سرقت مسلحانه، مجازات و سایر نکات حقوقی پیرامون آن

4 سال پیش
مشاوره حقوقی سرقت

مشاوره حقوقی سرقت از جمله خدمات مؤسسات حقوقی است. از دیرباز سرقت به اشکال مختلف در سطح جوامع وجود داشته است و همیشه عده‌ای قربانی زیاده‌خواهی سارقان بوده‌اند. سرقت مسلحانه در زمره آن جرائمی است که با وجود کمتربودن میزان آن نسبت به سرقت‌های خرد، بار روانی زیادی به جامعه تحمیل می‌کند. برای اطلاع از نکات حقوقی مربوط به این جرم با ما همراه باشید.

 

سرقت به چه معناست؟

منظور از جرم سرقت، ربودن مال منقول متعلق به غیر است. سرقت به دو نوع حدی و تعزیری تقسیم می‌شود.

 

این مطلب را بخوانید: انواع سرقت و تفاوت آن‌ها با یکدیگر

 

منظور از سرقت مسلحانه چیست؟

سرقت مسلحانه جزء سرقت‌های مشدد است، به این معنا که سرقتی است که با یک یا چند عامل از عوامل تشدید مجازات همراه بوده و در مقایسه با سرقت ساده مجازات آن شدیدتر است. سارق در این نوع از سرقت، سلاح به همراه دارد. در نتیجه علاوه‌بر ربودن اموال غیر، می‌تواند موجب رعب و وحشت افراد و اخلال در امنیت گردد.

 

مشاوره حقوقی سرقت

 

منظور از سلاح در سرقت مسلحانه چیست؟

سلاح چه در زمره سلاح سرد (قمه، چاقو، شمشیر، کارد، پنجه بوکس) باشد و چه جزء سلاح گرم (نارنجک، تفنگ، اسلحه شکاری)، اسلحه محسوب می‌شود و پر یا خالی بودن آن هم تفاوتی ندارد. وسایلی مانند سنگ و چوب، سلاح تلقی نمی‌شود. حمل سلاح در هنگام انجام سرقت، شرط اصلی تحقق سرقت مسلحانه است، حتی اگر از آن استفاده هم نشود.

اگر شما هم جزء قربانیان سرقت مسلحانه و خواهان شکایت از سارقان و استرداد اموال مسروقه خود هستید، برای آشنایی با نکات حقوقی این موضوع و استخدام وکیل، از تیم لامینگو مشاوره حقوقی سرقت را دریافت نمایید.

 

دریافت مشاوره حقوقی سرقت

 

در کدام بخش از قانون به سرقت مسلحانه اشاره شده است؟

بر اساس ماده ماده ۶۵۱ قانون مجازات اسلامی«هرگاه سرقت جامع شرایط حد نباشد ولی مقرون به تمام پنج شرط ذیل باشد، مرتکب از پنج تا بیست سال حبس و تا 74 ضربه شلاق ‌محکوم می‌گردد: سرقت در شب واقع شده باشد؛ سارقین دو نفر یا بیشتر باشند؛ یک یا چند نفر از آن‌ها حامل سلاح ظاهر یا مخفی بوده باشند؛ از دیوار بالا رفته یا حرز را شکسته یا کلید ساختگی به کار برده یا این که عنوان یا لباس مستخدم دولت را اختیار کرده یا برخلاف حقیقت خود ‌را مأمور دولتی قلمداد کرده یا در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا توابع آن است سرقت کرده باشند؛ در ضمن سرقت کسی را آزار یا تهدید کرده باشند.»

در ماده ۶۵۲ همین قانون هم آمده است: «هرگاه سرقت مقرون به آزار باشد و یا سارق مسلح باشد به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا 74 ضربه محکوم می‌شود و اگر ‌جرحی نیز واقع شده باشد علاوه بر مجازات جرح به حداکثر مجازات مذکور در این ماده محکوم می‌گردد».

 

مجازات سرقت مسلحانه از منزل چیست؟

اگر یک یا چند نفر منزلی را سرقت نمایند و حداقل یکی از آنان مسلح باشد و یا هیچ کدام مسلح نباشد اما در موقع سرقت در مقام هتک ناموس برآیند، مجرمان به مجازات اعدام یا حبس ابد محکوم خواهند شد.

 

این مطلب را نیز بخوانید: اثبات سرقت به چه معناست و با چه ادله‌ای امکان‌پذیر است؟

 

مجرم در سرقت مسلحانه در قبال مال‌باخته چه وظیفه‌ای دارد؟

در تمام پرونده‌های سرقت، قاضی علاوه بر تعیین مجازات سارق، وی را به بازگرداندن عین مال مسروقه محکوم می‌نماید. اگر عین مال موجود نباشد، سارق موظف به ردّ مثل یا قیمت مال مسروقه خواهد شد. قانون اجازه می‌دهد در صورت عدم همکاری سارق، اموال او ضبط و به میزان محکومیت از آن برداشت شود؛ اگر سارق مالی نداشته باشد، تا زمان پرداخت حق مال‌باخته باید در حبس بماند.

 

محاکمه مجرمان سرقت مسلحانه برعهده چه مرجعی است؟

اگر بر سارق مسلح عنوان محارب صدق كند، محاكمه این افراد، در صلاحیت دادگاه انقلاب است. در غير اين صورت بسته به جزییات پرونده و ميزان مجازات قانونى، در صلاحيت دادگاه كيفرى يک يا دو خواهد بود.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن پایانی

سرقت‌ مسلحانه جرمی خشن و رعب‌آور است. اینگونه جرائم اغلب توسط گروهی از سارقان انجام می‌شود. استرداد اموال مسروقه و جبران مادی جراحت‌های احتمالی که بر مال‌باختگان وارد می‌شود، موضوعی است که نیاز به پیگیری دقیق قانونی دارد. قطعاً راهنمایی گرفتن از یک مشاور حقوقی زبده یا استخدام وکیل، راه میان‌بر احقاق حق قربانیان این جرم است. پیشنهاد ما به شما مشاوره حقوقی سرقت تیم لامینگو است.

نظرات و پرسش‌های خود را پیرامون این مطلب با ما به اشتراک بگذارید و سایر مطالب بلاگ لامینگو را مطالعه فرمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مریم زارع

دیدگاه شما

بدون دیدگاه