آیا از مهمترین ریسکهای قرارداد مشارکت در ساخت آگاهی دارید؟
از مجموعه اقدامات اغلب افراد صاحب زمین و یا املاک کلنگی جهت درآمدزایی و دریافت سود از ملک خود میتوان به بازسازی خانه و یا به طور کل ساختمانهای کلنگی و مبدل کردن آنها به آپارتمان نوساز اشاره کرد. اجرایی کردن این خواسته مستلزم به عقد قراردادی مبنی بر آغاز همکاری با سازندگان ساختمان تحت عنوان نمونه قرارداد مشارکت در ساخت میباشد. با توجه به ماهیت پیچیده و ارتباط با مسائل مالی بسیار نزدیک و زیاد آغاز همکاری مشارکت سازندگان و مالکان از ریسکهای حائز اهمیتی برخوردار است. در ادامه این مطلب به آگاه ساختن از مهمترین ریسکهای قرارداد مشارکت در ساخت پرداخته میشود.
قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟
به قراردادی که میان افراد صاحب املاک یا زمین و سازندگان ساختمان مبنی بر تبدیل ساختمان کلنگی به مجتمع تجاری، کارخانه، باغ، ویلا و… تنظیم شده، قرارداد مشارکت در ساخت میگویند. مطابق این قرارداد، به هر یک از طرفین سهمی از ملک ساخته شده تعلق میگیرد. این سهم که به صورت درصدی بیان شده سهمالشرکه نام دارد.
این مطلب را بخوانید:کلیه نکات حقوقی که باید درباره قرارداد مشارکت در ساخت بدانید
بررسی ریسکهای موجود
سهمالشرکه و ویژگیهای سازندگان
برای محاسبه سهمالشرکه هر یک از طرفین قرارداد، عمل تقسیم قیمت و ارزش آوردههای شخص بر روی کل ارزش سرمایهگذاری اجرا میشود. منظور از آورده در واقع برای صاحب ملک یا زمین، قیمت و ارزشگذاری بر روی هر متراژ مورد استفاده از زمین در پروژه است. آورده برای سازندگان به معنای کلیه هزینههای ساخت و ساز ساختمان و سایر موارد دخیل در پروژه که شخص سازنده برای اعمال وظایف محول شده نیازمند آنها میباشد. به علت ماهیت آوردهی صاحب زمین، وضعیت این شخص در قرارداد مشارکت در ساخت به نسبت سازندگان از ریسک بالاتری برخوردار است.
پس صاحبان املاک هنگام انتخاب سازندگان باید با دقت و حساسیت بالا شرایط و ویژگیهای سازنده را بسنجد. با توجه به نکته مذکور، پس برخی از ویژگیهای سازنده مناسب جهت آغاز همکاری عبارتند از: خوش قولی، مجرب و برخوردار از دانش و علم در حوزه کاری.
این مطلب را بخوانید:چگونگی محاسبهی درصد سهمالشرکه در قرارداد مشارکت در ساخت
مسائل مالی در مشارکت در ساخت
اتمام و به سرانجام رسیدن پروژه به برخورداری مالک از یک پشتوانه یا ضامن مالی قدرتمند وابسته است. بدین سبب برای جلوگیری از عدم رعایت مهلت به پایان رساندن پروژه و به طور کلی آسیب دیدن از لحاظ مالی و خدشه دار شدن اعتبار صاحبان ملک، مالکان باید از برخورداری ضمانتی مبنی بر پشتیبانی به شکل مالی خود آگاه باشد. لازم به ذکر است هنگام انعقاد قرارداد صاحبان املاک موظف به اطمینان حاصل کردن از قید مسائل جزئی جهت عدم استفاده و بهرهبرداری از مصالح نامرغوب توسط سازنده به سبب افزایش حق سهمالشرکه خود هستند.
برای دریافت نمونه قرارداد مشارکت در ساخت که توسط وکلای پایه یک و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو تنظیم گردیده، به لینک زیر مراجعه فرمایید:
دانلود نمونه قرارداد مشارکت در ساخت
مهمترین نکات ریسک در قرارداد مشارکت
- در صورت وجود چندین سازنده جهت آغاز همکاری، انعقاد قرارداد مابین هر سازنده و مالک زمین به شکل مجزا صورت میگیرد. این اقدام جهت جلوگیری از بروز اختلافات میان سازندگان و مشخص بودن سهمالشرکه و وظایف آنها شکل میگیرد.
- قید زمان و مهلت اتمام پروژه در قرارداد بر روی میزان سود و درآمدزایی هر یک از طرفین به صورت درصدی (سهمالشرکه) موثر بوده و عدم بروز اختلافات میان آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.
به این نکته نیز توجه داشته باشید که درج کلیه وظایف و حقوق هریک از سازندگان در قرارداد مجزا مسبب آشکاری تعهدات زیر پا گذاشته توسط سازندگان و کسر مبلغ لازم به عنوان جریمه توسط سایر افراد دخیل در پروژه و یا فسخ قرارداد به صورت کلی خواهد شد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
این مطلب حاوی آیا از مهمترین ریسکهای قرارداد مشارکت در ساخت آگاهی دارید بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید از نمونه قرارداد مشارکت در ساخت لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.
دیدگاه شما