سرقت از منزل و مهمترین نکات حقوقی آن که لازم است بدانید
مشاوره حقوقی سرقت بهعلت وجود انواع مختلف سرقت، با جزییات متناسب آنها ارائه میشود. سرقت منازل از فراوانی زیادی برخوردار است. بهدلیل وجود لوازم قیمتی، طلا، ارز و پول نقد سارقان همواره منتظر فرصت مناسب برای ورود به منازل هستند. اگرچه رعایت نکات ایمنی، احتمال بروز این نوع از سرقت را کاهش میدهد، اما در مواقع بسیاری سرقت از منازل اجتنابناپذیر است. اگر شما هم از مالباختگان این سرقت هستید، با ما همراه باشید.
مجازات سرقت از منزل چیست؟
سرقت از منزل بسته به جزییات پرونده ممکن است توسط قاضی، از نوع سرقت حدی یا تعزیری تشخیص داده شود. مطابق ماده 656 قانون مجازات اسلامی ، مرتکب سرقت از جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی است، به حبس از شش ماه تا سه سال و تا 74ضربه شلاق محکوم میشود.
این مطلب را بخوانید: انواع سرقت و تفاوت آنها با یکدیگر
اگر سرقت از منزل مقرون به آزار اهالی خانه باشد، حکم سارق چیست؟
اگر سارق، هنگام سرقت از منزل به هر نحوی موجب آزار افراد داخل خانه شود، به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا 74 ضربه محکوم میشود و اگر جرحی نیز واقع شده باشد، علاوهبر مجازات جرح به حداکثر مجازات مذکور محکوم میگردد.
مجازات جرم سرقت از منزل اگر مقرون به پنج شرط باشد، چیست؟
اگر سرقت در شب واقع شده باشد؛ سارقین دو نفر یا بیشتر باشند؛ یک یا چند نفر از آنها حامل سلاح ظاهر یا مخفی بوده باشند؛ از دیوار بالا رفته یا حرز را شکسته یا کلید ساختگی به کار برده یا این که عنوان یا لباس مستخدم دولت را اختیار کرده یا برخلاف حقیقت خود را مأمور دولتی قلمداد کرده یا در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا توابع آن است سرقت کرده
باشند؛ در ضمن سرقت کسی را آزار یا تهدید کرده باشند؛ در این صورت مرتکب به پنج تا بیست سال حبس و تا 74 ضربه شلاق محکوم میگردد.
اگر شما هم قربانی جرم سرقت از منزل هستید، برای آگاهی از جزییات حقوقی ثبت شکایت و استرداد اموال مسروقه، از تیم لامینگو مشاوره حقوقی سرقت را دریافت نمایید.
اگر سارقان در هنگام سرقت از منزل مسلح باشند، چه حکمی دارند؟
اگر یک یا چند نفر مرتکب جرم سرقت از منزل شوند و حداقل یکی از آنان مسلح باشد و یا هیچکدام مسلح نباشد اما در موقع سرقت در مقام هتک ناموس برآیند، مجرمان به مجازات اعدام یا حبس ابد محکوم خواهند شد.
این مطلب را بخوانید: سرقت مسلحانه، مجازات و سایر نکات حقوقی پیرامون آن
اگر سارقی به قصد سرقت از منزل، وارد خانه شود اما قبل از هر اقدامی دستگیر شود حکم او چیست؟
مطابق ماده 694 قانون مذکور، «هر کس در منزل یا مسکن دیگری به عنف یا تهدید وارد شود به مجازات از شش ماه تا سه سال حبس محکوم خواهد شد و در صورتیکه مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آنها حامل سلاح باشد به حبس از یک تا شش سال محکوم میشوند».
برای ثبت شکایت سرقت از منزل چه باید کرد؟
بعد از اطلاع از وقوع سرقت، با پلیس 110 تماس بگیرید. برای بررسی اثرانگشت سارقان به هیچ وسیلهای در منزل دست نزنید و جای چیزی را تغییر ندهید. بعد از اینکه پلیس از صحنه وقوع جرم، گزارش تهیه کرد، به کلانتری محل زندگی خود مراجعه و ثبت شکایت نمایید. جزییات اموال مسروقه را به اطلاع پلیس برسانید. برای اثبات سرقت، لازم است ادلهای ارائه دهید. اقرار سارق، شهادت شهود یا وجود ردی از سارق در منزل یا دوربین مداربسته از جمله ادله اثبات سرقت است. سپس به دادسرا مراجعه کنید و شکایت نمایید. اگر در سرقت از منزلتان به کسی مشکوک هستید، او را به عنوان مظنون برای تحقیقات بیشتر معرفی نمایید. گزارش پلیس و ادله اثبات سرقت در پرونده شما ثبت میشود. بعد از دستگیری سارق یا یافتن اموال مسروقه برای تشکیل جلسه دادگاه به شما اطلاعرسانی خواهد شد.
این مطلب را نیز بخوانید: برای طرح شکایت از سرقت لازم است چه مراحلی طی شود؟
بعد از دستگیری سارق، چگونه میتوان مال مسروقه را استرداد نمود؟
اگر عین مال مسروقه کشف شود و وجود آن برای کشف حقیقت در دادگاه ضروری نباشد، قابل استرداد به صاحب آن خواهد بود. دادگاه کیفری2 وظیفه بازپسگیری مال از مجرم و تحویل آن به مالباخته را دارد. مالباخته بعد از تشکیل پرونده، میتواند دادخواست استرداد مال مسروقه را به دادگاه ارائه دهد. بعد از انجام تحقیقات لازم، بهدستور قاضی مال به صاحب آن تحویل داده میشود. اگر مال خسارتی دیده باشد، شاکی میتواند دادخواست مطالبه خسارت را به همان دادگاه ارائه دهد.
اگر سارق، بعد از سرقت از منزل، اموال مسروقه را به دیگری فروخته باشد، تکلیف چیست؟
مالخری که اموال مسروقه را خریداری نموده، موظف است اموال را به مالباخته پس دهد. مالخر به علت اطلاع از مسروقهبودن اموال، به تشخیص قاضی به حبس از شش ماه تا سه سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد. اگر فردی که اموال را خریده، از مسروقهبودن آن بیاطلاع باشد موظف به ردّ مال به صاحب آن است اما میتواند علیه سارق با تقدیم دادخواست به دادگاه، شکایت کند و تقاضای جبران ضرر نماید.
این مطلب را نیز بخوانید: خرید و فروش مال مسروقه و مهمترین نکات مربوط به آن
برای پیشگیری از وقوع سرقت از منزل چه اقداماتی سودمند است؟
- هنگام خروج از منزل، تمام درها و پنجرهها، بالکن، حیاطخلوت، پشتبام و… را قفل نمایید.
- مقابل تمام پنجرهها، نورگیر، پاسیو و روی دیوارهای کوتاه حفاظ مقاوم و مطمئن نصب کنید.
- تا زمان بستهشدن کامل درب اتوماتیک پارکینگ، محل را ترک نکنید.
- هنگام ترک منزل برای سفر یا ساعات متوالی، سعی کنید با استفاده از تایمر، روشنایی منزل در شب را بهطور متناوب تأمین نمایید.
- قبل از شناسایی و مشاهده مدارک افرادی که به عنوان مأمور سازمانهای مختلف به منزلتان مراجعه میکنند، از ورود این افراد به داخل خودداری کنید.
- کلید منزل را نزد افراد غیرمطمئن یا در محلهایی مانند زیر جاکفشی و سایر محلهای قابل دسترسی قرار ندهید.
- یکی از بهترین راههای پیشگیری سرقت از منزل، استفاده از سیستمهای دزدگیر و درب ضدسرقت برای منازل است.
- هنگام استخدام نیروی کار مانند نیروی خدماتی، سرایدار، نگهبان و آشپز با احتیاط عمل کنید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
آیا دریافت مشاوره حقوقی سرقت در پروندههای سرقت از منزل مفید است؟
دریافت مشاوره حقوقی سرقت و استخدام وکیل را شاید بتوان مطمئنترین راه برای احقاق حقوق قربانیان جرائمی مانند سرقت از منزل دانست. ثبت شکایت در دادسرا و ارائه دادخواست استرداد اموال مسروقه نیاز به رعایت نکات حقوقی دارد. دریافت راهنمایی از متخصصین این حوزه روند کار را تسریع مینماید. اگر شما هم جزء قربانیان و مالباختگان سرقت از منزل هستید، درخواست مشاوره از تیم لامینگو را ثبت نمایید.
نظرات و پرسشهای خود پیرامون این مطلب را با ما در میان بگذارید و مطالعه سایر مطالب بلاگ لامینگو را از دست ندهید.
9 دیدگاه
-
4 سال پیش
با عرض سالام و ادب خدمت تیم لامینگو. خانم بنده با شخصی برای دکوراسیون داخلی منزل توافق کرده بودن که کار را بپایان برسانند ولی قبل از اتمام کار اون شخص وسایلی که کار گذاشته بود مانند هود و گاز و پکج از خونه نوساز که بنام بنده هست و هیچ قراردادی با اون اوستا کار ندارم خارج کرده و با وجود پرداختی کامل همسر بنده این شخص دبه کرده و الان درخواست ده تومن پول کرده اضافه بر اون چیزی که توافق کرده بودن. حالا آیا من میتونم از اون آقا برای سرقت منزل خودم شکایت کنم چون از خونه من سرقت شده و من هیچ حسابی با اون شخص ندارم؟ به اتهام سرقت و اخاذی؟
-
3 سال پیش
با خانومی اشنا شدم حدودا ۱ سال از این اشنایی گذشت که متوجه رفتار غیر عادی او شدم که بالاخره متوجه شدم کلید منزل بنده را ساخته و در اختیار فردی قرار داده که وارد منزل بنده شود و اقدام به سرقت اسناد و مدارک تلفن همراه و لوازم دیگر کند
من کل این مدت از اطریق پیامک داخل شبکه راجع به این موضوع با اون خانوم حرف زدم و کاملا همه چیز را بیان کرده بارها
و صدای ضبط شده او هم در این باره دارم
و در فضای مجازی واتساپ هم چت و اسکیرین شات دارم که اقرار کرده که این جرم را مرتکب شدهباتوجه به مدارکی که گفتم میتوانم اقدام کنم ؟؟؟
-
3 سال پیش
با سلام و عرض ادب،
بله اسکرین شات و مواردی از این دست به عنوان اماره قضایی محسوب میگردد و شما میتوانید در دادگاه از آنها استفاده نمایید.
-
-
2 سال پیش
سلام وقت بخیر
نامزد من بعد از اینکه رابطه ما به هم خورد با استفاده از کلیدهایی که طی این مدت در اختیار داشت واسه رفت و آمد به منزلم در زمان نبودن من به خونه اومده و کیف مدارک و دو تا آلبوم خونوادگی و یه ال سی دی دیواری و یه مقدار وسایل شخصی منوز خونم برداشته متاسفانه ساختمان ما دوربین مدار بسته نداره ولی همسایه طبقه پایین ایشون موقعی که داشته ال سی دی رو میذاشتن داخل ماشین دیده و حتی بهش کمک هم کرده و یه واد دیگه هم ایشونو موقعی که وارد خونه میشده دیده و با هم سلام احوالپرسی هم کردن من واسش اظهارنامه فرستادم که بیاره پس بده ولی اصلا هیچ جوابی نداد
میخواستم خواهش کنم منو راهنمایی کنید که آیا حتما باید برای اینکه شکایت کنم فیلم مدار بسته داشته باشم؟و من هیچ مدرکی ندارم غیر از همسایه نایب که دیدم ایشونو
ممنون میشم اگه منو راهنمایی کنید که چطور میتونم چیزایی که برده پس بگیرم و مجارات بشه
با تشکر-
2 سال پیش
با سلام و احترام،
این مورد را میتوانید از طریق شهادت شهود پیش ببرید اما به نظر میرسد نیاز به جمعآوری ادله و مدارک بیشتری خواهید داشت.
-
-
2 سال پیش
با سلام
یک سوال دارم و ممنون میشم اگر پاسخ بدید.
سوالم اینه که اگر قبل از مراجعه به دادگاه شاکی به پاسگاه مراجعه نماید و رضایت دهد، باز هم سوء پیشینه در پرونده من ثبت خواهد شد یا خیر؟-
2 سال پیش
با سلام و احترام،
خیر.
-
دیدگاه شما