حکم مجازات قتل فرزند توسط پدر بر اساس قانون

مشاوره حقوقی قتل

امروزه به دلیل پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی و سهولت در دنبال کردن اخبار روزانه، آگاه شدن از موارد قتل صورت گرفته فرزندان توسط پدر امری اجتناب ناپذیر است. با وجود رشد فرهنگی در جامعه متاسفانه در برخی موارد پدرانی به علل گوناگون همچون شرایط بحرانی و حاد روانی وی و مبتلا بودن به بیماری‌های روانی یا اختلال در شخصیت، ناتوانی در تحمل فشار اقتصادی و یا ترس از آبرو دست به قتل فرزند خویش می‌زنند. در ادامه این مطلب به حکم مجازات قتل فرزند توسط پدر بر اساس قانون پرداخته شده و در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر و مشورت با وکلا به مشاوره حقوقی قتل لامینگو مراجعه کنید.

 

مجازات قتل فرزند

به طور کلی مطابق قانون مجازات اسلامی بر اساس ماده 220، در صورت ارتکاب قتل پدر، پدر موظف به پرداخت خونبها به سایر اولیای دم خواهد شد. افزون بر پرداخت دیه مطابق قانون مجازات اسلامی بر اساس ماده 612، مجرم محکوم به حبس تعزيري به مدت 3 الی 10 سال می‌باشد. لازم به ذکر است در قانون تصویب شده سال 1392 بر اساس ماده 301 در صورتیکه به دادگاه اثبات شود که فرد قاتل در واقع پدر مقتول یا از اجداد پدری او نبوده حکم صادر شده قصاص می‌باشد.

 

این مطلب را بخوانید:مهم‌ترین نکاتی که باید درباره قوانین کیفری تصادف با عابر پیاده بدانید

 

نحوه رسیدگی به پرونده قتل

 

در برخی از پرونده‌های قتل توسط پدر، قاتل در واقع پدرخوانده‌ی فرزند محسوب شده و قتل تنها به دلیل نسبیت دادن لقب پدر به قاتل صورت گرفته است. در چنین حالتی ولی دم امکان درخواست حکم قصاص با اقامه قسامه یا سوگند را دارند.

برای اطلاعات بیشتر درباره قسامه می‌توانید از لینک زیر استفاده کنید:

 

این مطلب را بخوانید:چگونگی اثبات ضرب و جرح بدون شاهد

 

جرم قتل فرزند به همراه شرکا

در صورتیکه پدر مقتول هنگام ارتکاب جرم شریکی به همراه داشته باشد، حکم فرد شریک به درخواست ولی مقتول قصاص می‌باشد. در صورت قصاص شریک جرم توسط پدر، پدر موظف به پرداخت نیمی از خونبها به اولیای شریک بوده و در صورت عدم قصاص شریک جرم، پدر قاتل موظف به پرداخت نیمی از خونبها به ولی دم دیگر یعنی مادر مقتول می‌باشد.

 

نکته: مطابق قانون مجازات اسلامی براساس ماده 220 پدر قاتل هرگز قصاص نخواهد شد. اما برای پایمال نشدن خون فرزند پدر قاتل موظف به پرداخت نصف خونبها بوده و مبلغ خونبها به صورت کامل بین تمامی اشخاص شریک در قتل تقسیم شده و توسط یکایک آنان باید پرداخت شود.

 

این مطلب را بخوانید:هر آنچه در مورد ضرب و جرح و مجازات آن باید بدانید

 

به این نکته توجه داشته باشید که مطابق قانون مدنی بر اساس ماده 880 اگر هر یک از والدین (چه پدر چه مادر) فرزندان خود را به قتل رسانده باشند، چه بسا به صورت تکی یا همراه با مشارکت دیگران، این امر موجب محرومیت آنان از ارث می‌شود. این محرومیت از ارث تغییر نخواهد کرد حتی اگر تنها شرایط قتل را برای دیگر شرکا مهیا کرده باشند.

 

نتیجه

نتیجه برآمده از توضیحات این است که در صورت ارتکاب جرم قتل فرزند دین و آیین خانواده تغییری در رای دادگاه ایجاد نخواهد کرد. پدری که قاتل شناخته شده است چه مسلمان و چه کافر یا از دین و آیین در صورت عدم وجود شرط دیگری برای قصاص هیچگونه ایجاد ممانعتی نمی‌کند.

طبق قانون مجازات اسلامی بر اساس ماده 220 در هر صورت پدر و یا مادر قاتل فرزند خویش حتما مورد مجازات قرار خواهند گرفت: در حالت قصاص مادر، پدر موظف به پرداخت نیمی از خونبها به اولیای دم مادر است. در صورت عدم قصاص مادر، باید نیمی از خونبها را به اولیای دم پرداخت نماید.

برای دریافت مشاوره حقوقی قتل از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو از لینک زیر استفاده کنید:

 

دریافت مشاوره حقوقی سرقت

 

معاونت (مساعدت و یاری رساندن) پدر در قتل فرزند

مطابق قانون مجازات اسلامی بر اساس 43  در صورت معاونت پدر و یاری رساندن به افرادی که کمر به قتل فرزند وی بسته‌اند، مجازات فرد قاتل قصاص بوده و یاری دهندگان او در امر قتل به حبس به مدت سه تا پانزده سال محکوم می‌شوند.

در صورت همراهی پدر در به قتل رساندن فرزند، مجازات او از دیگران مستثنی نبوده و او نیز به حبس به مدت 3 الی پانزده سال محکوم می‌گردد.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

این مطلب حاوی حکم مجازات قتل فرزند توسط پدر بر اساس قانون بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از مشاوره حقوقی قتل لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه