت مشاوره حقوقی استارتاپ از وکلای پایه یک و مشاوران حقوقی متخصص در امور استارتاپ‌هاست:

 

دریافت مشاوره حقوقی استارتاپ

 

4- برای مسائل مربوط به کارمندان استارتاپ آماده باشید

هر چقدر هم برای استخدام بهترین افراد تلاش نمایید، مسائل مربوط به کارمندان ناگزیر اتفاق می‌افتد. به منظور محافظت از کسب و کار خود و به حداقل رساندن مشکلات حقوقی مرتبط با کارمندان باید اقداماتی انجام دهید. توافق مناسب مبتنی بر قرارداد بین شما و کارمندان یکی از این اقدامات است. این امر نه تنها انتظارات را مشخص می‌کند بلکه در صورت خاتمه همکاری با کارمند، از شرکت محافظت می کند.
همچنین برخورد صحیح با کارمندان و کانال‌های ارتباطی باز بسیار مهم است. بیشتر مسائل مربوط به اشتغال ناشی از روابط نامناسب بین شرکت و کارمند است. علاوه بر تقویت یک فضای اداری سالم، توجه به نیازهای کارکنان به شناسایی و رفع مشکلات احتمالی بزرگتر کمک می‌کند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه