مهم‌ترین نکات نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی و همه چیز درمورد آن

نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی

نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی از قراردادهای مورد توجه جامعه پزشکی می‌باشد که در سال‌های اخیر با توجه به پیشرفت علم پزشکی و تخصصی شدن امور پزشکی از اقبال بالایی برخوردار شده است. قرارداد مشارکت به‌طور کلی از قانون مدنی سرچشمه میگیرد و با توجه به تنوع قراردادهای مشارکت، این نوع قرارداد یکی از پرکاربردترین قراردادهای موجود است. این‌گونه قراردادها موانع ناشی از کمبود سرمایه اولیه و یا دانش کافی برای راه‌اندازی مراکز پزشکی پیشرفته‌تر را کاهش می‌دهد.

برای روشن‌تر شدن موضوع فوق، ابتدا تعریف مشارکت مدنی را مورد بحث قرار می‌دهیم و سپس به شرح مفصل قراردادهای مشارکت پزشکی علی‌الخصوص قرارداد مشارکت فیزیوتراپی می‌پردازیم.

 

مشارکت مدنی چیست؟

مشارکت در قوانین کشور ما در دو دسته مدنی و تجاری تحت حمایت قانون قرار دارد. مشارکت مدنی تحت قانون مدنی و مشارکت تجاری تحت قانون تجارت به اجرا در می‌آیند. مشارکت مدنی یکی از راه‌های توسعه و بهینه‌سازی در واحدهای تولیدی و بازرگانی است. در این فرآیند، آورده نقدی یا غیرنقدی اشخاص حقیقی یا حقوقی به‌صورت مشترک ترکیب شده و شرکا در سود و زیان حاصل از این مشارکت شریک می‌شوند.

طرفین مشارکت در این شراکت ممکن است صرفاً ایده و علم و یا صرفاً منابع مادی خود را به اشتراک بگذارند تا همگی از منفعت این شراکت بهره‌مند گردند و محدودیتی بابت میزان آورده مالی هر شخص مدنظر نیست. در مشارکت مدنی بر خلاف مشارکت تجاری مورد بحث در قانون تجارت، نیازی به ثبت شرکت تجاری یا اقداماتی از این دست نیست و به‌صرف متعهد شدن طرفین در قرارداد مشارکت، رابطه شراکت برقرار می‌شود.

کاربرد قرارداد مشارکت مدنی در بازار کسب و کار زیاد است و در بیشتر موارد منجر به دریافت سود بیشتر طرفین و پیشرفت کسب وکار آن‌ها می‌شود و همین مورد اهمیت این قراردادها را افزایش می‌دهد.

 

برای دریافت نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی، به بانک قرارداد لامینگو مراجعه کنید:

دریافت قرارداد مشارکت فیزیوتراپی

 

قرارداد مشارکت پزشکی چیست؟

یکی از انواع مشارکت‌های مدنی، مشارکت‌های پزشکی هستند که مورد اقبال و توجه متخصصین این رشته قرار گرفته است. در مشارکت پزشکی ممکن است یک طرف فقط آورده مالی برای شراکت داشته باشد و طرف دیگر فقط علم و تجربه لازم برای شروع شراکت را دارا باشد یا با در هم آمیختن منابع مالی از سوی همه شرکا، شراکت بهتری رقم بخورد. نکته حائز اهمیت در این نوع قراردادها، این است که می‌بایست میزان سود مختص به هر یک از شرکا و هزینه‌های حاصل از شراکت در قرارداد پیش‌بینی و ذکر گردد.

در حال حاضر، شاهد این هستیم که بیشتر کلینیک‌ها و مراکز پزشکی پیش‌رو و پیشرفته، به‌صورت شراکتی تاسیس شده‌اند؛ از این رو توصیه میکنیم درصورتی‌که تصمیم به احداث مراکز ارائه خدمات پزشکی دارید، با شراکت با افراد مناسب و باتجربه به سود نهایی بیشتری دست پیدا کنید و ریسک متضرر شدن و پرداخت هزینه‌های بیهوده و اتلاف وقت خود را کاهش دهید. با توجه به اهمیت این موضوع، باید تنظیم یک قرارداد کامل و استاندارد را در اولویت قرار داد.

تنوع شاخه‌های پزشکی، ایجاب می‌کند قرارداد مربوط به مشارکت پزشکی با توجه به شرایط تأسیس، تجهیزات و استانداردهای لازم برای ارائه خدمات پزشکی در هر مرکز متفاوت و منحصربه‌فرد باشد. از قراردادهای مورد اقبال در مشارکت پزشکی، قرارداد مشارکت فیزیوتراپی می‎‌باشد که در این مطلب به شرح آن خواهیم پرداخت.

 

این مطلب را بخوانید: همه نکات مربوط به تنظیم قرارداد مشارکت مدنی

 

نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی

با توجه به اینکه در ابتدا به مفهوم مشارکت مدنی و قرارداد مشارکت پزشکی پرداختیم، روشن شد که قرارداد مشارکت فیزیوتراپی یکی از قراردادهای مشارکت پزشکی است. در قرارداد مشارکت فیزیوتراپی اشخاص حقوقی یا حقیقی متعدد برای کسب منفعت بیشتر سرمایه نقدی یا غیرنقدی خود را به اشتراک می‌گذارند.

فیزیوتراپ‌ها هم مانند دیگر متخصصان رشته پزشکی، تمایل به تأسیس مراکز تخصصی و پیشرفته در حیطه‌ تخصصی خود دارند که این امر با شراکت با دیگر همکاران و افراد باتجربه رشته فیزیوتراپی راحت‌تر میسر می‌شود.

در یک قرارداد مشارکت فیزیوتراپی جامع، باید همه‌ موارد از جمله سود و زیان‌ها و هزینه‌های مربوط به خرید تجهیزات و تهیه فضای کار به‌صورت جزئی قید شده و میزان تعهدات طرفین دقیقاً شرح داده ‌شود. به همین سبب، ابتدا باید اقدام به دریافت پروانه تأسیس و مجوز کار فنی نمود و لیستی از تجهیزات و هزینه‌های احتمالی، با توجه به خدماتی که قرار است ارائه شود، تهیه کرد.

برای تنظیم قرارداد مشارکت فیزیوتراپی باید آگاهی کاملی نسبت به خدماتی که ارائه می‌شود و الزامات و شرایط تأسیس یک مرکز مشارکتی فیزیوتراپی پیدا کرد که ما در ادامه این مطلب در کامل شدن این آگاهی به شما کمک خواهیم کرد.

 

این مطلب را نیز بخوانید: برای تاسیس درمانگاه شبانه‌روزی چه باید کرد؟

 

خدماتی که مراکز فیزیوتراپی طبق نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی ارائه می‌دهند

فیزیوتراپی از علوم توانبخشی است که به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که بیماری‌ها و اختلالات عصبی، ماهیچه‌ای و اسکلتی را با استفاده از تجهیزات مکانیکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر درمان می‌کنند. درمان بیماری‌های شغلی و آسیب‌های ورزشی از دیگر خدمات متداول فیزیوتراپی است.

با توجه به نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی، در فیزیوتراپی سعی متخصصان فیزیوتراپ بر این است که بدون انجام اعمال تهاجمی نظیر جراحی، روند درمان بیماران را سرعت بخشند و هدف، افزایش عملکرد جسمانی بدن است و برخلاف دیگر علوم پزشکی در فیزیوتراپی تمرکز بر درمان نیست؛ بلکه در برخی موارد به پیشگیری از آسیب نیز پرداخته می‌شود.

 

نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی

 

بررسی شرایط تأسیس فیزیوتراپی در نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی 

برای تأسیس فیزیوتراپی، در وهله اول می‌بایست برای دریافت مجوز از کمیسیون قانونی وزارت کار اقدام کرد. همچنین طبق آیین‌نامه وزارت کار مبنی بر ضوابط تأسیس مراکز فیزیوتراپی، اشخاصی که برای دریافت مجوز تأسیس فیزیوتراپی اقدام می‌کنند، باید علاوه بر تابعیت ایران و نداشتن سوء پیشینه مؤثر و عدم اعتیاد به مواد مخدر، دارای یکی از مدارک تخصص طب فیزیکی و توانبخشی، کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترای فیزیوتراپی باشند. به هر شخص اعم از حقیقی یا حقوقی، فقط یک مجوز تأسیس اعطا می‌گردد. همچنین، مطابق آیین‌نامه مذکور افرادی که در مراکز فیزیوتراپی مشغول به کار فنی می‌شوند نیز باید دارای یکی از مدارک دکترا، کارشناسی ارشد، کارشناسی و کاردانی فیزیوتراپی باشند.

در صورت اقدام برای راه‌اندازی یک مرکز فیزیوتراپی، توصیه می‌کنیم تمامی شرایط و ضوابط تأسیس مراکز فیزیوتراپی طبق آیین‌نامه‌های موجود بررسی و در قرارداد مشارکت فیزیوتراپی اعمال شود.

 

آشنایی با تجهیزات فیزیوتراپی و اهمیت آن در نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی

مانند دیگر اقدامات و روش‌های درمانی در رشته پزشکی، داشتن تجهیزات مناسب و پیشرفته در مراکز درمانی به‌خصوص مراکز فیزیوتراپی اهمیت زیادی دارد و با توجه به هزینه بالای تجهیزات فیزیوتراپی، باید هزینه‌های مربوط به تجهیز مرکز فیزیوتراپی و امور مربوط به آن در نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی پیش‌بینی گردد.

تجهیزات اجباری الکتروتراپی و مکانوتراپی که در آیین‌نامه ضوابط تأسیس مراکز فیزیوتراپی ذکر شده، نقش مهمی را در ایفای وظایف فیزیوتراپیست ایفا می‌نمایند که باید از همان ابتدا تهیه شوند. همچنین، فراهم نمودن سیستم برودتی و حرارتی مناسب در محیط فیزیوتراپی الزامی است.

 

اطلاعات بیشتر در: آشنایی با تجهیزات فیزیوتراپی

 

حداقل استاندارد مراکز فیزیوتراپی با در نظر گرفتن نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی

با توجه به حساسیت خدمات پزشکی و درمانی و لزوم ارائه خدمات استاندارد به بیماران، هر مرکز پزشکی باید دارای حداقل استانداردهای ممکن باشد. حداقل استاندارد در مراکز فیزیوتراپی مطابق نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی، مجموعه‌ای متناسب و استاندارد از فضا، مکان، تجهیزات و ظرفیت پذیرش بیماران است.

فضای مراکز فیزیوتراپی باید به‌نسبت حجم مراجعین و خدماتی که ارائه می‌دهد، دارای متراژ و تجهیزات کافی باشد؛ اما حداقل متراژ فضای استاندارد یک مرکز فیزیوتراپی حدود ۶۰ متر می‌باشد که باید دارای اتاق ارزیابی، اتاق انتظار بیماران، الکتروتراپی و مکانوتراپی باشد. همچنین وجود سیستم تهویه هوای مناسب در مراکز فیزیوتراپی از الزامات است.

علاوه بر رعایت استانداردهای حرفه‌ای و اصولی، استفاده از جلوه‌های بصری و ایجاد محیطی آرامبخش برای بیماران نیز نباید از خاطر برود. این مورد در جذب مراجع بیشتر و افزایش احساس رضایت در مراجعین پیشین نقش مهمی ایفا می‌کند که نباید آن را نادیده گرفت. می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر، این مطلب را بخوانید.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن آخر

با توجه به رشد فزاینده مراکز درمانی، علی‌الخصوص مراکز ارائه‌دهنده خدمات فیزیوتراپی، قرارداد مشارکت فیزیوتراپی یکی از راه‌های همکاری و هم‌افزایی برای متخصصین این رشته پزشکی می‌باشد که در مطالب فوق به نکات مهم و چگونگی این شراکت پرداختیم. برای دستیابی به یک نمونه قرارداد مشارکت فیزیوتراپی که تمامی دغدغه‌ها و تعهدات طرفین را پوشش دهد، توجه به نکات این مطلب لازم است.

شما می‌توانید نظرات و سؤالات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید. همچنین برای مطالعه موارد بیشتر به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب مهرناز عبداله‌پور اصل

دیدگاه شما

یک دیدگاه