مواردی که در تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ویلا باید بدانید

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ویلا یکی از انواع قراردادهای حقوقی و مشارکت است که علاوه بر جنبه‌های مهندسی و اقتصادی از جنبه حقوقی نیز نیازمند درک نکات بسیار مهمی از سوی طرفین است. در این مقاله جامع سعی داریم تا شرایط و موارد مهم مربوط به این قرارداد را به بحث گذاشته و نکاتی کاربردی برای کاربرانی ارائه نماییم که نیازمند کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه‌ها هستند. بررسی این اطلاعات در نهایت منجر به افزایش میزان آگاهی کاربران و کمتر شدن مسائل و مشکلات حقوقی است. از این رو کاربران محترم می‌بایست با دقت بالا این مطالب و نکات را مورد مطالعه قرار داده و برای رفع چالش‌های پیش روی خود تمهیدات لازم را در نظر بگیرند.

 

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت در لامینگو

موسسه حقوقی لامینگو با در اختیار داشتن نیروهای حرفه‌ای و باتجربه در زمینه تنظیم انواع قراردادهای حقوقی و مشارکت، این خدمات را با بالاترین سطح کیفیت برای کاربران فراهم آورده است. کاربران می‌توانند در عین استفاده از نمونه قرارداد مشارکت در ساخت ویلا، از خدمات مشاوره برای تنظیم این قرارداد نیز استفاده نمایند. برای این منظور شما می‌توانید با کلیک و وارد شدن به لینک زیر، به مشاورین و وکلای باتجربه و حرفه‌ای ما در لامینگو دسترسی داشته باشید. اعتلای هر چه بیشتر پروژه و مسائل حقوقی جامعه هدفی است که از ابتدا در لامینگو به دنبال آن بوده‌ایم و اکنون نیز با کسب تجارب در طی سال‌های گذشته و آشنایی با خواسته‌ها و تمایلات کاربران در این زمینه‌ها، این خدمات را منطبق بر قوانین حقوقی روز و نیازهای افراد آماده ارائه نموده‌ایم.

تنظیم سفارشی قرارداد مشارکت در ساخت

 

چالش‌هایی که در این مقاله به بررسی آنها می‌پردازیم:

  • مراحل مشارکت در ساخت ویلا
  • نکاتی که باید قبل از تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ویلا بدانید
  • خصوصیات سازنده خوب برای مشارکت در ساخت ویلا
  • مفاد قرارداد مشارکت در ساخت ویلا
  • انواع راهکارهای تعیین درصد شرکا در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ویلا
  • عرف درصد شرکا در قرارداد مشارکت در ساخت
  • فسخ قرارداد مشارکت در ساخت ویلا و شرایط آن

 

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

 

مراحل مشارکت در ساخت ویلا

برای اینکه به تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ویلا برسید، ابتدا باید با مراحل انجام این پروژه آشنا شوید. به‌صورت کلی کاربران باید مراحل زیر را برای مشارکت در ساخت ویلا انجام دهند:

  1. پیدا کردن سازنده ایده‌آل و مناسب
  2. بررسی معیارها و رزومه سازنده اعم از مشاهده پروژه‌های ساخته شده و در دست ساخت
  3. دریافت خدمات مشاوره در زمینه تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ویلا با مشاوران حقوقی
  4. آشنایی با مفاد قرارداد مشارکت در ساخت ویلا
  5. صحبت و گفتگو درباره مسائل و مفاد مختلف این قرارداد با سازنده و توافق بر سر شروط
  6. تسلیم ملک به سازنده
  7. در اختیار قرارداد اسناد و مدارک لازم برای شروع پروژه
  8. اجرای پروژه و انتقال سند مربوط به سهم سازنده متناسب با پیشرفت آن
  9. نهایی شدن پروژه و تقسیم قدرالسهم‌ها

البته باید خاطرنشان کنیم که انجام این مراحل خود نیاز به جزئیات دیگری دارد. مسائل اداری اعم از اخذ مجوزها و مراحل مختلف پروژه نیاز به بررسی دقیق‌تر دارد. از این گذشته پروژه‌های مختلف نیز برحسب شرایط ممکن است نیاز به طی مراحل خاصی داشته باشند. از این رو مالکین بایستی در این زمینه مشاوره‌های لازم را دریافت نمایند.

 

همه‌چیز درباره تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت و انواع آن

 

نکاتی که باید قبل از تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ویلا بدانید

کاربران باید در نظر داشته باشند که بعد از امضای قرارداد مشارکت در ساخت، دیگر جایی برای جبران شرایط وجود ندارد. از این رو لازم است تا قبل از هر چیزی کاربران باید به مسائل مختلفی دقت نمایند. در غیر این صورت باید خود را در منجلاب مشکلات حقوقی غرق کرده و با مسائل مختلفی درگیر باشند. برای اینکه یک پروژه موفق را پشت سر بگذارید، دقت به نکات زیر می‌تواند مهم و ضروری باشد:

  • حتماً درباره شرایط ساخت‌وساز و قیمت‌ها در منطقه تحقیقات لازم را به عمل آورید.
  • درباره عرف منطقه و درباره موضوعات مفاد مختلف قرارداد مشارکت در ساخت ویلا تحقیقات لازم را انجام دهید.
  • در زمینه انتخاب سازنده مناسب دقت بسیار زیادی داشته باشید.
  • مشاوره‌های حقوقی لازم را در این زمینه جویا شوید.

 

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

 

خصوصیات سازنده خوب برای مشارکت در ساخت ویلا

برای اینکه در نهایت همه‌چیز به سود شما تمام شود، باید با سازنده خوب قرارداد ببندید. بسیاری از فعالان این بازار معتقدند که تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ویلا با سازنده خوب و معتبر حتی با کمی درصد سود پایین‌تر می‌تواند به‌مراتب شرایط بهترین نسبت به تنظیم این قرارداد با سود بالا با سازنده متفرقه و تازه‌کار داشته باشد. از این رو پرواضح است که انتخاب سازنده خوب می‌تواند تأثیر به‌سزایی در کیفیت کار نهایی داشته باشد. مهم‌ترین خصوصیاتی که می‌توانید برای تعیین سازنده خوب به آنها رجوع کنید، به شرح زیر است:

  • داشتن تعهد کاری
  • داشتن رزومه قوی
  • فعال بودن در منطقه و داشتن نمونه کار در منطقه مورد نظر
  • دسترسی به مصالح خوب با قیمت مناسب
  • دور نبودن از شرایط کاری برای مدت طولانی
  • داشتن اکیپ آماده به کار
  • داشتن شرایط مالی مناسب برای پیش برد اهداف

با توجه به اینکه ساخت ویلا شرایط متفاوتی نسبت به ساخت ساختمان‌های معمول و آپارتمان‌ها دارد، لازم است تا مطمئن شوید که سازنده مورد نظر شما دارای تجربیات کاری لازم در این زمینه باشد.

 

مفاد قرارداد مشارکت در ساخت ویلا

هر چند مفاد قرارداد مشارکت در ساخت ویلا بسته به شرایط پروژه ممکن است بسیار متفاوت بوده و حتی کاملاً متمایز با دیگر قراردادهای این‌چنینی باشد، اما با این حال کاربران و متقاضیان لازم است تا به‌صورت عمومی با اطلاعات مندرج در این قرارداد آشنا باشند. این موضوع باعث می‌شود تا برای شروع بحث و گفتگو درباره قرارداد، اطلاعات اولیه لازم در اختیار افراد باشد. برای این منظور در این بخش از مقاله سعی داریم تا مفاد عمومی مربوط به این قراردادها را بررسی کنیم. این مفاد به شرح زیر است:

 

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت

 

انواع راهکارهای تعیین درصد شرکا در قرارداد مشارکت در ساخت ویلا

یکی از موارد مهمی که در هنگام اقدام برای مشارکت در ساخت ویلا باید به آن دقت داشته باشید، تعیین درصد مربوط به سهم هر یک از شرکا است. در این بخش از مقاله سعی داریم تا شما را با راهکارهای معمول مربوط به تعیین این درصد آشنا کنیم. به‌صورت عمومی شما می‌توانید از راه‌های زیر برای این منظور اقدام کنید:

 

تعیین درصد‌ها به‌صورت مشارکت عادی و معمول

به‌عنوان معمول‌ترین روش تعیین درصد هر یک از طرفین در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ویلا باید به روش معمول این موضوع اشاره کنیم. در این نوع قرارداد طرفین برحسب آورده‌های خود صاحب قدرالسهم از ساختمان نهایی می‌شوند. به این معنی که قیمت ملک مورد محاسبه قرار گرفته و هزینه‌های لازم برای ساخت نیز تعیین می‌شود. قیمت ملک آورده مالکین و هزینه‌ها نیز آورده سازنده است. به نسبت هر یک این درصد تعیین می‌شود.

 

راهنمای کامل تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان از 0 تا 100

 

قرارداد مشارکت در ساخت به روش تعویضی یا تهاتر

در این روش به‌جای اینکه درصدی از ساختمان نهایی به‌عنوان حق‌الزحمه سازنده به وی اعطا شود، مبلغی معادل آن و یا ملکی برابر با سهم سازنده به وی اعطا می‌گردد. همچنین این مهم می‌تواند از سوی سازنده باشد. به این صورت که مالک به نسبت سهم خود از ارزش ساختمان نهایی، ملکی از دارایی‌های سازنده را تصاحب می‌نماید.

 

ساخت‌وساز

 

قرارداد مشارکت در ساخت در صورت نیمه‌کاره بودن پروژه

در برخی مواقع سازنده برای قبول کار نیمه‌کاره سازنده‌ای دیگر وارد قرارداد می‌شود. در این شرایط هزینه‌های انجام گرفته و تمام شده روی درصد سازنده از ساختمان نهایی تأثیر مستقیم خواهد داشت.

 

عرف درصد شرکا در قرارداد مشارکت در ساخت

حال که با روش‌های تعیین درصد هر یک از شرکاء در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ویلا آشنا شدید، لازم است تا عرف چنین درصد‌هایی را نیز با هم مرور کنیم. به‌صورت کلی سه عرف 50 – 50، 55 – 45 و 40 – 60 سه نوع روش تعیین این درصد هستند. هرکدام از این روش‌ها بنا به شرایط موجود، میزان هزینه‌ها، مبلغ بلاعوض، مرغوبیت زمین و ویلای مورد نظر و مواردی ازاین‌دست تعیین می‌شود.

 

ساخت‌وساز

 

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت ویلا و شرایط آن

یکی دیگر از چالش‌هایی که هنگام تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ویلا باید به آن پرداخت، موارد مربوط به فسخ این قرارداد است. در مواقعی که هر یک از طرفین به تعهدات خود عمل نکرده و مانعی برای اجرای پروژه باشند، این حق برای فرد مقابل وجود دارد که اقدام به فسخ قرارداد نماید. از این گذشته دیرکرد در زمان تحویل پروژه، استفاده از متریال نامناسب در ساخت توسط سازنده و یا مشکلات اسناد و مدارکی ویلا نیز می‌تواند ازجمله مواردی باشند که زمینه‌ساز فسخ قرارداد مشارکت در ساخت شوند. البته باید دقت کنید که از قبل باید برای این موارد پیش‌بینی‌های لازم انجام گیرد. در غیر این صورت این قانون است که تصمیم‌گیرنده نهایی درباره شکایت هر یک از طرفین خواهد بود.

کانال تلگرام لامینگو

 

در انتها باید بدانید

به بررسی مهم‌ترین مباحث مربوط به تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت ویلا پرداختیم. دقت به این نکات باعث می‌شود تا افراد در این نوع قراردادهای حقوقی آگاهانه عمل کرده و خود را از مشکلات بعدی دور نگه دارند. البته دوباره باید خاطرنشان کنیم که این قراردادها به‌قدری حساس و حرفه‌ای هستند که این اطلاعات نمی‌تواند شرایط لازم برای تنظیم این قرارداد را به‌صورت شخصی برای کاربر فراهم آورد. استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در این زمینه عضو جدایی‌ناپذیری است که کاربران حتماً باید آن را مورد توجه قرار دهند. کاربرانی که به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستند می‌توانند سایر مقالات مربوط به تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت را در بخش بلاگ حقوقی لامینگو دنبال نموده و با اطلاعات کامل برای تنظیم قرارداد خود اقدام نمایند.

همچنین در انتهای این مقاله و در بخش نظرات امکان درج سؤالات برای شما عزیزان فراهم آمده است. از این طریق می‌توانید برای رسیدن به ابهامات خود در این زمینه‌ها، سؤالات خود را با مشاورین ما در لامینگو در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

بدون دیدگاه