برای طرح شکایت از سرقت لازم است چه مراحلی طی شود؟

4 سال پیش
مشاوره حقوقی سرقت

مشاوره حقوقی سرقت یکی از خدمات مؤسسات حقوقی است که به‌ویژه در زمینه طرح شکایت از سرقت کاربرد زیادی دارد. متأسفانه سرقت از جمله جرائمی است که همواره در طول تاریخ در زندگی انسان‌ها مشاهده شده است. قانون‌گذاران برای جبران خسارت مالباخته و احقاق حقوق وی تدابیری اندیشیده‌اند، که قدم اول برای این امر، طرح شکایت از سرقت در مراجع قضایی است. اگر شما هم قربانی سرقت هستید، برای آگاهی از این روند با ما همراه باشید.

 

مرجع صالح برای طرح شکایت از سرقت کیست؟

برای ثبت شکایت از سرقت لازم است به دادسرا محل وقوع جرم سرقت مراجعه فرمایید.

 

روند اداری طرح شکایت از سرقت چگونه است؟

مرحله اول

هنگام اطلاع از وقوع سرقت، با پلیس 110 تماس حاصل فرمایید و با مراجعه به کلانتری محل، شکایت خود را تنظیم نمایید.

مرحله دوم

به دادسرای محل وقوع جرم سرقت مراجعه و نسبت به تکمیل شکایت‌نامه اقدام نمایید. در قسمت شاکی نام خود را بنویسید و اگر سارق را می‌شناسید او را نیز معرفی نمایید. نوع جرم را به طور دقیق بیان کنید.

مشاوره حقوقی سرقت

 

مرحله سوم

ادله اثبات جرم سرقت را ضمیمه شکایت‌نامه کنید. اگر شهادت شاهدان سرقت و یا فیلم دوربین مداربسته محل وقوع جرم را دارید، حتماً نسبت به ارائه آن‌ها اقدام نمایید. از آنجا که پیگیری پرونده جرم سرقت نیاز به شاکی خصوصی دارد تنها صاحب مال مسروقه اجازه طرح شکایت از سرقت و پیگیری پرونده را دارد.

 

این مطلب را نیز بخوانید: اثبات سرقت به چه معناست و با چه ادله‌ای امکان‌پذیر است؟

 

مرحله چهارم

دادسرا پرونده را به پلیس آگاهی ارجاع می‌دهد. با بررسی محل وقوع جرم و همچنین انجام تحقیقات محلی نسبت به تکمیل پرونده اقدام می‌شود. اگر سارق مشخص باشد او را دستگیر می‌کنند و مورد بازجویی قرار می‌دهند. در غیر این صورت نسبت به شناسایی سارق اقدامات متناسب را به‌عمل خواهند آورد.

 

مرحله پنجم

پرونده به دادسرا بازمی‌گردد و در صورت نیاز نواقص آن برطرف می‌گردد. سپس قرار مجرمیت و کیفرخواست صادر و به همراه شاکی و متهم به دادگاه کیفری 2 ارجاع داده می‌شوند. در جلسه رسیدگی به پرونده شکایت از سرقت، نماینده دادسرا هم حضور دارد. وی مسئول بیان نظرات قاضی دادسرا پیرامون دلایل مجرم‌بودن متهم است.

 

مرحله ششم

بعد از توضیحات نماینده دادسرا، قاضی دادگاه، سخنان شاکی و متهم را می‌شنود. همچنین ادله اثبات سرقت مانند اقرار متهم یا شهادت شاهدان در دادگاه ارائه می‌شود. پس از بررسی جزییات پرونده شکایت از سرقت، قاضی متناسب با نوع سرقت، حکم خود را درباره ردّ مال و مجازات سارق اعلام می‌نماید.

 

مرحله هفتم

اگر شاکی یا متهم نسبت به رأی قاضی دادگاه اعتراض داشته باشند، می‌توانند تا 20 روز از تاریخ صدور رأی، اعتراض خود را در قالب یک دادخواست جدید به دادگاه تجدیدنظر استان تحویل دهند. در غیر این صورت بعد از 20 روز حکم دادگاه لازم‌الاجراست.

 

مرحله هشتم

اگر عین مال مسروقه موجود باشد به مالباخته بازگردانده می‌شود. در غیر این صورت متهم موظف به پرداخت قیمت آن است. اگر مجرم از پرداخت معادل مال مسروقه امتناع کند، دادگاه حکم به توقیف اموال وی و فروش آن می‌نماید. از پول حاصل از فروش اموال توقیف‌شده سارق، خسارت مالباخته جبران می‌شود. بعد از ردّ مال، مجرم برای گذراندن مجازات خود به واحد اجرای احکام معرفی می‌گردد.

برای آگاهی از جزییات ثبت شکایت از سرقت و پیگیری آن، از تیم لامینگو مشاوره حقوقی سرقت را دریافت نمایید.

دریافت مشاوره حقوقی سرقت

 

برای طرح شکایت از سرقت وسایل نقلیه چه باید کرد؟

اگر مال مسروقه خودرو یا موتور سیکلت است، ابتدا با پلیس 110 تماس بگیرید و سرقت را گزارش دهید. بعد از اینکه پليس راهور اظهارات شما را ثبت کرد، به همراه گزارش او و کپی مدارک وسیله نقلیه به كلانتري مراجعه نمایید. بعد از ثبت گزارش برای تشکیل پرونده به دادسرا مراجعه و شکایت‌نامه را تنظیم نمایید. با نامه دادسرا به پلیس آگاهی مراجعه کنید تا مشخصات وسیله نقلیه شما به عنوان خودرو یا موتورسیکلت سرقتی در سیستم ثبت گردد.

 

برای طرح شکایت از سرقت گوشی تلفن همراه چه باید کرد؟

بعد از به سرقت رفتن گوشی، در قدم اول سیم‌کارت خود را مسدود نمایید. سپس در دادسرای محل وقوع جرم سرقت، شکایت‌نامه را تنظیم نمایید. مدارکی چون کارت ملی، شناسنامه و همچنین جعبه گوشی (یا شماره سریال گوشی) را به همراه داشته باشید. بعد از تکمیل پرونده، مراجع قضایی به اداره مخابرات دستور ردیابی گوشی مسروقه را صادر می‌کنند.

 

این مطلب را بخوانید:انواع سرقت و تفاوت آن‌ها با یکدیگر

 

برای طرح شکایت از سرقت کارت بانکی چه باید کرد؟

بعد از اینکه از به سرقت رفتن کارت بانکی خود مطلع شدید، سریعاً کارت را مسدود نمایید. سپس به شعبه بانکی که در آن حساب دارید مراجعه کنید و پرینت آخرین تراکنش‌های بانکی خود را دریافت نمایید. برای شکایت از سرقت کارت بانکی باید به دادسرای جرائم رایانه‌ای مراجعه و شکایت‌نامه را تنظیم نمایید. هنگام مراجعه به دادسرا ارائه کارت ملی، شناسنامه و همچنین پرینت بانکی آخرین تراکنش‌های کارت مسروقه الزامی است.

 

سخن پایانی

در هنگام وقوع سرقت، قانون به مالباخته این حق را می‌دهد که با تشکیل شکایت‌نامه، نسبت به احقاق حقوق خود و مجازات سارق درخواست نماید. اگر متأسفانه شما هم قربانی جرم سرقت هستید، برای رسیدن به حق خود، ابتدا باید به‌درستی مراحل قانونی طرح شکایت از سرقت را طی نمایید. با دریافت مشاوره حقوقی سرقت از متخصصین مجرب تیم لامینگو با دقت و سرعت بالاتری از این مسیر عبور کنید. همین امروز برای دریافت مشاوره اقدام کنید.

نظرات و پرسش‌های خود را پیرامون این مطلب با ما به اشتراک بگذارید و مطالعه سایر مطالب بلاگ لامینگو را از دست ندهید.

7
برچسب ها :
نویسنده مطلب مریم زارع

دیدگاه شما

7 دیدگاه

  • صادق
    4 سال پیش

    مفید بود

    • مدیریت سایت
      4 سال پیش

      سپاس از حسن نظر شما🙏🌹

  • عباس منصوری
    3 سال پیش

    در طرح و تصویب قوانین مربوطه به جزییات هم فکر شده و ظاهرا در احقاق حق مشکلی نیست, از بد حادثه مجری قانون است که اراده کند روند چگونه باشد. قانون خوب بی نظارت در اجرا یعنی فاجعه .

  • امیری
    2 سال پیش

    از مطلبی که نوشته بودین خوشم اومد امیدوارم این اینترنت رو از ما نگیرن. من خودم به شخصه همه کارام رو اینترنتی انجام میدم. اینجا هر چیزی که میخوایم پیدا میشه و کسایی مثل شما با ارائه مطلبای بدردبخور دارن بهمون کمک میکنن که کارمون سریع تر راه بیفته. حتی دیدم واسه لوله بازکنی برچسب دیگه نیازی نمیشه و با دوتا کلیک ساده میشه چاه بازکن پیدا کرد! دم همگی شما صاحبای سایت های مختلف گرم که اینطوری کارمون رو راحت کردین.

  • سمیه
    2 سال پیش

    اصلا گزارش های سرقت رو پیگیری نمی‌کنند.اژ ماشین من ضبط و وسایل دزدیدند…مراحل را رفتم و گفتند پیگیری می‌کنیم…خودم چندین بار تماس گرفتم…آخرش گفتند چرا تموم نمیکنید خانم؟؟؟؟!؛!؛

  • منیژاه وثوقی
    2 سال پیش

    سلام
    به دختز من زنگ زدن از آگاهی که از شما شکایت شده لطفا برای توضیحات تشریف بیارید اسم شاکی رو هم گفتن ولی دیگه توضبحی ندادن ولی در جایی هم ثبت نشده نه دادسرا نه جای دیگر

    • نیلوفر جهانفر
      2 سال پیش

      با سلام و عرض ادب،
      می‌توانید با مراجعه به آگاهی این مورد را پیگیری کرده و متوجه دلیل شکایت بشوید.